حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران بامداد یکشنبه در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا از اجباری شدن استفاده از ماسک در مکانهای عمومی کشور خبر داد.
بنا بر گزارش ایسنا، او با اشاره به مصوبهای در این باره در ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: «قرار است از هفته آینده ترتیباتی اتخاذ شود تا از ۱۵ تیرماه تا انتهای ماه، ماسک در مکانهایی که تجمع وجود دارد یا سرپوشیده است، الزامی کنیم. اگر لازم بود این مصوبه تا مرداد ماه نیز تمدید میشود.»
آقای روحانی همچنین به مناسبت هفته قوه قضائیه، به تحولات سیاسی ایران در سال ۱۳۶۰ خورشیدی اشاره کرد و گفت اگر سال ۶۰ سختترین سال کشور در موضوع امنیت داخلی و ملی بوده، امسال نیز «سختترین سال اقتصادی کشور» است.
او با اشاره به اینکه «فشار اقتصادی از سال ۹۷ آغاز شد و امروز شدیدترین فشار اقتصادی را داریم» به شیوع کرونا در ایران و جهان اشاره کرد و گفت: «در این یک قرن تقریبا بیماری همانند بحران کرونا را نداشتیم و بیسابقه است. کمتر سراغ داریم که یک بیماری آنقدر دنیا را تحت فشار قرار دهد.»
حسن روحانی بر این اساس خواستار نزدیکی سه قوه به یکدیگر برای عبور از بحران کنونی شد و گفت: «الان وقت دعوای مجلس و دولت نیست این سه قوه باید کاملا همدیگر را یاری کنند.»
رئیس جمهوری ایران همچنین مدعی شد که ایران بهتر از بسیاری از کشورها در مدیریت تبعات اقتصادی ناشی از شیوع کرونا موفق بوده است و بر این اساس گفت: «ببینید کشورهای اروپایی و آمریکا که تحریم و فشار اقتصادی نداشتند اما تحت چه فشاری هستند. کاهش تولید ملی در تمام کشورهای صنعتی رخ داده است. از طرفی برخی مشاغل برای چند ماه تعطیل شد. ببینید چه ضربه عظیمی بر اقتصاد جهانی وارد شده است. برخی کالاها مثل خودرو ۱۵ درصد کاهش تولید پیدا کردند...ارزش پول ملی را در همه کشورها پایین آورده است. بورس را پایین کشیده، البته به جز کشور ما که رشد داشته است. بسیاری از کشورهای آسیایی و غیر آسیایی سرمایههایشان خارج شده است...ما به عنوان کشوری که تحت فشار و تحریم هستیم یک ریال استقراض از بانک مرکزی نداشتیم. انگلیس ۲۷۳ میلیارد پوند از بانک مرکزیاش قرض گرفته است.»
ادعاهای اقتصادی آقای روحانی در حالی مطرح می شود که حدود دو ماه پیش از این وزیر اقتصاد ایران با اشاره به تاثیر منفی شیوع کرونا بر اقتصاد ایران اعلام کرده بود که اگر ایران بخواهد به رشد اقتصادی معقولی برسد باید حداقل ۱۰۰۰ هزار میلیارد تومان(هزار تریلیون تومان) سرمایه بخش دولتی، عمومی و خصوصی داشته باشد. او بر این اساس گفته بود که ««باید این حجم نقدینگی را از دریای خروشان منابع مردمی کسب کنیم.»
لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/18941
تگ ها: