دولت آمریکا که پیش از این اعلام کرده بود روادید تحصیلی دانشجویان خارجی مقیم این کشور در صورت مجازی برگزار شدن کلاسهای آنها لغو خواهد شد، در پی افزایش فشارها از این تصمیم جنجالی عقبنشینی کرد.
به گزارش خبرگزاری انصار به نقل از تسنیم، «آلیسون باروز» قاضی دادگاه فدرال بوستون در ابتدای جلسه رسیدگی به شکایت دانشگاههای هاروارد و امآیتی از دولت آمریکا بهدلیل صادر کردن دستور لغو روادید دانشجویان خارجی در صورت برگزاری کلاسها بهصورت مجازی، اعلام کرد که دولت آمریکا از اجرای این تصمیم منصرف شده است.
عقبنشینی دولت آمریکا از تصمیم خود برای اخراج دانشجویان خارجی از این کشور پس از آن رخ داده است که دانشگاههای هاروارد و امآیتی، تعدادی از دانشگاههای ایالت کالیفرنیا و همچنین مقامات 17 ایالت از دولت بهدلیل اتخاذ این تصمیم شکایت کردند.
اداره مهاجرت و گمرک آمریکا دوشنبه اعلام کرد در صورتی که دانشگاههای این کشور کلاسهای خود را بهصورت آنلاین برگزار کنند، دانشجویان بینالمللی که در آمریکا تحصیل میکنند باید کشور را ترک کنند.
بیش از 12 هزار دانشجوی ایرانی در آمریکا مشغول تحصیل هستند که ممکن بود وضعیت اقامت شمار قابلتوجهی از آنها با این تصمیم تحت تأثیر قرار بگیرد.
رئیس دانشگاه امآیتی با انتقاد از سیاست دولت آمریکا گفت این تصمیم موجب میشود «زندگی دانشجویان خارجی ما مختل شود و اهداف علمی و پژوهشی آنها را نیز به خطر میاندازد.»
رئیس دانشگاه هاروارد نیز اعلام کرد نسبت به این تصمیم «بد» بیتفاوت نخواهد بود و ضمن اعلام حمایت از دانشجویان خارجی این دانشگاه گفت: «ما این را به آنها مدیونیم که بایستیم و مقابله کنیم، و این کار را میکنیم.»
ریچارد هاس رئیس اندیشکده شورای روابط خارجی آمریکا طی پیامی در حساب کاربری رسمی خود در توئیتر، بیرون راندن دانشجویان خارجی از آمریکا را اقدامی در تضاد با منافع ملی این کشور خواند.
وی در توئیتر نوشت: «داشتن دانشجویان خارجی در دانشگاههای آمریکا روش بزرگی است تا غیرآمریکاییها طرفدار آمریکا شوند. این همچنین روش بزرگی است تا ایدههای خود را به آنها معرفی کنیم و آنها را ترغیب کنیم تا بمانند یا آن ایدهآلها را به خانه ببرند.»
لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/19385
تگ ها: