جنگ چند روز اخیر در نوار غزه به عنوان شدیدترین درگیری بین نیروهای رژیم صهیونیستی با فلسطینیهای ساکن در این منطقه از ۲۰۱۴ به این سو شناخته شده است، اما با نگاهی به تحولات مربوط به این جنگ میتوان پدیدههایی را مشاهده کرد که در درگیریهای قبل از این بین دو طرف اتفاق نیفتاده بودند. در واقع، پدیدههای نوظهور در این دور از درگیریها تنها محدود به قدرت آتش مقاومت در برابر ارتش صهیونیستی نمیشود که البته این موضوع هم در نوع خود مهم و درخور توجه است بلکه موضوع در مورد اتفاقاتی است که این بار پیش آمدهاند و به عنوان پدیدههای نوظهور بیسابقه هستند. وقوع این پدیدهها در هفتادوسومین سالگرد اشغال فلسطین قابل توجه هستند.
اولین اتفاق مربوط میشود به صداهایی که در کنگره امریکا شنیده شد و در دفاع از حقوق مردم فلسطین بلند شده بودند. انتقاد از حمایتهای تمامعیار امریکا از رژیم صهیونیستی در داخل امریکا و از سوی شخصیتهای صاحبنامی همانند زبانشناس و نظریهپرداز مشهور نوآم چامسکی یا سناتور ایالت ورمانت، برنی سندرز پدیده تازهای نیست، اما اینکه یک نماینده کنگره در کاپیتول هیل (نماد قانونگذاری امریکا) بایستد و از حقوق فلسطین دفاع کند، پدیدهای نوظهور بود. رشیده طلیب و ایلهان عمر، نمایندگان مجلس دموکرات هستند که به عنوان زنان پیشرو در این مجلس شناخته میشوند که برای نخستین بار در مجلس از حقوق مردم فلسطین دفاع کردند و حمله ارتش صهیونیستی را به غزه اقدامی تروریستی خواندند. این پدیده نشانه رخنه در تسلط بیچون و چرای حامیان رژیم صهیونیستی بر ارکان حاکمیتی امریکا ایجاد شده و این رخنه میتواند تا عمق سنت حمایت از این رژیم پیش برود.
دومین پدیده در اعتراضات اعراب فلسطینی ساکن در داخل سرزمینهای اشغالی و درگیری آنها با صهیونیستهای افراطی است. شدت این درگیریها باعث شد رژیم صهیونیستی مجبور شود برای نخستین بار در شهر لاد وضعیت اضطراری اعلام کند و شهردار این شهر اعتراف کرد که کنترل شهر کاملاً از دست رفته و خیابانها شاهد جنگ داخلی بین اعراب و یهودیان است و از نخستوزیر رژیم صهیونیستی، بنیامین نتانیاهو درخواست اعزام ارتش به این شهر شد. رژیم صهیونیستی تا کنون از حضور این اعراب در داخل اراضی اشغالی به عنوان دلیلی بر همزیستی اعراب با یهودیان و کنار آمدن اعراب با دستگاه حکومتی رژیم خود استفاده تبلیغاتی میکرد، به خصوص اینکه این اعراب در درگیریهای گذشته چندان نقشی نداشتند، اما حالا با درگیری شدید بین این اعراب و یهودیها، موضوع به طور کلی تغییر کرده است. درگیریهای خیابانی در شهرهای لاد، عکا و حیفا نشان داد اعراب ساکن این مناطق دیگر ناظران خنثی و بیطرف نیستند بلکه آنان نیز مبدل به عنصر فعال علیه حاکمیت رژیمصهیونیستی شدهاند تا جایی که نتانیاهو مجبور شد بگوید رژیم او «در دو جبهه در حال نبرد است.» این یک تغییر موازنه اساسی در رویارویی جبهه مقاومت با رژیم صهیونیستی است که میتواند مقاومت را به عمق خاک اراضی اشغالی و توسط اعراب ساکن این مناطق بکشاند.
تعویق حکم تخلیه محله شیخ جراح در بیتالمقدس شرقی توسط یکی از دادگاههای رژیم صهیونیستی پدیده نوظهور سوم است. در واقع، اصل درگیری فعلی به دلیل این حکم و یورش نیروهای صهیونیستی برای بیرون راندن فلسطینیها از خانههایشان بود که با مقاومت شدید جوانان فلسطینی روبهرو شد و با شدت گرفتن درگیریها، جبهه مقاومت در غزه نیز برای اعلام همبستگی با جوانان فلسطینی شرق بیتالمقدس وارد درگیری شد. بیرون راندن فلسطینیها از خانههایشان رویه عادی و معمول رژیم صهیونیستی از ۷۳ سال قبل به این سو است، هر چند همیشه با مقاومت فلسطینیها روبهرو بوده، اما سابقه نداشته که به دلیل شدت مقاومت و درگیریها، خود رژیم صهیونیستی در این زمینه حاضر به عقبنشینی شود. حالا دادستان کل رژیمصهیونیستی آویخای مندلبلیت با استناد به گزارش محرمانه سازمانهای اطلاعاتی و نظامی از دادگاهی درخواست تعویق اجرای حکم اخراج فلسطینیها از خانههایشان در محله شیخ جراح کرده است، هر چند اجرای حکم تعویق شده، اما همین میزان هم در رفتار رژیم صهیونیستی بیسابقه بوده و هیچگاه حاضر نشده بود برای غصب یا تخریب خانههای فلسطینیها یک گام عقبنشینی کند. این یک پیروزی نمادین برای منطق مقاومت است که نشان میدهد تنها با مقاومت است که میتوان مانع دستاندازیهای بیشتر رژیمصهیونیستی بر اراضی فلسطینی شد.
نویسنده: محمود حکیمی
لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/22255
تگ ها: