آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد روز دوشنبه هشدار داد که گروههای افراطی از فرصت قرنطینه دو دوران کرونا استفاده کرده و بشدت در شبکههای اجتماعی فعالند تا علاوه بر نفرت پراکنی، جوانانی را که اکنون بیش از همیشه در فضای اینترنت حضور دارند، جذب کنند.
به گزارش خبرگزاری انصار به نقل از یورونیوز، آقای گوترش که در جلسه شورای امنیت سازمان ملل صحبت میکرد، به ناامیدی و سرخوردگی بسیاری از جوانان در سراسر جهان اشاره کرد و گفت حتی قبل از شیوع کرونا نیز یک پنجم جوانان در سراسر جهان به هیچ آموزش، کار یا کارآموزی مشغول نبودند و یک چهارم آنها تحت تاثیر خشونت و درگیریهای منطقهای قرار داشتند؛ علاوه بر این هر ساله ۱۲ میلیون دختر نیز در زمانی که هنوز خود کودک محسوب می شوند، به اجبار مادر شدهاند.
او همچنین به آمارهای سال ۲۰۲۰ میلادی اشاره کرد و گفت که تنها در این سال ۱.۸۵ میلیارد دختر و پسر بین ۱۰ تا ۲۴ سال در سراسر جهان وجود دارند که ۹۰ درصد آنها در کشورهای در حال توسعه یا مناطق دچار درگیری زندگی میکنند.
دبیرکل سازمان ملل هشدار داد که مجموع این وضعیت اسفبار باعث شده است که عدم اعتماد جوانان به نهادهای سیاسی و مدنی و در نتیجه جذب آنها به گروههای افراطی بطور قابل توجهی افزایش یابد.
آقای گوترش خواستار توجه جدی کشورهای عضو شورای امنیت به وضعیت جوانان بویژه تاثیری که کرونا بر زندگی آنها گذاشته است، از لغو کلاسهای آموزشی گرفته تا از دست دادن شغل، افزایش استرس در خانواده و ایجاد مشکلات روحی و روانی در آنها شد.
كلی كرافت، سفیر آمریکا در سازمان ملل نیز ضمن تایید سخنان دبیرکل و اشاره به این مساله که «۴۰۰ میلیون جوان مستقیما تحت تاثیر خشونتها و درگیریها قرار گرفته و بشدت آسیب دیدهاند» گفت: «اکنون ضرورت محافظت از آنها بیش از هر زمانی احساس میشود و این کار باید از مسیر سیستمهای اجتماعی، آموزشی و بهداشتی که در اثر شیوع کرونا یا درگیریها ضعیف شدهاند، انجام شود. شیوع کرونا بحرانهای متعدد و درهم تنیدهای را بوجود آورده و صدها میلیون جوان را تحت تاثیر قرار داده است.»
لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/16490
تگ ها: