وقوع طوفانی شدید عصر دوشنبه و بامداد سهشنبه در ایالت گجرات واقع در غربیترین نقطه هند در حاشیه ساحلی دریای عرب، دستکم ۲۰ کشته برجای گذاشت و فعالیتهای کمپین واکسیناسیون را نیز در این ایالت به حالت تعلیق درآورد.
به گزارش خبرگزاری انصار به نقل از یورونیوز، بنا بر اعلام سازمان هواشناسی هند، سرعت وزش باد در این طوفان سیکلونیک ۱۸۵ کیلومتر در ساعت بود و باعث گردید که با فرود آمدن امواج سهگین آب روی مناطق مسکونی، خیابانها به رودخانه تبدیل گردند و صدها هزار نفر نیز برای حفظ جان خود مجبور به فرار از منطقه شوند.
کارشناسان این حادثه را قویترین طوفان گرمسیری منطقه در دهههای اخیر توصیف کردهاند که باعث افتادن دکلهای برق و از ریشه درآمدن درختان شده و در ایالتهای دیگری از جمله کرالا، گوا و ماهاراشترا نیز قربانیان بسیاری برجای گذاشته است.
مقامات محلی همچنین گزارش دادهاند که دستکم ۱۲۷ نفر نیز در پی غرق شدن یک کشتی در سواحل بمبئی ناپدید شدهاند که جستجو برای یافتن نشانی از آنها ادامه دارد.
The situation of #Gujarat in India as it braces for the landfall of #CycloneTauktae later tonight. pic.twitter.com/1o9ptkQtmg
— Wajahat Kazmi 🇵🇰 (@KazmiWajahat) May 17, 2021
بنا بر اعلام نیروی دریایی این کشور، این کشتی در مجموع ۲۷۳ سرنشین داشته است که پس از واژگونی، ۱۴۶ نفر از مسافران آن از امواج سهمگین دریا نجات یافتهاند.
As #Tauktae the ‘very severe’ cyclone readies to hit #Gujarat at 185Km/h, here’s a video frm a TEMPLE in #KERALA.👇Praying for the safety ot everyone along the WESTERN coast of #India. 🙏 pic.twitter.com/L3mOx3Sv81
— Levina🇮🇳 (@LevinaNeythiri) May 17, 2021
کارشناسان هواشناسی در شهر ساحلی دیو (Diu) نیز میگویند که سطح آب در مناطق ساحلی تا ۳ متر افزایش یافته و باد همچنان با سرعت ۱۳۳ کیلومتر در ساعت در حال وزیدن است.
طوفان در کنار شیوع مرگبار کرونا
این فاجعه طبیعی در حالی روی داده که هند با موج دوم و گستردهای از شیوع ویروس کرونا نیز دست و پنجه نرم میکند؛ ویروسی که هر روز حدود ۴ هزار نفر را در این کشور به کام مرگ میکشاند. بیمارستانها بسیار شلوغ و تیمهای بهداشت بسیار خسته هستند و اکسیژن و دارو نیز به اندازه کافی فراهم نیست.
تا کنون در ایالت ماهاراشترا بیش از ۱۲ هزار و پانصد نفر و در ایالت گجرات حدود ۲۰۰ هزار نفر محل سکونت خود را در مناطق ساحلی ترک کردهاند و سامان دادن به وضعیت آنها نیز بر مسئولیتهای دولت که درگیر مدیریت بحران کرونا است، افزوده شده است.
مقامات در این مناطق همچنین در تلاشند تا با شرایط بد جوی حاکم، از قطع برق حدود ۴۰۰ بیمارستان و ۴۱ نیروگاه اکسیژن در ۱۲ منطقه ساحلی که انتظار میرود طوفان بیشترین ضربهها را بزند، جلوگیری کنند.
به گفته مقامات، پروتکلهای بهداشتی علیه ویروس کرونا همچون استفاده از ماسک، حفظ فاصله فیزیکی و استفاده از مواد ضد عفونی کننده در مراکز اسکان فاجعه دیدگان رعایت میشود و امید می رود واکسیناسیون عمومی نیز تا دو روز دیگر دوباره از سر گرفته شود.
هند با بیش از ۱ میلیارد و ۳۰۰ میلیون نفر جمعیت، روز دوشنبه بیش از ۴۱۰۰ مورد مرگ و نزدیک به ۲۸۰ هزار مورد جدید ابتلا به کووید۱۹ را به ثبت رساند که با احتساب این آمار، تعداد کل مبتلایان به کرونا در این کشور به بیش از ۲۵ میلیون نفر افزایش مییابد.
لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/22355
تگ ها: