علیرضا صادقی:
در حالی که جهان بر روی خلیج گوانتانامو متمرکز است، انتشار اخباری مبنی بر وجود یک گوانتاناموی دیگر (این بار توسط انگلیس) خشم عمومی را برانگیخته است.وزیر دفاع انگلیس اخباری مبنی بر نگهداری دهها تبعه افغان در زندانی در ولایت هلمند که به گوانتاناموی انگلیس تشبیه شده را تایید کرد. (فیلیپهاموند) وزیر دفاع انگلیس اخباری درباره اقدام نیروهای این کشور در بازداشت 80 تا 90 افغان در محلی موسوم به (کمپ بریستون) را تایید کرد.هاموند در عین حال مدعی شد که آزادی این افراد میتوانست خطری برای نیروهای انگلیسی باشد. وی همچنین گفت که نمیتوان این افراد را به مقامات افغانستان تحویل داد چرا که امکان دارد با آنها بدرفتاری شود!
وکلای آشنا به پرونده، وجود چنین بازداشتگاهی را با زندان گوانتاناموی ارتش امریکا مقایسه میکنند و از دادگاه عالی انگلستان خواستند هرچه سریعتر این افراد را آزاد کنند.با این حال وزارت دفاع انگلیس اعلام کرده که وجود این بازداشتگاه در افغانستان کاملا قانونی و تحت تعهدات سازمان ملل است. پایگاه نظامی بریستون در ولایت هلمند قرار دارد و بزرگترین پایگاه نیروهای ارتش انگلیس در کشور و میزبان بیش از 30 هزار افسر و سرباز است. انگلستان به عنوان اصلی ترین شریك ایالات متحده امریكا در ابتدای هزاره سوم مورد شناسایی نظام بین الملل قرار گرفته است. در این میان اسناد متعددی مبنی بر همكاری لندن و واشنگتن در خصوص شكنجه زندانیان گوانتانامو وجود دارد. در همین حال روزنامه انگلیسی گاردین در گزارشی از همدستی مقامات انگلیس و امریكا در خصوص شبكه زندانهای مخفی سازمان جاسوسی امریكا و شكنجه زندانیان گوانتانامو خبر داده است. دولت انگلیس برای افشای متن كامل همكاری خود با شبكه زندان مخفی سازمان جاسوسی مركزی امریكا (سیا) و اطلاعاتی كه درباره شكنجه زندانیان گوانتانامو در اختیار دارد، تحت فشار است. حزب كارگر انگلستان از اصلی ترین طرفداران جنگ و خشونت و شكنجه در جهان محسوب میشود. نمایندگان مجلس و دادگاههای انگلیس به دنبال افشای اسنادی هستند كه پرده از این امر برخواهد داشت كه چگونه وزیران و مقامات انگلیس از جمله آژانسهای امنیتی و اطلاعاتی این كشور پشت پرده به اعمال دولت امریكا [شكنجه زندانیان گوانتانامو]، پاسخ میدادند. البته قبلانیز این مسئله كاملامشخص بود اما افشای آن توسط روزنامه گاردین جالب توجه است.
افشاگر سازمان سیا که پیشتر از شواهد استفاده این سازمان مخوف از روشهای شکنجه پرده برداشته بود، به اتهام آنچه (تهدید علیه امنیت عمومی) امریکا خوانده شده روانه زندان شده و در حال گذراندن دوران محکومیت خود در یک سلول پرازدحام در زندان است. این در حالی است که وعده داده شده بود وی به یک اردوگاه کار فدرال فرستاده شود و برای وی زندان در نظر گرفته نشود.
(جان کیراکو) 48 ساله از فبروری سال جاری برای گذراندن دوران محکومیتش روانه (کانون اصلاح و تربیت فدرال) در ایالت پنسیلوانیا شده است. در صورتی که وی به اگراتهامی که وزارت عدلیه امریکا در ابتدا به موجب (قانون جاسوسی) طرح کرده بود، محکوم میشد مجبور به گذراندن دهها سال زندان میشد، اما دولت به وی اجازه داد تنها یک فقره جرم افشای اطلاعات مربوط به یک جاسوس پنهان را بپذیرد. کیراکو در سال 2007 به تیتر اول رسانهها بدل شد. در این سال وی با خبرنگاران شبکه خبری ایبیسی نیوز درباره استفاده سازمان سیا از روش شکنجه غرق مصنوعی گفتگو کرد. روش غرق مصنوعی از جمله روشهای بحثانگیز شکنجه است که قربانی را بر روی یک تخته یا سطح صاف ثابت میکنند. سپس صورت او را با یک پارچه میپوشانند، به طوری که سطح صورت، چشمها، بینی و دهان کاملا پوشیده باشد. سپس به تدریج کمی آب بر روی پارچه، پیشانی و روی صورت میریزند تا پارچه نمناک شود و سپس کم کم بر مقدار آب البته بسیار مختصر میافزایند. به تدریج که رطوبت پارچه بیشتر میشود تنفس سختتر به نظر میرسد و ظرف مدت بسیار کوتاهی بدون اینکه به واقع راه تنفس مسدود شده باشد قربانی احساس خفگی شدید کرده و در حقیقت مرگ را جلوی چشم خود میبیند.
در دوران مبارزات انتخاباتی سال 2008 میلادی اوباما قول داد تا زندان گوانتانامو را برای همیشه تعطیل كند اما این اقدام از سوی رئیس جمهور ایالات متحده امریكا صورت نگرفته است.وكلای متهمان زندان گوانتانامو اعلام كردند مقامات امریكایی در جریان برگزاری دادگاه این متهمان آنها را وادار كرده اند از افشای هر نوع اطلاعاتی درباره شكنجه متهمان در این زندان یا مكانهای دیگر توسط نیروهای امریكایی خودداری كنند. وكلای متهمان زندانی در زندان گوانتانامو اعلام كردند مقامات امریكایی با اعمال محدودیتهای شدید قانونی از دفاع درست و مناسب آنها از موكلان شان جلوگیری كرده اند.
لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/118