شماري از اعضاي مجلس نمايندهگان و نيز شهروندان کشور با ابراز نگراني از آلودهگي هواي پايتخت، مسؤولان حکومت را به بيپروايي در اين باره متهم ميسازند.
نمايندهگان مجلس، ميگويند که مسؤولان حکومت به مسؤوليتهاي شان دربارۀ کاهش آلودهگي هوا رسيدهگي نکردهاند و بايد زيرپيگرد قرار بگيرند.
اين نمايندهگان، تأکيد دارند که هواي کابل به اندازۀ مرگ آفرين آلوده شدهاست.
خان محمد وردک، رييس کميسيون محيط زيست مجلس نمايندهگان در اين باره گفت: «هواي کابل و ولايتهاي ديگر با گذشت هر روز خراب شده ميرود.»
حياتالله عالمي، عضو مجلس نمايندهگان نيز افزود: «ميزان آلودهگي هوا در شهر کابل، فعلأ به 450 رسيده در حالي که در بسياري از پايتختها وقتي ميزان آلودهگي به 150برسد در واقع در آنجا رخصتي عمومي اعلام ميشود.»
اين در حالي است که بربنياد بررسيهاي اخير، کابل و دهلينو از آلودهترين شهرهاي جهان استند.
هواي کابل، همهساله در فصل سرما بهشدت آلوده ميشود. اين آلودهگي محصول استفاده از ذعال سنگ و ديگر موادهاي سوخت بيکيفيت است که براي گرم نگهداشتن خانهها و بلندمنزلها کارگرفته ميشوند.
اما، آلودهگي هواي کابل امسال بهگونۀ بيپيشه افزايش يافتهاست - چنانکه شهروندان کشور ميگويند که حتا از طرف صبح و شام تنفس براي آنان مشکل ميشود.
نذير شينواري، يکي از باشندهگان کابل گفت: «حکومت دربارۀ پاکي هواي آلوده ناتوان و ناکام ماندهاست.»
در حدود يک ماه پيش، رييسجمهوري، به ادارۀ ملي حفاظت از محيط زيست ده روز مهلت داده بود که طرحي را براي کاهش آلودهگي هوا روي دست بگيرد - اما ظاهرأ ديده ميشود که اقدامي در اين راستا صورت نگرفتهاست.
عزتالله صديقي، معين ادارۀ ملي حفاظت از محيط زيست ميگويد: «در پلانهاي ما، [منع استفاده از] ذغال سنگ شامل نيست.... پس شهروندان که بيشتر از 600هزار خانواده در شهر کابل زندهگي ميکنند، از چي استفاده کنند؟»
لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/12332
تگ ها: