روزنامه انگلیسی دیلی استار در گزارشی خبری افشاء کرد که تمام مراحل تولید و قاچاق مواد مخدر در افغانستان طی دهه 1980 میلادی زیر نظر سازمان اطلاعات خارجه آمریکا موسوم به سیا انجام میشد.
به دنبال کشته شدن بسیاری از جوانان آمریکایی به علت مصرف بیش از اندازه ماده مخدر هروئین، به تازگی تحقیقاتی توسط روزنامه دیلی استار صورت گرفته که نشان میدهد سرچشمه تولید و توزیع بسیاری از مواد مخدر در کشور آمریکا به دست سازمان اطلاعات خارجی این کشور یعنی سیا صورت میگیرد.
علاوه بر این به دنبال کشته شدن «کورت کابین» خواننده معروف آمریکایی، «جان پوتاش» نویسنده در مقالهای عنوان کرد که بسیاری از خوانندگان آمریکایی به علت تبلیغ ایدئولوژیهای چپگرای خود به شدت تحت نظارت سازمان سیا قرار داشتند.
«جان پوتاش» همچنین افشا میکند که در دهه 1980 سازمان سیا آمریکا بعد از قاچاق مواد مخدر از افغانستان آن را به داخل کشور وارد کرده و سپس خود میان خوانندگان و چهرههای مشهور توزیع میکرد.
«جان استاکول» نیروی سابق سازمان سیا نیز در گفتوگو با دیلی استار افشا میکند که سازمان اطلاعات آمریکا بخش عمده مواد مخدر افغانستان را به بیرون قاچاق کرد و در حقیقت تجارت هروئین به دست نیروهای این سازمان هدایت میشود.
در این گزارش ادعا شده است که حکمتیار با سیا در قاچاق مواد مخدر دست داشته است.
جان استاکول در ادامه میافزاید، در دهه 1980 تا اوایل دهه 1990 تمام هروئین مصرفی آمریکا توسط سازمان سیا در افغانستان تامین شده و سپس به آمریکا منتقل میشد.
جان استاکول همچنین میگوید، گلبدین حکمتیار رئیس سابق حزب اسلامی افغانستان برای مقابله با نیروهای اتحاد جماهیر شوروی سابق در زمان ورود ارتش سرخ به افغانستان بیش از 600 میلیون دالر از آمریکا پول دریافت کرده است.
به گفته استاکول، حکمتیار همچنین نقش عمدهای در روند تولید مواد مخدر در منطقه داشته است، زیرا وی برای تامین هزینه عملیات جنگی خود در افغانستان نیازمند بودجه مالی بود که با همکاری سازمان سیا از طریق قاچاق مواد مخدر این بودجه تامین میشده است.
به نوشته دیلی استار، سازمان جاسوسی آمریکا چشمان خود را بروی تجارت مواد مخدر از افغانستان به این کشور بسته و با افزایش تجارت نیاز به بازار جدید احساس میشد که خوانندگان و موسیقی آنها در اولویت قرار گرفتند.
این در حالی است که آمریکا 9 میلیارد دالر در طول سالهای گذشته برای مبارزه با مواد مخدر هزینه کرده، اما نتیجه کار افزایش تولید این مواد در طی سالهای گذشته بوده است.
لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/10654
تگ ها: