همزمان با افزایش حملات تروریستی در غرب کابل و خشونتها علیه هزارهها در افغانستان، گروهی از فعالان مدنی و اجتماعی در توئیتر برای گرامیداشت یاد و خاطره شهدای این حملات سازمان یافته و توجه سازمانهای بین المللی به این مسئله هشتگ StopHazaraGenocied# را ترند کردند.
این ترند در روز ۵ ژوئن (۱۵ جوزا) به ترند اول کشور افغانستان در توئیتر تبدیل شد.
اسدالله سعادتی معاون شورای عالی مصالحه ملی در توئیتی نوشت: شورای امنیت سازمان ملل متحد و جامعه بینالمللی باید براساس «اصل مسئولیت حمایت» (R2p) در قضیه نسل کشی هزارهها دخالت کند و جلو این نسلکشی را را بگیرد!
دکتر عبدالقیوم سجادی در توئیتر خود نوشت: کتاب پر خون اطفال بیگناه معارف سند شرمساری مدافعین حق حیات انسان است.
دکتر عبداللطیف پدرام رهبر حزب کنگره ملی افغانستان در توئیتر نوشت: ما با هموطنان ستمدیده و رنجکشیده هزارۀمان همدرد و همنوا هستیم: «نسلکشی هزارهها را متوقف سازید!»
زکی دریابی روزنامهنگار در صفحه توئیتر خود نوشت: هشتگ StopHazaraGenocide# شرح کوتاه و جامعش تیتر این گزارش است: مرگ، بی کسی، درماندگی.
عارف رحمانی نماینده غزنی در مجلس نمایندگان گفت: وقتی در مجلس نمایندگان برای اولین بار با دلایل واضح از نسل کشی سیستیماتیک هزاره ها سخن گفتم برخی از همکارانم با عصبانیت شدید مرا به تعصب و تفرقه اندازی متهم کردند! گفتند تو حق نداری از هزاره ها سخن بگویی چرا که آنچه در جریان است افغان کشی است نه هزاره کشی!
احمد بهزاد از رهبران جنبش روشنایی در صفحه توئیتر خود نوشت: کشتار هدفمند؛ بخشی از سیاست حذف است. این سیاست در عرصههای مختلف با روشها و ابزار گوناگون اجرا میشود. میان نسلکشی هزارهها و تبعیض سیستماتیک علیه این جامعه، رابطه معناداری وجود دارد. عوامل کشتار و تبعیض، به حذف میاندیشند. برای توقف کشتار، تبعیض پایان یابد.
یعقوب یسنا در توئیتر خود نوشت: کشتار مردم هزاره، خشونت تصادفی نیست. بنابراین بهطور مشخص به طالب ارتباط نمیگیرد، بلکه در بین طالب و... سازماندهیشده در یک هماهنگی استخباراتی صورت میگیرد، مسوولیت آن به داعش و طالب ارجاع داده میشود. این هماهنگی استخباراتی باید واضح شود.
کاربری نوشت: کاش آنقدر مرد بودند که ما را در میدان جنگ می کشتند نه در خیابان ها!
یک کاربر در توئیتر نوشت: در ۲۴ جولای ۲۰۱۷،موتر کارمندان وزارت معدن مورد حمله انتحاری قرار گرفت.در آن حادثه،نجیبه با ۳۱ نفر دیگر از بین رفت.از ساعت ۷ صبح تا ۲ بعد از ظهر هیچ نشانی از نجیبه پیدا نکردیم. ساعت ۲ دست چپ نجیبه را در طب عدلی و جسد سوخته اش را در شفاخانه پولیس شناسایی کردیم.
کاربران ایرانی توئیتر هم ضمن حمایت از این اقدام به ابراز همدردی با مردم افغانستان پرداختند.
یک کاربر ایرانی در توئیتر نوشت: در دهههای گذشته، کمتر مردمانی مانند هزارهها مورد تبعیضهای دینی و نژادی قرار گرفته و کشتار شدهاند. در چند سال گذشته، به ویژه توسط طالبان، هزارهها بارها کشتار شدهاند. باید مانع کشتار سیستماتیک هزاره ها شد.
یک کاربر ایرانی نوشت: در برابر ستمی که به هزارهها میرود و جنایتی که قربانیاش بوده و هستند بیتفاوت نباشیم. به دوستان افغانمان کمک کنیم که این هشتگ ترند شود.
دو روز قبل توماس نیکلسون، نماینده ویژه اتحادیه اروپا در افغانستان نیز تاکید کرد که "کشتار هزارهها" باید متوقف و جرایمی که صورت گرفته است، بررسی شود.
همچنین گفتنی است نمایندگی ویژه اتحادیه اروپا در افغانستان با نشر تویتی گفته آقای نیکلسون در دیدار با شماری از دانشآموزان مکتب سیدالشهدای کابل گفته است جنایات صورت گرفته باید بررسی و کشتار هزارهها متوقف شود.
در این توییت آمده: برخی میخواهند رویای دانشآموزان مکتب سیدالشهدا را متوقف سازند، ولی ما با دنبال کردن رویای آنها یاد قربانیان این مکتب را گرامی میداریم.
کمتر از یک ماه پیش ۱۸ ثور سه انفجار در نزدیکی مکتب دخترانه "سیدالشهدا" رخ داد.
در اثر این سه انفجار دست کم ۸۵ نفر کشته و ۱۴۷ نفر زخمی شدند.
بعد از انفجار مکتب سیدالشهدای غرب کابل، چندین انفجار باعث جان باختن دهها انسان بیگناه و زخمی شدن صدها زن، مرد و کودک شد.
این در حالی است که شنیدهها از رد چندین طرح امنیتی برای غرب کابل از سوی شورای امنیت ملی به گوش میرسد. در حالی که بسیاری بر اقدام عاجل نیروهای امنیتی برای تامین امنیت مردم تاکید دارند، اما اقدامات برای تامین امنیت مردم، خصوصا مردم غرب کابل به کندی پیش میرود.
لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/22820
تگ ها: