رئیس مجلس سنا مخالفت خود را با امضای پیمان امنیتی میان افغانستان و امریکا اعلام کرد.
به گزارش انصار، فضلالهادی مسلمیار، رئیس مجلس سنا روز دوشنبه طی یک نشست خبری اظهار داشت که طرفدار امضای هیچ نوع سند امنیتی باهیچ کشوری نیست.
آقای مسلمیار افزود: "من حتا با شخصی که از عربستان سعودی که مسلمان هم است، اگر توسط سلاح به کشور بیاید، مخالف هستم."
پیش از این نیز شماری از رهبران سیاسی، شخصیتهای مذهبی و ملی، نهادهای مدنی و دهها نهاد و گروه دیگر مخالفت شان را با امضای پیمان امنیتی اعلام کرده اند.
اما پیمان امنیتی میان افغانستان و امریکا چندی قبل از سوی لویه جرگه مشورتی تائید شد، اما رئیس جمهورکرزی شروطی دیگر نیز برای امضای این پیمان مطرح کرده است.
توقف حملات بالای خانههای مردم، تامین صلح و امنیت کشور و تضمین شفافیت انتخابات آینده ریاست جمهوری از پیش شرطهای رئیس جمهور کرزی از امریکا برای امضای پیمان امنیتی است.
رئیس مجلس سنا در بخش دیگر صحبتهای خود در نشست خبری اتهامات وارده به مجلس سنا مبنی بر حذف کلمه دین و ملیت از شناسنامههای الکترونیکی را رد کرد.
در روزهای گذشته شماری از باشندگان ولایتهای کابل و برخی ولایات دیگر با رهاندازی تظاهراتی نسبت به موضوع حذف "دین و ملیت" از شناسنامهها واکنش تند نشان دادند.
اما حالا آقای مسلمیار میگوید که برخی افراد با راهاندازی تظاهرات از این موضوع استفاده سیاسی میکنند و این اعتراضات جنبه سیاسی دارد.
به گفته او، کلمه دین و ملیت حذف نشده است؛ بلکه این دو کلمه در دیتابیس وزارت امور داخله وجود دارد.
این درحالی است جنجالها و بحثها در رابطه به درج قومیت و ملیت در شناسنامههای الکترونیکی در جلسه مجلس سنا سرانجام سبب درگیری میان شماری از سناتوران شد.
مساله درج نام اقوام و ملیت در شناسنامههای برقی از موضوعاتی جنجالی است که اعضای شورای ملی در مورد آن، اختلافات جدی دارند.
چندی پیش مجلس سنا با اکثریت آرا تصویب کرد که نام قومیت و ملیت از شناسنامههای برقی حذف شود و تنها عبارت "جمهوری اسلامی افغانستان" در شناسنامهها درج گردد.
لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/1358