درباره ما  |  ارتباط با ما  |  RSS  |  آرشیو  |  1403-09-01  |  2024-11-21  |  بروز شده در: 1403/09/01 - 13:57:5 FA | AR | PS | EN
حکومت برای مدیریت بهتر آب‌های کشور اراده قوی دارد            رد شایعات تعیین نماینده ویژه جدید پاکستان برای افغانستان            افزایش شهدای فلسطین به ۴۴ هزار و ۵۶ تن            اوچا از کمک 50 هزار یورویی پرتگال به افغانستان خبر داد            توزیع 20 هزار تذکره طی شش ماه در دایکندی            وضعیت مهاجران افغان در پاکستان «بحرانی است»            رد درخواست ملاقات وزیر دفاع امریکا از سوی همتای چینایی اش             دورنمای ائتلاف چین و پاکستان علیه تروریزم فعال در افغانستان            امریکا باید با روسیه، چین و کوریای شمالی گفتگو کند            واکنش ایران به وتوی قطعنامه آتش بس در غزه             افزایش بیماری‌های تنفسی در ولایت کندهار            علاقه‌مندی چینایی ها به سرمایه‌گذاری در پروژه انتقال آب پنجشیر             امریکا و پاکستان برای تهدیدهای تروریستی از خاک افغانستان همکاری می کنند            ۱۹ میلیون دالر بودجه‌ اقلیمی برای افغانستان آزاد خواهد شد            بازیکنان جوان رئال در رادار تیم های انگلیسی            






تاریخ نشر: 1392/4/14 - 22:11:35
تعداد بازدید: 2074
با دوستان خود به اشتراک بگذارید

پایان حکومت کوتاه اخوانی‌ها در مصر
پایان حکومت کوتاه اخوانی‌ها در مصر

مرسی طی ماه‌های اخیر به دلیل عملکرد ضعیفش در عرصه داخلی و سیاست خارجی به شدت مورد انتقاد بود، وی در حالی که پیش از به قدرت رسیدن وعده داده بود مشکلات مردم همچون کمبود بنزین، قطع برق، بیکاری و دیگر مشکلات را طی صد روز حل می‌کند با گذشت 11 ماه به هیچ کدام از اهدافش نرسیده بود.

در عرصه سیاسی نیز مرسی بیتوجه به فضای چند جناحی مصر تلاش گسترده‌ای برای قبضه کردن قدرت به سود جماعت اخوان المسلمین داشت و تغییرات گسترده‌ای را در بخش‌های مختلف آغاز کرده بود که این مسئله خشم جناح‌های سیاسی و مردم را برانگیخته بود.

در عرصه خارجی نیز محمد مرسی و اخوان المسلمین که پیش از به قدرت رسیدن مدعی سیاست خارجی ضد صهیونیستی بودند، طی این یک سال عملکردی متفاوت از حسنی مبارک نداشت. مرسی اولین سفر خارجی خود را به عربستان سعودی کرد تا بر ادامه دریافت کمک‌های مالی از ریاض ادامه دهد. همچنین رابطه با امریکا و کمک‌های مالی سالانه این کشور را نیز چنان گذشته ادامه داد. مرسی در نامه‌ای بلند بالا به شیمون پرز رئیس رژیم صهیونیستی نیز تاکید کرد که مصر به روابط محکم با اسرائیل پایبند است تا مردم این کشور بیش از گذشته از این رفتار خشمگین باشند.

مرسی در سوریه نیز همسو با غرب و اسرائیل و کشورهای حاشیه خلیج فارس علیه دمشق وارد عمل شده بود و این در شرایطی بود که روابط مصر با سوریه محکم‌ترین روابط سیاسی تاریخ جهان عرب بود که این اقدام در ماه گذشته بیش از پیش خشم مردم را برانگیخته بود.

حمله به شیعیان و کشته شدن چهار نفر از جمله شیخ حسن شحاته رهبر شیعیان مصر توسط سلفی‌های تندرو نیز از دیگر اقداماتی بود که در آخرین روزهای حکومت مرسی و در نتیجه سیاست‌های وی و میدان دادن به تندرو اتفاق افتاد.

مجموعه این کارنامه ناموفق باعث شد تا جوانان مصری همچون سال 2011 در فضای مجازی با فراخوان گسترده برای برگزاری تظاهرات 30 جون (همزمان با سالگرد تحلیف مرسی در میدان التحریر) به خیابان‌ها بیایند و تظاهرات گسترده‌ای را در شهر قاهره (میدان التحریر، پل 6 اکتبر و خیابان الاتحادیه)، اسکندریه (مسجد قائد أبراهیم)، پورت سعید، منیا، قازیق،... برگزار کردند؛ به طوری که وزارت داخله مصر اعلام کرد که در روز 30 جون17 میلیون نفر در خیابان‌ها مصر حضور داشتند.

این حضور گسترده باعث شد تا ارتش مصر فرصت را برای دخالت علیه دولت اخوان المسلمین مناسب ببیند، عبدالفتاح السیسی فرمانده نیروهای مسلح پس از این مسئله به دولت و جناح‌های سیاسی 48 ساعت فرصت داد تا به خواسته‌های مردم پاسخ دهند.

در پی این ضرب الاجل محمد مرسی طی سخنرانی این اقدام را محکوم کرد و با اذعان به برخی از اشتباهات خود تاکید کرد که از قدرت کناره گیری نمی کند و از ارتش نیز خواست که ضرب الاجل را پس بگیرد. اخوان المسلمین نیز به عنوان اصلی ترین حامی مرسی به جای تلاش برای حل بحران سیاسی، اقدام به ساماندهی طرفدارانش برای حضور در خیابان‌ها کرد که این اقدام موجی از درگیری‌ها را در پی داشت که منجر به کشته و زخمی شدن تعدادی از مصری‌ها شد و بحران را پیچیده‌تر کرد.

سرانجام در روز چهارشنبه با پایان فرصت 48 ساعته نشست سران سیاسی، مذهبی و نظامی مصر برگزار شد که نتیجه این نشست صدور نقشه راهی بود که بر اساس آن محمد مرسی از سمت ریاست جمهوری برکنار، قانون اساسی تعلیق و قاضی "عدلی محمود منصور" به عنوان رئیس جمهور موقت مصر انتخاب شد.

نقشۀ راه

در پی پایان ضرب الاجل 48 ساعته ارتش برای نیروهای سیاسی مصر، فرمانده نیروهای مسلح این کشور با صدور بیانیه‌ای نقشه راه آینده کشور را تعیین کرد که بر اساس آن قانون اساسی تعلیق و رئیس دادگاه قانون اساسی به طور موقت اداره امور کشور را بر عهده گرفت.

به گزارش انصار به نقل از شبکه تلویزیونی (المیادین)، بعد از پایان ضرب الاجل 48 ساعته ارتش به سیاستمداران کشور برای تحقق مطالبات مردم، (عبدالفتاح السیسی) وزیر دفاع مصر و فرمانده نیروهای مسلح با انتشار بیانیه‌ای نقشه راه آینده این کشور را ترسیم کرد.

السیسی با حاضر شدن بر صفحه تلویزیون مصر بیانیه خود را خطاب به ملت این کشور قرائت کرد.

السیسی در بیانیه نیروهای مسلح اعلام کرد: گروه‌های سیاسی که با فرماندهان کل نیروهای مسلح نشست برگزار کردند، درباره نقشه راه به قرار زیر توافق کردند:

-تعلیق موقت فعالیت قانون اساسی

-دوم اینکه رئیس دادگاه عالی قانون اساسی در برابر مجمع عمومی دادگاه قانون اساسی سوگند یاد می‌کند و رئیس دادگاه عالی قانون اساسی اداره امور کشور در مرحله انتقالی تا انتخاب رئیس جمهور جدید را بر عهده خواهد گرفت.

- دعوت به برگزاری زودهنگام انتخابات ریاست جمهوری

- رئیس دادگاه قانون اساسی حق دارد بیانیه‌های قانون اساسی و قوانین اجرایی لازم برای اداره مرحله انتقالی را صادر نماید

- تشکیل دولت شایسته سالار ملی قوی که از اختیارات لازم برای اداره مرحله انتقالی برخوردار باشد

-درخواست از دادگاه عالی قانون اساسی برای طرح قانون انتخابات مجلس نمایندگان و اتخاذ ساز و کارهای برگزاری انتخابات پارلمانی

-تشکیل کمیته‌ای با حضور همه طیف‌های سیاسی و با حضور کارشناسان برای بررسی تعدیل‌های قابل اجرا بر قانون اسیاسی لغو شده

-جوانان بتوانند در عرصه سیاسی ایفای نقش کرده و نقش بارزی در حیات سیاسی داشته باشند

-تشکیل کمیته عالی متشکل از شخصیت‌های معتبر و دارای مقبولیت که نماینده همه طیف‌ها باشد

-ایجاد منشور رسانه‌ای که آزادی رسانه‌ها را تأمین کند و معیارهای حرفه‌ای و بی‌طرفی رسانه در راستای منافع ملی را محقق کند.

- نیروهای مسلح از ملت عظیم مصر میخواهد که به تظاهرات مسالمت آمیز پایبند باشد و از خشونتی که منجر به ریخته شدن خون بیگناهان شود دوری کند.

ارتش بر اساس وظایف ملی و تاریخی خود هشدار میدهد که باهمکاری نیروهای وزارت داخله با هرگونه تظاهرات غیر مسالمت آمیز و قانون شکنی برخورد خواهد کرد

-نیروهای مسلح همچنین از نیروهای پولیس و نهادهای قضایی به خاطر نقش ملی و ایثار پی در پیشان برای حفظ امنیت ملت و کشور مصر بزرگ تقدیر می‌کند

(هاآرتص) از تماس‌های متعدد مقامات امریکایی و اسرائیلی برای بررسی اوضاع مصر خبر داد

تغییر و تحولات در مصر موجب نگرانی مقامات اسرائیلی شده و به نوشته (هاآرتص) این نگرانی آن‌ها را به تماس‌های متعدد با مقامات امریکایی واداشته است.

به گزارش انصار به نقل از خبرگزاری فارس، تحولات اخیر مصر و برکناری (محمد مرسی) از ریاست‌جمهوری این کشور موضوع تماس‌های متعددی بوده که به گزارش روزنامه صهیونیستی (هاآرتص) پنج‌شنبه شب بین مقامات امریکایی و اسرائیلی برقرار شده است. به نوشته این روزنامه، دو طرف در تلاشند تا مواضع خود در قبال این تحولات را با هم هماهنگ کنند و موضعی واحد در قبال آن اتخاذ کنند.

پس از کنفرانس خبری (باراک اوباما) در مورد تحولات مصر، (جان کری) وزیر خارجه امریکا با (بنیامین نتانیاهو) نخست‌وزیر رژیم‌صهیونیستی تماس تلفونی داشته است.

(چاک هیگل) وزیر دفاع امریکا هم با (موشه یعلون) همتای اسرائیلی‌اش تماس تلفونی برقرار کرده. (سوزان رایس) هم که به تازگی به عنوان مشاور امنیت ملی امریکا منصوب شده، با (اسحاق آحارانویچ) وزیر امنیت داخلی اسرائیل گفتگوی تلفونی داشت.

مقامات اسرائیلی به دستور نتانیاهو تاکنون واکنشی به تحولات مصر نشان نداده‌اند، اما رسانه‌های صهیونیستی عموما نسبت به ناآرامی در مصر ابراز نگرانی کرده‌اند.

تحقیقات از مرسی از دوشنبه آینده آغاز می‌شود

یک منبع قضایی مصر اعلام کرد که تحقیقات از محمد مرسی رئیس جمهوری مخلوع و هشت متهم دیگر به علت اهانت به دستگاه قضایی از دوشنبه آینده آغاز می‌شود.

به گزارش انصار به نقل از خبرگزاری فرانسه، یک منبع قضایی مصر اعلام کرد: تحقیقات از مرسی و هشت متهم دیگر که اکثر آنها از رهبران گروه اخوان المسلمین هستند به خاطر اتهام اهانت به دستگاه قضایی از دوشنبه آینده آغاز خواهد شد.

وی افزود: قاضی تحقیقات در این پرونده دستور ممانعت از سفر مرسی و متهمان دیگر را صادر کرده است. این متهمان سعد الکتاتنی رئیس حزب عدالت و آزادی شاخه نظامی گروه اخوان المسلمین و محمد البلتاجی، مهدی عاکف و صبحی صالح از رهبران این گروه و همچنین جمال جبریل و طاهر عبدالمحسن اعضای مجلس شورا و عصام سلطان و محمد العمده اعضای سابق مجلس مردم مصر هستند.

قاضی ثروت حماد درخصوص برخی گزارش‌ها که مرسی و متهمان دیگر را به اهانت به دستگاه قضایی در رسانه‌های مختلف متهم می‌کند، تحقیقات خواهد کرد.

غسان بن جدو: معارضان سوری بازنده اصلی تحولات مصر بودند

کارشناس مسائل منطقه تاکید کرد معارضان سوری بزرگ‌ترین بازنده تغییرات در مصر بودند و تحولات قاهره، درس عبرتی برای جریان‌های اسلامگرای منطقه است.

به گزارش انصار به نقل از خبرگزاری فارس، (غسان بن جدو) کارشناس مسائل خاورمیانه در گفت‌وگو با المیادین اظهار داشت که امریکا از تحولات مصر غافلگیر شده است، سفیر امریکا در قاهره در این هفته‌ها تلاش کرد تا از محمد مرسی حمایت کند ولی شکست خورد.

وی افزود: این امر (همکاری امریکا با اخوان المسلمین) ظاهری بوده و به طور باطنی کاخ سفید با نیروهای مسلح است و این درسی برای اخوان و جریان‌های اسلامگرا بود تا نشان دهد امریکا در لحظه آخر نظرش عوض می‌شود.

غسان بن جدو با اشاره به اینکه سیاست کج دار و مریض امریکا در قابل بحران سیاسی مصر در حمایت از اخوان و تغییر جهت دقیقه آخر به سوی ارتش شکست خورده است، گفت: اخوان مدعی است که امریکا علیه‌‌اش کودتا کرده ولی آنها طی این یک سال کوچکترین حرکتی نکردند که کاخ سفید حتی احساس نگرانی کند.

این کارشناس مسائل منطقه و مدیر شبکه تلویزیونی المیادین لبنان با اشاره به اینکه اخوان المسلمین هیچ کاری در زمینه فلسطین انجام نداد، تصریح کرد که رابطه با مقاومت توسط اخوان به ویژه با تصمیمات اخیر محمد مرسی در قطع رابطه با سوریه نابود شده تا هرگونه نقش احتمالی متصور برای مصر در راستای حل بحران سوریه و تاریخ طولانی روابط قاهره - دمشق را تخریب کند؛ پس چرا امریکا باید از این سیاست‌های اخوان المسلمین نگران باشد.

وی در ادامه تاکید کرد: من اعتقاد ندارم که امریکا پشت تغییر مرسی و تغییرات منطقه است بلکه این خیابان‌های مصر، سوریه، تونس و لیبی و... است که تحولات را به حرکت در می‌آورد.

غسان بن جدو در بخش دیگری از سخنان خود با انتقاد از گسترش طایفه گرایی در دوره ریاست یک ساله مرسی بر مصر تصریح کرد که چطور 4 نفر از شیعیان در مصر تکه تکه شدند ولی مرسی یک کلمه سخن نگفت، کدام یک از رهبران اخوان واکنشی داشت آیا این معقول است؟

وی با بیان اینکه السیسی دارای افکار وطن‌پرستانه‌ای است و اگر احساس کرد که امریکا در حال منزوی کردنش است باید به همکاری با مسکو روی بیاورد، اظهار داشت: ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه در شرایط فعلی آمادگی چنین امری را دارد.

این کارشناس گفت: مصر در زمان مبارک بزرگی خود را از دست داد ولی اکنون تمام عظمت خود را از دست داده، اکنون اتیوپی می‌خواهد با سد النهضه کشاورزی مصر را نابود کند ولی محمد مرسی تاکنون چه کرده است؟

غشان بن جدو در پایان تاکید کرد که در این میان معارضان سوری شکست سختی خوردند و متحدی مهم را از دست دادند، شکی ندارم که دولت جدید از سیاست‌های مرسی در سوریه پیروی نمی‌کند.

لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/280






*
*

*



نیز بخوانید

صدور حکم بازداشت نتانیاهو و گالانت


افزایش شهدای فلسطین به ۴۴ هزار و ۵۶ تن


رد درخواست ملاقات وزیر دفاع امریکا از سوی همتای چینایی اش


امریکا باید با روسیه، چین و کوریای شمالی گفتگو کند


کمک امریکا قطع شود، اوکراین شکست می‌خورد


روسیه کاملا حق دفاع از خود را دارد


رایزنی تلیفونی امیر کویت و ترامپ


برگزاری رزمایش مشترک نظامی پاکستان و چین


زنگ خطر ترامپ برای مهاجران غیر قانونی


تحکیم روابط راهبردی روسیه و چین


سازمان ملل قادر به حل بحران غزه نیست


کانادا از تماس شولتس با پوتین درباره اوکراین حمایت کرد


اندونیزیا عضویت گروه «بریکس» را بدست آورد


آماده‌گی چین برای همکاری با اداره جدید امریکا


کشته و زخمی شدن ۲۵ نظامی پاکستان در حمله شبه‌نظامیان


پیشروی نیروهای روسیه در منطقه «دونتسک» اوکراین


نارضایتی مسلمانان حامی ترامپ از وزرای انتخابی جدید


ابراز تمایل چین به دوستی و شراکت با امریکا


دونالد ترامپ یک بحران برای اروپا است


بمب اتم هم در میدان نبرد تاثیری ندارد


۳۱ کشته و زخمی در حمله اسرائیل به حومه دمشق


پیروزی ترامپ رویکرد امریکا در قبال جنگ اوکراین را تغییر نمی‌دهد


تهیه فهرست افسران پنتاگون برای برکناری


گفتگوی پوتین و بن سلمان درباره «حل مناقشه اوکراین»


پاسخ مسکو به حمله در عمق خاکش ویرانگر خواهد بود





پربازدیدها
پربحث ها


اخبار تازه را در موبایل خود ببینید.

ansarpress.com/m



نظرسنجی

به نظر شما با پذیرفتن خط دیورند و مرز فعلی بین افغانستان و پاکستان توسط افغانستان، صلح در افغانستان برقرار میشود؟

بله

خیر

معلومـ نیست

مشاهده نتایج


آخرین خبرها

صدور حکم بازداشت نتانیاهو و گالانت

حکومت برای مدیریت بهتر آب‌های کشور اراده قوی دارد

رد شایعات تعیین نماینده ویژه جدید پاکستان برای افغانستان

افزایش شهدای فلسطین به ۴۴ هزار و ۵۶ تن

اوچا از کمک 50 هزار یورویی پرتگال به افغانستان خبر داد

توزیع 20 هزار تذکره طی شش ماه در دایکندی

وضعیت مهاجران افغان در پاکستان «بحرانی است»

رد درخواست ملاقات وزیر دفاع امریکا از سوی همتای چینایی اش

دورنمای ائتلاف چین و پاکستان علیه تروریزم فعال در افغانستان

امریکا باید با روسیه، چین و کوریای شمالی گفتگو کند

واکنش ایران به وتوی قطعنامه آتش بس در غزه

افزایش بیماری‌های تنفسی در ولایت کندهار

علاقه‌مندی چینایی ها به سرمایه‌گذاری در پروژه انتقال آب پنجشیر

امریکا و پاکستان برای تهدیدهای تروریستی از خاک افغانستان همکاری می کنند

۱۹ میلیون دالر بودجه‌ اقلیمی برای افغانستان آزاد خواهد شد

بازیکنان جوان رئال در رادار تیم های انگلیسی

خوش‌آمد گویی امیرخان متقی به سفیر جدید ازبکستان

کمک امریکا قطع شود، اوکراین شکست می‌خورد

برگزاری کنفرانس بین‌المللی، خواست پاکستان برای مهاجران افغان

روسیه کاملا حق دفاع از خود را دارد

رایزنی تلیفونی امیر کویت و ترامپ

عزم ایران و روسیه بر توسعه روابط در سطح بالا

آغاز کار پروژه ذخیره سازی آب‌های فصلی در بامیان

برگزاری رزمایش مشترک نظامی پاکستان و چین

خطر برهم خوردن رفاقت ترامپ با نتانیاهو


خبرهای پزشکی


خبرگزاري انصار ©  |  درباره ما  |  ارتباط با ما  |  نسخه موبایل  |  پیوندها  |  طراحى و پشتيبانى توسط: شركت شبكه نگاه
استفاده از مطالب اين سايت با ذكر منبع (لينك سايت) مجاز است.