صندوق حمايت از کودکان سازمان ملل متحد در گزارش تازۀ که روز چهارشنبه (8 جوزا) پخش شدهاست، گفتهاست که از هر پنج کودک در افغانستان، دو کودک از مکتب محروم استند.
اين گزارش به بررسي ميزان دسترسي کودکان به مراقبتهاي صحي، آموزشي، تغذيه و امنيت آنان در 176 کشور جهان پرداخته است؛ و همچنان مواردي چون کودکان کار، ازدواج زير سن، بيجاشدهگان کودک در نتيجۀ جنگ و کشتار را، شامل ميشود.
در اين گزارش آمدهاست که با وجود اينکه افغانستان در جريان دو دهۀ اخير شاهد پيشرفتهاي چشمگيري بودهاست، مانند کاهش يافتن 44 درصدي ازدواج زير سن در 20 سال گذشته، ميليونها کودک تاهنوز از دسترسي به بسياري از خدمات، محروم استند.
گزارش ميافزايد که ميزان مرگومير در کودکان زير پنج سال، به 6.79 در صد، کودکاني که از رشد بازماندهاند به 40.9 در صد، کودکاني که از مکتب بازماندهاند به 41.9 در صد و کودکان کارگر به 29.4 درصد ميرسد که اين موارد به عنوان چالش اصلي روي زندگي کودکان در سراسر کشور به حساب ميآيد.
بر بنياد گزارش يونيسف، به گونۀ شگفتيآوري 88 درصد از کودکان بين سنين 6 الي 24 ماه روزانه به درستي تغذيه نميشوند.
گزارش ميافزيد که منازعات روان در افغانستان کودکان را از دسترسي به امکانات محروم ميکند.
در اين گزارش افزوده شدهاست که آمارگيري اين نهاد نشان ميدهد که 15 درصد از کودکان افغانستان درنتيجۀ جنگ و درگيري مجبور به ترک محل سکونت شان شدهاست.
بسياري از اين کودکان به فرصتهاي آموزشي دسترسي ندارند يا مکاتب شان توسط گروههاي مسلح مورد استفاده قرار گرفته ويا براي اهداف نظامي، استفاده شدهاست.
گزارش ميافزايد که آموزش، براي آينده افغانستان يک مسألۀ حياتي است، و در حالي که از سال 2001 بدين سو، دسترسي کودکان افغان به آموزش افزايش چشمگيري داشتهاست -به ويژه دسترسي دختران- در جريان سال هاي گذشته مکاتب، استادان و دانش آموزان هماره مورد حمله قرار گرفتهاند.
به گزارشي که به کمک صندوق حمايت از کودکان سازمان ملل متحد منتشر شدهاست، در 5 ماه نخست سال 2018، 870 حمله، تهديد يا ترساندن دانش آموزان، امکانات يا کارکنان و يا درگيري در محيط مکاتب از سوي حکومت، به ثبت رسيدهاست.
در حال حاضر، تقربيا يک هزار مکتب از سوي گروههاي مسلح غيرمسؤول، نيروهاي امنيتي افغان و يا نيروهاي بينالمللي تخريب، ويران و اشغال شدهاست و يا هم به خاطر جنگ و درگيري بسته شدهاست.
لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/11334