مرکز رسانههای حکومت روز سهشنبه، پانزدهم سرطان نشستی را زیر نام «بهبود کیفیت نشراتی و قانونمندسازی فعالیت رسانهها» برگزار کرد. این نشست مشورتی با حضور وزیران عدلیه، اطلاعات و فرهنگ، حج و اوقاف، دادستانی کل و دیگر نهادهای حامی خبرنگاران برگزار شد. سخنانی که در این نشست از سوی مسوولان حکومت مطرح شد، انتقادهای نهادهای حامی رسانهها را در پی داشته و تلاشی برای وضع محدودیت بر فعالیت رسانهها تعبیر شده است.
سرپرست دادستانی کل کشور در نشست مشورتی بهبود کیفیت نشراتی و قانونمندسازی فعالیت رسانهها هشدار داد که رسانهها باید در نشر خبرها متوجه حساسیت موضوعات باشند و نتایج جزایی را که تخلفات رسانهای به دنبال دارد، در نظر بگیرند.
ذبیحالله کلیم، دادستان کل کشور در این نشست گفت که رسانهها باید حساسیت موضوعات را در پوشش گزارش و خبرها در نظر بگیرند و نیز نتایج جزایی را که تخلفات رسانهای به همراه دارد، متوجه باشند.
به گفته او، یک راهکار «روشن» برای نحوه اطلاعرسانی در رسانهها ایجاد شود.
کلیم گفت که دادستانی مکلف به بررسی تخلفات است و هیچ شخصیت حقوقی و حقیقی در برابر قانون معافیت ندارد.
افزون بر این، فضلاحمد معنوی، وزیر عدلیه، نیز گفته است که منافع ملی، به عنوان خطوط اساسی در رسانهها در نظر گرفته شود و نباید زیر نام آزادی بیان، منافع ملی فراموش شود.
معنوی تصریح کرد که به هیچ کسی اجازه داده نشود تا ضد استقلال، حاکمیت و وحدت ملی تبلیغ کند.
وزیر عدلیه همچنان خاطرنشان کرد که رسانهها با استفاده نکردن واژه «شهید» به قربانیان نیروهای امنیتی در نشر خبرها قانون را نقض کردهاند.
از سویی دیگر، محمد قاسم وفاییزاده، سرپرست وزارت اطلاعات و فرهنگ، گفت که هرچند اصل توازن و بیطرفی در نشر خبرها مهم است، اما از رسانهها نباید برای ایجاد ترس، تهدید، ایجاد دهشت و ناامیدی از آینده سیاسی کشور استفاده شود.
وفاییزاده همچنان تصریح کرد که اصول اخلاق حرفهای خبرنگاری مراعات شود. او افزود: « ما در رسانهها نیاز به مکانیسم اخلاقی داریم.»
از سویی دیگر نظیره رحمانی، معین وزارت امور زنان، با انتقاد از محتوای نشراتی رسانهها در کشور گفت: «محتوای برنامههای برخی از رسانهها از غنامندی لازم برخوردار نیست و در بعضی از موارد آمیخته با تبعیض و دید منفی در باره زنان است.»
به گفته او، رسانهها باید از نشر برنامهها و پیامهای تجارتی و محصولات رسانهای که برابری جنسیتی و کرامت انسانی زنان را زیر پا میکند، خودداری کنند.
به گفته او، عدم توجه به محتوای نشرات رسانهای منجر به ترویج فرهنگ زنستیزی در میان افراد جامعه میشود.
او تصریح کرد که رسانهها باید بر پالیسی جندر توجه کنند و آگاهی دهی در مورد زنان را در محور نشرات خود قرار دهند.
این در حالی است که ضیا بومیا، نماینده فدراسیون ژورنالیستان افغانستان، انتقاد وزرای دولت و دادستانی کل از رسانهها و خبرنگاران را ناعادلانه توصیف کرد و گفت: «دولت باید میان رسانههای قانونمند و رسانههای اجتماعی تفکیک قایل شود.»
بومیا افزود که حکومت باید برای کنترل صفحات اجتماعی که بیشتر فضای نشر خبرهای دروغ و شایعه است، مکانیسم ایجاد کند.
به گفته او، مکلفیتها و مسوولیتها میان رسانههای دولتی و خصوصی تقسیم شود و نباید بار همه مسوولیتها به گردن رسانههای خصوصی گذاشته شود.
پیش از این وزارت اطلاعات و فرهنگ اعلام کرده بود که برای «اندیشه نشراتی» در رسانهها طرح ایجاد اتاق نظارت از رسانهها را به کابینه فرستاده است.
لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/23165
تگ ها: