دو محصل دانشگاه پولی تخنیک کابل روباتهای را ساخته اند که قابلیت کنترول و شناسایی اشیا از راه دور را داشته و میتوانند محیط خویش را شناسایی و در مقابل آن عکس العمل نشان دهند.
به گزارش انصار به نقل از باختر، روباتهای یاد شده در محفل دفاع دیپلومهای محصلان دانشکده انجنیری کمپیوتر و انفورماتیک دانشگاه یاد شده در حضور داشت وزیر تحصیلات عالی به نمایش گذاشته شد.
محمد رضا نورزاد و تهمینه جلالهاشمی محصلان صنف چهارم دانشکده انجنیری کمپیوتر و انفورماتیک دانشگاه پولیتخنیک کابل میگویند که روباتهای شان قابلیت کنترول به شکل خودکار، دستی و هم از راه دور توسط شبکه بیسیم را دار بوده و با استفاده از حس گرهای دیجیتالی و انالوگی قادر به شناسایی و کنترول اشیا از راه دور میباشند.
همچنان این روباتها میتواند به شکل خودکار توسط حس کنندههای تماسی محیط خویش را شناسایی و در مقابل آن عکس العمل نشان دهند.
دکتر عبیداله عبید وزیر تحصیلات عالی در محفل یاد شده، این موفقیت را به محصلان و استادان دانشگاه پولی تخنیک کابل تبریک گفته خلاقیت محصلان را در خصوص مسایل علمی ستود و آنرا نشانهای از ایجاد امکانات بهتر تحصیلی بخصوص تجهیز و اکمال لابراتوارها خواند.
عبید گفت، خوشبختانه اکنون افغانستان از لحاظ نیروی بشری تواناییهای را کسب نموده و امیدواریها را برای پیشرفت در عرصه تکنالوژی بیشتر ساخته است.
وی افزود که طی دوازه سال اخیر کادرهای خوبی تربیه و به جامعه تقدیم گردیده که به گونه مثال میتوان از اعمار مرکز ثقافت اسلامی در شهر غزنی و ساختمان یک قصر در تپه پغمان توسط انجنیران فارغ شده از دانشگاه پولی تخنیک کابل و تداوی سالانه 300 هزار تن در شفاخانههای کادری میوند و علی آباد را یاد آوری کرد.
قابل ذکر است که 52 فارغ واحدهای مهندسی کمپیوتر، تکنالوژی معلوماتی و محاسبه و علوم معلوماتی در این دوره دفاع دیپلوم شامل میباشند.
دانشگاه پولی تخنیک کابل دارای شش دانشکده سه بخش ماستری و تعداد مجموعی حدود سه هزار محصل است که توسط 250 تن استادان تدریس میگردند.
لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/1630