«محمد محقق» مشاور امور سیاسی و امنیتی رئیس جمهور افغانستان گفت که امریکاییها به شکست خود در افغانستان اعتراف کردند.
وی که با شبکه خبری المیادین مصاحبه میکرد، گفت: «خروج امریکاییها از افغانستان بر اساس منافع آنها بوده و بیانگر منافع دموکراتها و دولت بایدن است این در حالی بوده که فرماندهان نظامی امریکا با این خروج شتاب زده موافق نبودند».
مشاور امور سیاسی و امنیتی رئیس جمهور افغانستان اضافه کرد: «گروه طالبان بدون آنکه با درگیری مواجه شود وارد مناطقی شده و این موضوع به این دلیل بوده که نیروهای افغانستانی به دنبال تجمیع و تمرکز بر خط دفاعی خود بودند».
محقق در ادامه این مصاحبه با اشاره به وجود جنگ داخلی در افغانستان در شرایط کنونی گفت: «در حال حاضر نیروهای مردمی در کنار دولت، ارتش و پلیس در حال جنگ بوده و این به گسترش جنگ انجامیده است».
وی گفت: «مذاکراتی که 10 ماه در دوحه قطر به طول انجامید هیچ نتیجهای در بر نداشته و طالبان به دنبال صلح در افغانستان نیست بلکه خواستار اشغال افغانستان و سیطره بر این کشور از طریق جنگ است».
مشاور امور سیاسی و امنیتی رئیس جمهور افغانستان تاکید کرد: «ما در برابر مسیر طولانی قرار داریم تا طالبان بفهمد که مسیر نظامی به نتایج دلخواهی که آنها به دنبال آن هستند نمیرسد».
محقق اضافه کرد: «تا زمانی که طالبان به این عقیده نرسد که رسیدن به صلح از راهی غیر از جنگ حاصل میشود، مذاکرات هرگز به نتیجه نخواهد رسید».
وی گفت: «طالبان به دنبال تشکیل دولت طالبانی محض بوده و نظام کشور را به آن چیزی که 20 سال پیش بوده بازگرداند».
مشاور امور سیاسی و امنیتی رئیس جمهور افغانستان تاکید کرد نظامی کنونی این کشور نظام اسلامی بوده اما درک آنها از اسلام با درکی که طالبان از اسلام دارد متفاوت است.
محقق تاکید کرد: «هرگز از جمهوریت افغانستان کوتاه نخواهیم آمد این در حالی است که طالبان نه اعتقادی به انتخابات و نه جمهوریت دارد».
وی ادامه داد: «حقوق زنان، حقوق بشر و کودکان و حقوق اقلیتها در قانون اساسی درج شده و هرگز از آن کوتاه نخواهیم آمد».
این مقام افغانستانی گفت در صورتی که طالبان به این نتیجه برسد که مسیری که در پیش گرفته بنبست بوده، دولت این کشور آماده از سرگیری مذاکرات است.
محقق تاکید کرد: «طالبان همان طالبان 20 سال پیش است و معتقدم که جنگ شعلهور تر شخواهد شد و دولت افغانستان با تهدیدات بیشتری مواجه خواهد بود».
وی گفت: «زمانی که طالبان توافقی که با آمریکا به امضا رسانده را نقض کند جنگندههای آمریکایی ما را همراهی خواهند کرد».
مشاور امور سیاسی و امنیتی رئیس جمهور افغانستان به توافق سیاسی که آمریکا با طالبان امضا کرده اشاره کرد و گفت این توافق به افغانستان ضرر شد چون سطح طالبان را ارتقا داد.
محقق گفت: «روابط دولت افغانستان با کشورهای همجوار نظیر ایران، ازبکستان و تاجیکستان و دیگر کشورها خوب بوده اما برخی موضوعات با پاکستان در خصوص گروههای تروریستی باقی مانده است».
به گزارش خبرگزاری فارس، ایالات متحده و دیگر کشورهای عضو ناتو در سال ۲۰۰۱ در پاسخ به حملات ۱۱ سپتامبر همان سال در آمریکا، به افغانستان حمله نظامی کردند و از آن زمان، حضور نظامی و اشغالگری آنها در افغانستان ادامه داشته است.
بعد از توافق فوریه ۲۰۲۰ آمریکا و طالبان و امضای «توافقنامه صلح» بین دو طرف، روند خروج نظامیان آمریکایی و متحدان این کشور از افغانستان شروع شده و به گفته رسانههای آمریکایی بیش از نود درصد نیروهای آمریکایی این کشور را ترک کردهاند.
لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/23349
تگ ها: