سازمان اجتماع زنان افغانستان: امریکاییها طی ده سال، درآوردن صلح با مردم افغانستان صادق نبوده اند؛ زیرا در عمل و گفتار امریکاییها همیشه تناقض دیده شده است.
حکومت افغانستان و شورای عالی صلح نیز چندی قبل دولت امریکا را متهم به بازی دوگانه در قبال روند صلح افغانستان کرده و گفته بودند که امریکاییها با افغانستان یک چیز فیصله کرده و در عمل خلاف آنرا انجام میدهند.
به گزارش انصار به نقل از رسانهها، فتانه گیلانی رییس این اجتماع گفت: (پس از چندین سال جنگ در افغانستان، ما انتظار داشتیم که با آمدن جامعه جهانی بویژه امریکا، دیگر دامنه جنگ و کشتار در کشور رخت برخواهد بست و افغانستان صاحب صلح و ثبات دایمی خواهد شد؛ اما این محاسبه اشتباه بود و امریکا هر روز با نیرنگهای متفاوت به گفت و شنیدهای صلح رنگ و بوی دیگری میدهد؛ رنگ و بویی که مخالف منافع مردم افغانستان است).
او پیش رفتهای ده ساله در کشور را قابل ستایش و مدیون حضور جامعه جهانی دانست، اما تاکید کرد: " با توجه به سرازیر شدن میلیاردها دالر به کشور، این دست آوردها و پیش رفتها ناچیز به نظرمی رسد و مردم افغانستان انتظارات بیش تری داشتند".
خانم گیلانی از زنان افغانستان خواست که باید نقش فعالی در مسایل سیاسی، اجتماعی و اقتصادی کشور داشته باشند و نگذارند که دیگر با سرنوشت شان معامله صورت گیرد.
رییس اجتماع زنان افغانستان از روند گفتگوهای صلح زیر رهبری افغانها حمایت نمود؛ اما هشدار داد که نباید در این گفتگوها به قانون اساسی، حقوق زنان و معیارهای بین المللی که حالا در افغانستان نهادینه شده اند آسیب برسد.
داکتر نیلوفر ابراهمی یکی دیگر از فعالان حقوق زن و نماینده مردم در مجلس شورای ملی، روند گفتگوهای کنونی صلح را مبهم خواند و از دولت افغانستان و جامعه جهانی خواست که در این زمینه به مردم وضاحت بدهند.
بانو نیلوفر افزود: "دولت افغانستان و جامعه جهانی بخصوص امریکا مکانیزمی مشخص برای گفتگوهای صلح با طالبان را ندارند و همیشه در این عرصه با ابهام سخن میگویند که این مساله باعث نگرانی مردم افغانستان بخصوص زنان، جامعه مدنی و مدافعان حقوق بشری شده و برای پایان بخشیدن این نگرانیها، باید دولت و جامعه جهانی پاسخ قناعت بخشی بدهند".
از زمانی که گفتگوهای صلح باطالبان روی صحنه آمده؛ نگرانیها از چگونگی مذاکره با این گروه افزایش یافته و در آخرین مورد باز شدن دفتر قطر برای این گروه، به این نگرانیها افزوده است.
مردم بیم دارند که مبادا همه دست آوردهای ده ساله به بهانه صلح با گروه طالبان، قربانی خواستهای سیاسی طرفین شود.
طالبان هم بارها گفته اند که آنها در صورتی با دولت افغانستان و جامعه جهانی صلح میکنند که نیروهای خارجی افغانستان را ترک کنند، قانون اساسی تغییر کند، حکومت موقت از جناحهای بیطرف تشکیل شود و در نظام آینده جایگاه طالبان در قدرت قابل ملاحظه باشد.
لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/240