پژوهشی تازه نشان داده که یک جهش تازه ژنیتیکی، ویروس کرونا را تا شش برابر ساری تر از نوع اصلی اش ساخته است. اما مشخص نیست که سویه جدید این ویروس نسبت به نوع قبلی اش خطرآفرین تر است یا خیر؟
براساس تحقیقی جدید که نتایجش در مجله علمی "سل" نشر شده، تغییراتی جدید در ساختار ژنیتیکی ویروس کرونا مشاهده شده که آن را از نوع اصلی اش که از چین شایع شد، همه گیرتر می سازد.
نتایج آزمایشگاهی می رساند که میزان سرایت این ویروس میان انسان ها حدود شش برابر قوی تر شده است، اما هنوز هم این یافته ها باید تایید گردند.
انتونی فاوسی، متخصص ارشد بیماری های عفونی در ایالات متحده امریکا در مورد این مطالعه به رسانه انجمن طبی امریکا گفت: «من فکر می کنم داده ها نشان می دهد که یک جهش منفرد وجود دارد که در واقع باعث می شود ویروس قادر به تکثیر بهتر باشد و احتمالاً بار ویروسی بالایی نیز داشته باشد.»
انجمن طبی امریکا در این تحقیق نقشی نداشته است. انتونی فاوسی اضافه کرد: «ما ارتباطی با این نیافته ایم که آیا وضع فرد مبتلا به این ویروس بدتر خواهد بود یا خیر... به نظر می رسد که فقط ویروس بهتر تکثیر می شود و ممکن است بیشتر انتقال یابد. ما هنوز در مرحله تلاش برای تأیید این امر هستیم».
سه تا شش برابر ساری تر
محققان لابراتوار ملی لوس آلاموس در نیومکسیکو و دانشگاه دوک در کارولینای شمالی با گروه تحقیق ژنیتیکی ویروس کرونا در دانشگاه شفیلد بریتانیا همکاری کرده اند. آنها دریافته اند که نوع جدید ویروس کرونا "D614G" تغییراتی اندک اما قابل توجهی در شاخک های پروتئینی اش داشته که برایش امکان وصل شدن به سلول های انسانی و حمله به آنان را فراهم می کنند.
نتایج اولیه به اشتراک گذاشته شده در ماه اپریل به دلیل عدم اثبات اینکه جهش ژنیتیکی عامل تسلط این ویروس گردیده، مورد انتقاد قرار گرفت. منتقدین می گویند عوامل یا شانس های دیگری نیز می توانند در این همه گیری نقش داشته باشند.
این تیم تحقیقاتی آزمایش های اضافی را نیز انجام داده و داده های مربوط به ۹۹۹ بیمار بریتانیایی را که با کویید۱۹ بستری شده اند را تجزیه و تحلیل کرده است. محققان مشاهده كردند كه كسانی كه به نوع جدید ویروس مبتلا هستند، ذرات ویروسی بیشتری در آنها وجود دارد، اما تاثیری در شدت بیماری شان دیده نمی شود.
تحقیقات آزمایشگاهی نشان داده اند که این نوع از ویروس کرونا سه تا شش برابر بیشتر قادر به آلوده سازی سلول های انسانی است.
پیامدهای جهان حقیقی ناشناخته مانده اند
در این برهه زمانی نتیجه گیری ها فقط "احتمالی" تلقی می شوند؛ زیرا تحقیقات آزمایشگاهی اغلب به طور دقیق پویایی یک بیماری همه گیر را تجربه نمی کنند.
ناتان گروبو، ویروس شناس دانشکده طب عمومی "ییل" که در این تحقیق نقشی نداشته، گفت: «نتایج برای عموم مردم تغییر چندانی نمی کند.» وی درتبصره ای در این مورد نوشت: «در حالی که هنوز لازم است مطالعات مهمی انجام شود تا مشخص گردد که آیا این امر پیشرفت در تولید دارو یا واکسن را متاثر می سازد یا خیر، ما انتظار نداریم "D614G" اقدامات درمانی ما را تغییر دهد یا عفونت های فردی را بدتر کند.» وی افزود: «این بیشتر برجسته سازی یک کشف علمی است؛ کشف جالبی که به طور بالقوه به میلیون ها انسان مرتبط است، اما ما هنوز دامنه کامل و تاثیراتش را نمی دانیم.»
در حالی که نوع فعلی ویروس کرونا که در حال حاضر در گردش است "عفونی تر" خوانده می شود، اما ممکن است که بین افراد کمتر "قابل انتقال" باشد. شمار مبتلایان به کویید۱۹ در جهان به ۱۱.۵ میلیون تر رسیده و بیش از ۵۳۰ هزار تن جان باخته اند.
لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/19033
تگ ها: