درباره ما  |  ارتباط با ما  |  RSS  |  آرشیو  |  1403-12-20  |  2025-03-10  |  بروز شده در: 1403/12/20 - 15:35:0 FA | AR | PS | EN
قطع کمک‌ها به اوکراین، بدتر از خروج از افغانستان است            آغاز پروسۀ استخدام بیش از سه‌هزار تن در بست‌های معلمی و اداری            خواست مقامات آذربایجان و قرغزستان برای سرمایه‌گذاری روی معادن افغانستان            در جریان یک هفته، ۸۵هزار تن کالا از طریق راه‌آهن منتقل شده است             خطر بازی با کارت تروریزم برای بازیگران اصلی آن            درخواست سازمان ملل برای توقف کشتار غیرنظامیان در سوریه            رئال مادرید با بارسلونا هم امتیاز شد            شش گروه از مهاجران افغان می‌توانند در ایران زندگی کنند            حکومت طالبان خواهان همکاری عربستان شد            توقف پذیرش افغان‌ها در حکومت آینده آلمان            در صورت جنگ هم تجهیزات نظامی امریکا برنمی‌گردانیم            اخراج مهاجران افغان از پاکستان و ایران ادامه دارد            رهبر ایران پیشنهاد ترامپ را رد کر د            متقی در رأس یک هیئت به مسقط سفر کرد            برگزاری جرگه بزرگان برای بازگشایی تورخم            






تاریخ نشر: 1392/8/7 - 07:46:16
تعداد بازدید: 1022
با دوستان خود به اشتراک بگذارید

تحلیل- ان بیسی
چرخه تروریسم
چرخه تروریسم

دست کم چهار میلیون مسلمان در خشونت های خاورمیانه و مناطق دیگر طی دهه گذشته جان خود را از دست داده اند - درگیری هایی که بسیاری از معتقدان به اسلام مقصر آن ها را در دولت ها بی دین و کافر می دانند. اما در میان این خشونت ها، مسلمانان چه می شوند؛ خشونت هایی که در سال های اخیر بیشتر رایج شده اند؟

خبرنگار شبکه خبری ان.بی.سی، ریچارد انجل این مساله پیچیده را مورد بررسی قرار می دهد.

به گزارش انصار به نقل از (ایسنا)، ریچارد انجل و رابرت ویندرم، در تحلیلی نوشته اند: (غرب به ویژه ایالات متحده، کمپینی از نسل کشی و سرکوب علیه مسلمانان به راه انداخته است که هدف آن از میان بردن و پاک کردن حامیان و پیروان اسلام از روی نقشه است؛ دست کم این همانی است که اسلام گرایان رادیکال آن را می بینند.

این پیام تبلیغاتی علنی شده و تقلید شده توسط شبه نظامیان در سراسر جهان با نتایجی مرگبار در سال جاری میلادی در بوستون، لندن و نایروبی منعکس شده و به واسطه تداوم و درگیری ها در مصر، سوریه، آفریقا و سایر جاها تایید شده است، این مساله در میان جریان اصلی مسلمانان اصطکاک و امتداد پیدا کرده و حتی کاخ سفید را مجبور کرده تا حین تعیین سیاست خارجی تاثیر این روند را مدنظر قرار دهد.

و علت آن چیست؟ اِد حسین، یکی از افراد برجسته مطالعات خاورمیانه در شورای روابط خارجی امریکا علت آن را این حقیقت می داند: مسلمانان در سه دهه گذشته به تعداد زیاد به صورت خشونت باری در سراسر جهان کشته شده اند و مرگ بسیاری از آن ها توسط کشورهای غیرمسلمان بوده است.

او می گوید: حقیقت زشت، اما واقعی است. زمانی که به 30 سال قبل باز می گردید و خاطرات را مرور می کنید، همواره گزارشی از کشته شدن مسلمانان در گوشه ای از جهان وجود دارد و این ثابت شده است.

یک تحلیل داده ای شبکه خبری ان.بی.سی از منابع مختلف نشان می دهد که بیش از چهار میلیون مسلمان در درگیری ها در افغانستان، عراق، بوسنی، چچن و مناطق دیگر از سال 1980 میلادی کشته شده اند. این داده ها که غیر دقیق، سیاسی و اغلب قابل اثبات نیستند، از جانب سازمان های حقوق بشری، مطالعات آکادمیک، سازمان ملل و سایر گروه های نماینده از سوی قربانیان به دست آمده اند.

بسیاری از کارشناسان تروریسم و نخبگان اسلامی هشدار می دهند که غرب در حال سازماندهی یک نسل کشی است که یک ساده انگاری بیش از حد و فاحش محسوب می شود.

پی.جی.کراولی، سخنگوی هیلاری کلینتون، وزیر سابق امور خارجه امریکا و استاد دانشگاه جورج واشنگتن در حال حاضر می گوید: با جنگ ایران و عراق آغاز می کنیم و تا به امروز ادامه می دهیم. تلفات بیشتر و بیشتری توسط مسلمانان علیه مسلمانان به وجود آمد. روایت غالب در منطقه همواره جنگ صادقانه علیه صلیبیان است، اما این حقیقت ماجرا نیست.

این داده ها تا حدودی از این دیدگاه حمایت می کند؛ به این معنا که به سختی نیمی از مرگ ها در داده های تحلیلی شبکه خبری ان.بی.سی ناشی از درگیری ، متضمّن نابودی دو طرف است؛ تمایلی که در سال های اخیر به شدت افزایش یافته است.

با این همه، استنباط این است که قدرت های غیر مسلمان جهان در حال هدف قرار دادن و نشانه گرفتن اسلامی هستند که به شدت و به صورت گسترده در جهان عرب و فراتر از آن پذیرفته شده و این امر هم اکنون یک مرکز توجه در سیاست خارجی امریکا است.

استیو سیمون، که تا به امروز ریاست تحریریه خاورمیانه در شورای امنیت ملی امریکا را برعهده داشت، می گوید: مساله ذکر شده هم اکنون بخشی از مناظره بر سر حملات پهپادها و چارچوب زمانی برای خروج امریکا از عراق است. در طول زمان تاکید من این بوده که دولت امریکا به شدت درباره هزینه های اعتباری حملات پهپادها آگاهی پیدا کند و آن ها را در مقابل دستاوردهای تاکتیکی قابل ملاحظه مورد بررسی قرار دهد. این نگرانی وجود داشت که طی یک دهه مردم بیشتری کشته می شوند. علاوه بر این، پهپادها که وسیله ای کشنده محسوب می شوند، برای تسریع خروج نظامیان امریکایی از عراق در حکم تصمیم گیرنده قرار گرفتند.

رئیس بخش خاورمیانه شورای امنیت ملی امریکا می افزاید: تحریم ها که امریکا، آن ها را هدایت می کرد، خسارات زیادی بر جای گذاشت و سپس جنگ در گرفت. ما همچنین می دانستیم که دخالت ما، جنگ و نبردی را آغاز می کند که دو طرف را به نابودی می کشد؛ جنگی که بسیاری را به کشتن می دهد.

کارشناسان می گویند: کمپین تبلیغاتی همچنین به گروه های تروریستی آماده جنگ چون القاعده کمک می کند تا انزجار خود را نسبت به کافران - خواه مسیحیان، یهودیان یا هندوها و کمونیست ها - افزایش و گسترش داده و تحریکی برای حملات جدید باشند.

تنها در سال جاری میلادی، مهاجمان از چنین سبک گفتار و شیوه بیان برای توجیه حملات تروریستی خود در لندن، بوستون و حمله سپتامبر الشباب به نایروبی، کنیا که دست کم 67 کشته بر جای گذاشت، استفاده کردند.

مظنونان بمب گذاری ماراتن بوستون، جوهر سارنایف، در یادداشتی سرسری که در قایقی در واترتاون، ماساچوست حین دستگیری برجای گذاشت، دولت امریکا را به کشتار غیرنظامیان بی گناه متهم کرد.

در یادداشت جوهر سارنایف که خبرگزاری آسوشیتدپرس آن را منتشر کرد، آمده است: من تمایلی به کشتن مردم بی گناه ندارم. اما نمی توانم بایستم و شاهد آن باشم که این اهریمن بدون مجازات می ماند. ما مسلمانان یک بدن هستیم، شما که به یکی از ما آسیب می رسانید، انگار به همه ما صدمه می زنید.

عقیده و تفکر اصلی این است که هر کدام از داده ها به سمت مساله و جریان اصلی مسلمانان بازمی گردد و ختم می شود. زمانی که محمد البرادعی، برنده جایزه صلح نوبل از مصر در سال 2010 میلادی به شورای روابط خارجی گفت که به عنوان مثال یک میلیون عراقی در نتیجه تهاجم امریکا به عراق کشته شدند، او در اصل آماری را تکرار کرد که به صورت معمول در خیابان های این کشور شنیده بود. البته اکثر تحقیقات آکادمیک تعداد این کشته ها را در نتیجه درگیری مستقیم بسیار کمتر اعلام کردند - بین 150 تا 200 هزار نفر.

اگرچه مشخص است که امریکا و سایر کشورهای غیرمسلمان از طریق اعمال تهاجمی در این استنباط شرکت کرده اند.

بنابر تخمین سازمان ملل، تهاجم شوروی سابق و اشغال افغانستان 1 / 2 میلیون افغان از جمله 5 / 13 درصد از جمعیت مردان کشور را به کام مرگ کشاند. جنگ های تحت رهبری امریکا علیه صدام، دیکتاتور سابق عراق، کشته های زیادی را در این کشور برجای گذاشت. روسیه ده ها هزار تن را در چچن به کام مرگ کشاند. نیروهای صرب و کروات صدها هزار تن را در بوسنی و کوزوو کشتند یا باعث مرگ آنها به واسطه گرسنگی شدند. نیروهای هندوستان نیز مسلمانان را در کشمیر کشته اند. بسیاری از آن هایی که کشته شدند، غیرنظامی و اغلب زنان و کودکان بودند.

توماس هگهامر، محقق نروژی امور تروریستی مشخص کرده که اثرگذارترین وسیله سربازگیری القاعده، ویدئوهایی است که در آن ها کودکان و زنان در اینچنین درگیری هایی کشته می شوند؛ فیلم هایی که به صورت گسترده در انترنت یافت می شوند.

جنگ هایی که هر دو در آن ها متضمّن تلفات زیادی شده اند، شامل جنگ ایران و عراق، جنگ های فرقه ای و سیاسی در الجزایر یا سودان یا تاجیکستان.

اما کشته شدن و مرگ مسلمانان در عراق در درگیری های چندوجهی نشان گر این است که چگونه، در صورتی که روی داستان را به سمت اسلام گرایان رادیکال بگرادنیم، غرب در اعمال خشونت مسلمانان علیه مسلمانان دست داشته است.

در جنگ عراق علیه ایران (1988 تا 1980) به عنوان مثال، دو کشور اسلامی در بن بستی فرو رفتند، جنگیدند و صدها هزار تن در هر دو طرف کشته شدند. اما بسیاری از مسلمانان می گویند که این جنگ به دست کشورهای غربی ای طولانی شد که صدام را مسلح کرده و خواستار خونریزی و جنگ بودند.

اِد حسین، کارشناس شورای روابط خارجی امریکا می گوید: شرایط درگیری ها و تحرکات محلی به خاطر توضیحات سهل الوصول با بی اعتنایی مواجه شده اند. حتی اگر این جنگ مسلمانان علیه مسلمانان باشد، همچنان این مساله به تصویر کشیده می شود که آن ها برای بازیگران خارجی می جنگند.

هارون مغول، یکی از کارشناسان در مرکز امنیت ملی دانشگاه فوردهام می گوید: طی سال های گذشته غرب در هیبت ناتو در مساله بوسنی مداخله کرد و ناکامی اش در انجام عملیات در چچن برای توقف پاکسازی نژادی در هر دو طرف ممکن است تاثیری بسیار بزرگتر بر روان مسلمانان داشته باشد.

وی با اشاره به قتل عام بیش از هشت هزار مسلمان بوسنیایی توسط نیروهای صرب در جولای 1995 میلادی می افزاید: در 30 سال گذشته، بخش اعظم خشونت ها در اروپا علیه مسلمانان بوده است. قتل عام سربرنیتسا، یکی از بزرگترین فجایع تاریخی در اروپا پس از جنگ جهانی دوم محسوب می شود. حملات هوایی روسیه علیه چچن بزرگترین هجوم از جنگ جهانی دوم است.

وی گفت: تا به امروز بسیاری از مسلمانان معتقدند که امریکا و غرب تلاش کردند تا قتل عام در بوسنی را خیلی دیرهنگام متوقف کنند و تنها زمانی در این مساله دخالت کردند که جنگجویان مسلمان در آستانه پیروزی بودند.

سیمون، یکی از مقام های سابق شورای امنیت ملی امریکا می گوید: بحث ها و جدل ها برای تشخیص این مساله که مداخله نظامی باعث ایجاد دو کشور مسلمان بوسنی و کوزوو می شود یا خیر، با شکست مواجه شد.

در روایت مسلمانان، این مداخله نظامی از سوی غرب تایید نمی شود. این روایت می گوید که غرب به خاطر مسائل اخلاقی مداخله نکرد بلکه به خاطر منافعش دست به مداخله در نبرد کوزوو زد. زمانی که مشخص شد انگیزه ها و اقدامات امریکا غیرقانونی هستند، حتی اگر هم عملکردش درست باشد، غلط و نادرست جلوه داده می شوند.

هارون مغول افزود: دو مساله باید در این روایات تغییر کنند؛ اول اینکه مسلمانان جهان باید توانایی خود را در فریب نخوردن از غرب متحول کنند، این مساله انکار مالکیت هر چیزی است. اگر هر چیزی عروسک خیمه شب بازی باشد، هیچ مسئولیتی برای شما نخواهد داشت و گلایه و شکایت واقعی هم به وجود نمی آورد. این توطئه غرب است. اما غرب باید بفهمد که از امریکای شمالی تا شمال شرق آسیا چه می کند و به نیروی مثبت برای تغییر بدل شود.

این محقق در ادامه می گوید: اگرچه همه افراد تحت تاثیر این مساله قرار می گیرند اما تنها افرادی که قصد انجام این کار را دارند گروه های افراط گرا هستند و راه حل آن ها هم خشونت است. در اینجا یک خلاء گسترده از رهبری است که با احساس بدبینی و به حاشیه کشیده شدن قوت یافته است.)

 

لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/1106






*
*

*



نیز بخوانید

خطر بازی با کارت تروریزم برای بازیگران اصلی آن


ترامپ؛ گورباچُف امریکایی، آیا تاریخ تکرار می شود؟


امریکا و پاکستان با کارت تروریزم وارد بازی تازه می شوند


سخنرانی ترامپ در کنگره شکاف ملی ایجاد شده در امریکا را عمیق‌تر می‌کند


سنگسار مجازی یک دختر!


حکومت طالبان و پاکستان از همدیگر چه می‌خواهند؟


قهرمان سازی زلنسکی از سوی رسانه های غربی؟


تاثیر نزدیکی امریکا و روسیه بر رابطه تهران و مسکو چه خواهد بود؟


افزایش سفر های مقامات پاکستانی به کشورهای منطقه


اختلاف مواضع عربستان و مصر در خصوص سوریه


حکمتیار: در افغانستان همه دست به ماشه اند


انتقال میزبانی کنفرانس امنیتی هرات؛ از آسیا به اروپا


بررسی علل سقوط دولت‌ها در سوریه و افغانستان


بازی خطرناک اردوغان در سوریه و آینده تاریک خاورمیانه


سابقه واشنگتن در تعامل با تروریزم


اتحادیه اروپا؛ مانع جدید در روند صلح ارمنستان با آذربایجان؟


داعش در افغانستان جسورتر شده است


جایگاه ایران در آبنده سوریه چیست؟


ترور خلیل‌‌الرحمان حقانی؛ چند ابهام و یک اتهام


سقوط اسد، خاورمیانه به کام افراطگرایی


آیا ایران فرماندهان و نیروهایش را از سوریه خارج می‌کند؟


افزایش تقویت روابط با حکومت طالبان از سوی چین


آیا زمان برقراری آتش بس در غزه فرا رسیده است؟


ترس بزرگ پاکستان از شبکه حقانی


بازی پاکستان با کارت مهاجران علیه طالبان





پربازدیدها
پربحث ها


اخبار تازه را در موبایل خود ببینید.

ansarpress.com/m



نظرسنجی

به نظر شما با پذیرفتن خط دیورند و مرز فعلی بین افغانستان و پاکستان توسط افغانستان، صلح در افغانستان برقرار میشود؟

بله

خیر

معلومـ نیست

مشاهده نتایج


آخرین خبرها

توافق نیروهای طالبان و پاکستان بر سر آتش‌بس موقت در گذرگاه تورخم

قطع کمک‌ها به اوکراین، بدتر از خروج از افغانستان است

آغاز پروسۀ استخدام بیش از سه‌هزار تن در بست‌های معلمی و اداری

خواست مقامات آذربایجان و قرغزستان برای سرمایه‌گذاری روی معادن افغانستان

در جریان یک هفته، ۸۵هزار تن کالا از طریق راه‌آهن منتقل شده است

خطر بازی با کارت تروریزم برای بازیگران اصلی آن

درخواست سازمان ملل برای توقف کشتار غیرنظامیان در سوریه

رئال مادرید با بارسلونا هم امتیاز شد

شش گروه از مهاجران افغان می‌توانند در ایران زندگی کنند

حکومت طالبان خواهان همکاری عربستان شد

توقف پذیرش افغان‌ها در حکومت آینده آلمان

در صورت جنگ هم تجهیزات نظامی امریکا برنمی‌گردانیم

اخراج مهاجران افغان از پاکستان و ایران ادامه دارد

رهبر ایران پیشنهاد ترامپ را رد کر د

متقی در رأس یک هیئت به مسقط سفر کرد

برگزاری جرگه بزرگان برای بازگشایی تورخم

ترامپ؛ گورباچُف امریکایی، آیا تاریخ تکرار می شود؟

اسرائیل به دنبال اشغال مناطق دیگر فلسطین است

حمله گسترده ارتش روسیه برای بازپس‌گیری کورسک آغاز شد

آواره شدن ۸۰۰ خانواده از اثر درگیری در تورخم

شهروندان امریکا از سفر به پاکستان منع شدند

بازی بارسلونا - اوساسونا چرا لغو شد؟

افزایش انتقال نفت و گاز؛ محور گفتگوی مقامات افغانستان و ترکمنستان

ایران از ابتکار روسیه در مورد مذاکرات با امریکا استقبال کرد

کمک ۴ میلیون یورویی ایرلند به افغانستان


خبرهای پزشکی


خبرگزاری انصار ©  |  درباره ما  |  ارتباط با ما  |  نسخه موبایل  |  پیوندها  |  طراحى و پشتيبانى توسط: شركت شبكه نگاه
استفاده از مطالب اين سايت با ذكر منبع (لينك سايت) مجاز است.