درباره ما  |  ارتباط با ما  |  RSS  |  آرشیو  |  1403-09-29  |  2024-12-19  |  بروز شده در: 1403/09/29 - 12:50:5 FA | AR | PS | EN
ممنوعیت آموزش زنان و دختران سبب خود‌کشی و خود آزاری آنان شده است            اتهام مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا بر روسیه            سوریه به افغانستان تبدیل نخواهد شد             ملاحسن خواستار نقش رسانه‌ها در تحکیم نظام اسلامی شد             افغانستان شاهد کسر شدید بارندگی در سال جاری می‌باشد            در دو حادثه ترافیکی در ولایت غزنی دهها نفر جان باختند            تکمیل شدن ۱۶۵ پروژه توسعه ای درهرات الی اخیر سال جاری            اتحادیه اروپا؛ مانع جدید در روند صلح ارمنستان با آذربایجان؟            امید واری سازمان ملل به برگزاری انتخابات آزاد و عادلانه در سوریه            به دنبال محدود کردن رسانه‌ها نیستیم            تأکید بر روابط دو جانبه میان ایران و پاکستان            قهرمانی رئال مادرید در جام باشگاه های جهان            مدودف حامیان اوکراین در ناتو را اهداف مشروع خواند            کرزی به دیدار حقانی به پکتیا رفت             عادی‌سازی روابط کابل-مسکو ضرورت به تائید پوتین دارد            






تاریخ نشر: 1399/08/26 - 15:11:0
تعداد بازدید: 828
با دوستان خود به اشتراک بگذارید

بررسی سخنان اشرف غنی در نشست شانگهای

سازمان همکاری شانگهای، یک سازمان منطقه ای با هویت و کارکرد امنیتی- دفاعی است که طی بیست‌ساله گذشته گسترش قابل‌توجه افقی (پذیرش اعضا) و عمودی (اهداف و وظایف) را تجربه کرده است. این سازمان منطقه‌ای در ابتدا با عنوان «گروه شانگهای - 5» با عضویت پنج کشور روسیه، چین، قزاقستان، قرقیزستان و تاجیکستان شکل گرفت و در اجلاس سران سال 2000 به «مجمع شانگهای پنج» تغییر نام داد.

در ششمین اجلاس سران که در روزهای 14 و 15 ژوئن 2001 در شانگهای چین تشکیل شد، ازبکستان نیز به این مجموعه منطقه‌ای پیوست و نام «مجمع شانگهای پنج» به «سازمان همکاری شانگهای» تغییر کرد. در ادامه همین روند، پذیرش اعضای ناظر و بدون برخورداری از حق نیز در سازمان آغاز شد و مغولستان در سال 2004 و ایران، هند و پاکستان نیز در سال 2005 به عضویت ناظر «سازمان همکاری شانگهای» پذیرفته شدند. در همین مقطع یعنی سال 2004 از افغانستان نیز به‌عنوان مهمان در اجلاس‌های سازمان همکاری شانگهای دعوت شد و در اجلاس‌های بعدی نیز این روند ادامه یافت. در این مطلب به تحلیل سخنان غنی در بیستمین اجلاس شانگهای که به‌صورت مجازی برگزار شد، می‌پردازیم:

 

تحلیل کمی سخنرانی غنی در اجلاس شانگهای

پیش از بررسی کیفی سخنان غنی در نشست شانگهای، به بررسی کمی آن پرداخته و پرکاربردترین کلمات در سخنرانی وی را ذکر می‌نماییم. در جدول زیر پرکاربردترین کلمات در سخنرانی اشرف غنی عبارت‌اند از:

چنانچه مشاهده می‌شود، کلمات افغانستان (با 22 بار تکرار)، صلح ( با 14 بار تکرار)، تروریسم ( 8 بار)، آسیا (8 بار) و مواد مخدر (7)، پرکاربردترین کلمات در سخنرانی اشرف غنی در بیستمین نشست همکاری‌های شانگهای بوده است. این تصویر به‌خوبی گویای آن است که رئیس‌جمهور غنی، بر روی چه موضوعاتی تأکید داشته است.

 

تحلیل کیفی سخنرانی غنی در اجلاس شانگهای:


به‌طورکلی می‌توان سخنان غنی را در سه محور زیر خلاصه کرد:

• اهمیت و جایگاه افغانستان

• دستاوردها و طرح‌های دولت افغانستان

• روند صلح

که در زیر به بررسی هریک از این محورها خواهیم پرداخت.

 

الف: اهمیت و جایگاه افغانستان

ازجمله محورهای مهم در سخنرانی غنی، اشاره به جایگاه و اهمیت افغانستان و تأثیر آن بر اقتصاد، امنیت و سیاست کشورهای منطقه و به‌ویژه کشورهای عضو شانگهای است. وی با اشاره به افغانستان به‌عنوان «قلب آسیا» و همچنان ظرفیت‌های اقتصادی و ژئوپلیتیکی آن، تلاش کرد توجه هرچه بیشتر اعضا را به اوضاع افغانستان جلب نماید:

«چنانچه افغانستان در قلب آسیا و دقیقاً در مرکز ظرفیت‌های دست‌نخورده قرار دارد، می‌تواند رفاه و صلح را برای منطقه به ارمغان آورد. بر اساس تخمین‌ها، با آمدن صلح در افغانستان، نرخ رشد در کشورهای همسایه افغانستان می‌‎تواند از یک الی دو درصد افزایش یابد.»

غنی در بخش دیگری از سخنان خود به تروریسم و خطر آن پرداخت. وی معتقد است که افغانستان بدون کمک کشورهای همسایه، نخواهد توانست بر این معضل پیروز شده و در صورت ناکامی آن در مبارزه با تروریسم، پیامدهای ناگواری برای منطقه در پی خواهد داشت:

«ما در میان موج پنجم تروریزم جهانی زندگی می‌‎کنیم و می‌میریم. در این موج، شبکه‌های تروریستی رابطه نزدیک با سازمان‌های جرمی بین‌المللی - ازجمله قاچاق بران انسان و مواد مخدر - دارند که جنگ را کاملاً غیرمتعارف و اعمار صلح را با چالش بیشتر روبرو ساخته‌اند. ما آماده هستیم و می‌توانیم که همکاری خود را با کشورهای عضو و ناظر سازمان شانگهای در امر مبارزه با تروریزم و مواد مخدر گسترش دهیم»

 

ب: بیان دستاوردهای دولت

بخش عمده‌ای از سخنان غنی، معطوف به بیان دستاوردهای دولت افغانستان است. وی گزارشی از طرح‌ها و برنامه‌های خویش ارائه و سعی در ارائه تصویر مطلوبی از افغانستان داشت. به‌عنوان‌مثال در خصوص اقدامات دولت افغانستان در قبال مسئله کرونا که به بحرانی جهانی مبدل گردیده است، بیان داشت:

«در داخل کشور، ما حکومت را به سرعت بسیج کردیم و شیوع ویروس را به پنج مرحله اعتراف، شیوع، فلاکت، آرامش و بازگشت به وضعیت عادی ترسیم نمودیم، منابع را در یک مسیر واحد منسجم ساختیم؛ مردم را بسیج کردیم؛ با بخش خصوصی هماهنگی نمودیم و از 4.5 میلیون خانواده که نود درصد جمعیت افغانستان را تشکیل می‌دهد، حمایت مستقیم کردیم. در سطح منطقه‌ای؛ اولویت اصلی ما باز نگه‌داشتن زنجیره‌های عرضه بود.»

همچنان در بخش دیگری از سخنان خود، به پروژه‌های کاسا-یکهزار، خط آهن خواف-هرات، خط آهن آقینه-اندخوی، تاپی، لین انتقال برق ترکمنستان-افغانستان-پاکستان، فایبر نوری، پروژه انتقال یک هزار مگاوات برق از اوزبیکستان به افغانستان، اشاره نمود.

 

ج: روند صلح

بخش دیگر سخنان غنی، ناظر به مسئله صلح و سازوکار رسیدن به آن بود. تأکید غنی بر حرکت برمدار قانون اساسی افغانستان است. قانونی که دارای ظرفیت بالایی بوده و می‌تواند به‌عنوان یک اصل اساسی در مذاکرات صلح، موردتوجه همه‌ی بازیگران قرار گیرد.

«اصول برابری حقوق شهروندی و جمهوریت که در قانون اساسی ما تسجیل یافته است زمینه را برای ادغام صلح‌آمیز طالبان در سیاست، اقتصاد و جامعه افغانستان مردم‌سالار ایجاد می‌کند... برهم زدن احکام قانون اساسی پیامدهای منفی برای سازمان‌ همکاری‌های شانگهای به شمول مختل ساختن روند ایجاد اقتصاد قاره‌ای اروپا-آسیا و توسعه شبکه‌های جرمی و تروریستی را به بار خواهد آورد»

از دیگر موارد مربوط به صلح در سخنان غنی، تأکید بر همکاری میان دولت‌ها به‌عنوان بازیگران اصلی عرصه روابط بین‌الملل است.

«همکاری دولت با دولت مطابق بر اساس یک چارچوب منطقه‌ای و جهانی در راستای مبارزه با شبکه‌های تروریستی که در تلاش مختل ساختن صلح، پیشرفت و همکاری ما هستند، یک موضوع کلیدی هست»

به نظر می‌رسد که مخاطب غنی از همکاری دولت با دولت، برخی از کشورهای عضو شانگهای نظیر پاکستان است که توجهی به حاکمیت ملی افغانستان نداشته و از طریق گروه طالبان، منافع خود را دنبال می‌کند. اما این جمله می‌تواند مخاطب دیگری نیز داشته باشد و آن ایالات‌متحده امریکاست که در حال اعمال صلح تحمیلی خویش بر دولت و ملت افغانستان است.

 

نتیجه‌گیری:

در پاسخ به این سؤال که غنی در اجلاس شانگهای به دنبال چیست؟ می‌توان این‌گونه پاسخ داد که تمام سخنان رئیس‌جمهور افغانستان در راستای به دست آوردن حمایت کشورهای عضو این اجلاس از مذاکرات صلح با محوریت قانون اساسی و دولت افغانستان است. بدین منظور، غنی، پس از بیان اهمیت و جایگاه افغانستان در منطقه و همچنان فرصت‌ها و تهدیدهای موجود بر سر راه این کشور، به ذکر دستاوردها و طرح‌های دولت پرداخته و سعی در به تصویر کشیدن چهره‌ای مطلوب از دولت افغانستان دارد.

 

منبع: مطالعات افغانستان

لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/21095


تگ ها:






*
*

*



نیز بخوانید

اتحادیه اروپا؛ مانع جدید در روند صلح ارمنستان با آذربایجان؟


داعش در افغانستان جسورتر شده است


جایگاه ایران در آبنده سوریه چیست؟


ترور خلیل‌‌الرحمان حقانی؛ چند ابهام و یک اتهام


سقوط اسد، خاورمیانه به کام افراطگرایی


آیا ایران فرماندهان و نیروهایش را از سوریه خارج می‌کند؟


افزایش تقویت روابط با حکومت طالبان از سوی چین


آیا زمان برقراری آتش بس در غزه فرا رسیده است؟


ترس بزرگ پاکستان از شبکه حقانی


بازی پاکستان با کارت مهاجران علیه طالبان


بعد از آتش بس در لبنان؛ پیروز جنگ کیست؟


آیا حکومت طالبان به رسمیت شناخته می شود؟


هدف ایران از آمادگی های نظامی چیست؛ عملیات یا تبلیغات؟


کوتاهی دولت پاکستان در جلوگیری از کشتار شیعیان


کودتای خاموش بایدن علیه ترامپ


دورنمای ائتلاف چین و پاکستان علیه تروریزم فعال در افغانستان


خطر برهم خوردن رفاقت ترامپ با نتانیاهو


بازی امریکا و چین در زمین افغانستان


علت تعلل ایران در انجام عملیات وعده صادق 3 چیست؟


چهره های ضد ایران و طالبان در کابینه ترامپ


علت کشیده شدن ترامپ به سوی افغانستان چیست؟


بازی با کارت هند از دولت غنی تا حکومت طالبان


دولت جدید ترامپ و افغانستان؛ تقابل یا تعامل با طالبان؟


هدف روسیه از رابطه گرم با طالبان چیست؟


نفرت عمومی از اسرائیل به ورزشگاهها رسید





پربازدیدها
پربحث ها


اخبار تازه را در موبایل خود ببینید.

ansarpress.com/m



نظرسنجی

به نظر شما با پذیرفتن خط دیورند و مرز فعلی بین افغانستان و پاکستان توسط افغانستان، صلح در افغانستان برقرار میشود؟

بله

خیر

معلومـ نیست

مشاهده نتایج


آخرین خبرها

ملا عبدالغنی برادر به کندهار رفت

ممنوعیت آموزش زنان و دختران سبب خود‌کشی و خود آزاری آنان شده است

اتهام مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا بر روسیه

سوریه به افغانستان تبدیل نخواهد شد

ملاحسن خواستار نقش رسانه‌ها در تحکیم نظام اسلامی شد

افغانستان شاهد کسر شدید بارندگی در سال جاری می‌باشد

در دو حادثه ترافیکی در ولایت غزنی دهها نفر جان باختند

تکمیل شدن ۱۶۵ پروژه توسعه ای درهرات الی اخیر سال جاری

اتحادیه اروپا؛ مانع جدید در روند صلح ارمنستان با آذربایجان؟

امید واری سازمان ملل به برگزاری انتخابات آزاد و عادلانه در سوریه

به دنبال محدود کردن رسانه‌ها نیستیم

تأکید بر روابط دو جانبه میان ایران و پاکستان

قهرمانی رئال مادرید در جام باشگاه های جهان

مدودف حامیان اوکراین در ناتو را اهداف مشروع خواند

کرزی به دیدار حقانی به پکتیا رفت

عادی‌سازی روابط کابل-مسکو ضرورت به تائید پوتین دارد

موضوع آموزش زنان را با مقامات طالبان مطرح کردم

افغان‌ها از مهاجرت غیرقانونی پرهیز کنند

امکان تعامل سویدن با حکومت طالبان اندک است

توزیع حدود 34 میلیون سیمکارت در افغانستان

وضعیت غذایی در افغانستان به شدت بحرانی است

رئیس سیا برای آتش بس غزه به قطر می رود

تاکید بر تحکیم روابط میان افغانستان و عمان

چین خواستار ادامه گفتگوهای هسته ای با ایران شد

وینیسیوس جونیور بهترین بازیکن جهان شد


خبرهای پزشکی


خبرگزاري انصار ©  |  درباره ما  |  ارتباط با ما  |  نسخه موبایل  |  پیوندها  |  طراحى و پشتيبانى توسط: شركت شبكه نگاه
استفاده از مطالب اين سايت با ذكر منبع (لينك سايت) مجاز است.