سازمان فائو اعلام کرد سالانه ۱.۳ میلیارد تن غذا در دنیا از بین میرود که میتواند غذای ۲ میلیارد نفر را تامین کند و هر امریکایی سالی ۱۰۰ کیلوگرم غذا ضایع میکند.
به گزارش انصار به نقل از فارس، بر اساس برآورد سازمان خوراکه و زراعت جهانی، سالانه یک سوم غذایی که در دنیا برای مصرف انسانها تولید میشود از بین میرود، این میزان به وزن 1.3 میلیارد تن به ارزش 750 میلیارد دالر در سال است.
فائو اعلام کرده است، این میزان غذا در صورتی که از فساد و از بین رفتن آن جلوگیری شود میتواند غذای 2 میلیارد نفر را تأمین کند.
گرازینو داسیلوا دبیرکل سازمان خواربار جهانی گفته است، اکثر غذایی که از بین میرود مربوط به مراحل بعد از برداشت شامل مراحل درو، حمل و ذخیرهسازی و نیز عمدتاً به دلیل ساختار نامناسب وضعیت تولید در کشورهای در حال توسعه است.
این در حالی است که ضایعات غذا به دلیل مشکل گسترده در بازاریابی و مصرف در بیشتر کشورهای توسعه یافته نیز وجود دارد.
براساس گزارش فائو، بانکیمون دبیرکل سازمان ملل نیز سال گذشته از به صفر رساندن ضایعات غذایی برای به حداقل رساندن تعداد گرسنگان جهان به عنوان یک چالش مهم در کنفرانس ریو20 مطرح کرده بود.
داسیلوا همچنین گفته است، سازمان غذای جهانی تمایل زیادی به کاهش سریع فساد و از بین رفتن محصولات غذایی به ویژه از طریق بهبود زیرساختهای سیستم تولید غذا دارد.
وی اضافه کرده است، روشهای چگونگی مقابله با کاهش غذا را سازمان غذای جهانی میداند، اما لازم است سرمایهگذاری بیشتری در بسیاری از مناطق جهان به ویژه از نظر زیرساختی همانند جادهسازی و تکمیل زنجیرههای سردخانهای و نیز ارتقای اطلاعات بازاری داشته باشد.
به گفته داسیلوا، لازم است شکاف بین دانش و علم موجود کشاورزی با آنچه کشاورزان و عوامل دیگر تولید اجرا میکنند، برداشته شود.
براساس گزارش فائو، سرانه از بین رفتن غذا توسط هر فرد اروپایی و امریکای شمالی سالانه 100 کیلوگرم است، اما این میزان در کشورهای افریقایی به 10 کیلوگرم میرسد.
لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/1041