در کنار بحرانهای سیاسی با ایتالیا و آمریکا، فرانسه سال ۲۰۱۹ میلادی را با اعتراضات گسترده عمومی پشت سر گذاشته است.
فرانسه در سال 2019 میلادی علاوه بر مواجه شدن با بحرانهای سیاسی در روابط دوجانبه با آمریکا و ایتالیا، اعتراضات گسترده عمومی را نیز تجربه کرده است، از جلیقه زردها گرفته تا اعتصابات در مخالفت با اصلاح نظام بازنشستگی.
معترضان جلیقه زردپوش از اکتبر سال گذشته در اعتراض به سیاستهای دولت ماکرون رئیس جمهور فرانسه به خیابانهای این کشور ریختند و جنبش جلیقه زردها به طولانی ترین اعتراضات در تاریخ سیاسی فرانسه تبدیل شد.
تظاهرات اعتراض آمیز علیه سیاستهای دولت فرانسه منجر به کشته شدن 11 نفر از معترضان و نیروهای پلیس شد و بیش از 4000 نفر دیگر زخمی شدند. آمارهای دولتی نشان میدهد حداقل 8400 نفر از آغاز جنبش اعتراضی جلیقه زردها بازداشت شده و هنوز 2000 نفر در بازداشت بهسر میبرند.
5 دسامبر فرانسه شاهد یکی از بزرگترین اعتصابات در تاریخ معاصر بود، جایی که تظاهراتکنندگان علیه برنامه جنجالی بازنشستگی دولت ماکرون راهپیمایی کردند.
بر اساس این طرح، قرار است سن بازنشستگی در فرانسه بهتدریج از 62 به 64 سال افزایش یابد. نیروی کار در فرانسه به شرطی حقوق بازنشستگی را بهطور کامل دریافت خواهد کرد که به سن 64 سالگی برسد. اگر قبل از این سن بازنشسته شود 5 درصد حقوق بازنشستگی را در سال از دست میدهند.
این اعتصابات 27 روز ادامه داشت که طولانیتر از اعتصابات 1995 میلادی بوده است، اعتصابی که آلن ژوپه نخستوزیر وقت فرانسه را مجبور به پس گرفتن طرح اصلاح نظام بازنشستگی پس از 3 هفته اعتصاب سراسری کرد.
خشونت پلیس علیه معترضان و روزنامهنگاران و خبرنگاران در سال 2019 افزایش یافته است. بر اساس آمارهای خبرگزاری آناتولی، یک نفر کشته شده و حدود 500 نفر نیز زخمی شدهاند و 26 نفر حداقل یک چشم خود را از دست دادهاند.
بحران تعرفه با آمریکا: 11 جولای ماکرون قانون جدیدی را درباره شرکتهای بزرگ فناوری امضا کرد که بر اساس آن مالیات 3درصدی بر شرکتهایی که درآمد سالیانه حداقل 750میلیون یورو دارند، وضع شود، در صورتی که حداقل 25میلیون یورو از این درآمد از فرانسه حاصل شود.
این قانون بهضرر برخی شرکتهای بزرگ آمریکایی از جمله آمازون، اپل، فیسبوک و گوگل است.
2 دسامبر دولت ترامپ در اقدامی تلافیجویانه پیشنهاد اعمال تعرفههای سنگین علیه 2.4میلیارد دالر از واردات فرانسه را ارائه کرد.
دونالد ترامپ رئیسجمهور فرانسه 3 دسامبر در آستانه نشست رهبران ناتو در یک کنفرانس خبری گفت: من اجازه نخواهم داد تا برخی افراد از شرکتهای آمریکایی سوءاستفاده کنند. اگر کسی بهدنبال استفاده از شرکتهای آمریکایی باشد، این ما خواهیم بود نه فرانسه.
بحران با ایتالیا: در ماه فوریه، لوییجی دی مایو وزیر سیاستهای اجتماعی و کار ایتالیا با معترضان جلیقهزرد دیدار کرد. فرانسه بهخاطر این اقدام؛ سفیرش در ایتالیا را فراخواند. این اتفاق برای نخستینبار از زمان جنگ جهانی دوم بوده است.
سخنگوی وزارت خارجه فرانسه این اقدام وزیر ایتالیایی را دخالت در امور سیاسی پاریس ارزیابی کرده است.
انتهای پیام
لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/12371
تگ ها: