درباره ما  |  ارتباط با ما  |  RSS  |  آرشیو  |  1403-12-22  |  2025-03-12  |  بروز شده در: 1403/12/22 - 04:01:0 FA | AR | PS | EN
حذف۲۰ هزار ویزه مهاجرتی افغان‌ها در امریکا             از سرگیری کمک‌های نظامی امریکا به اوکراین            صعود بارسا، اینتر، بایرن و پاری‌سن‌ژرمن به یک یک‌چهارم نهایی لیگ قهرمانان            نماینده ایرن وضعیت امنیتی و بشری در افغانستان را متزلزل و وخیم خواند            نمایندگان کی‌یف و واشنگتن در عربستان دیدار کردند             یوناما از مسدود شدن ۲۰۰ مرکزصحی در افغانستان خبر داد            روسیه تشکیل حکومت فراگیر را کلید تامین ثبات در افغانستان میداند            گروگان گیری ۴۰۰ سرنشین یک قطار در پاکستان            سازمان ملل باید تحت تأثیر کشورهای بزرگ تصمیم نگیرد             تلاش حکومت طالبان برای عبور از انزوای سیاسی            عراقچی: بر تعهد خود به عراق پایبندیم             تاکید بر ادامه گفتگو با حکومت طالبان            دیدار وزیر امور خارجه امریکا با ولیعهد عربستان            ممنوعیت سفر افغان‌ها؛ مغایر ارزش‌ها و منافع امریکا است            زلنسکی از ترامپ عذرخواهی کرده است            






تاریخ نشر: 1398/12/27 - 17:56:0
تعداد بازدید: 908
با دوستان خود به اشتراک بگذارید

نگاهی به چرایی مخالفت عبدالله با فهرست مذاکرات صلح
 نگاهی به چرایی مخالفت عبدالله با فهرست مذاکرات صلح

لیست 15 نفره که تیم محمد اشرف غنی برای گفتگو با طالبان تحت عنوان گفتگوهای بین الافغانی تعیین کرده است با مخالفت عبدالله عبدالله روبرو شد.وی تاکید کرد این فهرست از دولت فراگیر نمایندگی نمی کند و مورد تایید نیست.

لیست 15 نفره که تیم محمد اشرف غنی برای گفتگو با طالبان تحت عنوان گفتگوهای بین الافغانی تعیین کرده است با مخالفت عبدالله عبدالله روبرو شد. وی تاکید کرد این فهرست از دولت فراگیر نمایندگی نمی کند و مورد تایید نیست. سیزده تن از اعضای این فهرست از طرفداران عبدالله و تنها دوتن از طرفداران غنی محسوب می شوند. اعمال چنین ترکیبی بدون تردید تلاش برای جلب نظر عبدالله و جنرال دوستم تلقی می شود . زیرا باتور دوستم که مهمترین عضو فهرست پانزده گانه محسوب می شود فرزند دوستم است . زلمی خلیل زاد که اخیرا توافقنامه طالبان را در دوحه قطر امضا کرد به شدت دنبال تایید لیست مذاکره کنندگان با طالبان است. زیرا قرار بود 20 حوت مذاکرات برگزار شود که به دلیل اختلافات داخلی در افغانستان به تعویق افتاد. در ارزیابی از علل مخالفت عبدالله با فهرست پانزده گانه غنی برای گفتگو با طالبان می توان به موارد زیر اشاره کرد .

اول آنکه هیچ یک از رهبران مخالفان در تنظیم آن نقش نداشته اند و قطعا با راهنمایی و مداخله خلیل زاد افراد مشخص شده اند.

دوم آنکه این افراد هیچ یک سابقه فعالیت سیاسی و اجرایی ندارند و هیات تشکیل شده بسیار ضعیف است. به گونه ای که توانایی مذاکره و گفتگو با طالبان را ندارد. وضعیتی که بسیار مطلوب طالبان و آمریکا است تا وزنه مذاکرات به سمت طالبان سنگینی کند .

سوم آنکه عبدالله می داند اگر هیات 15 نفره منتخب غنی را بپذیرد درواقع اولویت را به صلح داده و وضعیت دولت فراگیر همچنان نامشخص خواهد بود و به مرور زمان بایستی استیلای غنی را بپذیرد.

چهارم آنکه خلیل زاد با اقامت در کابل تمام تلاش خود را برای وادار کردن و یا ترغیب عبدالله به تایید فهرست ارایه شده متمرکز کرده است که به معنای دخالت آشکار آمریکا در این خصوص است و اینکه تحولات اخیر براساس سناریو خلیل زاد به پیش می رود و نه منافع مردم افغانستان .در این مورد یک نگرانی دوگانه از سوی غنی و عبدا مطرح است.

غنی نگران آن است که با آزادی زندانیان طالبان آمریکا از وی نیز عبور کند و عبدالله نیز نگران آن است که پس از پذیرش لیست 15 نفره آمریکا وی را نیز کاملا به حاشیه براند و افراد فاقد سابقه سیاسی با تطمیع واشنگتن به توافقاتی با طالبان تن دهند که سیطره این گروه بر افغانستان را تایید کند . به همین دلیل نشست اخیر شخصیتهای مهم سیاسی در منزل کریم خلیلی رئیس شورای عالی صلح در مورد بررسی ترکیب هیات گفتگو با طالبان بسیار مهم تلقی شده است .

پنجمین نگرانی عبدا در مورد پیامدهای گفتگوهای بین الافغانی با تیم معرفی شده ، تحقق هدف آمریکا برای سپردن کنترل افغانستان به طالبان است .اگر چه این گروه مدعی است حاکمیت بر این کشور تحت سیره آمریکا را نمی پذیرد اما فعلا طالبان از هر ابزاری برای تحقق اهدافش استفاده می کند. +در همین راستا جهادی ها احتمال واگذاری مناطق شمال افغانستان به طالبان از سوی آمریکا را دور از انتظار نمی دانند که هدف کاخ سفید درگیر کردن این گروه با جناح شمالی ها است و مناطق جنوبی را نیز غنی و تیمش اداره خواهد کرد.

ششمین دلیل مخالفت عبدالله با فهرست 15 نفره نگاه بسیار منفی به اهداف این گفتگوها است .مخالفان، گفتگوی بین الافغانی را دسیسه آمریکا می دانند. زیرا این کشور نگران اتحاد اقوام و گروههای سیاسی در افغانستان است و به همین دلیل اجازه نخواهد داد طالبان و مخالفان در افغانستان به توافق برسند. هفتمین نگرانی عبدالله این است که آمریکا و کشورهای اروپایی با عدم شناسایی موقعیت عبدالله در عرصه سیاسی افغانستان وی و تیمش را آرام آرام از گردونه تحولات کنار بگذارند و اطرافیان عبدالله نیز با خسته شدن از وضعیت بلاتکلیفی، احتمال اینکه از سوی غنی تطمیع شوند دور از ذهن نیست .به همین دلیل عبدالله خواهان روشن شدن وضعیت دولت فراگیر پیش از هر گونه گفتگوی بین الافغانی است .

هشتم به خونسردی و بی تفاوتی طالبان در قبال این گفتگوها برمی گردد.به رغم نگرانیهای خلیلزاد و چالشهای سیاسی در افغانستان ، گروه طالبان بدون نگرانی و دستپاچگی اوضاع را دنبال می کنند. زیرا وضعیت جاری را کاملا به نفع خود می داند و عبدالله نمی خواهد دستاوردهای دو دهه دمکراتیک در افغانستان از بین برود. علاوه براین ، طالبان همچنان از موضع قدرت با توافقنامه دوحه و دولت کابل برخورد می کند که برای غنی و سایرین تحقیر آمیز است .

نهم آنکه در فرایند تحولات آتی افغانستان دولت این کشور که همچنان در وضعیت بلاتکلیفی قرار دارد بایستی قراردادی را اجرا کند که در تدوین و تعهدات آن هیچ نقشی نداشته و صرفا از دیدگاه آمریکا مجری آن است .به همین دلیل یک نگرانی و بازخواست تاریخی ،سیاستمداران افغان بخصوص غنی را آزار می دهد .

دهمین دلیل مخالفت عبدالله با فهرست 15 گانه غنی ،اعتراض به بی توجهی وی به طرح جناح مخالف برای تشکیل دولت فراگیر است .اگر چه خلیلزاد تقسیم پستهای وزارتی براساس 40 درصد عبدا به شرط پذیرش ریاست شورای عالی صلح و 60 درصد غنی را داده بود اما عبدالله با تکمیل آن اعلام کرد شخصی که (عبدالله یا غنی) سمت صدراعظمی را می پذیرد 60 درصد وزارتخانه ها را در اختیار بگیرد و شخصی که ریاست جمهوری را می پذیرد 40 درصد وزارتخانه ها را در اختیار خواهد داشت .به گفته عبدا، اشرف غنی در انتخاب ریاست جمهوری یا صدراعظمی آزاد است که وی این پیشنهاد را رد کرد .برخورد انحصار گرایانه غنی با وضعیت سیاسی افغانستان جریانهای سیاسی هوادار عبدالله را نگران برخورد ابزاری واشنگتن کرده است. بخصوص آنکه تحت فضای سیاسی ملتهب از ویروس کرونا، اهداف و منافع خود را به پیش ببرند.

در هر حال، سناریو محتمل برای آینده تحولات سیاسی افغانستان ،تشکیل دولت موقت با فشارهای آمریکا است که همه طرفهای سیاسی و قومی در آن حضور یابند .اگر چه عمر چنین دولتی 14 ماه بیشتر نخواهد بود .با این حال هر گونه اشتباه از سوی غنی و یا عبدالله هزینه بسیار سنگینی را بر تحولات آتی افغانستان و دستاوردهای دمکراتیک در این کشور خواهد داشت .در این میان شخصیتهای سیاسی بایستی فعالتر در عرصه به رایزنی های خود رای ایجاد تفاهم میان غنی و عبدا تلاش کنند.

 

منبع: مطالعات افغانستان

لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/14771


تگ ها:






*
*

*



نیز بخوانید

تلاش حکومت طالبان برای عبور از انزوای سیاسی


خطر بازی با کارت تروریزم برای بازیگران اصلی آن


ترامپ؛ گورباچُف امریکایی، آیا تاریخ تکرار می شود؟


امریکا و پاکستان با کارت تروریزم وارد بازی تازه می شوند


سخنرانی ترامپ در کنگره شکاف ملی ایجاد شده در امریکا را عمیق‌تر می‌کند


سنگسار مجازی یک دختر!


حکومت طالبان و پاکستان از همدیگر چه می‌خواهند؟


قهرمان سازی زلنسکی از سوی رسانه های غربی؟


تاثیر نزدیکی امریکا و روسیه بر رابطه تهران و مسکو چه خواهد بود؟


افزایش سفر های مقامات پاکستانی به کشورهای منطقه


اختلاف مواضع عربستان و مصر در خصوص سوریه


حکمتیار: در افغانستان همه دست به ماشه اند


انتقال میزبانی کنفرانس امنیتی هرات؛ از آسیا به اروپا


بررسی علل سقوط دولت‌ها در سوریه و افغانستان


بازی خطرناک اردوغان در سوریه و آینده تاریک خاورمیانه


سابقه واشنگتن در تعامل با تروریزم


اتحادیه اروپا؛ مانع جدید در روند صلح ارمنستان با آذربایجان؟


داعش در افغانستان جسورتر شده است


جایگاه ایران در آبنده سوریه چیست؟


ترور خلیل‌‌الرحمان حقانی؛ چند ابهام و یک اتهام


سقوط اسد، خاورمیانه به کام افراطگرایی


آیا ایران فرماندهان و نیروهایش را از سوریه خارج می‌کند؟


افزایش تقویت روابط با حکومت طالبان از سوی چین


آیا زمان برقراری آتش بس در غزه فرا رسیده است؟


ترس بزرگ پاکستان از شبکه حقانی





پربازدیدها
پربحث ها


اخبار تازه را در موبایل خود ببینید.

ansarpress.com/m



نظرسنجی

به نظر شما با پذیرفتن خط دیورند و مرز فعلی بین افغانستان و پاکستان توسط افغانستان، صلح در افغانستان برقرار میشود؟

بله

خیر

معلومـ نیست

مشاهده نتایج


آخرین خبرها

گردآوری معلومات از سوی آلمان برای تعامل با طالبان

حذف۲۰ هزار ویزه مهاجرتی افغان‌ها در امریکا

از سرگیری کمک‌های نظامی امریکا به اوکراین

صعود بارسا، اینتر، بایرن و پاری‌سن‌ژرمن به یک یک‌چهارم نهایی لیگ قهرمانان

نماینده ایرن وضعیت امنیتی و بشری در افغانستان را متزلزل و وخیم خواند

نمایندگان کی‌یف و واشنگتن در عربستان دیدار کردند

یوناما از مسدود شدن ۲۰۰ مرکزصحی در افغانستان خبر داد

روسیه تشکیل حکومت فراگیر را کلید تامین ثبات در افغانستان میداند

گروگان گیری ۴۰۰ سرنشین یک قطار در پاکستان

سازمان ملل باید تحت تأثیر کشورهای بزرگ تصمیم نگیرد

تلاش حکومت طالبان برای عبور از انزوای سیاسی

عراقچی: بر تعهد خود به عراق پایبندیم

تاکید بر ادامه گفتگو با حکومت طالبان

دیدار وزیر امور خارجه امریکا با ولیعهد عربستان

ممنوعیت سفر افغان‌ها؛ مغایر ارزش‌ها و منافع امریکا است

زلنسکی از ترامپ عذرخواهی کرده است

قرار گرفتن دو بازیکن کرکت افغانستان در جمع تیم برتر جام قهرمانان

حمایت چین از مواضع کشورهای اسلامی در قبال غزه

قدرت ما از چین، روسیه و ایران بیشتر است

حکومت طالبان از تقویت امنیت مرزهای افغانستان خبر داد

توافق نیروهای طالبان و پاکستان بر سر آتش‌بس موقت در گذرگاه تورخم

قطع کمک‌ها به اوکراین، بدتر از خروج از افغانستان است

آغاز پروسۀ استخدام بیش از سه‌هزار تن در بست‌های معلمی و اداری

خواست مقامات آذربایجان و قرغزستان برای سرمایه‌گذاری روی معادن افغانستان

در جریان یک هفته، ۸۵هزار تن کالا از طریق راه‌آهن منتقل شده است


خبرهای پزشکی


خبرگزاری انصار ©  |  درباره ما  |  ارتباط با ما  |  نسخه موبایل  |  پیوندها  |  طراحى و پشتيبانى توسط: شركت شبكه نگاه
استفاده از مطالب اين سايت با ذكر منبع (لينك سايت) مجاز است.