درباره ما  |  ارتباط با ما  |  RSS  |  آرشیو  |  1403-09-01  |  2024-11-21  |  بروز شده در: 1403/09/01 - 13:57:5 FA | AR | PS | EN
حکومت برای مدیریت بهتر آب‌های کشور اراده قوی دارد            رد شایعات تعیین نماینده ویژه جدید پاکستان برای افغانستان            افزایش شهدای فلسطین به ۴۴ هزار و ۵۶ تن            اوچا از کمک 50 هزار یورویی پرتگال به افغانستان خبر داد            توزیع 20 هزار تذکره طی شش ماه در دایکندی            وضعیت مهاجران افغان در پاکستان «بحرانی است»            رد درخواست ملاقات وزیر دفاع امریکا از سوی همتای چینایی اش             دورنمای ائتلاف چین و پاکستان علیه تروریزم فعال در افغانستان            امریکا باید با روسیه، چین و کوریای شمالی گفتگو کند            واکنش ایران به وتوی قطعنامه آتش بس در غزه             افزایش بیماری‌های تنفسی در ولایت کندهار            علاقه‌مندی چینایی ها به سرمایه‌گذاری در پروژه انتقال آب پنجشیر             امریکا و پاکستان برای تهدیدهای تروریستی از خاک افغانستان همکاری می کنند            ۱۹ میلیون دالر بودجه‌ اقلیمی برای افغانستان آزاد خواهد شد            بازیکنان جوان رئال در رادار تیم های انگلیسی            






تاریخ نشر: 1392/9/11 - 08:00:40
تعداد بازدید: 1450
با دوستان خود به اشتراک بگذارید

حمایت عربستان از اسرائیل
حمایت عربستان از اسرائیل

روزنامه الاخبار لبنان در تحلیلی نوشت: اسرائیل اکنون در اعلام نزدیکی روابط خود با عربستان منافع زیادی دارد. این امر به منافع اسرائیل - نه فقط علیه ایران و حزب‌ا... بلکه همچنین برای بستن یک توافقنامه ظالمانه با فلسطینی‌ها زیر چتر حمایتی اعراب- خدمت می‌کند.

به گزارش انصار به نقل از فارس، روزنامه الاخبار لبنان در تحلیلی به قلم سامی کلیب به بررسی اخبار منتشر شده درباره نزدیکی روابط اسرائیل و عربستان برای مقابله با ایران در منطقه و تغییر ائتلاف‌های راهبردی اشاره کرد و نوشت: اسرائیل ناگهان تصمیم گرفت که بر میزان اظهارات خود در تایید نزدیکی روابط با عربستان سعودی بیفزاید. خبرهای زیادی درباره برگزاری نشست‌های سری درز کرد. این امر با توافق هسته‌ای بین ایران و غرب همزمان شد. برخی از رسانه‌های عرب زبان حتی به گونه‌ای تحلیل کردند که ریاض و تل آویو را در آستانه هم پیمانی دانستند.

شاهزاده ولید بن طلال بازرگان سعودی - لبنانی در تقویت این برداشت‌ها سهیم بود زیرا گفت: عربستان و بعضی کشورهای عربی مسلمانان از حمله اسرائیل به ایران برای از بین بردن برنامه هسته‌ای این کشور حمایت میکنند. تاکنون تکذیبیه‌ای از مسئولان سعودی در این ارتباط صادر نشده است. عبداله النفیسی متفکر اسلامی کویتی به این مطلب اینگونه واکنش نشان داد که "شاهزاده ولید شریک رابرت مرداک غول رسانه‌ای یهودی است".

نگرانی سعودی‌ها اکنون در اوج خودش است

به نوشته کلیب، عبداله بن عبدالعزیز شاه سعودی از دوستی با اسرائیل سخنی نگفته است و گفته میشود که وی از اسرائیل متنفر است. ملت سعودی نیز تمایلی به روابط با اسرائیل نداشته است و یک نویسنده در داخل عربستان یافته نشده که از سیاست‌های اسرائیل دفاع کند.

کسی نیز که به مصاحبه‌های ملک فیصل حتی با رسانه‌های غربی نگاهی دوباره بیاندازد؛ تکرار مقوله "نابودی اسرائیل" را میشنود. ملک فیصل در جریان جنگ 1973 که غرب به اسرائیل کمک کرد، در قطع جریان نفت درنگ نکرد.

باید میزان فشار امریکا بر عربستان برای برقراری روابط مستقیم با اسرائیل را خصوصا بعد از یورش به عراق و خدشه واردن شدن به وجهه عربستان در امریکا درپی مشارکت 11 سعودی در حمله 11 سپتامبر به نیویورک را تصور کرد. پول سعودیها به شرکت‌های تبلیغاتی امریکایی - یهودی، سودی در بهبود وجهه عربستان نداشت.

به نوشته کلیب، بنابراین باید اتفاق نظر کرد که عربستان، اسرائیل را دوست ندارد اما از ایران متنفر و از نقش تهران در منطقه هراس دارد. نگرانی سعودیها اکنون در اوج خودش است. مقالات متعدد در غرب تایید میکند که تغییری در ائتلاف‌ها وجود دارد.

بسیاری معتقدند که واشنگتن و تهران ممکن است از صرف یک تفاهم و اتفاق به مرحله هم پیمانی راهبردی وارد شوند. مبارزه با تروریسم و تضمین منافع، آن دو را گردهم میآورد. برخی‌ها حتی مرحله کنونی را به مرحله‌ای تشبیه میکنند که شاهد گسست ائتلاف بین کاخ سفید و شاه ایران بود.

همه اهداف عربستان در سوریه

عربستان برای تمام کردن نبرد منطقه الغوطه الشرقیه در سوریه به نفع خودش تلاش کرده است. مسئولان سعودی و رسانه‌های غربی از همکاری اطلاعاتی بین امریکایی‌ها و اردنی‌ها و اسرائیلی‌ها و سعودی‌ها سخن گفتند. منافع درهم آمیخت. عربستان خواهان سرنگونی یا دستکم تضعیف کردن نظام سوریه قبل از اجلاس ژنو 2 درباره این کشور است. همچنین میخواهد به ابهت ایران در سوریه ضربه بزند. اسرائیل میخواهد که نبرد منطقه الغوطه الشرقیه آزمایش جدی مبارزان حزب ا... در سرزمینی خارج از سرزمین خودشان باشد. امریکا معتقد است که شکستن ابهت ارتش سوریه و حزب ا... قبل از هرگونه مذاکره‌ای مفید است. اما اردن گاهی زیر بار فشارها و گاهی زیر بار مشوق‌های مالی است.

 

منافع درهم آمیخت

 بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل ابراز امیدواری کرد که "اسرائیل و عربستان روابط مسالمت آمیزی را رقم بزنند و گفت که ما منافع مشترکی در اقتصاد و سیاست منطقه‌ای داریم". زیپی لیونی وزیر عدلیه و رئیس تیم مذاکره کننده اسرائیل با تشکیلات خودگردان فلسطین نیز با وی همراه شد و گفت: به منظور مقابله با ایران لازم است که همکاری با رژیم‌های دیگری مثل عربستان صورت گیرد. رسانه‌های اسرائیلی نیز آماده درز دادن مطالب و تهدید و ارعاب هستند. برخی از آنها چندی پیش از استقبال اسرائیل از یک پزشک سعودی سخن گفتند که از مشهورترین متخصصان در عرصه چشم پزشکی در جهان است.

هدف از اعلام کردن همه اینها روشن است. اگر اسرائیل نفعی در برملا کردن اینها نداشت، آن را برملا نمی کرد. به عنوان مثال، محرمانه بودن دیدارهای اسرائیل با ملک حسین شاه سابق اردن بیش از 30 سال ادامه یافت چرا که اسرائیل در افشای آن نفعی نداشت.

به نوشته کلیب، اسرائیل اکنون در اعلام نزدیکی روابط خود با عربستان منافع زیادی دارد. این امر به منافع اسرائیل - نه فقط علیه ایران و حزب ا... بلکه همچنین برای بستن یک توافقنامه ظالمانه با فلسطینی‌ها زیر چتر حمایتی اعراب- خدمت میکند.

چه بسا برخی از مسئولان عربستان عملا در (زمینه برقراری) روابط مستقیم با اسرائیل دست به ماجراجویی زدند اینها میدانند که شکست آنها در سوریه یا علیه ایران ممکن است، آنها را از صحنه بر چیند بنابراین مسئله‌ای نیست که دست دوستی به سمت دشمن تاریخی دراز کنند؛ تا زمانی که امریکای هم پیمان پا پس کشیده است.

سیاست تهران تضعیف بیشتر عربستان یا سیاست درهای باز

آیا با برگه‌های خود برای تضعیف کردن بیشتر عربستان بازی میکند یا سیاست درهای باز را گسترش داده و عربستان را به چالش میکشد؟

سیاست درهای باز اولویت است اما با نگه داشتن برگه‌های فشار. همه نشانه‌ها حاکی است که دیر یا زود دیداری بین ایران و عربستان برگزار خواهد شد. بیشک وضعیت اکنون دشوار است اما به دشواری روابطی که بین ایران و غرب بود، نیست.

ممکن است عربستان درحال حاضر تمایلی به برگزاری دیدار نداشته باشد زیرا نمی خواهد این دیدار را از موضع ضعف برگزار کند. چه بسا ایران عجله‌ای در برگزاری دیدار ندارد. همگان در مسیر آن گام برمی دارند. قطر همه اعتبارش را ارایه میدهد. اماراتی که ایران را متهم میکند جزایر سه گانه (ایرانی) را اشغال کرده است، در سفر به تهران گوی سبقت را از دیگران میرباید و بحرین و کویت جلوتر از عربستان از توافقنامه ایران و غرب استقبال میکنند.

توصیه کشورهای عربی به عربستان برای تصحیح روابط سیاسی این کشور با ایران

کلیب نوشت: چه بسا اکنون به نفع هم پیمانان ایران نباشد که اطلاعات درز کرده از سوی اسرائیل درباره نزدیکی روابط بین تل آویو و عربستان را مدنظر قرار دهد و به نفع تهران هم نباشد که عربستان را به انفجار سفارت ایران در بیروت متهم کند. هم پیمانان چه چیزی خواهند گفت وقتی که دیداری بین وزیران خارجه ایران و عربستان بزودی برگزار شود؟

وی در پایان نوشت: چه بسا اعراب اکنون بیش از هر زمان دیگری باید از عربستان در برابر اسرائیل محافظت کنند. گمان میرود که اعراب به سعودیها توصیه کرده اند که برخی اشکالات در روابط سیاسی بویژه درقبال ایران وسوریه را تصحیح کند. اطلاعات حاکی است که میانجیگرانی در این زمینه فعال هستند. فضا همچنان درقبال سوریه منفی است اما درقبال ایران، (ظهور) فاکتورهای مثبت - با وجود دشواری آنها درحال حاضر- غیرممکن نیست.

 

لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/1339






*
*

*



نیز بخوانید

دورنمای ائتلاف چین و پاکستان علیه تروریزم فعال در افغانستان


خطر برهم خوردن رفاقت ترامپ با نتانیاهو


بازی امریکا و چین در زمین افغانستان


علت تعلل ایران در انجام عملیات وعده صادق 3 چیست؟


چهره های ضد ایران و طالبان در کابینه ترامپ


علت کشیده شدن ترامپ به سوی افغانستان چیست؟


بازی با کارت هند از دولت غنی تا حکومت طالبان


دولت جدید ترامپ و افغانستان؛ تقابل یا تعامل با طالبان؟


هدف روسیه از رابطه گرم با طالبان چیست؟


نفرت عمومی از اسرائیل به ورزشگاهها رسید


تاثیر بازگشت ترامپ بر جنگ ایران و اسرائیل چه خواهد بود؟


آیا امریکا بخاطر اسرائیل آماده جنگ با ایران است؟


آیا پیروزی ترامپ معادلات در افغانستان را برهم میزند؟


«اول برنده» کارزار انتخابات امریکا کیست؟


مقصر سقوط کیست؛ یک گناه و صد متهم


میراث شهید نصرالله در دستان نعیم قاسم


بریکس پلس توان رقابت با غرب را دارد؟


نقش امریکا در گسترش بحران اوکراین


پاسخ اسرائیل به ایران؛ پایان یا سرآغاز؟


توهم طالبانی در مقیاس جام جهانی


حزب‌الله بدون نصرالله و صفی‌الدین مقاوم تر و مبارزتر


تفاهم بی سروصدای امریکا و اسرائیل درمورد ایران


سکوت شانگهای از افغانستان تا غزه و لبنان


حماس و غزه بعد از یحیی سنوار چه می شود؟


پاکستان از نشست شانگهای علیه طالبان استفاده ابزاری می کند





پربازدیدها
پربحث ها


اخبار تازه را در موبایل خود ببینید.

ansarpress.com/m



نظرسنجی

به نظر شما با پذیرفتن خط دیورند و مرز فعلی بین افغانستان و پاکستان توسط افغانستان، صلح در افغانستان برقرار میشود؟

بله

خیر

معلومـ نیست

مشاهده نتایج


آخرین خبرها

صدور حکم بازداشت نتانیاهو و گالانت

حکومت برای مدیریت بهتر آب‌های کشور اراده قوی دارد

رد شایعات تعیین نماینده ویژه جدید پاکستان برای افغانستان

افزایش شهدای فلسطین به ۴۴ هزار و ۵۶ تن

اوچا از کمک 50 هزار یورویی پرتگال به افغانستان خبر داد

توزیع 20 هزار تذکره طی شش ماه در دایکندی

وضعیت مهاجران افغان در پاکستان «بحرانی است»

رد درخواست ملاقات وزیر دفاع امریکا از سوی همتای چینایی اش

دورنمای ائتلاف چین و پاکستان علیه تروریزم فعال در افغانستان

امریکا باید با روسیه، چین و کوریای شمالی گفتگو کند

واکنش ایران به وتوی قطعنامه آتش بس در غزه

افزایش بیماری‌های تنفسی در ولایت کندهار

علاقه‌مندی چینایی ها به سرمایه‌گذاری در پروژه انتقال آب پنجشیر

امریکا و پاکستان برای تهدیدهای تروریستی از خاک افغانستان همکاری می کنند

۱۹ میلیون دالر بودجه‌ اقلیمی برای افغانستان آزاد خواهد شد

بازیکنان جوان رئال در رادار تیم های انگلیسی

خوش‌آمد گویی امیرخان متقی به سفیر جدید ازبکستان

کمک امریکا قطع شود، اوکراین شکست می‌خورد

برگزاری کنفرانس بین‌المللی، خواست پاکستان برای مهاجران افغان

روسیه کاملا حق دفاع از خود را دارد

رایزنی تلیفونی امیر کویت و ترامپ

عزم ایران و روسیه بر توسعه روابط در سطح بالا

آغاز کار پروژه ذخیره سازی آب‌های فصلی در بامیان

برگزاری رزمایش مشترک نظامی پاکستان و چین

خطر برهم خوردن رفاقت ترامپ با نتانیاهو


خبرهای پزشکی


خبرگزاري انصار ©  |  درباره ما  |  ارتباط با ما  |  نسخه موبایل  |  پیوندها  |  طراحى و پشتيبانى توسط: شركت شبكه نگاه
استفاده از مطالب اين سايت با ذكر منبع (لينك سايت) مجاز است.