وزیر امور خارجه روسیه گفت: هر تلاش برای تعیین و دیکته کردن یک جانبه قواعد بازی در عرصه روابط بینالملل، سرانجام با مخالفت کشورهای مستقل جهان روبهرو میشود و برخوردی شکست خورده است.
به گزارش خبرگزاری انصار به نقل از تسنیم به نقل از خبرگزاری «تاس»، "سرگئی لاوروف" وزیر امور خارجه روسیه تاکید کرد که هیچ کشوری نمی تواند به تنهایی قواعد بازی را به جامعه جهانی دیکته کند.
وی شب گذشته در مصاحبه با برنامه «بازی بزرگ» از شبکه اول تلویزیون روسیه گفت: «کشورهایی که سعی در تعیین یک جانبه قواعد بازی در عرصه روابط بین الملل دارند ، سرانجام این فرصت را از دست می دهند، چنین برخوردی در جهان امروز شکست خورده است، برای اینکه آنها با مخالفت شرکت کنندگان مستقل در عرصه جهانی روبرو خواهند شد.»
وی با اشاره به اینکه روسیه هم در این بین بعنوان یک عامل توازن دهنده ایفای نقش می کند، افزود: «اگر بگوییم که روسیه می خواهد اجازه ندهد که کسی به تنهایی قواعد بازی را تدوین کنند، باید گفت، بله. دقیقاً چنین خط مشی دنبال می شود و به عقیده من این برخورد یکی از ارزیابی های مثبت از سیاست خارجی مستقل کشور ماست.»
به گفته لاوروف ، چنین موضع گیری مستقلی در عرصه جهانی، پس از آنکه ولادیمیر پوتین رهبری روسیه را برعهده گرفت، ظاهر شد و این استقلال بسیاری از شرکای غربی این کشور را آزار می دهد. البته این برخورد مورد تقاضای افکارعمومی روسیه قرار داشته و کاملاً قابل توجیه بوده و همچنان هست.
تلاش روسیه برای متوازن کردن منافع کشورهای مختلف جهان
وزیر خارجه روسیه در عین حال یادآور شد که این کشور یکی از وظایف خود را هماهنگی و متوازن کردن منافع کشورهای مختلف جهان قرار داده، هرچند این کار بسیار دشواری بوده و روند بسیار طولانی خواهد بود.
وی توضیح داد: «ضروری است نه تنها به این فکر باشیم، بلکه اصرار داشته باشیم و پیشنهادهای مشخصی در زمینه چگونگی شکل گیری جهان کنونی و چگونگی آمادگی برای این واقعیت را ارائه دهیم که امروزه قوانین جدیدی را براساس برابری حاکمیت کشورها ، احترام به منافع یکدیگر، عدم دخالت در امور داخلی دیگران تدوین کنیم. همانطور که در منشور سازمان ملل متحد آمده است.»
به عقیده لاوروف ، غرب در تلاش است تا خود را در حلقه باریکی از مسائل مربوط به ارزشهای مشترک اسیر کند، ولی موضوعاتی از قبیل آزادی اطلاعات مورد توجه تعداد بسیاری از کشورها است.
وی گفت: «مطمئناً ، همه ما می خواهیم از لحاظ دسترسی به اطلاعات و آزادی اطلاعات تضمین شویم ، ولی به دلایلی همتایان غربی ما ترجیح می دهند که این کار را تنها در حلقه کوچکی از شرکایشان انجام دهند و از همکاری بین المللی در حمایت از آزادی اطلاعات حمایت نکرده و از تلاش برخی کشورها در این زمینه راضی نیستند به همین دلیل جنگ اطلاعاتی علیه روسیه به راه افتاده است.»
روسیه و آمریکا باید مکانیزمی برای حل اختلافات و اتهامات درباره مداخله بیابند
رئیس دستگاه دیپلماسی روسیه همچنین اعلام کرد که مقامات مسکو و واشنگتن باید قبل از انتخابات ریاست جمهوری بعدی در ایالات متحده ، مکانیزمی برای رفع نگرانی های متقابل، از جمله در خصوص ادعاهای مطرح شده درباره دخالت در روند انتخابات ایجاد کنند و پیشنهادات روسیه در این زمینه همچنان روی میز مذاکره باقی مانده است.
به گفته وی، بدین ترتیب که طرف روسی پیشنهاد می کند تا کار گروه امنیت سایبری دوجانبه از سر گرفته شود تا شرکت کنندگان در آن قادر باشند هرگونه سؤالی را به صورت متقابل مطرح کرده و به هرگونه نگرانی پاسخ دهند.
لاوروف تأکید کرد: «من امیدوارم که در شرایط همه گیری "روس هراسی" که اکنون دوباره در حال رشد است ، این پیشنهاد توسط متخصصین و نه سیاستمداران مورد توجه و بررسی قرار بگیرد.
وی یادآور شد که در جریان مکالمه تلفنی اخیر خود با مایک پامپئو، همتای آمریکایی خود گوشزد کرده که مسکو انتظار دارد تا ابتکارات مشخصی از سوی واشنگتن درباره زمان از سرگیری گفتگوها درباره مسئله ثبات راهبردی مطرح شود.
انتقاد از مواضع آمریکا و حامیانش درباره مسئولیت چین در گسترش ویروس کرونا
وزیر امور خارجه روسیه همچنین در پاسخ به سئوال دیگری، یادآور شد، در طول همه گیری ویروس کرونا، نقش ملی کشورها به طرز چشمگیری افزایش یافته و این مسئله در سراسر جهان به خوبی مشهود است.
به گفته وی، در این بین چندین کشور با حمایت و پیروی از ایالات متحده، چین را مقصر در شیوع بیماری کرونا در جهان می دانند. در واقع ، برخی روندهای سیاسی که طی چند دهه اخیر در جهان بوجود آمده ، در طول همه گیری این بیماری ، "بطور قابل توجهی شتاب یافته و تشدید شده است."
سرگئی لاوروف ادامه داد: «از جمله این موارد، آنچیزی است که بین ایالات متحده و چین اتفاق افتاده است. انگلیس، استرالیا و تعدادی از کشورهای اروپایی به طور جدی با آمریکا هم آواز شده و حتی از چین خواستار جبران خسارت شده و این کشور را تهدید به تصرف اموال و توقیف حساب های بانکی کرده اند، به این بهانه که اشتباهاتی را طی هفته های اول این عفونت مرتکب شده که باعث گسترش این ویروس به سایر کشورها شده است.»
این دیپلمات بلندپایه همچنین گفت که برخی کشورهای اروپایی و اعضای ناتو نمی توانند برای کمک در مبارزه با ویروس کرونا به روسیه مراجعه کنند ، چرا که "رفقای ارشد" شان مخالف این مسئله هستند.
وزیر خارجه افزود: «ما از منابع مختلف مطلع شده ایم که تعدادی از کشورهای عضو اتحادیه اروپا و ناتو، برای استفاده از تجربه ایتالیا و تماس با ما برای استفاده از انواع کمکهای روسیه که واقعاً مزایای زیادی دارند ، با مشکل مواجه هستند، برای اینکه رفقای ارشدشان اجازه چنین کاری را به آنها نمی دهند.»
لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/16393
تگ ها: