سردار سلیمانی که در 13 دی ماه 1398 در حمله تروریستی آمریکا در عراق به دستور دونالد ترامپ رئیس جمهوری این کشور به شهادت رسید، یکی از محبوبترین چهره های انقلاب اسلامی ونماد مبارزه با تروریسم در جهان شناخته می شود. این شهید والا مقام، زندگی خود را وقف عزت اسلام، مبارزه با استکبار و ایادی آن یعنی تروریستها کرد. به همین دلیل کشورهای منطقه با از بین رفتن گروه تروریستی داعش با فرماندهی سپهبد شهید قاسم سلیمانی احساس آرامش و امنیت می کنند.
یکی از دلایل مهم احترام جهانی و منطقه ای ( چه دوست و چه دشمن ) به قهرمان محور مقاومت علاوه بر شخصیت بالای ایشان که سرسخت ترین دشمنانش هم از شهید سلیمانی به عنوان دشمکن قابل احترام یاد می کنند ،مهربانی ، مشارکت و همکاری جدی و تاثیر گذار درمقابله با تروریسم و افراط گرایی تکفیری است. یکی از این مناطق که شهید سلیمانی در مقابله با تروریسم نقش ارزنده و تعیین کننده ای داشت افغانستان بود. همکاری شهید سلیمانی با قهرمان ملی افغانستان یعنی احمد شاه مسعود نقطه عطفی در پیروزیهای جهاد در مقابله با اشغالگران و گروههای تروریستی و تکفیری تلقی می شود سردار سلیمانی به عنوان فرمانده سپاه قدس علاوه بر حمایت کامل از دولت اسلامی برهان الدین ربانی، نقش مهم و تاثیر گذری در وحدت و همکاری احمد شاه مسعود،حزب اسلامی،اسماعیل خان ،محقق و چهره های مبارز دیگر با همکاری سپاه محمد(ص) داشت.
به باور و اعتقاد مجاهدان افغانستان، تکیه گاه مجادهدان در آن دوران، جمهوری اسلامی ایران و نیروی سپاه قدس بود که در غیر این صورت هیچ یک از گروههای جهانی توانایی مقاوت و پیروزی در برابر اشغالگران و طالبان را نداشتند .پس از شهادت احمد شاه مسعود ،سردار سلیمانی به دره پنجشیر سفر و با رهبران گروههای جهادی دیدار کرد که درگیر جنگ با گروه تروریستی القاعده بودند. به گفته حجت الاسلام سید عیسی مزاری رئیس مرکز فعالیتهای فرهنگی اجتماعی تبیان، شهید سلیمانی نه تنها در دره پنجشیر بلکه در بلخاب و دره صوف حضورنیز داشت تا مقاومت شکل گرفت واگرهدایت و فرماندهی شهید سلیمانی نبود، رژیم طاللبان در سال 2001 سقوط نمی کرد .
پس ازآن نیز خدمات و زحمت هایی که شهید سلیمانی در مقابله با تروریسم و تکفیری در افغانستان کشید کمتر از عراق و سوریه نبود .به گفته نصرا... صادقی زاده نیلی نماینده سابق ولایت دایکندی از ولایات مرکزی افغانستان، مقاومتی که بذر آنرا سردار سلیمانی در میان رزمندگان افغانستان کاشت به شکل گیری لشکر فاطمیون در دفاع از اسلام و حقوق ملتهای مسلمان منجرشد .
در یک ارزیابی کلی می توان گفت، همکاری شهید سلیمانی و سپاه قدس ایران با مجاهدان افغان در سه شکل صورت می گرفت.
سردار رشید اسلام حاج قاسم سلیمانی و دوستش، قهرمان ملی افغانستان شهید احمدشاه مسعود در شهر کرمان ایران، زادگاه شهید سلیمانی
اول مشاوره بود که به مجاهدان مشاوره نظامی می داد که در پیروزی های آنان نقش تاثیر گذاری داشت.
دوم همکاری های آموزشی بود که قطعا بدون آموزشهای لازم در رده های مختلف نمی توانستند موفق شوند.
مرحله سوم همکاری تدارکاتی بود که شامل بخشهای مختلف بود که در نیروهای جهادی به آنها نیالز مبرم داشتند.
در مقابله با گروه تروریستی داعش نیز لشکر فاطمیون متشکل از مجاهدین سابق و نیروهای تازه نفس افغان شکل گرفت و به دفاع از اسلام پرداخت و مدیریت و تلاش سردار سلیمانی و اعتمادی که نیروها به ایشان داشتند موجب پیروزی های درخشان آنها شد.به گفته بزرگان افغان امروز اگر محورمقاومت نبود این جایگاه عزت و سربلندی را نداشتیم.
شهید سردار سلیمانی در دره پنجشیر افغانستان در جلسهای با حضور رهبران جهادی کشور
حاج قاسم سلیمانی قبل از شهادتش مکرر به افغانستان سفر می کرد .به گفته یکی از همراهان ایشان هواپیمای حامل شهید حاج قاسم سلیمانی یک بار به اشتباه در فرودگاه طالبان به زمین نشست. اما وی که دید اشتباه شده به خلبان تذکر داد و سریع ازروی باند بلند شدند وحاج قاسم خم به ابرو نیاورد. این بدان معنا است که ایشان برای دفاع از مردم افغانستان تا مرز شهادت در خاک این کشور نیز پیش رفت
سوره احزاب آیه 23 در مورد مردانی که به عهد خود به خداوند و رسول او پایبندند چنین می گوید :
"در میان مومنان مردانی هستند که بر سر عهدهایی که با خدا بسته اند صادقانه ایستاده اند. بعضی پیمان خود را تا آخر بردند و درراه او شربت شهادت نوشیدند و بعضی دیگر در انتظارند و هر گز تغییر و تبدیلی در عهد و پیمان خود نداند. "
بدون تردید این آیه مصداق حرکت و عظمت مردانی همچون سر دار دلها قاسم سلیمانی است که زندگی خود را با مجاهدت مخلصانه و شجاعانه در میدان مقابله با تروریسم و اشرار، وقف آرامش و امنیت جهان اسلام از جمله افعانستان کرد. به همین جهت، کارشناسان قرآنی در ارزیابی ازشخصیت قاسم سلیمانی براین باورند خصوصیات اخلاقی ایشان با آیات قرآنی مطابقت دارد و در وجود ایشان مشهود بود. چرا که وی شاگرد مکتب قرآن و ولایت بود.به خاطر همین سلیمانی بایدها و نبایدهای قرآنی را در رفتار و عملکرد خود در همه زمینه های شخصی ، نظامی و عملیاتی به خوبی رعایت می کرد .
شهید سردار سلیمانی و شهید احدشاه مسعود، دو مجاهد را حق
منبع: مطالعات افغانستان
لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/21698
تگ ها: