پارلمان رژیم صهیونیستی پس از کش و قوسهای فراوان و بعد از برگزاری ۴ دور انتخابات به تشکیل دولت ائتلافی به نخست وزیری «نفتالی بنت» رای اعتماد داد.
به گزارش خبرگزاری انصار به نقل از تسنیم، رایگیری در پارلمان رژیم صهیونیستی برای رای اعتماد به کابینه ائتلافی به نخست وزیری «نفتالی بنت» امشب برگزار شد.
پارلمان رژیم صهیونیستی با 60 رای موافق و 59 رای مخالف به کابینه جدید رژیم صهیونیستی رای اعتماد داد و بنیامین نتانیاهو را پس از 12 سال از عرصه قدرت کنار گذاشت.
نفتالی بنت پس از رای اعتماد به عنوان نخست وزیر جدید رژیم صهیونیستی رسما مراسم تحلیف را بجای آورد.
هشت حزب اسرائیلی برای حذف بنیامین نتانیاهو از صحنه قدرت با یکدیگر متحد شده و توانستند ائتلافی متشکل از 60 کرسی از 120 کنست را تشکیل دهند.
نتانیاهو 71 ساله در تشکیل دولت ائتلافی در چهارمین انتخابات سراسری طی دو سال گذشته که 23 مارس در این کشور برگزار شد، ناکام ماند.
ائتلاف جدید از 25 کرسی از احزاب میانه، 19 کرسی از احزاب راستگرا، 13 کرسی از احزاب چپ گرا و 4 نماینده از یکی از جریانهای عرب 48 را شامل میشود.
براساس این توافق، « نفتالی بنت» 49 ساله و میلیونر مالک چند شرکت فناوریهای پیشرفته و رهبر حزب یمینا برای دو سال اول نخست وزیر این کابینه خواهد بود و بعد از آن این کرسی را به «یائیر لاپید» رهبر حزب "یش عاتید" ( آیندهای وجود دارد) واگذار خواهد کرد.
همچنین شماری از وزارتخانهها نیز همچون وزارت خارجه رژیم صهیونیستی نیز بین احزاب و شخصیتهای عضو این ائتلاف تناوبی و دورهای اداره میشود.
کابینه جدید 28 وزیر دارد که 9 نفر از آنها زن هستند.
«میکی لیوی» رئیس جدید پارلمان اسرائیل شد
"میکی لیوی" از اعضای حزب "یش عتید" نیز در جلسه امشب رای اعتماد به کابینه ائتلافی، رئیس جدید کنست رژیم صهیونیستی شد.
پیش از جلسه راگیری، نفتالی بنت در جلسه پارلمان سخنرانی کرد که البته آغاز سخنرانی وی با تنش و درگیری طرفداران نتانیاهو آغاز شد.
همزمان با سخنرانی نفتالی بنت در کنست، شماری از نمایندگان نزدیک به نتانیاهو ضمن سردادن شعار علیه او، بنت را وقیح، حقهباز و دروغگو خواندند.
محورهای سخنان بنت در صحن پارلمان؛ از تمرکز بر ایران تا گسترش شهرک سازی
بنت در سخنرانی خود گفت: ما با چالشی رو به رو هستیم که در خیابانها آشکارا دیده میشود و آن شکافی است که هم اکنون در داخل ساختمان کنست نیز مشاهده میشود.
وی افزود: با اینکه رفتن به سمت انتخابات پنجم و ششم و دهم آسان بود، اما گفتیم که بس است و این مسئولیت را خود برعهده گرفتیم.
نفتالی بنت اضافه کرد: برگزاری دورههای پنجم و ششم انتخابات به معنای افزایش بیش از پیش نفرت است و این اسرائیل را نابود میکند.
وی گفت: شرایط سیاسی این رژیم را حساس و مهم ارزیابی کرد و وعده داد که این رژیم را از بحرانی که در آن گرفتار آمده، خارج کند.
بنت بر اصلاح و ترمیم ساختار وزارت خارجه که از آن به عنوان ابزار و قدرت این رژیم خواند، تاکید کرد.
وی با اعلام اینکه 15 درصد نیروی کار اسرائیل در بخش فناوری مشغول به کار خواهند شد، قول داد که بیکاری در این رژیم را کاهش دهد.
بنت تاکید کرد که از شهرکسازی در تمامی مناطق به ویژه منطقه ج (در کرانه باختری) حمایت میکند و روابط بهتری با عربها (در سرزمینهای اشغالی 1948) برقرار میکند.
وی بخشی از سخنان خود را به ایران اختصاص داد و ادعا کرد که کابینه جدید کار خود را با رویارویی و مقابله با برنامه هستهای ایران آغاز خواهد کرد که بزرگ ترین تهدید برای اسرائیل است.
وی مدعی شد که ایران مراکز و پایگاههای تروریستی متعددی از سوریه تا لبنان از آنجا تا نوار غزه احداث کرده است.
بنت تمدید توافق هسته ای با ایران (برجام) را تصمیمی اشتباه خواهد و مدعی شد که اجازه دستیابی تهران به سلاح هستهای را نمیدهد.
وی همچنین بر تثبیت آتش بس در غزه و نیز مبادل اسرا با مقاومت فلسطین تاکید کرد.
«نفتالی بنت» نخست وزیر جدید رژیم صهیونیستی کیست؟
«نفتالی بنت» رئیس حزب «یمینا» رژیم صهیونیستی یکی از یهودیان افراطی اسرائیل محسوب میشود که نمیتواند عقاید افراطی و نژادپرستانه و فاشیستی خود را پنهان کند. برای نشان دادن میزان عرب ستیزی او توجه به همین جمله معروفش کافیست: «من به تنهایی عربهای زیادی را در طول زندگیام کشتهام و هیچ مشکلی با ادامه کشتار اعراب ندارم».
نفتالی بنت سرباز سابق نیروهای ویژه رژیم صهیونیستی است که در 25 مارس 1972 در یک خانواده یهودی -آمریکایی به دنیا آمد. بعد از ازدواج به همراه همسر و چهار فرزندش در شهر «رعنانا» در مرکز اراضی اشغالی زندگی میکند.
نفتالی بنت همانند بنیامین نتانیاهو خدمت نظامی خود را در نیروی عملیات ویژه «سایرت ماتکال» گذراند و پس از فروش شرکت تکنولوژی خود به قیمت 145 میلیون دلار در سال 2005 وارد عرصه سیاست شد. او یک سال بعد از آن کار خود را به عنوان رئیس دفتر نتانیاهو آغاز کرد و بعد از ترک دفتر نتانیاهو در سال 2010 به عنوان رئیس موسسه موسوم به شورای شهرک سازی در کرانه باختری اشغالی و غزه منصوب شد.
او در سال 2012 زمانی که مسئولیت یک حزب راست افراطی به نام «خانه یهودی» را به دست گرفت تحرکی در سیاست رژیم صهیونیستی به وجود آورده و پس از مطرح کردن اظهارات آتشین درباره درگیری با فلسطینیان موفق شد حضور خود را در کنست ( پارلمان رژیم صهیونیستی) پررنگ کند.
بنت میلیونر مالک چند شرکت فناوری های پیشرفته که به نفرتش از شهروندان عرب فلسطینی معروف است.
وی در سال 2013 با طرح ادعاهایی علیه فلسطینیان گفت که تروریست های فلسطینی باید کشته شوند و آزاد نباشند. او همچنین درباره کرانه باختری گفت که این منطقه تحت اشغال نیست؛ زیرا هیچ دولت فلسطینی در اینجا نبوده است و همچنین درگیری اسرائیلی-فلسطینی قابل حل نیست. او یکی از مخالفان سرسخت برپایی دولت فلسطین به شمار میرود.
رئیس حزب یمینا علاوه بر کارنامه امنیتی خود مدتی به عنوان وزیر اقتصاد و آموزش در کابینه نتانیاهو فعالیت میکرد. او در سال 2018 نام حزب خانه یهودی را به یمینا تغییر داد. بنت با وجود اینکه یک یهودی افراطی به شمار میرود اما توجهی به آداب و رسوم یهودیت در اسرائیل ندارد.
وی در سال 2013 برای اولین با حزب «خانه یهودی» در انتخابات کنست شرکت کرد و 12 کرسی از 120 کرسی پارلمان اسرائیل را بدست آورد. از سال 2013 تا 2015 پست وزیر اقتصاد و خدمات دینی و از 2015 تا 2019 منصب وزیر آموزش و پرورش را در کابینههای نتانیاهو در اختیار داشت.
نفتالی بنت پس از آنکه سال ها یکی از دوستان نزدیک نتانیاهو محسوب می شد، از وی فاصله گرفت و با حزب «یامینا» یعنی «حزب راست افراطی» وارد میدان رقابت های انتخاباتی اسرائیل در ماه مارس تبدیل و موفق به کسب 7 کرسی شد.
دیدگاه های سیاسی وی تفاوت چندانی با دیگر رهبران رژیم صهیونیستی ندارد، از جمله اینکه «مخالف تشکیل کشور فلسطینی مستقل و دارای حاکمیت و بالطبع مخالف راه حل دو کشور برای حل قضیه فلسطینی است».
وی از مدافعان سرسخت شهرک سازی صهیونیستی در فلسطین اشغالی است و در این زمینه طرح احداث زیرساختهای بیشتر در منطقۀ الحاقی کرانه باختری و سایر مناطق باقی مانده از کرانه باختری را با هدف رشد اقتصادی اسرائیل ارائه داد.
نتانیاهو در صحن پارلمان چه گفت؟
من به عنوان نماینده یک میلیون اسرائیلی اینجا ایستادهام و به خاطر آنها مأموریت خطیر تأمین موجودیت و امنیت اسرائیل را ادامه خواهم داد.
ما دستاوردهای بی سابقه بسیاری از جمله مقابله با کرونا و حرکت به سمت اقتصاد آزاد را برای اسرائیل محقق کردیم.
ما سرسختانه با ایران مبارزه کردیم تا مانع دستیابی این کشور به سلاح هستهای شویم.
قدرت و قاطعیت ما جهت مقابله با ایران بود که به دولت قبلی آمریکا انگیزه داد تا از توافق هستهای با ایران خارج شود.
معادله زمین مقابل صلح را به معادله صلح مقابل صلح تغییر دادیم و با 4 کشور عربی روابط عادی برقرار کردیم.
من همچنان به انجام ماموریت و وظیفه ای که به من محول شده ادامه میدهم.
موفق شدیم آمریکا را متقاعد کنیم، سفارتش را به قدس انتقال دهد و حاکمیت ما را بر «جولان« به رسمیت بشناسد.
ما هر روز برای سرنگونی این کابینه چپ گرای خطرناک مبارزه خواهیم کرد و این امر زودتر از آنچه فکر کنید محقق خواهد شد.
اکثریت صهیونیستها معتقدند که دولت لاپید ـ بنت زیاد دوام نمیآورد
بر اساس نتایج یک نظر سنجی که توسط شبکه 7 تلویزیون رژیم صهیونیستی انجام شده، نشان میدهد که اکثریت صهیونیستها معتقدند دولت ائتلافی یائیر لاپید رهبر حزب یش عتید و نفتالی بنت رهبر حزب یمینا زیاد دوام نخواهد آورد.
بر اساس نتایج این نظرسنجی، 43 درصد از شرکت کنندگان گفتهاند عمر این دولت کوتاه خواهد بود، 30 درصد گفتهاند دولت جدید برای مدتی طولانی روی کار خواهد بود اما تا پایان 4 سال دوام نمیآورد و تنها 11 درصد گفتهاند که دولت تغییر 4 سال کامل فعالیت خواهد کرد.
سوال دیگری که در این نظرسنجی مطرح شده، این بوده که آیا بنت به توافق بدست آمده با لاپید پایبند خواهد ماند که 49 درصد گفتهاند او به این توافق احترام میگذارد و 29 درصد هم گفتهاند که او به این توافق پایبند نخواهد بود اما قبل از پایان دوره نخست وزیریاش دولت فروخواهد پاشید. 7 درصد هم تاکید کردهاند که بنت به تناوب در نخست وزیری با لاپید پایبند نخواهد بود.
همچنین این سوال از شرکت کنندگان پرسیده شده که انگیزههای نفتالی بنت از پیوستن به دولت تغییر چه بوده که 61 درصد گفتهاند اهداف شخصی و بلندپروازی بنت علت اصلی همکاری او با لاپید است و تنها 20 درصد گفتهاند علت پیوستن او به دولت جدید عوامل ایدئولوژیک است و 19 درصد نیز گفتهاند نمیدانند.
واکنش حماس به تشکیل دولت جدید رژیم صهیونیستی
جنبش مقاومت اسلامی فلسطین حماس در واکنش به تشکیل دولت جدید رژیم صهیونیستی تاکید کرد که برگزاری چندین دور انتخابات بیانگر «عمق بحران» سیاسی رژیم صهیونیستی به موازات بحران نظامی و امنیتی ادامهدار این رژیم در نتیجه مقاومت و پایداری ملت فلسطین است.
«محمود الزهار» از رهبران حماس گفت: نتانیاهو در برابر غزه شکست خورد، کسانی که بعد از او میآیند چگونه موفق رویارویی با غزه خواهند شد. ما از تهدیدات دشمنان هیچ ترس و هراسی نداریم.
«سامی ابوزهری» از رهبران حماس نیز در این باره تاکید کرد شکست و سرنگونی نتانیاهو یکی از نتایج پیروزی مقاومت در نبرد شمشیر قدس بود.
«فوزی برهوم» سخنگوی حماس تاکید کرد که هر دولتی روی کار بیاید ما با آن به عنوان یک دولت اشغالگر که مقاومت در برابر آن برای بازپسگیری حقوق ملت با تمامی شیوههای ممکن از جمله مقاومت مسلحانه ضروری است، تعامل خواهیم کرد.
برهوم تصریح کرد که ما به این معادله که "خون فلسطینیان و مقدسات خط قرمز است" پایبندیم و شیوه رفتار و سیاستهای دولت جدید رژیم صهیونیستی تعیین کننده تعامل میدانی ما با آن خواهد بود.
واکنش جهاد اسلامی به تشکیل دولت ائتلافی
عضو دفتر سیاسی جنبش جهاد اسلامی در واکنش به روی کار آمدن دولت جدید رژیم صهیونیستی و سیاستهای تجاوزکارانه آن علیه ملت فلسطین تاکید کرد که آمدن چنین دولتی احتمال وقوع تنش و درگیری در منطقه را افزایش میدهد و پیامدها و عواقب آن نیز متوجه این رژیم خواهد بود.
دکتر یوسف حساینه اظهار داشت که فلسطینیان امروز بیش از هر وقت دیگری لازم است که از فرصت ایجاد شده پس از نبرد شمشیر قدس برای تشکیل یک مرجعیت ملی برای حمایت از حقوق و اصول ملی خود بهره ببرند.
حساینه تصریح کرد که نباید بیش از این به اسلو و مذاکرات سازش با دولت ائتلافی یائیر لاپید و نفتالی بنت دل بست، چرا که چنین گزینهای بینتیجه بوده و راه به جایی نخواهد برد.
وی گفت که برای همگان روشن شده که دشمن صهیونیستی هیچ ارزشی برای راه حل تشکیل دو کشور قائل نیست بلکه صرفا به دنبال خرید وقت بیشتر برای اشغال بخشهای وسیعتری از اراضی فلسطینی و عربی است.
پیام تبریک بایدن به بنت / بلینکن: به حفظ امنیت اسرائیل پایبند خواهیم بود
«جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا تشکیل دولت جدید رژیم صهیونیستی را به نفتالی بنت و یائیر لاپید تبریک گفت.
بایدن تاکید کرد که امیدوار به همکاری با دولت جدید است.
وی همچنین تاکید کرد که آمریکا به حفظ امنیت "اسرائیل" پایبند است و با دولت جدید این رژیم برای تقویت صلح و امنیت برای اسرائیلیها و فلسطینیها و کل منطقه همکاری خواهد کرد.
«آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا نیز در این باره گفت: از تشکیل دولت جدید "اسرائیل" به گرمی استقبال میکنیم و امیدواریم همکاری نزدیکی با بنت و لاپید داشته باشیم.
وی در این باره تاکید کرد: به همکاری با "اسرائیل" برای پیشبرد صلح ادامه میدهیم و به حفظ امنیت این رژیم پایبند خواهیم بود.
لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/23009
تگ ها: