سازمان جهانی صحت میگوید که برای ارائهی خدمات صحی ضروری به ۷۰۰ هزار نفر از مهاجران و پناهجویانی که از پاکستان وارد افغانستان شدهاند، نیاز به ۱۰ میلیون دالر کمک دارد.
به گزارش انصار، این سازمان با نشر اعلامیهی گفته است که انتظار میرود ۱.۳ میلیون نفر بهصورت داوطلبانه یا اجباری از پاکستان وارد افغانستان شوند.
سازمان جهانی صحت هشدار داده که ورود ناگهانی این تعداد نفر به افغانستان، نگرانیها در مورد خطر شیوع بیماریها، از جمله بیماری فلج اطفال را افزایش داده است.
این سازمان جابهجایی مهاجران و پناهجویان پس از بازگشت به افغانستان در کمپهای موقت، شرایط نامساعد صحی در این کمپها، سوءتغذیه، فشار جسمی و روحی در میان برگشت کنندگان، به ویژه در میان سالمندان و زنان باردار و شرایط آبهای نامناسب را از جمله عوامل افزایش خطر شیوع بیماریهای واگیر در میان برگشتکنندگان عنوان کرده است.
سازمان جهانی صحت همچنان هشدار داده که بدون کمک به موقع، امکان افزایش مرگ و میر در میان بیماران مبتلا به امراض مختلف و نیازمند خدمات ضروری در میان عودتکنندگان وجود دارد.
لو داپنگ، نماینده سازمان جهانی صحت در افغانستان گفته است: " این وظیفه جمعی ما در قبال صحت عامه است که اطمینان حاصل کنیم که سیستمها و منابعی برای پیشگیری، آمادهسازی و پاسخ به خطرات صحت عمومی داریم."
سازمان جهانی صحت گفته است که در نظر دارد مراکز قرنطینه موقت را در سه گذرگاه اصلی افغانستان ایجاد و تیمهای مراقبتهای صحی اولیه، تیمهای ایمنسازی، تیمهای پشتیبانی و نظارت و آمبولانسها را در گذرگاهها مستقر کند.
گفتنی است که براساس تصمیم دولت موقت پاکستان، این کشور مصمم است تا ۱.۷ میلیون مهاجر فاقد اسناد اقامت را از این کشور اخراج کند. روندی که از آغاز ماه جاری شدت یافته و در این مدت هزاران مهاجر به گونهی دواطلبانه و اجباری به افغانستان برگشتهاند.
لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/28517