در این روزها تبلیغاتی در شماری از تلویزیونهای افغانستان نشر میشود که پرچم لشکر فاطمیون را در کنار پرچم گروه داعش نشان داده و هر دو به یک اندازه برای امنیت افغانستان تهدید جلو داده میشود.
به گزارش خبرگزاری انصار به نقل از بی بی سی، در این اعلان تلویزیونی گفته میشود که "همسایگان ما برای افغانستان اهمیت قایل نمیشوند و آنها ما را نابود میکنند، فریاد مردم ما تا زمانی که تاثیر مخرب همسایههای ما ادامه داشته باشد، متوقف نخواهد شد."
بیبیسی می گوید که با منابعی در دولت افغانستان درباره مرجعی که این اعلان را به رسانهها داده، صحبت کرد. این منابع میگویند که این اعلانها از طرف دولت افغانستان به رسانهها داده نشده است. بلکه نهادهای خارج از دولت افغانستان این اعلانها را تهیه و برای "نشر در بدل پول" به رسانهها میدهند.
به گفته این منابع که نمیخواهند نامی از آنها برده شود این اعلانها نه تنها کمکی به بهبود امنیت نکرده بلکه خود باعث ایجاد حساسیتهای مذهبی در داخل افغانستان میشود. رسانههای که این نوع اعلانها را پخش میکند به دلیل ملاحظات امنیتی حاضر نیستند مراجع تهیه و فراهم کننده آنرا افشا کنند.
نشر پرچم فاطمیون در کنار داعش واکنشهایی را نیز بر انگیخته است. شماری از کاربران شبکه های اجتماعی افغان مقایسه این دو را "دور از انصاف" دانسته اند. به نظر آنان فاطمیون هیج فعالیت در افغانستان ندارد و بر عکس داعش، هیچ کسی را در افغانستان هدف قرار نداده اند.
فاطمیون در افغانستان فعال اند؟
کرام الدین رضا زاده، نماینده ولایت غور و عضو کمیسیون امور دفاعی و تمامیت ارضی مجلس نمایندگان افغانستان میگوید که بعضی گزارشهای درباره فعالیت فاطمیون در افغانستان به این کمیسیون رسیده ولی این گزارشها مستند و معتبر نیست.
او میگوید که در سالهای گذشته مسئولین امنیتی افغانستان نیز درباره فعالیت این گروه ابراز نگرانی کرده بودند ولی آنان نیز سند معتبر درباره فعالیت این نیروها به کمیسیون دفاعی مجلس ارائه نکردند.
به گفته آقای رضا زاده گزارشهای که اکنون درباره فعالیت این گروه نشر شده مستند و قابل اعتماد نیست.
عارف رحمانی، نماینده پارلمان از ولایت غزنی در توئیتر نوشته که "سه هفته پیش رئیس عمومی امنیت ملی به کمیسیون امنیت داخلی فراخوانده شده بود؛ از ایشان پرسیدم آیا فاطمیون در داخل افغانستان فعالیتی دارند. ایشان به گونه قاطع گفتند که فاطمیون هیچ گونه فعالیتی در داخل کشور ندارند و از این نظر تهدید بالفعل نمیباشند!"
آقای رحمانی اما میگوید که "فاطمیون را مانند داعش به عنوان یک تهدید از جانب کشور همسایه ما قلمداد نماید؛ وقتی به اقرار عالی ترین مقام امنیت ملی کشورما فاطمیون تهدیدی برای کشور ما نیست آیا سازمان های استخباراتی برای آغاز جنگ مذهبی در کشور ما زمینه سازی می کنند؟"
ایران از فاطمیون در افغانستان استفاده میکند؟
شجاع محسنی، تحلیلگر افغانستانی درباره اینکه واقعا ایران میخواهد از فاطمیون به عنوان نیروی اعمال نفوذ خود استفاده کند، گفت، اینکه ایران بخواهد به همگونی مذهبی فاطمیون اتکا کند و با استفاده از فاطمیون از آمریکا در افغانستان انتقام بگیرد، منتفی است.
به نظر او فاطمیون پدیدهای تازه نیست و تشکیلات با پیشینه است. اگر چنین برنامهای در استراتژی ایران مطرح میبود تشکیلات آن از قبل در افغانستان پا میگرفت. در وضعیت کنونی که ایران از منظر فشار تحریمهای اقتصادی و تامین نظامی، جبهه تازهای را تمویل نمیتواند، قطعا تمایلی برای این کار ندارد.
اوافزود علاوه بر آن هر کشوری که دنبال نفوذ در کشوری باشد به دنبال گروههایی میرود که قدرت، نفوذ و حضور دراز مدت در سیاست کشور خود داشته باشند و قطعا هیچ گروه شیعه در افغانستان از چنین پتانسیلی برخوردار نیست و سابقه رفتار ایران در اولویت دهی به احزاب در افغانستان هم این نکته را به خوبی میرساند که توجه ایران بیشتر به احزاب و تنظیمهای غیرشیعی در افغانستان بوده است.
آقای محسنی معتقد است که ایران نه میخواهد و نه به سودش است که در افغانستان روی مذهب تکیه کند. علاوه بر این، مهمترین زمینه اجتماعی ایران برای مبارزه با آمریکا در افغانستان، وجود نفرت نسبت به آمریکا است. این نفرت و بیزاری در افغانستان در قلمروهای شیعی کمتر است و حوزه های سربازگیری و جبهههای جنگ مخالفان مسلح آمریکا در افغانستان نشان میدهد که مناطق جنوب غرب، شرق، شمال شرق وجنوب شرق بسیار بیشتر ازمناطق مرکزی از آمریکا بیزاری میجویند.
او معتقد است که براساس دو شاخص (نفرت از آمریکا و نفوذ و حضور در سیاست کشور) اگر ایران دنبال انتقام از آمریکا در افغانستان باشد، سراغ شیعیان و مناطق مرکزی نمیرود چون اگر جبههای در میان شیعیان بگشاید، برخلاف دیگر گروههای متحد ایران در خاورمیانه که در دولت مرکزی کشورهای خود نفوذ قوی دارند، این گروه افغانستانی، متکی به حمایت دولت مرکزی نخواهد بود، عقبه سیاسی قوی در ساختار نظام سیاسی افغانستان نخواهد داشت و سرکوب میشود.
آگهی تفرقه آمیز
با توجه به گزارشات در می یابیم که عده ای نوکر غرب و احتمالا با پول نفتی سعودی ها سعی دارند تا در افغانستان تفرقه مذهبی ایجاد نمایند تا از این طریق به اهدام شوم شان برسند. و موضوع دیگر این که یک آگهی تفرقه آمیز از رسانه های رسمی مملکت نشر می شود، اما چرا ارگانهای دولتی نمی دانند که این آگهی ها چرا نشر می شود؟ از طرف چه کسی تمویل مالی می گردد؟ و چرا از این رسانه ها بازخواست نمی شود؟
یک احتمال دیگر هم وجود دارد و آن اینکه که سفر اخیر نماینده وزارت خارجه ایران و دیدار با سیاستمداران و رهبران افغانستان و سخنان وی مبنی بر ایجاد دولت همه شمول، به مزاق تیم دولت ساز خوش نیامد به حدی که مشاور فرهنگی اشرف غنی از سخنان این دیپلمات ایرانی انتقاد کرد. لذا این آگهی می توان به نحوی جواب سخنان نماینده وزیر خارجه ایران باشد، اما ارگ نشینان باید بدانند که با توهین به شیعیان و افغانان و ایجاد تفرقه به هیچ عنوان نمی توانند، چوکی ریاست جمهوری را برای اشرف غنی مشروعیت دهند.
لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/16257
تگ ها: