در پی تنش در روابط بین عربستان و قطر، جنگ رسانهای بین دو کشور بالا گرفته است و هر یک از آنها دیگری را به فتنه انگیزی و تبلیغات نادرست متهم میکند.
به گزارش انصار به نقل از خبرگزاری فارس، روزنامه الوسط چاپ بحرین نوشت: وزارت فرهنگ و اطلاع رسانی عربستان نویسندگان سعودی را که در مطبوعات قطر قلم میزنند، ملزم کرد تا از این کار خودداری کنند. این امر با توجه به تنش در روابط سیاسی دو کشور صورت گرفت.
همزمان مطبوعات قطری نیز اعلام کردند که دیگر نیازی به نویسندگان سعودی ندارند و در همین راستا، سمر المقرن از نویسندگان سعودی روزنامه قطری العرب گفت: مسئولان روزنامه روز جمعه در نامهای گفتند که دیگر نیازی به خدمات من ندارند.
وی این امر را ناشی از اختلاف دیدگاهها بویژه در برهه اخیر دانست و افزود: وزارت فرهنگ و اطلاع رسانی سعودی روز شنبه در تماس تلفونی از من خواست تا دیگر در مطبوعات قطر قلم نزنم.
این نویسنده سعودی گفت: من قصد داشتم که بعد از انقلاب مصر روزنامه العرب را ترک کنم زیرا مقالات زیادی فرستادم اما چاپ نشد زیرا این مقالات از سیاست گروه اخوان المسلمین انتقاد یا از شهر دبی ستایش میکرد و مقالهای نیز در ارتباط با گروه طالبان و دست داشتن این گروه در پروندههای مواد مخدر نوشتم که چاپ نشد.
سمر المقرن تصریح کرد: با این وجود، ترجیح دادم که در روزنامه العرب بمانم تا تناقض گویی و رویکرد و سیاست یکجانبه گرایانه آن برملا شود.
وی افزود: وزارت فرهنگ و اطلاع رسانی سعودی میخواهد عزت و کرامت نویسندگان سعودی حفظ شود زیرا این نگرانی هست که مطبوعات قطری همانند روزنامه العرب آنها را اخراج کنند. من مخالف سیاست رسانهای قطر هستم.
صالح الشیحی دیگر نویسنده سعودی روزنامه العرب نیز اقدامی مشابه صورت داد و گفت که وزارت فرهنگ و اطلاع رسانی عربستان روز جمعه از او خواسته است که در مطبوعات قطر دیگر قلم نزند.
این امر فقط به نویسندگان سعودی محدود نشد به گونهای که (فارس) عوض مفسر اماراتی فوتبال شبکههای تلویزیونی (بی ان اسپورتز) قطر و هموطن او (علی الکعبی) در این شبکه نیز به فعالیت خود پایان دادند و العکبی در صفحه خود در یکی از شبکههای اجتماعی نوشت که بعد از 10 سال کار در این شبکههای تلویزیونی، از همکاران خداحافظی میکنم. فارس عوض نیز نوشت که من به همکاری با این شبکهها پایان دادم.
در همین حال، روزنامه سعودی الجزیره نیز از شبکه تلویزیونی الجزیره قطر به عنوان "شبکه فتنه" یاد کرد که برخلاف ادعای مستقل بودن، مجری سیاست خارجی دولت قطر است.
این روزنامه به استعفای شماری از خبرنگاران و مجریان شبکه الجزیره به خاطر نوع سیاستهای خبری آن در قبال تحولات منطقه اشاره کرد و نوشت: یکی از بارزترین مسئولان شبکه الجزیره را بدون علت بعد از 20 سال خدمت در شورای سردبیری این شبکه اخراج کردند و این فرد بعدا در یک مصاحبه مطبوعاتی فاش کرد که گروه اخوان المسلمین بر سیاست گذاری شبکه درخصوص حوادث بهار عربی تسلط دارد و وی را به خاطر مقاومت با پوشش رسانهای فتنه انگیز شبکه الجزیره اخراج کردهاند.
روزنامه الجزیره سعودی همچنین نوشت: شبکه الجزیره تنها شبکهای است که فعالیتهای القاعده و گروه طالبان هم پیمان آن را مستقیم پخش میکند و دریچه رسانهای شبکه القاعده شده است به گونهای که نوارهای ویدئوی تروریسم جهانی از جمله نوارهای اسامه بن لادن، ایمن الظواهری و ابومصعب الزرقاوی را منتشر میکند.
تنش در روابط قطر با عربستان و امارات و بحرین از زمان فراخوانی سفرای این سه کشور از دوحه شدت گرفت. امارات و عربستان و بحرین دولت قطر را به دخالت در امور داخلی خود متهم کردهاند که با واکنش شدید قطریها مواجه شده است. اختلاف اساسی بین دوطرف بر سر حمایت از گروه اخوان المسلمین مصر و سیاستهای یکجانبه قطر خارج از چارچوب شورای همکاری خلیج فارس است. عربستان و بحرین و امارات از حمایت قطر از گروه اخوان المسلمین ناراضی هستند و میانجیگری بین آنها برای حل این مسئله نیز تاکنون راه به جایی نبرده است.
لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/1590