یک کارشناس مسائل منطقه گفت: خروج نیروهای امریکایی از افغانستان در طول تاریخ تجاوزات این کشور بی سابقه و نشانه شکست و رسوایی بزرگ برای مقامات کاخ سفید است.
آقای اسماعیل باقری در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما افزود: امریکاییها در ۲۰ سال گذشته به بهانه مبارزه با تروریسم به افغانستان لشکرکشی کردند، اما بعد از ۲۰ سال با شکستی مفتضحانه از این کشور خارج شدند.
وی گفت: در طول تاریخ تجاوزات امریکا چنین شکستی بی سابقه است و امریکاییها دیگر نمیتوانند ذهنیت مردم افغانستان را نسبت به خود اصلاح کنند.
این کارشناس مسائل منطقه افزود: امریکایی با هدف مبارزه با تروریسم، تثبیت هژمونی، دولت ملت سازی، بازسازی افغانستان، ایجاد امنیت و برقراری نهادهای دولتی وارد افغانستان شدند، اما بعد از ۲۰ سال به این وعدهها عمل نکردند، زیرا هدف اصلی آنها اشغال افغانستان و چپاول و غارت منابع و معادن این کشور بود.
آقای باقری گفت: حضور امریکاییها در افغانستان در ۲۰ سال گذشته جز جرم و جنایت هیچ دستاوردی برای مردم این کشور نداشت.
وی افزود: امریکاییها حتی یک جاده، مکتب و بیمارستان هم نساختند و حتی وقتی پایگاههای خود را ترک کردند تجهیزات و سلاحهای خود را بردند یا قبل از رفتن آنها را منفجر کردند. البته آمریکا مدعی است ۸۵ میلیارد دلار تسلیحات آمریکایی در افغانستان باقی مانده است طوری که روسها میگویند اکنون تعداد بالگردهای بلک هاوک طالبان از خیلی از کشورهای جهان بیشتر است که معلوم نیست این تعداد تسلیحات چرا در افغانستان جاگذاشته اند. (این تسلیحات شامل ۷۵ هزار قبضه انواع تسلیحات نظامی، ۲۰۰ فروند هواپیما و بالگرد نظامی و ۶۰۰ هزار قبضه انواع سلاح گرم و ... است.)
این کارشناس مسائل منطقه ادامه داد: هزینه دو تریلیون دالری امریکا در افغانستان هیچ دستاوردی برای این کشور نداشت.
آقای باقری گفت: امریکاییها بعد از ناکامی در جنگ با طالبان با عقب نشینی مجبور به مذاکره در قطر شدند تا در سایه مذاکره یک خروج امن از افغانستان داشته باشند.
وی با اشاره به این که داعش فقط عقبه فکری دارد افزود: طالبان باید با هوشیاری صف خود را از تروریستهایی مثل داعش و القاعده جدا کند.
این کارشناس مسائل منطقه ادامه داد: حالا افغانستان با یک رویکرد منسجم و دولت فراگیر باید زمینه را برای مذاکره همه گروهها فراهم کند تا خاطره اجلاس بن که در آن گروه طالبان حذف شد تکرار نشود.
آقای باقری با تاکید بر این که آینده افغانستان به درک دقیق از بازیگران منطقهای هم بستگی دارد، گفت: در حالی که برخی بازیگران به دنبال ناامنی، هرج و مرج و آشوب در افغانستان هستند، اما جمهوری اسلامی ایران در ۴۰ سال گذشته ثابت کرد که حامی مردم این کشور است و بیشترین کمکها را به افغانستان داشته است.
وی افزود: مطمئناً اگر دولت فراگیر در افغانستان تشکیل شود و همه گروههای قومی و مذهبی در قدرت حضور داشته باشند دولت آینده میتواند ثبات را در این کشور برقرار کند.
این کارشناس مسائل منطقه ادامه داد: یکی از دلایل خروج نیروهای امریکایی از غرب آسیا و افغانستان توجه و تمرکز بر رقبای بزرگی مثل چین است.
لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/23750
تگ ها: