آیت الله مهدویکنی، رئیس مجلس خبرگان رهبری جمهوری اسلامی ایران دار فانی را وداع گفت.
صبح امروز سهشنبه(29 میزان/مهرماه) آیتالله مهدوی کنی پس از گذراندن دوره بیماری طولانی مدت در بیمارستان شهید رجایی تهران دار فانی را وداع گفت.
به گفته نزدیکان آن مرحوم، آیتالله کنی ساعت 7 بامداد امروز دچار ایست قلبی شد و تلاش پزشکان پس از دو ساعت بینتیجه ماند و وی در ساعت 9 صبح دعوت حق را لبیک گفت.
آیتالله مهدوی کنی از 14 جوزا/خرداد ماه سال جاری به علت عارضه قلبی در بیمارستان بهمن تهران بستری شد و پس از حدود دو ماه به بیمارستان شهید رجایی تهران منتقل شد.
دانشگاه امام صادق (ع) که مرحوم آیت الله مهدوی کنی ریاست آن را برعهده داشت، در پیامی درگذشت ایشان را تسلیت گفت.
حجت الاسلام میرلوحی، داماد مرحوم آیتالله مهدوی کنی درجمع خبرنگاران اظهار داشت: خود آیتالله مهدوی وصیت کرده که وی را در حرم عبدالعظیم حسنی و در کنار قبر آخوند ملاعلی کنی دفن کنند.
محمود احمدینژاد رئیس جمهور سابق ایران نیز با صدور پیامی درگذشت مرحوم آیتالله مهدوی کنی را تسلیت گفت.
با اعلام دو روز عزای عمومی در سراسر ایران، حسن روحانی، رییس جمهور آن کشور رحلت آیتالله مهدوی کنی را تسلیت گفت.
در پیام روحانی آمده است:آیتالله مهدوی کنی نمادی از روحانیت انقلابی و اعتدالی بود که یادش در خاطرهها میماند و همه اعضای خانواده انقلاب از هر جریان و جناح که باشند، همواره یادش را گرامی میدارند.
نگاهی به سوابق مرحوم آیتالله مهدویکنی
آیتالله مهدویکنی، رئیس مجلس خبرگان ایران که از روز چهارشنبه ۱۴ جوزا/خرداد ۹۳، پس از شرکت در مراسم سالگرد ارتحال امام خمینی(ره) به دلیل تشدید عارضه قلبی در بیمارستان بستری بود، صبح امروز (سه شنبه) دار فانی را وداع گفت.
آیتالله محمدرضا مهدویکنی ۱۴ اسد/مرداد ۱۳۱۰، در حومه تهران متولد شد. رئیس مجلس خبرگان رهبری ایران از سال ۱۳۸۹ دبیرکل جامعه روحانیت مبارز بود.
وی همچنین رئیس دانشگاه امام صادق و استاد درس اخلاق اسلامی این دانشگاه بود. پیش از انقلاب ۱۳۵۷ از روحانیون مخالف حکومت پهلوی و پس از انقلاب یکی از ۵ روحانی بود که هسته اصلی شورای انقلاب ایران را تشکیل میداد. پس از آن به عنوان وزیر کشور/داخله (در دولتهای شورای انقلاب، رجایی و دکتر باهنر) و کفیل نخستوزیر (پس از ترور رجایی و باهنر) بود.
وی تا سال ۱۳۴۰ نزد استادانی چون آیتالله شیخ علیاکبر برهان، حاج شیخ عبدالجواد سدهای (جبل عاملی)، صدوقی، سلطانی، مجاهدی، رفیعی قزوینی، شعرانی، علامه طباطبایی، بروجردی، خمینی و گلپایگانی آموزش دید.
از آثار وی تاکنون کتابهای نقطههای آغاز در اخلاق عملی، اصول و مبانی اقتصاد اسلامی در قرآن، بیست گفتار و شرح دعای افتتاح منتشر شده است. همچنین خاطرات وی توسط مرکز اسناد انقلاب اسلامی ایران منتشر شده است.
لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/2725