مطابق تازهترین آمار منتشر شده از سوی وزارت بهداشت کشورهای جهان، با وجود ادامه کاهش شتاب شیوع ویروس در بسیاری نقاط اروپای غربی و آسیا، روسیه، ترکیه و برزیل در حال بدل شدن به کانونهای جدید سرایت این ویروس در اروپای شرقی و آمریکای جنوبی هستند.
به گزارش خبرگزاری انصار به نقل از یورونیوز، از زمان آغاز شیوع ویروس جدید کرونا در چین تا سوم مه/۱۴ اردیبهشت (ثور) ، بیش از ۲۴۵هزار نفر جان خود را بر اثر ابتلا به بیماری کووید-۱۹ از دست داده اند. تاکنون بیش از ۳.۵ میلیون نفر در سراسر جهان به بیماری کووید-۱۹ مبتلا شده اند. از میان بیمارانی که اطلاعات آنها در مراکز بیمارستانی ثبت شده است، بیش از یک میلیون و ۱۲۸ هزار نفر بهبود یافتهاند.
کاهش شمار قربانیان در ایران
وزارت بهداشت ایران روز یکشنبه اعلام کرد که با فوت ۴۷ نفر دیگر در ۲۴ ساعت گذشته، تعداد جان باختگان ناشی از سرایت ویروس کرونا در این کشور به ۶ هزار و ۲۰۳ نفر رسید. همچنین با ابتلای ۹۷۶ بیمار جدید به ویروس کرونا مجموع شمار مبتلایان بیماری کووید-۱۹ در ایران به ۹۷ هزار و ۴۲۴ نفر افزایش یافت که از این میان تاکنون ۷۸ هزار و ۴۲۲ نفر بهبود یافته و ۲ هزار و ۶۹۰ تن نیز در وضعیت شدید بیماری کووید-۱۹ تحت مراقبت ویژه قرار دارند.
با وجود افزایش شمار مبتلایان از ۸۰۲ نفر به ۹۷۶ تن ولی تعداد جانباختگان ناشی از ابتلا به ویروس کرونا در ایران طی ۲۴ ساعت گذشته از ۶۵ تن به ۴۷ نفر کاهش یافته است.
بازگشایی مساجد و مدارس در مناطق کم خطر ایران
حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران روز یکشنبه با اعلام این که کشور به «نقطه مطلوب نسبی در مورد کنترل بیماری کرونا» رسیده خبر داد که مطابق مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا در ۱۳۲ شهرستانی که شرایطی کم خطر دارند از فردا(دوشنبه) مساجد باز میشوند و نماز جمعه در آنها برگزار خواهد شد. آقای روحانی همچنین گفت که بازگشایی مدارس در مناطق سفید با حفظ پروتکلهای بهداشتی از ۲۷ اردیبهشت انجام خواهد شد.
رئیس جمهوری ایران خاطر نشان کرد که بر اساس تصمیمات روز یکشنبه ستاد ملی مقابله با کرونا در برخی از صنوف نظیر آرایشگاهها و مراکز ورزشی حتی در مناطق قرمز بازگشاییهایی بصورت پلکانی و با آرامش خواهیم داشت.
افزایش سرایت ویروس کرونا در افغانستان
شمار مبتلایان به ویروس کرونا در افغانستان با ثبت ۲۳۵ بیمار جدید به ۲ هزار و ۷۰۴ مورد رسید. همچنین در ۲۴ ساعت گذشته ۱۳ تن از مبتلایان به بیماری کووید-۱۹ در افغانستان جان باختند و بدین ترتیب مجموع قربانیان افغانستانی این بیماری به ۸۵ نفر افزایش یافت.
وزارت وزارت صحت عامه افغانستان روز شنبه از ثبت ۱۷۹ رویداد تازۀ مثبت ویروس کرونا خبر داده بود.
تمدید قرنطینه کابل تا پایان ماه رمضان
در جریان جلسه فوق العاده دولت افغانستان به ریاست محمداشرف غنی، رئیس جمهوری، محدودیت رفت و آمد در شهر کابل و برخی بزرگ شهرهای کشور تا پایان ماه مبارک رمضان تمدید شد. همچنان بر اساس مصوبه دولت، پروازهای مسافربری از کابل به ولایات و برعکس نیز متوقف شده است.
وزارت صحت عامه اخیرا با ابراز نگرانی از شیوع ویروس کرونا در کابل، اعلام کرد که نتیجه بررسی ۵۰۰ نمونه تصادفی در کابل نشان داده که ۱۵۶ نفر از آنها به ویروس کرونا مبتلا بودهاند.
شیوع پرشتاب کرونا در تاجیکستان
آمار رسمی وزارت بهداشت تاجیکستان نشان میدهد که تعداد مبتلایان قطعی به ویروس کرونا در این کشور به ۷۶ مورد رسیده و بیماری کووید-۱۹ جان ۲ تن از بیماران را گرفته است. تاجیکستان پنجشنبه هفته گذشته برای نخستین بار با پذیرش شیوع ویروس جدید کرونا در این کشور اعلام کرد که ۱۵ فرد مبتلا را شناسایی کرده است.
درخواست اعلام وضع اضطراری در تاجیکستان
جعفر عثمان زاده، رییس حزب دموکرات و نماینده مجلس قانونگذاری تاجیکستان که به ویروس کرونا مبتلا شده ضمن متهم کردن دولت به پنهانکاری آمار واقعی مبتلایان به بیماری کووید-۱۹ خواستار اعلام وضع اضطراری و قرنطینه عمومی در این کشور شد. به گزارش رادیو تاجیکی صدای خراسان، آقای عثمان زاده به سایت خبری تاج ویک گفته که در ابتدا بیماری او را سرماخوردگی تشخیص داده بودند ولی بعدا معلوم شد که او به بیماری کووید-۱۹ مبتلا شده است. او اذعان کرده که تعدادی از نزدیکان خود او نیز به بیماری کووید-۱۹ مبتلا شدهاند و بر همین اساس به نظر میرسد که تعداد مبتلایان در تاجیکستان بیش از آمار رسمی باشد.
به توئیتر صفحه خبرگزاری انصار بپیوندید
لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/16843
تگ ها: