درباره ما  |  ارتباط با ما  |  RSS  |  آرشیو  |  1403-09-01  |  2024-11-21  |  بروز شده در: 1403/09/01 - 13:57:5 FA | AR | PS | EN
حکومت برای مدیریت بهتر آب‌های کشور اراده قوی دارد            رد شایعات تعیین نماینده ویژه جدید پاکستان برای افغانستان            افزایش شهدای فلسطین به ۴۴ هزار و ۵۶ تن            اوچا از کمک 50 هزار یورویی پرتگال به افغانستان خبر داد            توزیع 20 هزار تذکره طی شش ماه در دایکندی            وضعیت مهاجران افغان در پاکستان «بحرانی است»            رد درخواست ملاقات وزیر دفاع امریکا از سوی همتای چینایی اش             دورنمای ائتلاف چین و پاکستان علیه تروریزم فعال در افغانستان            امریکا باید با روسیه، چین و کوریای شمالی گفتگو کند            واکنش ایران به وتوی قطعنامه آتش بس در غزه             افزایش بیماری‌های تنفسی در ولایت کندهار            علاقه‌مندی چینایی ها به سرمایه‌گذاری در پروژه انتقال آب پنجشیر             امریکا و پاکستان برای تهدیدهای تروریستی از خاک افغانستان همکاری می کنند            ۱۹ میلیون دالر بودجه‌ اقلیمی برای افغانستان آزاد خواهد شد            بازیکنان جوان رئال در رادار تیم های انگلیسی            






تاریخ نشر: 1393/3/12 - 12:03:37
تعداد بازدید: 1447
با دوستان خود به اشتراک بگذارید

امام خمینی(ره)؛ امام بیدار و بیدارگر
امام خمینی(ره)؛ امام بیدار و بیدارگر

از بعد سیاسى امام خمینى(ره) یك شخصیت‏بى‏نظیرى بود كه دوست و دشمن بر آن اذعان داشتند. عنوانهایى نظیر تئوریسین بزرگ، صاحب‏نظر برجسته، تحلیل‏گر سیاسى فوق‏العاده، استراتژیست‏بلند پایه، آینده‏نگرى قوى، جهان بین منحصر به فرد، داراى دكترین عالى و پیچیده، ژرف‏نگر، غیر قابل پیش بینى و داراى پیچیدگى بسیار دور بخشى از عنوانهایى بود كه شخصیتهاى جهانى به حضرت امام خمینى(ره) داده‏اند، واقعیت این است كه حضرت امام خمینی(ره) همه عنوانها و القاب فوق را داشت ولى اینها همه صفات امام خمینی(ره) نبود، بلكه ناظران بین‏المللى هر كدام از دیدگاه خاصى امام عزیز را مى‏دیدند. اینك با توجه به محدودیت كلام گوشه‏هایى از ویژگیهاى سیاسى امام راحل را به شكلى كاملا موجز و خلاصه ذكر مى‏كنیم.
خودباورى به جاى خودباختگى:
یكى از برجسته‏ترین اهداف امام خمینی(ره)تلقین روح خود باورى به عموم مسلمانان و بخصوص به مردم خود بود. وی در این استراتژى الهى خود از دو تاكتیك معروف استفاده مى‏نمود:
الف - تحقیر قدرتها و ابرقدرتها: امام خمینی(ره) كه به خوبى به جنایتهاى كشورهاى امپریالیستى در تحقیر ملتهاى دربند آگاهى داشت و آثار ذلت بار سلطه ابرقدرتها را بر ملتها مشاهده نموده بود، درصدد برآمد كه اولا آنها را كوچكتر از آنچه هستند و نشان مى‏دهند معرفى كند، ثانیا بر مبناى قاعده تایید باطل، باطل است، سعى وافر بر نفى تاثیرگذارى و موقعیت‏برتر آنها داشتند. تكرار جمله امریكا هیچ غلطى نمى‏تواند بكند، از امریكا در ذهن و فكر مردم ما كشورى و قدرتى ترسیم نمود كه قدرت هیچ كارى را ندارد. الحق همین جمله كاخ ابرقدرتى امریكا را فرو ریخت و حتى امكان واكنش مناسب در برابر طوفان سهمگین انقلاب اسلامى را از او گرفت. حال آنكه امریكا به عنوان یك واقعیت، ابرقدرتى بود كه به خود حق مى‏داد و مى‏دهد كه در امور داخلى كشورها مداخله نماید. در ویتنام آنهمه جنایت مرتكب شود، گرانادا را به اشغال خود درآورد، لیبى را بمباران و در نیكاراگوئه دخالت نظامى نماید. نوریه‏گا را از اریكه قدرت در پاناما به زیر كشد و از اسرائیل حمایت‏بى‏قید و شرط نماید و به اعراب بى‏اعتنایى كند. این درست است كه امریكا و چهار كشور دیگر عضو دائم شوراى امنیت و داراى حق وتو هستند. ولى واقعیت چیزى دیگرى است. به نظر بسیارى از صاحبنظران سیاسى امریكا حرف آخر را در شوراى امنیت مى‏زند. اگر سازمان ملل را به مدرسه‏اى تشبیه كنیم و شوراى امنیت را به كلاس، امریكا رئیس این مدرسه، انگلیس معلم كلاس، فرانسه در حكم مبصر كلاس، شوروى چون شاگرد ساعى و درسخوان این كلاس و چین مانند دانش‏آموز مستمع آزاد كلاس است؟!!
با همین دید و تحلیل است كه مشاهده مى‏كنیم امریكا در بحران اشغال كویت در مدت كوتاهى تعداد زیادى قطعنامه را در شوراى امنیت‏بر علیه عراق به تصویب رساند، حال آنكه كشورهایى نظیر فرانسه و شوروى كه هوادار سنتى عراق بودند از انجام هرگونه واكنشى ناتوان شدند و نتوانستند به نفع عراق كارى انجام دهند.
همین امریكا در دیدگاه خدابین امام بزرگوار هیچ گونه محلى از اعراب را نداشت و به شدت تحقیر شد. دیگر قدرتها هم به فرا خور حال و به مناسبتهاى گوناگون مورد طعن و عتاب و شماتت قائد عظیم‏الشان قرار گرفتند. این یكى از استراتژیهاى امام بود.
ب - القاى روح بزرگمنشى و عزت اسلامى
امام خمینی(ره) سعى بسیار زیادى داشتند كه عزت از دست رفته را به مسلمانان برگردانند و این مهم جز با تفهیم جهان‏بینى عظیم اسلامى مقدور نبود. بنابراین توجه حضرت امام(ره) بعد از شكستن ابهت و صولت قدرتها، تشریح و معرفى اسلام ناب بود. همان اسلامى كه عزت را منحصر به مسلمانان مى‏داند(ولله العزة ولرسوله وللمومنین.)امام عزیز (ره) معتقد بودند به میزانى كه مسلمانان از اسلام فاصله بگیرند، به لحاظ سیاسى به همان میزان به قدرتهاى جهانى وابسته مى‏شوند. در این استراتژى همه مساعى حضرت امام (ره)مصروف تبلیغ اسلام و توجه به مسایل اسلامى بود. به‏گونه‏اى كه مسلمانان هرگز احساس نیاز به دیگر ایدئولوژیهاى وابستگى آور را نكنند.
اعتراف جهان به صلابت ‏سیاسى امام
در سال ۱۳۶۵ در پایان سمینار منطقه‏اى سفراى كشورمان كه دسته جمعى به محضر امام نایل شدیم. توفیق زیارت خصوصى معظم له نیز طبق معمول دست داد. در آن ملاقات خصوصى حضرات آقایان: مهدوى كنى و انوارى و نیز جناب آقاى دكتر ولایتى نیز حضور داشتند. چند لحظه‏اى به سكوت گذشت. بنده از محضر امام بزرگوار اجازه خواستم كه مطلبى را به عرض برسانم. امام عزیز اجازه فرمودند. آنگاه گفتم: چندى پیش سفیر شوروى در تهران (آقاى بویلدیروف سفیر وقت‏شوروى) به دیدن من آمد و طى گفتگویى گفت: ما و شما هیچ اختلافى با هم نداریم. من در پاسخ گفتم: اتفاقا ما با شما خیلى اختلاف داریم. اولین اختلاف ما ایدئولوژى ماست كه هیچ فصل مشتركى با ایدئولوژى شما ندارد.
دوم حضور نظامى شما در افغانستان است كه ما كاملا مخالفیم. سوم حمایتهاى شما از صدام است كه مساله مهم ما و شماست و در این زمینه ما سیاست‏شما را رد مى‏كنیم و اصلا این سیاست‏براى ما قابل درك نیست.
سفیر شوروى گفت: ما و شما همسایه‏ایم و این را خدا خواسته است؟
با خنده گفتم: مگر شما هم خدا را قبول دارید؟
سفیر شوروى گفت: آن خدایى كه امریكا را با آنهمه عظمت‏به دست انقلاب شما تا این اندازه زبون و ذلیل كرده است، ما هم این خدا را قبول داریم.
چهره حضرت امام بسان گل باز شد و با لبخندى كه حاكى از رضایت و خرسندى بود، فرمودند: همین طور است، آن دیگرى هم (مقصود امریكا) درباره انقلاب اسلامى همین طور فكر مى‏كند. آنگاه خود حضرت امام به موضوع بسیار مهمى اشاره كردند كه در تایید همین مطلب بود.
ایشان فرمودند: چند روز پیش من فلان رادیو را گوش مى‏دادم (حضرت امام اسم رادیو را بردند ولى براى اینكه تبلیغى براى این رادیو نشود از ذكر نام آن خوددارى مى‏كنم) از قول سران كاخ سفید مى‏گفت: تا زمانى‏كه فلانى - حضرت امام خمینى (س) - زنده است‏شوروى جرات تعرض به ایران را ندارد. نگرانى ما زمانى است كه فلانى نباشد و روسها بخواهند به تمامیت ارضى ایران تجاوز نمایند.
مقصود حضرت امام این بود كه اگر مثلا ابرقدرت شرق در مورد عظمت انقلاب اسلامى چنان خاضعانه اظهار نظر مى‏كند دیگر قدرت غربى هم تصور مشابهى از انقلاب اسلامى دارد و هر دو به گونه‏اى از انقلاب واهمه دارند.
عظمت انقلاب اسلامى حاصل خودباورى و طرد و رد قدرتهاى مادى بود و این خصیصه را امام عزیز در مردم ایجاد فرمودند.
دیپلماسى ایجاد مشكل براى دشمنان انقلاب اسلامى
یكى از استراتژیهاى بارز امام خمینی(ره) ایجاد مشكل و درد سر دائمى براى قدرتهایى بود كه در صدد ایجاد مشكل براى انقلاب اسلامى بودند. اصولا استراتژى ابرقدرتها مشغول كردن كشورهاى جهان سوم با مسایل داخلى به شكل‏هاى گوناگون است تا این كشورها نتوانند به مسایل اساسى خود بپردازند. اختلافهاى داخلى، جنگ عقیدتى، درگیرى منطقه‏اى، توطئه تجزیه‏طلبى و مسایلى از این قبیل موانعى است كه كشورهاى مستقل فرصت پرداختن به موضوعهاى مهم را نداشته باشند.
امام بیدار و بیدارگر، پیوسته مى‏كوشیدند تا با ایجاد دردسر تازه براى دشمنان انقلاب اسلامى نه تنها ابتكار عمل را از دست آنها بگیرند، بلكه به عكس آنها را با مشكل جدید، روبه‏رو نمایند. اشغال لانه جاسوسى امریكا و افشاى اسناد و مدارك و شخصیتها و عوامل امریكایى در كشور و كشف سناریوهاییكه واشنگتن جهت‏شكست انقلاب اسلامى تهیه دیده بود و بالاخره بازداشت ۴۴۴ روزه جاسوسان امریكایى، كاخ سفید را به جد با مشكلهاى عدیده‏اى مواجه كرد كه هم و غم "كارتر"، رئیس جمهورى وقت آمریكا و دستیارانش، آزادى گروگانها بود و امام عزیز به كارتر اجازه نداد از پیمان كمپ دیوید كه موجب ضعف و ذلت اعراب بخصوص مصر در برابر اسرائیل شد و خطر اعراب براى اسرائیل حداقل براى دو دهه منتفى گردید - استفاده لازم را بنماید و اشغال لانه جاسوسى از كارتر یك زمامدار بى كفایت‏ساخت كه در مسایل مهم قدرت تصمیم‏گیرى را نداشت و كارتر كه با تحمیل پیمان "كمپ دیوید" به مصر خواب انتخاب مجدد در انتخابات را مى‏دید به كلى از پیروزى مایوس شد و رقیب انتخاباتى‏اش حداكثر استفاده را از گروگانها نمود و این هم یكى دیگر از استراتژیهاى امام امت‏بود.
افشاى استراتژى دشمنان اسلام
بنیانگذار جمهورى اسلامى اهتمام خود را مصروف آگاه نمودن امت اسلامى از نقشه‏ها و طرحهاى شیطانى دشمنان اسلام و مسلمانان مى‏كردند و در این راه به اعتراف دوست و دشمن موفقیت‏بسیار زیادى كسب نمودند. یكى از این موارد موضع محكم و انعطاف ناپذیر امام، سیاست‏بر علیه نویسنده مزدور كتاب موهن "آیه‏هاى شیطانى" بود. دشمنان انقلاب اسلامى كه از توطئه‏هاى گوناگون علیه انقلاب اسلامى سودى نبرده بودند، ایدئولوژى انقلاب را نشانه رفتند و تیرهاى مسموم خود را به طرف آن شلیك كردند. این بار نیز امام پر صلابت انقلاب در مقابل تمامیت كفر جهانى را هدف قرار دادند و با اعلام ارتداد نویسنده سرسپرده آن كتاب و صدور فتواى تاریخساز واجب القتل بودن وى، بار دیگر حكم روشن اسلام را بیان فرمودند. دشمن زبون و سراسیمه و مایوس از هر كارى به تنها عملى كه مقدورش بود دست زد و با اجلاسى عجولانه تصمیم به احضار سفراى خود از تهران كرد تا شاید رهبر انقلاب را به عدول از این حكم الهى وا دارد كه صد البته بى اثر بود. از این پاتك امام بت‏شكن چند مساله روشن شد:
الف - به طور كامل دشمن در موضع ضعف و انفعال قرار گرفت.
ب - ماهیت دشمنان اسلام و انقلاب اسلامى بیش از پیش مشخص گردید.
ج - تشتت و تفرق آنها آشكار گردید كه اصولا وحدت جز در سایه ملاحظات اعتقادى میسور نیست. آنجا كه قرآن كریم مى‏فرمایند: "تحسبهم جمیعا و قلوبهم شتا". در همین مورد روشنتر از همیشه افتراق و تشتت دنیاى كفر برملا گردید; به طورى كه یكى از سفراى اروپایى كه با اكراه تهران را موقتا ترك مى‏كرد، طى تماس تلفنى گفت: من با بى میلى تهران را ترك مى‏كنم ولى هفته آینده باز خواهم گشت. همین طور هم شد و سفیر مزبور پس ازحدود دو هفته به تهران بازگشت.
د - شجاعت‏یافتن مسلمانان در برابر كفار، بطورى كه از اندونزى تا مراكش و تا پشت دفتر نخست‏وزیر انگلیس مسلمانان فریاد "مرگ بر رشدى" سر دادند و خواستار اجراى حكم حضرت امام شدند. ه - روشن شدن قدرت و صلابت وحدت مسلمانان - كه به راستى اگر مسلمانان وحدت كنند عزت گذشته را باز مى‏یابند - و صولت و ابهت‏یافتن انقلاب اسلامى. در این مورد به یك خاطره اشاره مى‏كنم: دو سال پیش كه پنج تن از برجسته‏ترین ائمه جمعه كشورهاى تانزانیا، زامبیا، زیمباوه، موزامبیك و افریقاى جنوبى به تهران آمده بودند و توفیق دیدار آنها در دفترم دست داد. یكى از آنها با اشاره با فتواى ارتداد سلمان رشدى كه به ساحت مقدس رسول‏الله - صلى الله علیه و آله و سلم - اسائه ادب كرده بود، گفت: حكم حضرت امام چونان ضربتى بود كه مولى امیرالمومنین - علیه‏السلام - در جنگ خندق بر پیكر كفر مجسم یعنى عمروبن عبدود وارد آورد.
ز - واكنش مساعد و مستعد كنفرانس اسلامى در برابر این حكم، وزراى خارجه كنفرانس اسلامى در اجلاس قاهره كه به همین منظور تشكیل شده بود، با توجه به طوفان عظیمى كه این حكم ایجاد كرده، به اتفاق آرا حكم حضرت امام خمینى رهبر ژرف‏اندیش جهان اسلام را تایید كردند و دیپلماسى انگلیس یك بار دیگر در برابر قدرت و جاعت‏بى‏مانند امام احیاگر اسلام عقیم ماند و ناكام گردید.
امام خمینى انقلابى‏ترین سیاسى و سیاسى‏ترین انقلابى
اندیشه‏هاى امام خمینى - رضوان‏اللهتعالى علیه - مرزهاى قراردادى را در نور دید و به اقصى نقاط عالم بسط و گسترش یافت. گستره پایگاه امام قلوب دردمندان و محرومان بود. همان تازیانه خورده‏ها كه زنجیر اسارت قرون و اعصار بر پا و گردن و دستشان سنگینى كرده بود و امروز نام امام خمینى همواره با واژه‏هاى زیبایى آزادى، استقلال، خودباورى، ظلم ستیزى و مبارزه مستمر بر علیه بیداد، مترادف است. نام امام خمینى الهام بخش مبارزان و یاد امام خمینى امید آفرین دردمندان براى روزهاى بهتر و آینده روشنتر است.
امروز آزادگان جهان از امامت‏خمینى به عظمت‏یاد مى‏كند و از اینكه در قرنى كه به قرن امام خمینى شهره خواهد شد تعلق دارند، بر خود مى‏بالند. فى المثل دریادار چیكاتا، عضو شوراى انقلاب غنا و مرد شماره دو این كشور، با نهایت تواضع مى‏گوید: امام خمینى متعلق به ما سیاهان زجر كشیده و شلاق خورده است. او به ما درس آزادى و آزادگى را بیاموخت و به ما آزاد زیستن در سایه مبارزه دائمى با دشمنان آزادى را تلقین كرد او در پایان این گفتگو گفت: ما براى تلفظ نام امام خمینى حرف (خ) را در زبان انگلیسى وارد كرده‏ایم.

علیمحمد بشارتى

 

لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/2102






*
*

*



نیز بخوانید

دورنمای ائتلاف چین و پاکستان علیه تروریزم فعال در افغانستان


خطر برهم خوردن رفاقت ترامپ با نتانیاهو


بازی امریکا و چین در زمین افغانستان


علت تعلل ایران در انجام عملیات وعده صادق 3 چیست؟


چهره های ضد ایران و طالبان در کابینه ترامپ


علت کشیده شدن ترامپ به سوی افغانستان چیست؟


بازی با کارت هند از دولت غنی تا حکومت طالبان


دولت جدید ترامپ و افغانستان؛ تقابل یا تعامل با طالبان؟


هدف روسیه از رابطه گرم با طالبان چیست؟


نفرت عمومی از اسرائیل به ورزشگاهها رسید


تاثیر بازگشت ترامپ بر جنگ ایران و اسرائیل چه خواهد بود؟


آیا امریکا بخاطر اسرائیل آماده جنگ با ایران است؟


آیا پیروزی ترامپ معادلات در افغانستان را برهم میزند؟


«اول برنده» کارزار انتخابات امریکا کیست؟


مقصر سقوط کیست؛ یک گناه و صد متهم


میراث شهید نصرالله در دستان نعیم قاسم


بریکس پلس توان رقابت با غرب را دارد؟


نقش امریکا در گسترش بحران اوکراین


پاسخ اسرائیل به ایران؛ پایان یا سرآغاز؟


توهم طالبانی در مقیاس جام جهانی


حزب‌الله بدون نصرالله و صفی‌الدین مقاوم تر و مبارزتر


تفاهم بی سروصدای امریکا و اسرائیل درمورد ایران


سکوت شانگهای از افغانستان تا غزه و لبنان


حماس و غزه بعد از یحیی سنوار چه می شود؟


پاکستان از نشست شانگهای علیه طالبان استفاده ابزاری می کند





پربازدیدها
پربحث ها


اخبار تازه را در موبایل خود ببینید.

ansarpress.com/m



نظرسنجی

به نظر شما با پذیرفتن خط دیورند و مرز فعلی بین افغانستان و پاکستان توسط افغانستان، صلح در افغانستان برقرار میشود؟

بله

خیر

معلومـ نیست

مشاهده نتایج


آخرین خبرها

صدور حکم بازداشت نتانیاهو و گالانت

حکومت برای مدیریت بهتر آب‌های کشور اراده قوی دارد

رد شایعات تعیین نماینده ویژه جدید پاکستان برای افغانستان

افزایش شهدای فلسطین به ۴۴ هزار و ۵۶ تن

اوچا از کمک 50 هزار یورویی پرتگال به افغانستان خبر داد

توزیع 20 هزار تذکره طی شش ماه در دایکندی

وضعیت مهاجران افغان در پاکستان «بحرانی است»

رد درخواست ملاقات وزیر دفاع امریکا از سوی همتای چینایی اش

دورنمای ائتلاف چین و پاکستان علیه تروریزم فعال در افغانستان

امریکا باید با روسیه، چین و کوریای شمالی گفتگو کند

واکنش ایران به وتوی قطعنامه آتش بس در غزه

افزایش بیماری‌های تنفسی در ولایت کندهار

علاقه‌مندی چینایی ها به سرمایه‌گذاری در پروژه انتقال آب پنجشیر

امریکا و پاکستان برای تهدیدهای تروریستی از خاک افغانستان همکاری می کنند

۱۹ میلیون دالر بودجه‌ اقلیمی برای افغانستان آزاد خواهد شد

بازیکنان جوان رئال در رادار تیم های انگلیسی

خوش‌آمد گویی امیرخان متقی به سفیر جدید ازبکستان

کمک امریکا قطع شود، اوکراین شکست می‌خورد

برگزاری کنفرانس بین‌المللی، خواست پاکستان برای مهاجران افغان

روسیه کاملا حق دفاع از خود را دارد

رایزنی تلیفونی امیر کویت و ترامپ

عزم ایران و روسیه بر توسعه روابط در سطح بالا

آغاز کار پروژه ذخیره سازی آب‌های فصلی در بامیان

برگزاری رزمایش مشترک نظامی پاکستان و چین

خطر برهم خوردن رفاقت ترامپ با نتانیاهو


خبرهای پزشکی


خبرگزاري انصار ©  |  درباره ما  |  ارتباط با ما  |  نسخه موبایل  |  پیوندها  |  طراحى و پشتيبانى توسط: شركت شبكه نگاه
استفاده از مطالب اين سايت با ذكر منبع (لينك سايت) مجاز است.