روز گدشته وزارت کشور آلمان با انتشار یک پست توییتری اعلام کرد حزبالله و زیرمجموعههایش را در فهرست گروههای تروریستی قرار داده است و فعالیت افراد و سازمانهای مرتبط با این جنبش لبنانی ممنوع خواهد بود در نتیجه دولت فدرال عناصری را که مشکوک به همکاری و ارتباط با حزبالله باشند تحت تعقیب قرار میدهد. حزب الله در آلمان دفتر رسمی ندارد اما پلیس آلمان از شناسایی و تفتیش چهار دفتر مرتبط با حزب الله در شهرهای برلین، دورتموند، برمن و مونستر خبر داده است. گفته شده پلیس آلمان از اوایل صبح روز گذشته بازداشت افراد مظنون به عضویت در «حزب الله لبنان» را آغاز کرده است. مقامات امنیتی آلمان پیش بینی کردهاند که هزار و ۵۰ نفر از اعضای حزب الله لبنان در آلمان مستقر هستند.
در توجیح این اقدام دولت آلمان جانبداری پیروان حزبالله و انجمنهای نزدیک به آن از خشونت علیه اسرائیل و عدم به رسمیت شناختن موجودیت این رژیم را بیان کرده است. اگرچه این ادعا به صورت آشکاری واقعیات تاریخی و همیشگی تجاوزگری و اعمال خشونت صهیونیستها علیه لبنان را وارونه جلوه می دهد اما به رسمیت نشناختن رژیم صهیونیستی و شرایط تخاصمی میان حزب الله و تل آویو چندین دهه است که تغییری نکرده اما چرا دولت آلمان مقطع کنونی را برای اعلام تروریستی نامیدن حزب الله انتخاب کرده است؟ بررسی ارتباط تحولات این روزهای لبنان و منطقه با فشارهای همزمان دول غربی و عربی ضد مقاومت لبنان از طرحی پیچیده و بین المللی برای لبنان خبر می دهد.
سناریوی پیچیده غرب برای لبنان
با نگاهی به تحولات جاری لبنان می توان پی برد که اقدام آلمان بر ضد حزب الله و استقبال سریع آمریکا و عربستان و رژیم صهیونیستی از این اقدام به هیچ عنوان نمی تواند بر سبیل اتفاق و غیربرنامهریزی شده باشد.
پس از پیروزی درخشان مقاومت در لبنان در انتخابات پارلمانی سال 2018 که افزایش محبوبیت و نفوذ گفتمان مقاومت و جریان حزب الله در لبنان را، آنهم پس از صرف هزینههای بسیار برای جلوگیری از چنین رویدادی، مانند زنگ خطری برای منافع غربی ها و جبهه سازش در منطقه به صدا درآورد. در این شرایط با توجه به اینکه بر اساس قانون اساسی لبنان توزیع پستهای سیاسی بر اساس سهمبندیهای مشخص مذهبی می باشد، پست نخست وزیری که باید از اهل سنت باشد همچنان در اختیار سعد حریری رهبر جریان 14 مارس و حزب المستقبل به عنوان چهرهای نزدیک به غرب و مخالف مقاومت در لبنان باقی ماند. حریری بنا بر فشارهای خارجی بویژه از سوی عربستان سعودی تلاش کرد تا تأثیرات غیرقابل اجتناب پیروزی مقاومت در انتخابات را بر سیاستهای داخلی و خارجی دولت کنترل کند. در این میان ظهور اعتراضات عمومی علیه اقدام دولت در اعمال مالیات بیشتر بر اینترنت و روند بر زمین ماندن خدمات عمومی در جدالهای سیاسی در اواخر سال گذشته میلادی موجب شد تا جبهه داخلی و خارجی ضد حزب الله درصدد بهره گیری از فرصت اعتراضات، با وجود زمینه بحران اقتصادی چندین ساله لبنان و بدهی های خارجی تلنبار شده این کشور، برای خلع ید کردن از حضور حزب الله در کابینه با استفاده از ترفند تشکیل دولت تکنوکرات شد.
حریری و حامیانش که مطمئن بودند بدون او حزب الله قادر به تشکیل کابینه جدید نخواهد شد در اکتبر 2019 از پست نخست وزیری استعفا داد تا حزب الله وادار به پذیرش عقب نشینی کند اما در رویدادی که طراحان سناریو احتمال آن را نمی دادند پس از معرفی چند گزینه بالاخره حسان دیاب موفق به تشکیل کابینه بدون حضور نیروهای وابسته به حریری شد. دیاب در طول دوران کوتاه نخست وزیری از ماه فوریه تا کنون، اقدامات اصلاح ساختار اقتصادی و مبارزه با فساد را در دستور کار قرار داده است و همین امر نگرانی های جدی در مورد تبعات موفقیت دیاب برای آینده سیاسی حریری و همچنین موفقیت بیشتر حزب الله در آینده لبنان را برای دولتهای حامی رژیم صهیونیستی و مخالف گفتمان مقاومت بوجود آورده است.
در همین راستا پس از بازگشت حریری از سفر فرانسه در اول اردیبهشت به فاصله چند هفته دور جدید اعتراضات علیه دولت دیاب با نقش آفرینی بانک مرکزی علیه سیاست های پولی دولت برای جبران بدهی های گسترده بانک ها آغاز شد. در چنین شرایطی تروریستی اعلام کردن حزب الله به طور حتم بخش دیگری از سناریوی بحران آفرینی در لبنان و کارشکنی برای ناکام گذاشتن دولت نزدیک به مقاومت در اجرای برنامه های حل بحران اقتصادی می باشد چنانکه مقامات آمریکایی
ضربه زدن به محور مقاومت از طریق خلع سلاح لبنان
بدون تردید افزایش رویکرد مقابله جویانه با حزب الله در کشورهای غربی و عربی طی سالهای اخیر، بویژه در تلاش برای خلع سلاح حزب الله، بخشی از تاکتیک جلوگیری از تغییر موازنه قوا در شطرنج معادلات منطقه غرب آسیا به سود محور مقاومت می باشد که نقطه عطف این رقابت در سالهای گذشته منازعه بین المللی قدرتهای منطقه ای و بین المللی در بحران سوریه بوده است. در حالی که جبهه رقیب محور مقاومت تلاش داشت از طریق بحرانآفرینی و فروپاشی سوریه به عنوان پل ارتباطی مقاومت در دهههای گذشته ، از هر طریق ممکن دمشق را از مدار مقاومت منطقه خارج کرده و در نتیجه بر قدرت این اتحاد ضربه وارد کنند، اما در پی فداکاری و رشادت نیروهای مدافع حرم و اتحاد محور تهران – مسکو- دمشق در مبارزه با تروریسم در سوریه، برنامه های کشورهای محور غربی_ عبری- عربی شکست خورده و نیروهای مقاومت حزب الله توان لجستیکی و نظامی و همچنین حضور خود در کمربند امنیتی ضدصهیوینستی را افزایش داده است.
شکست محور غربی به رهبری آمریکا در سوریه و در ادامه عراق، موجی از اقدامات تهاجمی را توسط کاخ سفید علیه بازوهای منطقه ای مقاومت در این کشورها صورت داده است. کاخ سفید به صورت گسترده دولتهای اروپایی را برای تروریستی اعلام کردن حزب الله تحت فشار قرار داده است. انگلیس در فوریه سال گذشته قوانینی را وضع کرد که حزب الله را به عنوان یک سازمان تروریستی طبقه بندی کرد و اکنون نیز آلمان پس از چند نوبت اعمال محدودیت علیه حزب الله بالاخره تسلیم فشارهای کاخ سفید شد. در سال 2019 ، نمایندگان کنگره با ارسال نامه ای بار دیگر از آلمان خواستند که طبق پیمان های امنیتی مشترک نه تنها بخش نظامی بلکه کل سازمان حزب الله را تروریستی معرفی کند.. این نامه پس از آن صورت گرفت كه بوندستاگ (پارلمان آلمان) نتوانست قطعنامه ای را تصویب كند كه حزب الله را به عنوان یك گروه تروریستی شناسایی میکرد. "
اکنون و با همراهی آلمان و انگلیس آمریکا و سران صهیونیستی امیدوارند اتحادیه اروپا که در سال ۲۰۱۳ شاخه نظامی حزبالله را رسما یک سازمان تروریستی اعلام کرده بود اکنون بخش سیاسی آن را تروریستی اعلام کند.
نشانههای اضمحلال غده سرطانی منطقه
به طور حتم در شکلگیری چنین اقداماتی نقش پشت پرده سازمان های صهیونیستی و لابی های دولت صهیونیستی در غرب بسیار تعیین کننده است. صهیونیست ها با توجه به انزوای بین المللی و منطقه ای خود را همواره نیازمند حمایتهای سیاسی و نظامی کشورهای غربی می بینند. با این حال از یکسو افزایش توان نظامی مقاومت در فلسطین و لبنان که بر افسانه ارتش شکست ناپذیر صهیونیست ها پایان داده و از سوی دیگر رشد آگاهی عمومی در جهان بویژه در جوامع غربی از فریبکاری دولتهای غربی در حمایت از جنایات این رژیم علیه فلسطینیان و تجاوزگری های آن علیه سوریه و لبنان، موجب شده تا سران صهیونیستی فشار بیشتری بر دولتهای غربی برای حمایت از خود را وارد آورند.
مقامات سیاسی و نظامی رژیم صهیونیستی طی سالیان اخیر بارها نسبت به افزایش توانایی نظامی حزب الله بویژه انبار موشک های متعدد پیشرفته این گروه که قادرند هر نقطه ای از خاک اسرائیل را هدف بگیرند هشدار داده اند.
از طرف دیگر برای فهم شرایط رو به اضمحال رژیم صهیونیستی کافی است به این نکته توجه شود که اقدام دولت آلمان ضد حزب الله در آستانه برگزاری تظاهرات ضد اسرائیلی "روز قدس" اعمال می شود که سال به سال به صورت گسترده تری در اقصی نقاط جهان برگزار می شود.
منبع: الوقت
لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/16786
تگ ها: