درباره ما  |  ارتباط با ما  |  RSS  |  آرشیو  |  1403-09-04  |  2024-11-24  |  بروز شده در: 1403/09/04 - 10:00:3 FA | AR | PS | EN
انتقال بیش از 452 هزار متریک تُن کالا از طریق خطوط آهن            زلنسکی از احتمال پایان جنگ اوکراین سخن گفت            فارمداران مالداری خواستار منع تولید شیر پودری شدند             کوتاهی دولت پاکستان در جلوگیری از کشتار شیعیان             تاکید شیایونگ بر تقویت روابط میان حکومت طالبان، پاکستان و چین            توافق روسیه و ایران شامل حوزه دفاعی و امنیتی هم می شود            گفتگوی مقامات طالبان و پاکستان در گذرگاه تورخم            توقف بارسلونای ۱۰ نفره در ایستگاه سلتاویگو            تخریب شدن سه خانه مسکونی در نتیجه انفجار ۲۲ گلوله             اولین محموله اقتصادی به صورت مستقیم از چین به افغانستان رسید            کاهش برگشت مهاجران افغان از ایران            جانباختن شش تن در دو حادثه‌ی ترافیکی             تعیین 2450 تن به حیث مبلغین دینی در ریاست‌های معارف            برف‌باری توام با باد تند درسالنگ            مقامات چین و ترکمنستان بر حفظ ثبات در افغانستان تاکید کردند            






تاریخ نشر: 1398/11/19 - 15:55:0
تعداد بازدید: 623
با دوستان خود به اشتراک بگذارید

دشمنی اردوغان و سعودی در «انتخابات» علنی می‌شود؟

به نظر می‌آید سعودی‌ها خود را برای «انتخابات» آماده می‌کنند. البته نه در داخل عربستان بلکه در ترکیه! عربستان سعودی و ترکیه رقبای جدی یکدیگر در منطقه هستند؛ رقابتی که از دشمنی گذشته، اما هنوز لایه‌های زیادی از آن پنهان مانده است. شاید به این دلیل که هر دو فعلاً علاقه‌ای به علنی شدن آن ندارند.

تضاد رویکردی این دو از همان روزی که حزب عدالت و توسعه در ترکیه پیروز شد، کلید خورد، اما در ابتدا بسیار ملایم و پنهانی بود. این تضاد در تحولات خاورمیانه که از سال ۲۰۱۰ آغاز شد کمی خودش را نشان داد، اما هنوز خاموش و در خفا بود. پیروزی اخوان‌المسلمین در مصرِ بعد از انقلاب و متعاقب آن کودتا علیه دولت محمد مرسی هم چندان نتوانست پرده‌ها را کنار بزند. با اینکه ترکیه کنونی نگاه اخوانی دارد و اردوغان نیز درباره کودتای مصر مواضع روشن و مشخصی گرفت، ولی بین عربستان و ترکیه تضاد سیاسی نمایان نشد. از آنجا که در سراسر منطقه و دنیای عرب، اخوانی‌ها در همه کشور‌ها حضور دارند و پیروزی آن‌ها در مصر به همراه جهش سیاسی‌شان در دیگر کشور‌ها از جمله اردن و امارات، نگرانی شدید امریکا را برانگیخت که مبادا زنجیره‌ای از حکومت اخوانی در منطقه شکل بگیرد، کودتای مصر بیشتر به نام امریکا نوشته شد. اگرچه متحدانش با آن همکاری کردند. در گام‌های بعدی همچون اختلافات در سوریه و نوع حمایت از مخالفان بشار اسد، دشمنی عربستان سعودی به همراه بحرین کنونی که مستعمره عربستان است و امارات و مصر با قطر و محاصره اقتصادی دوحه، همچنین قطعه‌قطعه شدن روزنامه‌نگار عربستانی در خاک ترکیه (کنسولگری سعودی‌ها در استانبول) و... هیچ‌کدام نتوانستند دشمنی پنهان ترکیه و عربستان ضداخوانی را آنطور که هست، علنی کنند. شاید به این دلیل که هیچ‌کدام هنوز آشکارا مداوم علیه یکدیگر اقدام جدی انجام نداده‌اند.

اختلافات کنونی ترکیه با عربستان سعودی و امارات در لیبی هم می‌تواند یک نمونه از آن‌ها باشد که به احتمال به دلیل پررنگ و چالشی بودن حضور ترکیه در منطقه ادلب سوریه، چندان دیده نمی‌شود. در این میان رسانه‌ها از اهمیت بسیاری برخوردار هستند. عمده رسانه‌های جهان که نقش مؤثری در پمپاژ خبر و حتی معناسازی عمومی در جهان داشته و افکار عمومی را جهت می‌دهند، در حال حاضر عمده تمرکز خود را در منطقه بر ادلب گذاشته‌اند و اقدامات روسیه را مورد حمله قرار داده‌اند.

با این وجود به نظر نمی‌آید که دشمنی بین ترکیه و سعودی‌ها بتواند خیلی پنهان بماند. به‌ویژه که محمد بن‌سلمان برای تأییدیه گرفتن از اسرائیل و درخواست از صهیونیست‌ها برای حمایت از حکومت خودش در دالان‌های لابی امریکا، دست به هر کاری می‌زند. بحث هک کردن تلفن جف بزوس، مدیر‌عامل آمازون که از جمله مالک واشنگتن‌پست هم هست، نشان داد که وی به‌جد در این کار وارد شده‌است. اما نگه‌داشتن طولانی مدت اسرائیل در کنار خود و تأییدیه گرفتن برای تداوم قدرت خود در بین مقامات امریکا از طریق صهیونیست‌ها، زمینه‌هایی نیز نیاز دارد که نمونه اخیر آن محکوم نکردن معامله قرن است که بین ترامپ و نتانیاهو توافق شد. به همراه عربستان سعودی، دلیل برخی دیگر از کشور‌های عربی برای عادی‌سازی روابط با اسرائیل و نزدیک شدن به صهیونیست، ضمانت گرفتن برای تداوم قدرت خود و خانواده‌شان است. بعد از عربستان، امارات در صف دوم ایستاده است.

تا اینجا به نظر می‌آید خانه‌های پازل سیاست بین امریکا، سعودی‌ها و صهیونیست‌ها در کنار هم جور شده است. در این میان ترکیه، هم با امریکا مشکل پیدا کرده، هم با اسرائیل و هم با عربستان سعودی؛ بنابراین گام بعدی محمد بن‌سلمان برای اثبات‌سازی خود، می‌تواند حضور سایه‌گون در انتخابات بعدی ترکیه باشد. انتخابات شهرداری‌ها به‌خصوص در استانبول نشان داد که اردوغان می‌تواند با مشکلاتی مواجه باشد. اخبار و اطلاعات سال‌های اخیر نیز نشان می‌دهد که نفوذ و دخالت‌های پنهان در انتخابات کشور‌های مختلف تبدیل به بخشی از سیاست‌های پنهان مخالفان و دشمنان شده است. این سیاست حتی بین امریکایی‌ها درباره نفوذ و تأثیر روسیه در انتخابات ریاست جمهوری آن‌ها اختلاف انداخته است. نمونه آمازون نیز نشان داده است که عربستان سعودی در این کار تمرین لازم را دارد. از طرفی اگرچه هنوز تا حدودی پنهان مانده، اما زمین بازی نشان می‌دهد که یکی از مهم‌ترین دشمنان عربستان سعودی در منطقه، ترکیه اردوغانی است؛ بنابراین می‌توان انتظار داشت که محمدبن‌سلمان همانطور که در بازشدن فضای اجتماعی عربستان تلاش می‌کند، گام‌هایی برای انتخابات هم بردارد، البته نه برای کشور خودش بلکه برای بازاندن اردوغان در ترکیه.

نویسنده: رضا حجت

منبع: روزنامه جوان

لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/13765


تگ ها:






*
*

*



نیز بخوانید

کوتاهی دولت پاکستان در جلوگیری از کشتار شیعیان


کودتای خاموش بایدن علیه ترامپ


دورنمای ائتلاف چین و پاکستان علیه تروریزم فعال در افغانستان


خطر برهم خوردن رفاقت ترامپ با نتانیاهو


بازی امریکا و چین در زمین افغانستان


علت تعلل ایران در انجام عملیات وعده صادق 3 چیست؟


چهره های ضد ایران و طالبان در کابینه ترامپ


علت کشیده شدن ترامپ به سوی افغانستان چیست؟


بازی با کارت هند از دولت غنی تا حکومت طالبان


دولت جدید ترامپ و افغانستان؛ تقابل یا تعامل با طالبان؟


هدف روسیه از رابطه گرم با طالبان چیست؟


نفرت عمومی از اسرائیل به ورزشگاهها رسید


تاثیر بازگشت ترامپ بر جنگ ایران و اسرائیل چه خواهد بود؟


آیا امریکا بخاطر اسرائیل آماده جنگ با ایران است؟


آیا پیروزی ترامپ معادلات در افغانستان را برهم میزند؟


«اول برنده» کارزار انتخابات امریکا کیست؟


مقصر سقوط کیست؛ یک گناه و صد متهم


میراث شهید نصرالله در دستان نعیم قاسم


بریکس پلس توان رقابت با غرب را دارد؟


نقش امریکا در گسترش بحران اوکراین


پاسخ اسرائیل به ایران؛ پایان یا سرآغاز؟


توهم طالبانی در مقیاس جام جهانی


حزب‌الله بدون نصرالله و صفی‌الدین مقاوم تر و مبارزتر


تفاهم بی سروصدای امریکا و اسرائیل درمورد ایران


سکوت شانگهای از افغانستان تا غزه و لبنان





پربازدیدها
پربحث ها


اخبار تازه را در موبایل خود ببینید.

ansarpress.com/m



نظرسنجی

به نظر شما با پذیرفتن خط دیورند و مرز فعلی بین افغانستان و پاکستان توسط افغانستان، صلح در افغانستان برقرار میشود؟

بله

خیر

معلومـ نیست

مشاهده نتایج


آخرین خبرها

اشتغال بیش از ۵۰ هزار زن در هرات در صنعت فرآوری زعفران

انتقال بیش از 452 هزار متریک تُن کالا از طریق خطوط آهن

زلنسکی از احتمال پایان جنگ اوکراین سخن گفت

فارمداران مالداری خواستار منع تولید شیر پودری شدند

کوتاهی دولت پاکستان در جلوگیری از کشتار شیعیان

تاکید شیایونگ بر تقویت روابط میان حکومت طالبان، پاکستان و چین

توافق روسیه و ایران شامل حوزه دفاعی و امنیتی هم می شود

گفتگوی مقامات طالبان و پاکستان در گذرگاه تورخم

توقف بارسلونای ۱۰ نفره در ایستگاه سلتاویگو

تخریب شدن سه خانه مسکونی در نتیجه انفجار ۲۲ گلوله

اولین محموله اقتصادی به صورت مستقیم از چین به افغانستان رسید

کاهش برگشت مهاجران افغان از ایران

جانباختن شش تن در دو حادثه‌ی ترافیکی

تعیین 2450 تن به حیث مبلغین دینی در ریاست‌های معارف

برف‌باری توام با باد تند درسالنگ

مقامات چین و ترکمنستان بر حفظ ثبات در افغانستان تاکید کردند

اقلیت های مذهبی هنوز هم در معرض خطر هستند

تصویب قانون "محافظت از هم پیمانان افغان" از سوی مجلس امریکا

سربازان کوریایی به زودی وارد جنگ علیه اوکراین خواهند شد

روسیه و اوکراین محور گفتگوی نخست وزیر انگلیس و دبیرکل ناتو

اسرائیل، حمله به مراکز درمانی را متوقف کند

با وجود گولزنی رونالدو النصر شکست خورد

جانباختن ۱۲ تن در حمله به زیارتگاه اهل تصوف در بغلان

آزمایش جدیدترین موشک بالستیک روسیه با حمله به اوکراین

سیاست حکومت ما مستقل و غیر وابسته است


خبرهای پزشکی


خبرگزاري انصار ©  |  درباره ما  |  ارتباط با ما  |  نسخه موبایل  |  پیوندها  |  طراحى و پشتيبانى توسط: شركت شبكه نگاه
استفاده از مطالب اين سايت با ذكر منبع (لينك سايت) مجاز است.