درباره ما  |  ارتباط با ما  |  RSS  |  آرشیو  |  1403-10-02  |  2024-12-22  |  بروز شده در: 1403/10/02 - 02:36:5 FA | AR | PS | EN
محدود بودن کمک‌های جهانی به افغانستان            با اجرای پروژه های بزرگ، افغانستان به خودکفایی میرسد            اوکراین با کمبود شدید نیرو رو بروست            بارسلونا در بازی بزرگ با اتلتیکومادرید شکست خورد             ادعای طالبان مبنی بر پیوستن اتباع تاجکستان به داعش            بدون تحصیل دختران، افغانستان به توسعه و شکوفایی نخواهد رسید            حقوق بشر در تعامل با طالبان اولویت داده شود            بازگشت نزدیک به ۷۶۰ هزار پناهجوی افغان از پاکستان             حکومت طالبان حقوق متقاعدین را پرداخت می‌کند            سرمایه گذاری بالای معادن طلای افغانستان            شمار شهدای نوار غزه به ۴۵ هزار و ۲۰۶ تن رسید            تلاش ها برای بهره‌برداری از پروژه تاپی             بازی خطرناک اردوغان در سوریه و آینده تاریک خاورمیانه            خلیلزاد: زمان تغییر در پاکستان فرا رسیده است             امریکا در مسائل داخلی افغانستان دخالت نکند            






تاریخ نشر: 1393/7/11 - 09:01:22
تعداد بازدید: 1478
با دوستان خود به اشتراک بگذارید

خروج نظامیان انگلیسی از افغانستان بدون تحقق وعده‌ها
خروج نظامیان انگلیسی از افغانستان بدون تحقق وعده‌ها

"دیوید کامرن" نخست وزیر انگلیس امروز (جمعه) در سفر به کابل در حالی از خروج نظامیان انگلیسی از افغانستان تا پایان سال 2014 سخن گفت که تا کنون وعده ‌های 150 هزار نظامی خارجی در لشگر کشی به افغانستان برای سرکوب تروریست و محو تولید مواد مخدر در این کشور، محقق نشده است.

اقدامات تروریستی، انتحار، انفجار و تولید مواد مخدر در افغانستان پس از 13 سال حضور نظامیان خارجی در این کشور همچنان به عنوان چالشی بزرگ مقابل دولت افغانستان خود نمایی میکند تا جایی که این کشور به عنوان بزرگترین تولید کننده مواد مخدر در جهان معرفی میشود.

هلمند که محل تمرکز نیروهای انگلیسی در افغانستان است، یکی از بزرگترین مراکز تولید موادمخدر در سطح افغانستان و منطقه به شمار میآید.

بر اساس گزارشها هلمند که به گفته شماری از محافل سیاسی افغانستان به مستعمره انگلستان طی بیش از یک دهه گذشته شهرت یافته بود؛ به تنهایی بیش از هفتاد درصد کل مواد مخدر افغانستان را تولید میکند.

افشای وجود زندان‌های مخفی انگلیس و آمریکا در دوران حکومت کرزی نیز جنجال‌های زیادی را در این کشور برپا کرد تا جایی که حامد کرزی رییس جمهور وقت، هیات حقیقت یاب را برای تحقیق در خصوص حضور افغان‌های زندانی در زندان‌های مخفی انگلیس و آمریکا در پایگاههای این نظامیان در قندهار و هلمند راهی این مناطق کرد.

"غلام فاروق بارکزی"، رییس هیات تحقیق ریاست جمهوری وقت افغانستان در گزارش خود اعلام کرد که 17 تن از اتباع افغانستان در پایگاه نظامی هلمند و 6 تن دیگر از آنان در پایگاه نظامی قندهار، در زندان‌های مخفی انگلیس زندانی هستند.

رییس هیات تحقیق ریاست جمهوری وقت افغانستان گفت که در این زندان‌ها فردی را دیده است که 31 ماه را در زندان نظامیان انگلیسی به سر برده است.

بارکزی، نیروهای انگلیسی و دیگر نیروهای خارجی مستقر در افغانستان را به قانون شکنی متهم کرد و گفت نیروهای خارجی در افغانستان که فقط مجاز به مقابله با تروریستها و مشاوره و کمک‌های تدارکاتی به نیروهای داخلی افغانستان بودند، زندان‌های مخفی در کشور ایجاد کرده بودند.

'حامد کرزی' رییس جمهور وقت افغانستان نیز پس از دریافت گزارش هیات حقیقت یاب مبنی بر وجود زندان ‌های مخفی آمریکا، انگلیس در قندهار و هلمند، دستور تعطیلی این زندان‌ها را صادر کرد.

بر اساس گزارشها درحالی ولایت هلمند که بیشتر نظامیان انگلیسی در آن مستقر بودند، بزرگترین تولید کننده مواد مخدر در افغانستان معرفی میشود، سازمان‌های بین المللی، افغانستان را با تولید 90 درصد مواد مخدر جهان زیر سایه نظامیان خارجی، بزرگترین کشور تولید کننده مواد مخدر میدانند.

150 هزار تن از نظامیان خارجی از جمله نظامیان انگلیسی در 13 سال گذشته به سرکردگی آمریکا با شعار مبارزه با تروریسم و تولید مواد مخدر در افغانستان حضور داشتند.

13 سال از حضور نظامیان خارجی در افغانستان می‎گذرد اما بسیاری از مناطق  کشورمان همچنان دستخوش ناامنی، ترور، وحشت، انتحار و انفجار میباشد.

در سال‌های گذشته در تمامولایت ‌های افغانستان به جز بامیان و پنجشیر، شبه نظامیان طالبان حضوری چشمگیر داشتند و هر از گاهی سبب ناامنی در مناطق مختلف این کشور از جمله کابل پایتخت افغانستان شده اند.

به باور کارشناسان، حضور نظامیان خارجی در افغانستان نه تنها در عمق زندگی مردم این کشور که همچنان با کمبود نیازهای اولیه زندگی دست و پنجه نرم میکنند، تاثیر چندانی نداشته بلکه شمار زیادی از آنان را به خاک و خون کشیده و خسارات مادی زیادی را برای آنان بر جای گذاشته است.

بهانه‎ لشگر کشی به افغانستان مبارزه با تروریسم بود که این مهم نه تنها از بین نرفت، بلکه نیروهای طالبان اکنون قدرتمندتر از گذشته شده اند. شبه نظامیان طالبان در ابتدای حضور نیروهای خارجی در افغانستان به بیرون از مرزهای کشور فرار میکردند، اما امروزه این گروههای مسلح مخالف دولت به اندازه‌ای قدرتمند شده است که حتی حملاتی را در چند متری کاخ ریاست جمهوری انجام میدهند.

در همین حال به گزارش منابع داخلی افغانستان فساد اداری قبل از حضور نیروهای خارجی در کشور یا اصلا وجود نداشت و اگر وجود هم داشت به اندازه‌ای نبود که امروز افغانستان در جمع فاسدترین کشورهای جهان مقام اول را دار باشد.

هر چند مبارزه با مواد مخدر یکی از اهداف عمده حضور نظامیان خارجی در افغانستان نیز عنوان شده بود، اما امروز علاوه بر اینکه افغانستان به عنوان بزرگترین تولید کننده مواد مخدر در جهان معرفی میشود، بیش از یک میلیون نفر نیز در  کشور معتاد وجود دارد که به گفته کارشناسان این رقم قبل از حضور نظامیان خارجی در افغانستان به مراتب کمتر بود.

مشکل مواد مخدر در افغانستان به اندازه‌ای جدی است که حتی نهادهای امریکایی از برنامه‏‌های این کشور در قبال مبارزه با مواد مخدر شکایت دارند و برنامه مبارزه با مواد مخدر در افغانستان را شکست خورده می‎دانند.

بر اساس گفته‎های نهادهای مبارزه با مواد مخدر امریکا، هروئین ساخت افغانستان در بازارهای آمریکا و کانادا مشتری‎های زیادی دارند و از رونق خوبی در این بازارها برخوردارند.

طبق آخرین برآورد سازمان ملل متحد، تجارت خشخاش در افغانستان سالانه 1.5 میلیارد دالر ارزش دارد، اما مقامات آمریکایی از مبارزه جدی با این پدیده صحبت کرده و گفته اند که مبارزه با این تجارت، یک روند طولانی و مستمر دارد و نباید مبارزه با مواد مخدر در افغانستان را شکست خورده بدانیم.

'جان ساپکو' بازرس ویژه امریکا در افغانستان در اوایل سال 2014 میلادی در افغانستان با صراحت گفت که مبارزه با مواد مخدر در افغانستان شکست خورده است.

ساپکو تأکید کرد، اگر هدف از آمدن به افغانستان کاهش کشت و زراعت خشخاش و قطع استفاده پول حاصله از آن توسط شبه نظامیان طالبان بوده باشد، عملا در اجرا شکست خورده‎ایم.

لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/2601






*
*

*



نیز بخوانید

بازی خطرناک اردوغان در سوریه و آینده تاریک خاورمیانه


سابقه واشنگتن در تعامل با تروریزم


اتحادیه اروپا؛ مانع جدید در روند صلح ارمنستان با آذربایجان؟


داعش در افغانستان جسورتر شده است


جایگاه ایران در آبنده سوریه چیست؟


ترور خلیل‌‌الرحمان حقانی؛ چند ابهام و یک اتهام


سقوط اسد، خاورمیانه به کام افراطگرایی


آیا ایران فرماندهان و نیروهایش را از سوریه خارج می‌کند؟


افزایش تقویت روابط با حکومت طالبان از سوی چین


آیا زمان برقراری آتش بس در غزه فرا رسیده است؟


ترس بزرگ پاکستان از شبکه حقانی


بازی پاکستان با کارت مهاجران علیه طالبان


بعد از آتش بس در لبنان؛ پیروز جنگ کیست؟


آیا حکومت طالبان به رسمیت شناخته می شود؟


هدف ایران از آمادگی های نظامی چیست؛ عملیات یا تبلیغات؟


کوتاهی دولت پاکستان در جلوگیری از کشتار شیعیان


کودتای خاموش بایدن علیه ترامپ


دورنمای ائتلاف چین و پاکستان علیه تروریزم فعال در افغانستان


خطر برهم خوردن رفاقت ترامپ با نتانیاهو


بازی امریکا و چین در زمین افغانستان


علت تعلل ایران در انجام عملیات وعده صادق 3 چیست؟


چهره های ضد ایران و طالبان در کابینه ترامپ


علت کشیده شدن ترامپ به سوی افغانستان چیست؟


بازی با کارت هند از دولت غنی تا حکومت طالبان


دولت جدید ترامپ و افغانستان؛ تقابل یا تعامل با طالبان؟





پربازدیدها
پربحث ها


اخبار تازه را در موبایل خود ببینید.

ansarpress.com/m



نظرسنجی

به نظر شما با پذیرفتن خط دیورند و مرز فعلی بین افغانستان و پاکستان توسط افغانستان، صلح در افغانستان برقرار میشود؟

بله

خیر

معلومـ نیست

مشاهده نتایج


آخرین خبرها

تعیین یک تا سه سال زندان؛ برای قاچاقچیان انسان

محدود بودن کمک‌های جهانی به افغانستان

با اجرای پروژه های بزرگ، افغانستان به خودکفایی میرسد

اوکراین با کمبود شدید نیرو رو بروست

بارسلونا در بازی بزرگ با اتلتیکومادرید شکست خورد

ادعای طالبان مبنی بر پیوستن اتباع تاجکستان به داعش

بدون تحصیل دختران، افغانستان به توسعه و شکوفایی نخواهد رسید

حقوق بشر در تعامل با طالبان اولویت داده شود

بازگشت نزدیک به ۷۶۰ هزار پناهجوی افغان از پاکستان

حکومت طالبان حقوق متقاعدین را پرداخت می‌کند

سرمایه گذاری بالای معادن طلای افغانستان

شمار شهدای نوار غزه به ۴۵ هزار و ۲۰۶ تن رسید

تلاش ها برای بهره‌برداری از پروژه تاپی

بازی خطرناک اردوغان در سوریه و آینده تاریک خاورمیانه

خلیلزاد: زمان تغییر در پاکستان فرا رسیده است

امریکا در مسائل داخلی افغانستان دخالت نکند

امریکا: ایران نقشی در سوریه نخواهد داشت

تقابل با اتلتیکومادرید فاینل نیست

آمادگی ناتو برای جنگ علیه روسیه

امریکا برنامه‌ی موشکی پاکستان را برای خود تهدید می داند

داعش در افغانستان بی ریشه و منفور است

دولت سوریه تحت کنترول ایران و روسیه نبود

حضور تحریک طالبان پاکستانی در افغانستان یک ادعا است

بسته شدن ۱۲ رسانه طی یک سال از سوی طالبان

امیدوارم ترامپ روابط عربستان و اسراییل را عادی کند


خبرهای پزشکی


خبرگزاري انصار ©  |  درباره ما  |  ارتباط با ما  |  نسخه موبایل  |  پیوندها  |  طراحى و پشتيبانى توسط: شركت شبكه نگاه
استفاده از مطالب اين سايت با ذكر منبع (لينك سايت) مجاز است.