درباره ما  |  ارتباط با ما  |  RSS  |  آرشیو  |  1403-09-03  |  2024-11-23  |  بروز شده در: 1403/09/03 - 12:52:2 FA | AR | PS | EN
اولین محموله اقتصادی به صورت مستقیم از چین به افغانستان رسید            کاهش برگشت مهاجران افغان از ایران            جانباختن شش تن در دو حادثه‌ی ترافیکی             تعیین 2450 تن به حیث مبلغین دینی در ریاست‌های معارف            برف‌باری توام با باد تند درسالنگ            مقامات چین و ترکمنستان بر حفظ ثبات در افغانستان تاکید کردند             اقلیت های مذهبی هنوز هم در معرض خطر هستند            تصویب قانون "محافظت از هم پیمانان افغان" از سوی مجلس امریکا            سربازان کوریایی به زودی وارد جنگ علیه اوکراین خواهند شد             روسیه و اوکراین محور گفتگوی نخست وزیر انگلیس و دبیرکل ناتو            اسرائیل، حمله به مراکز درمانی را متوقف کند            با وجود گولزنی رونالدو النصر شکست خورد            جانباختن ۱۲ تن در حمله به زیارتگاه اهل تصوف در بغلان            آزمایش جدیدترین موشک بالستیک روسیه با حمله به اوکراین            سیاست حکومت ما مستقل و غیر وابسته است            






تاریخ نشر: 1392/12/16 - 06:46:3
تعداد بازدید: 1394
با دوستان خود به اشتراک بگذارید

قطب الدین هلـال:
افغانستان غلام امریکا نیست
افغانستان غلام امریکا نیست

قطب الدین هلال نامزد ریاست جمهوری افغانستان در گفتگویی با خبرگزاری فارس ایران به بیان برنامه‌ها و نظرات خود درباره موضوعات مختلف پرداخته است که در زیر مشروح آن را میخوانید:

*برنامه‌های اقتصادی – سیاسی شما برای حضور در انتخابات ریاست جمهور افغانستان چیست؟

برنامه‌های اقتصادی ما باید مبتنی بر منابعی باشد که در حال حاضر در اختیار داریم. افغانستان، کشوری زراعی و کشاورزی محور به حساب میآید، بنابراین میتوانیم این بخش را با استفاده از ابزار مدرن توسعه دهیم. مثلاً از بذرهای اصلاح‌های شده، استفاده کنیم. افغانستان دارای منابع خوب آبی است که میتوان از آن برای تولید محصولات کشاورزی و همچنین تولید برق استفاده کرد. میتوانیم برای توسعه صنعت سد سازی بر روی رودخانه‌هایی چون هیرمند، سد ایجاد کنیم تا از این طریق هم عایدی کشاورزی داشته باشیم و انرژی برق تولید کنیم. از سوی دیگر، افغانستان دارای معادن بسیاری است که می‌توان به زغال سنگ و اورانیوم اشاره کرد. همان طور که میدانید در نزدیکی مرزهای جمهوری اسلامی ایران (هلمند) معادن اورانیوم وجود دارد که حتی آنقدر به سطح زمین نزدیک است که استخراج آن خیلی هزینه بر نیست. استفاده از ظرفیت‌های معدنی کشور، باعث میشود هم اقتصاد ملی رشد کند و هم به اشتغال زایی مطلوبی برسیم.

همچنین دیگر برنامه اقتصادی من مربوط به بخش گمرکات و اخذ مالیات است. بخصوص بخش مالیات که در حال حاضر از شفافیت خوبی، بهره مند نیست. یکی از بخش‌های دیگری که در برنامه‌های خود، گنجانده ام، توسعه مخابرات است. ببنید، هم اکنون شرکت مخابرات ایران با اقدامات حساب شده و تلاش‌های صورت گرفته به یکی از بخش‌های سود ده کشور شما تبدیل شده و عایدات خوبی به همراه دارد. اما در اینجا این درآمدها در جیب 5 شرکت داخلی یا خارجی می‌رود. حتی ما منابع سرشاری داریم که در حال حاضر مدیریت خوبی بر آنها صورت نمی‌گیرد. باید بگویم که ضروری نیست که حتماً چرخ اقتصاد ما را خارجی‌ها بچرخانند.

*پیش بینی شما در مورد انتخابات ریاست جمهوری که کمتر از یک ماه دیگر برگزار میشود، چیست؟ احتمال دارد که انتخابات به دور دوم کشیده شود؟

من نمی‌توانم پیش بینی کنم، چون معادلات پیچیده‌ای شکل و لابی‌های زیادی صورت گرفته است. اما خودم به شخصه تا آخر مبارزات انتخاباتی در صحنه حضور خواهم داشت. فقط خدا میداند که نتایج نهایی انتخابات چه میشود و چه کسی به عنوان رییس جمهور آینده، انتخاب میشود.

*در مورد پیمان امنیتی بین افغانستان و آمریکاست؛ اگر شما رییس جمهور شوید این پیمان نامه را امضاء میکنید؟

این یک پیمان استراتژیک است. آنچه مهم است این است که هدف از پیمان نامه چیست؟ آیا فقط بر حضور نظامی‌ خارجی‌ها تأکید شده یا جنبه‌های اقتصادی نیز در نظر گرفته شده است. اگر بحث اقتصادی باشد، همان طور که عرض کردم اولویت ما کشورهای همسایه و سپس کشورهای اسلامی و در مرحله بعدی اروپا و امریکا هستند. ما به این ارتباطات نیاز داریم.

زمانی که امریکایی‌ها به افغانستان آمدند تا با تروریست‌ها بجنگند، ما نماینده‌ای در سازمان ملل و شورای امنیت نداشتیم که به لشکرکشی آنها به افغانستان اعتراض کند و آمریکایی‌ها خودشان بدون هیچ حرفی، به کشور ما وارد شدند. به هر حال، حضور نظامی خارجی‌ها در یک کشور باعث میشود که آن کشور (افغانستان) هیچگاه نتواند از نظر اقتصادی، سیاسی و... روی پای خودش بایستد و همیشه وابسته باقی میماند. شما هندوستان را نگاه کنید. تا زمانی که انگلیسی‌ها در این کشور حضور داشتند، هندی‌ها درجا میزدند اما از وقتی که به استقلال دست پیدا کردند، به سرعت رشد کرده و امروز به جایی رسیده اند که جزو چند قدرت اقتصادی بزرگ دنیا، محسوب میشوند.

بنابراین من در مورد پیمان امنیتی، محتاطانه عمل می‌کنیم. ابتدا این موضوع را به پارلمان می‌سپارم و زمانی که تصمیم گیری به من سپرده شد، بر اساس مصالح اسلامی و ملی، تصمیم گیری خواهم کرد و کورکورانه عمل نمی کنم.

*پس شما مخالف حضور خارجی‌ها در افغانستان هستید؟

حضور نظامی طرف‌های خارجی باعث ایجاد برآشفتگی و جنگ میشود. یکی از دلایلی که مخالفان عنوان می‌کنند حضور نظامی خارجی در افغانستان است. من آن را مفید نمی دانم اما خواهان رابطه حسنه با اروپا، آمریکا و بطور کلی با جامعه جهانی هستم.

*اگر شما رییس جمهور افغانستان شوید آیا با طالبان مذاکره میکنید؟

من اول چیزی را که ترجیح میدهم، حاکم کردن صلح و امنیت در کشور است. بایستی با تمامی مخالفان مسلح از جمله طالبان، مذاکراتی تنگاتنگ، صادقانه و مخلصانه صورت بگیرد. طالبان از اتباع این کشور هستند، افغانی هستند و در این کشور زندگی میکنند و حضور دارند. همین الان انتخابات ریاست جمهوری افغانستان با چالش روبروست و این چالش حضور طالبان است.

ضرورت دارد که با طالبان گفت‌وگو کنیم ولی تا حالا متأسفانه حتی یک دقیقه بصورت رودرو مذاکراتی با آنها انجام نشده است. ما باید راه حل‌هایی پیدا کنیم که مذاکراتی با مخالفان مسلح و به خصوص طالبان، صورت بگیرد.

*اما بپردازیم به مسأله‌ای که این روزها از سوی برخی کاندیداها، بیان میشود؛ بحث تقلب احتمالی در انتخابات.
من میبینم که برخی جریان‌ها در این امر دخیل هستند. مثلاً والی‌ها ( استانداران). وزیران و نمایندگان مجلس دخیل هستند که این مسأله تخطی از قانون انتخابات و قانون اساسی، محسوب میشود. ما این مسأله را میبینم و لمس میکنیم و این موضوع جریان دارد.

*پیام شما برای باراک اوباما، رییس جمهور ایالات متحده چیست؟


ما خواهان روابط خوبی با واشنگتن هستیم.  آمریکا یکی از کشورهای بزرگ دنیا و دارای اقتصادی قدرتمند است. ما خواهان روابط دو جانبه بر مبنای احترام متقابل هستیم. افغانستان قربانیان زیادی در راه مبارزه با تروریسم داده است. ما یک و نیم میلیون شهید داده‌ایم. در نتیجه قربانی شدن مردم افغانستان، آمریکا امروز ابرقدرت دنیاست. بنابراین آمریکا باید افغانستان را بعنوان یک کشور دوست بپذیرد نه یک کشور غلام. آنها باید بدانند که در قرن بیست و یکم، دیگر نمی توان با یک کشور و مردم آن بعنوان غلام رفتار کرد و این طرز تفکر تاریخ مصرف گذشته است.

انتهای پیام

 

لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/1566






*
*

*



نیز بخوانید

کاهش برگشت مهاجران افغان از ایران


تصویب قانون "محافظت از هم پیمانان افغان" از سوی مجلس امریکا


سیاست حکومت ما مستقل و غیر وابسته است


برنامه‌های آموزشی ایران برای کارمندان حکومت طالبان


خشونت‌ نظامیان لهستانی با پناهجویان افغان


حکومت برای مدیریت بهتر آب‌های کشور اراده قوی دارد


رد شایعات تعیین نماینده ویژه جدید پاکستان برای افغانستان


امریکا و پاکستان برای تهدیدهای تروریستی از خاک افغانستان همکاری می کنند


خوش‌آمد گویی امیرخان متقی به سفیر جدید ازبکستان


ترمیم بیش از 100عراده وسایل نظامی توسط طالبان


با علم دنیا و آخرت انسان ساخته می‌شود


پاکستان خواستار منع فعالیت‌های خصمانه از خاک افغانستان شد


فروپاشی اوکراین تحقیری بزرگ‌تر از افغانستان خواهد بود


وزیر داخله حکومت طالبان خواهان روابط نزدیک با جهان شد


نکوهش اعدام‌ها در ملأ عام از سوی اتحادیه اروپا


چین مسئله زنان را بخش کوچکی از مشکلات افغانستان خواند


افغانستان با ثبات به نفع منطقه و جهان است


دیدار بدری با سفیر حکومت طالبان در مالیزیا


رد اخراج مقامات نظامی امریکا مرتبط با خروج افغانستان


بازداشت یک نیروی ویژه خود را در افغانستان جدی میگیریم


باز گرداندن ۱۹ پناهجوی افغان از کانادا به افغانستان


مشارکت زنان در اجتماع؛ شرط به رسمیت‌شناسی حکومت طالبان


ایجاد حکوم فراگیر در افغانستان؛ خواست ترکیه و قطر


اغبر حذف زنان را از جامعه فاجعه بشری خواند


اطراف افغانستان نیازی به کمربند امنیتی ندارد





پربازدیدها
پربحث ها


اخبار تازه را در موبایل خود ببینید.

ansarpress.com/m



نظرسنجی

به نظر شما با پذیرفتن خط دیورند و مرز فعلی بین افغانستان و پاکستان توسط افغانستان، صلح در افغانستان برقرار میشود؟

بله

خیر

معلومـ نیست

مشاهده نتایج


آخرین خبرها

تخریب شدن سه خانه مسکونی در نتیجه انفجار ۲۲ گلوله

اولین محموله اقتصادی به صورت مستقیم از چین به افغانستان رسید

کاهش برگشت مهاجران افغان از ایران

جانباختن شش تن در دو حادثه‌ی ترافیکی

تعیین 2450 تن به حیث مبلغین دینی در ریاست‌های معارف

برف‌باری توام با باد تند درسالنگ

مقامات چین و ترکمنستان بر حفظ ثبات در افغانستان تاکید کردند

اقلیت های مذهبی هنوز هم در معرض خطر هستند

تصویب قانون "محافظت از هم پیمانان افغان" از سوی مجلس امریکا

سربازان کوریایی به زودی وارد جنگ علیه اوکراین خواهند شد

روسیه و اوکراین محور گفتگوی نخست وزیر انگلیس و دبیرکل ناتو

اسرائیل، حمله به مراکز درمانی را متوقف کند

با وجود گولزنی رونالدو النصر شکست خورد

جانباختن ۱۲ تن در حمله به زیارتگاه اهل تصوف در بغلان

آزمایش جدیدترین موشک بالستیک روسیه با حمله به اوکراین

سیاست حکومت ما مستقل و غیر وابسته است

برنامه‌های آموزشی ایران برای کارمندان حکومت طالبان

کودتای خاموش بایدن علیه ترامپ

زالوژنی جنگ جهانی سوم را آغاز شده می داند

گیتس از نامزدی وزارت عدلیه دولت ترامپ انصراف داد

طبق اصول اسلامی به حمایت از رسانه‌ها ادامه می‌دهیم

خشونت‌ نظامیان لهستانی با پناهجویان افغان

هنوز نمی‌فهمم که چرا توپ طلا را به من ندادند

صدور حکم بازداشت نتانیاهو و گالانت

حکومت برای مدیریت بهتر آب‌های کشور اراده قوی دارد


خبرهای پزشکی


خبرگزاري انصار ©  |  درباره ما  |  ارتباط با ما  |  نسخه موبایل  |  پیوندها  |  طراحى و پشتيبانى توسط: شركت شبكه نگاه
استفاده از مطالب اين سايت با ذكر منبع (لينك سايت) مجاز است.