وزارت خارجه افغانستان به خواست شورای ملی ارمنستان از دبیرخانه مجمع پارلمانی سازمان پیمان امنیت جمعی یا «CSTO» مبنی بر لغو عضویت ناظر افغانستان در این سازمان واکنش نشان داده است.
گران هیواد، سخنگوی وزارت خارجه امروز (شنبه، ۱۲ میزان/مهر) در یک کلیپ ویدیویی گفته است که در مورد لغو، انفصال و یا تعلیق عضویت اعضای ناظر سازمان پیمان امنیت جمعی، شورای رهبری این سازمان تصمیم میگیرد.
به گفتهی آقای هیواد، شورای رهبری سازمان پیمان امنیت جمعی متشکل از رهبران دولتهای عضو این سازمان است که دولت جمهوری اسلامی افغانستان با این کشورها و رهبرانشان روابط «بسیار نیک و حسنه» دارد.
سخنگوی وزارت خارجه بر موقف قبلی این وزارت در مورد منازعهی «نگورنو - قرهباغ»، منطقهی مورد مناقشه میان ارمنستان و آذربایجان تأکید کرده است. هیواد گفته است: «موقف دولت جمهوری اسلامی افغانستان این است که این مشکل از راه مذاکره و دیالوگ حل شود و بر این موقف خودش استوار است.»
وزارت خارجه افغانستان در هفتم میزان در اعلامیهای ضمن ابراز نگرانی از درگیریهای شدید نظامی میان ارمنستان و جمهوری آذربایجان در منطقهی «نگورنو - قرهباغ»، همچنان گفته بود: «منطقهی نگورنو - قرهباغ» بهعنوان بخشی از آذربایجان در سطح بینالمللی به رسمیت شناخته شده است. افغانستان خواهان ختم اشغال نگورنو - قرهباغ بوده، در این راستا از تلاشهای مردم و دولت آذربایجان و سایر ملل جهان پشتیبانی میکند.»
وزارت خارجه افغانستان همچنان خواهان برقراری آتشبس و رفع بحران طولانی در این منطقه از راه مسالمتآمیز شده بود.
به دنبال آن، شورای ملی ارمنستان از دبیرخانهی مجمع پارلمانی سازمان پیمان امنیت جمعی یا «CSTO» رسما خواست که روند لغو عضویت افغانستان در این سازمان را آغاز کند.
سازمان پیمان امنیت جمعی در سال ۲۰۰۲ میلادی ایجاد شده است. ارمنستان، بلاروس، قزاقستان، قرغیزستان، روسیه و تاجیکستان اعضای کنونی این سازمان هستند. افغانستان و صربستان نیز از سال ۲۰۱۳ میلادی به این طرف اعضای ناظر این سازمان هستند.
لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/20639
تگ ها: