سازمان گزارشگران بدون مرز در تازهترین گزارش خود گفته است که از ابتدای شیوع ویروس کرونا، تا کنون دستکم ۷۰ خبرنگار و کارمند رسانهای در افغانستان، به این ویروس مبتلا شدهاند.
در گزارشی که روز گذشته پنجشنبه (۱۵ جوزا)، از سوی این نهاد به نشر رسیده، آمده است که از میان ۷۰ کارمند رسانهای که در افغانستان به ویروس کرونا مبتلا شدهاند، ۵۰ نفر شان در کابل استند.
به نقل از این گزارش، تا کنون دو تن از کارمندان رسانهای در این کشور به دلیل ابتلا به ویروس کرونا، جان باخته اند.
در این گزارش آمده است که سلیمان یوسفی، رانندهی آریانا نیوز و نصیر احمد صاپی، خبرنگار تلویزیون ملی در ننگرهار دو فردی استند که در نتیجهی ابتلا به ویروس کرونا جان باخته اند.
سازمان گزارشگران بدون مرز، ضمن این که گفته، افغانستان بیشترین رقم کارمندان رسانهای مبتلا به ویروس کرونا را در جهان دارد، افزوده است که بسیاری ازکارمندان رسانهای در این کشور به دلیل نداشتن امکانات مالی و پزشکی از درمان مناسب محروم استند.
این سازمان، به نقل از یکی از کارمندان رسانهای مبتلا به ویروس کرونا، نوشته است: «تا امروز از هیچ نهادی کمک دریافت نکردهایم، نه از دولت و نه از رسانهها و نه نهادهای حمایت از خبرنگاران. بخش کلانی از کمکهای دولتی با ناکارآمدی و فساد ضایع میشوند. رسانهها امکان زیادی ندارند، حتا برخی از آنها تونایی پرداخت حقوق ما را هم ندارند.»
در این گزارش تأکید شده است که خبرنگاران و کارمندان رسانهها در افغانستان، در معرض آسیبهای جدی قرار دارند، حکومت و نهادهای حامی رسانهها موظف اند که برای حفاظت از جان خبرنگاران کاری انجام دهند.
این درحالی است که چندی پیش شماری از نهادهای حامی رسانهها اعلام کرده بودند که نزدیک به ۴۰ تن از خبرنگاران و کارمندان رسانهای به ویروس کرونا مبتلا شده اند.
در بخش دیگر این گزارش، همچنان به قضایای خشونت علیه خبرنگاران نیز پرداخته شده است. سازمان گزارشگران بدون مرز، اعلام کرده که از آغاز سال جاری میلادی تا کنون دستکم ۲۷ مورد خشونت علیه خبرنگاران را در افغانستان، به ثبت رسیده است.
در این گزارش همچنان به حملهی انفجاری علیه کارمندان تلویزیون خصوصی خورشید نیز اشاره شده و آمده است: «موتر حامل کارمندان تلویزیون خورشید در کابل با انفجار ماین هدف حمله قرار گرفت. زمیر امیری خبرنگار و شفیقالله ذبیح کارمند بخش تکنیک این رسانه در این انفجار کشته شدند. چهار همکار دیگر این رسانه از این میان مدینه مروت زخمی شدند.»
سازمان گزارشگران بدون مرز، از حکومت افغانستان، خواسته که به پروندههای خشونت علیه خبرنگاران بیتوجه باقی نماند و مسؤولان حمله بر کارمندان رسانهای را شناسایی و به پنجه قانون بسپارد.
لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/18196
تگ ها: