درباره ما  |  ارتباط با ما  |  RSS  |  آرشیو  |  1403-09-29  |  2024-12-19  |  بروز شده در: 1403/09/29 - 12:50:5 FA | AR | PS | EN
ممنوعیت آموزش زنان و دختران سبب خود‌کشی و خود آزاری آنان شده است            اتهام مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا بر روسیه            سوریه به افغانستان تبدیل نخواهد شد             ملاحسن خواستار نقش رسانه‌ها در تحکیم نظام اسلامی شد             افغانستان شاهد کسر شدید بارندگی در سال جاری می‌باشد            در دو حادثه ترافیکی در ولایت غزنی دهها نفر جان باختند            تکمیل شدن ۱۶۵ پروژه توسعه ای درهرات الی اخیر سال جاری            اتحادیه اروپا؛ مانع جدید در روند صلح ارمنستان با آذربایجان؟            امید واری سازمان ملل به برگزاری انتخابات آزاد و عادلانه در سوریه            به دنبال محدود کردن رسانه‌ها نیستیم            تأکید بر روابط دو جانبه میان ایران و پاکستان            قهرمانی رئال مادرید در جام باشگاه های جهان            مدودف حامیان اوکراین در ناتو را اهداف مشروع خواند            کرزی به دیدار حقانی به پکتیا رفت             عادی‌سازی روابط کابل-مسکو ضرورت به تائید پوتین دارد            






تاریخ نشر: 1399/01/27 - 15:51:1
تعداد بازدید: 907
با دوستان خود به اشتراک بگذارید

خلیل زاد در پاکستان به دنبال چیست؟

زلمی خلیلزاد نماینده ویژه آمریکا در امور افغانستان پس از دیدار با ملابرادر رئیس دفتر سیاسی طالبان در قطر ، به پاکستان رفت و با جنرال قمرجاوید باجوا فرمانده نیروی زمینی ارتش این کشور در راولپندی دیدار و در مورد تحولات افغانستان و لزوم برقراری آرامش و ثبات در این کشور گفتگوکرد.

زلمی خلیلزاد نماینده ویژه آمریکا در امور افغانستان پس از دیدار با ملابرادر رئیس دفتر سیاسی طالبان در قطر ، به پاکستان رفت و با جنرال قمرجاوید باجوا فرمانده نیروی زمینی ارتش این کشور در راولپندی دیدار و در مورد تحولات افغانستان و لزوم برقراری آرامش و ثبات در این کشور گفتگوکرد. این دیدارها و رایزنی های خلیلزاد پس از آن صورت گرفت که گروه طالبان در مورد پیامدهای تخطی آمریکا از توافقنامه دو طرف موسوم به دوحه هشدار داد. از اینرو نماینده ویژه امریکا در امور افغانستان نگران شکست توافقنامه ای است که خود پای آنرا امضا کرده و خروج طالبان از آن ممکن است پایان فعالیت خلیلزاد در امور افغانستان باشد .

خلیلزاد چرا به پاکستان رفت و با باجو دیدار کرد؟

خلیلزاد به خوبی می داند که پیکان هدایت طالبان در اختیار پاکستان است و این گروه ابزار و اهرم این کشور برای پیشبرد اهداف و منافعش در افغانستان می باشد. اگر چه برخی محافل سیاسی در پاکستان از استقلال عمل طالبان سخن می گویند اما برکسی پوشیده نیست که بسیاری از گروههای شبه نظامی منطقه از جمله گروه طالبان مستقیما تحت نظر و هدایت سازمان اطلاعات ارتش پاکستان "آی اس آی" عمل می کنند. از اینرو دیدار خلیلزاد با فرمانده نیروی زمینی ارتش پاکستان به جای دیدار با مقامات سیاسی این کشور به این دلیل است که پرونده افغانستان از سوی ارتش و سازمان "آی اس آی" دنبال می شود و نهادهای سیاسی پاکستان هیچ نقشی در سیاست گذاری و تعیین راهبرد در افغانستان ندارند.

واقعیت این است که خلیلزاد نگران پیامدهای آزاد نشدن افراد دربند طالبان از زندانهای افغانستان بخصوص 15 سرکرده این گروه است. ترک افغانستان از سوی هیات سه نفره طالبان که برای گفتگو در مورد آزادی این افراد به این کشور سفر کرده بود به نشانه اعتراض، توافقنامه دوحه را به لبه پرتگاه کشانده است. نرمش نشان ندادن طالبان از یکسو و ادامه مقاومت کابل در برابر فشارهای پاکستان از جمله اخراج پناهجویان افغان از این کشور باعث شده است تا از هم اکنون برخی محافل رسانه ای در آمریکا از ناتوانی خلیلزاد در اجرایی کردن توافقنامه دوحه و شکست زودهنگام آن سخن بگویند. انتشار برخی گزارشها در مورد اینکه دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا به دنبال کسب جایزه صلح نوبل به خاطر توافقنامه دوحه و استفاده تبلیغاتی از آن در انتخابات ریاست جمهوری 2020 است، بدین معنا است که خلیلزاد فرصت زیادی برای اجرایی کردن این توافقنامه ندارد.

برخی ناظران سیاسی این دیدگاه را که پاکستان در همکاری با طالبان خلیلزاد را به این کشور و قطر کشاند رد نمی کنند تا ضمن هشدار تلویحی به وی در مورد پیامدهای تاخیر طولانی اجرایی نشدن توافقنامه دوحه، مطالبات اسلام آباد را به نماینده ویژه آمریکا در امور افغانستان گوشزد کنند. اظهارات فرمانده نیروی زمینی ارتش پاکستان در دیدار با خلیلزاد مبنی براینکه دولتمردان آمریکا وظایف خود را در قبال پاکستان به درستی انجام دهند موید این مطلب است. این بدان معنا نیز می تواند باشد که پاکستان مدعی است صرف نظر از اجرایی شدن یا نشدن توافقنامه دوحه برای تحقق آن بسیار تلاش کرده است و اکنون نوبت آمریکا است تا به وعده هایش عمل کند. خلیزاد به عنوان یک پشتون به خوبی می داند قدرت سلبی پاکستان بسیار زیاد است و اگرانتظاراتش برآورده نشود به راحتی می تواند توافقنامه دوحه را به شکست بکشاند.

پاکستان خود را برنده توافق آمریکا و طالبان می داند زیرا از یکسو طالبان در افغانستان به قدرت بازمی گردد و از سوی دیگر امیدوار به حل مشکلات اسلام آباد با واشنگتن و بازپس گیری افغانستان به عنوان حیاط خلوت خود از هند است. به همین دلیل پاکستان به هیچ عنوان خواهان شکست توافقنامه دوحه نیست. اما مقاومت کابل دربرابر آزادی افراد دربند طالبان و تاخیر طولانی در تعیین هیئت مذاکره کننده افغانستان، پاکستان را برآن داشته است تا با استفاده از فرصت نیاز ترامپ به اجرایی شدن توافقنامه دوحه، واشنگتن را برای برآورده کردن انتظارات اسلام آباد تحت فشار قرار دهد.

نتیجه

در هر حال، خلیلزاد در حالی برای جلوگیری از شکست زودهنگام توافقنامه دوحه با طالبان تلاش می کند که اختلافات سیاسی میان ارگ و کاخ سپیدار بر سر نتایج انتخابات ریاست جمهوری ششم ماه میزان  ادامه دارد و چشم انداز روشنی برای حل آن دیده نمی شود . در همان حال محمد اشرف غنی که امیدوار به حفظ دولت خود است به هیچ عنوان حاضر به از دست دادن مهمترین کارت بازی خود در برابر طالبان ،آمریکا و پاکستان نیست که همانا افراد دربند طالبان در زندانهای افغانستان هستند. بدون تردید خلیلزاد به عنوان پشتون به فرهنگ خود محوری سیاسی، انحصارگرایی قومی و ترجیح منافع شخصی افغانها بر منافع ملی آشنایی کامل دارد. همانگونه که خود با ترجیح منافع شخصی بر منافع ملی افغانستان، برای تامین اهداف آمریکا در کشورش تلاش می کند.

 

منبع: مطالعات افغانستان

لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/15939


تگ ها:






*
*

*



نیز بخوانید

اتحادیه اروپا؛ مانع جدید در روند صلح ارمنستان با آذربایجان؟


داعش در افغانستان جسورتر شده است


جایگاه ایران در آبنده سوریه چیست؟


ترور خلیل‌‌الرحمان حقانی؛ چند ابهام و یک اتهام


سقوط اسد، خاورمیانه به کام افراطگرایی


آیا ایران فرماندهان و نیروهایش را از سوریه خارج می‌کند؟


افزایش تقویت روابط با حکومت طالبان از سوی چین


آیا زمان برقراری آتش بس در غزه فرا رسیده است؟


ترس بزرگ پاکستان از شبکه حقانی


بازی پاکستان با کارت مهاجران علیه طالبان


بعد از آتش بس در لبنان؛ پیروز جنگ کیست؟


آیا حکومت طالبان به رسمیت شناخته می شود؟


هدف ایران از آمادگی های نظامی چیست؛ عملیات یا تبلیغات؟


کوتاهی دولت پاکستان در جلوگیری از کشتار شیعیان


کودتای خاموش بایدن علیه ترامپ


دورنمای ائتلاف چین و پاکستان علیه تروریزم فعال در افغانستان


خطر برهم خوردن رفاقت ترامپ با نتانیاهو


بازی امریکا و چین در زمین افغانستان


علت تعلل ایران در انجام عملیات وعده صادق 3 چیست؟


چهره های ضد ایران و طالبان در کابینه ترامپ


علت کشیده شدن ترامپ به سوی افغانستان چیست؟


بازی با کارت هند از دولت غنی تا حکومت طالبان


دولت جدید ترامپ و افغانستان؛ تقابل یا تعامل با طالبان؟


هدف روسیه از رابطه گرم با طالبان چیست؟


نفرت عمومی از اسرائیل به ورزشگاهها رسید





پربازدیدها
پربحث ها


اخبار تازه را در موبایل خود ببینید.

ansarpress.com/m



نظرسنجی

به نظر شما با پذیرفتن خط دیورند و مرز فعلی بین افغانستان و پاکستان توسط افغانستان، صلح در افغانستان برقرار میشود؟

بله

خیر

معلومـ نیست

مشاهده نتایج


آخرین خبرها

ملا عبدالغنی برادر به کندهار رفت

ممنوعیت آموزش زنان و دختران سبب خود‌کشی و خود آزاری آنان شده است

اتهام مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا بر روسیه

سوریه به افغانستان تبدیل نخواهد شد

ملاحسن خواستار نقش رسانه‌ها در تحکیم نظام اسلامی شد

افغانستان شاهد کسر شدید بارندگی در سال جاری می‌باشد

در دو حادثه ترافیکی در ولایت غزنی دهها نفر جان باختند

تکمیل شدن ۱۶۵ پروژه توسعه ای درهرات الی اخیر سال جاری

اتحادیه اروپا؛ مانع جدید در روند صلح ارمنستان با آذربایجان؟

امید واری سازمان ملل به برگزاری انتخابات آزاد و عادلانه در سوریه

به دنبال محدود کردن رسانه‌ها نیستیم

تأکید بر روابط دو جانبه میان ایران و پاکستان

قهرمانی رئال مادرید در جام باشگاه های جهان

مدودف حامیان اوکراین در ناتو را اهداف مشروع خواند

کرزی به دیدار حقانی به پکتیا رفت

عادی‌سازی روابط کابل-مسکو ضرورت به تائید پوتین دارد

موضوع آموزش زنان را با مقامات طالبان مطرح کردم

افغان‌ها از مهاجرت غیرقانونی پرهیز کنند

امکان تعامل سویدن با حکومت طالبان اندک است

توزیع حدود 34 میلیون سیمکارت در افغانستان

وضعیت غذایی در افغانستان به شدت بحرانی است

رئیس سیا برای آتش بس غزه به قطر می رود

تاکید بر تحکیم روابط میان افغانستان و عمان

چین خواستار ادامه گفتگوهای هسته ای با ایران شد

وینیسیوس جونیور بهترین بازیکن جهان شد


خبرهای پزشکی


خبرگزاري انصار ©  |  درباره ما  |  ارتباط با ما  |  نسخه موبایل  |  پیوندها  |  طراحى و پشتيبانى توسط: شركت شبكه نگاه
استفاده از مطالب اين سايت با ذكر منبع (لينك سايت) مجاز است.