مقامهای امریکایی و کنگره این کشور اعلام کردند روابط میان واشنگتن و اسلامآباد به قدر کافی بهبود یافته تا به امریکا اجازه دهد به تدریج مبلغ 1.6 میلیارد دالر کمک نظامی و اقتصادی به پاکستان را که به حالت تعلیق درآمده بود، به این کشور بدهد.
به گزارش انصار به نوشته روزنامه گاردین، مسیر ترانزیت برای انتقال تجهیزات نیروهای ناتو و امریکا از طریق پاکستان به افغانستان بازگشایی شده، حملات پهپادها در مناطق قبیلهای پاکستان کاهش یافته و اسلامآباد و واشنگتن اخیرا اعلام کردند که پس از یک وقفه طولانی مدت، مذاکرات استراتژیک از سرگرفته شده است. نواز شریف، نخستوزیر پاکستان قرار است به واشنگتن برود تا با باراک اوباما، رئیسجمهوری امریکا دیدار و گفتوگو کند.
البته امریکا در ارائه کمک چند میلیارد دالری به پاکستان که دولتش با فساد دست و پنجه نرم میکند، تمایل چندانی ندارد.
مقامهای ارشد امریکایی اعلام کردند که کنگره تصمیم گرفته تا اوایل سال آتی میلادی و به آرامی این مبلغ را به پاکستان بدهد.
یک کمک مالی دیگر نیز قرار است برای مواردی چون کمک به تقویت پلیس پاکستان و پروژه چند میلیارد دالری سدسازی در منطقهای مورد مناقشه صرف شود.
وزارت امور خارجه امریکا به کنگره اعلام کرد که از آنجا که روابط میان دو کشور بین 2011 و 2012 میلادی تیره و تار شد، امریکا نباید کمک مالی گسترده برای ارتش پاکستان اختصاص دهد.
این وزارتخانه همچنین تاکید کرد که مساله حائز اهمیت هم اکنون تقویت ظرفیتهای مقابله با تروریسم پاکستان از طریق وسایل و تجهیزات ارتباطی، دید در شب و امنیت دریایی است.
پاکستان و امریکا هماکنون میگویند که در حال کنار گذاشتن کشمکشها و چالشهای گذشته هستند.
روزنامه نیویورک تایمز نیز نوشت که کاخ سفید نظر مساعد خود را در مورد دیدار اوباما و نواز شریف که روز چهارشنبه هفته جاری در واشنگتن صورت میگیرد ابراز داشته و اعلام کرده که این یک حالت بهبودپذیری در روابط میان دو کشور و همکاری آتی در زمینه توسعه تجارت و اقتصاد، ثبات منطقهای و مقابله با افراطگرایی است.
مساله دیگر مورد مذاکره میان اوباما و نواز شریف، آینده افغانستان پس از خروج نیروهای خارجی در سال 2014 میلادی است؛ به طوری که مقامهای آمریکایی معتقدند پاکستان میتواند نقش کلیدی در به پای میز مذاکره آوردن طالبان ایفا کند.
ماریهارف، سخنگوی وزارت امور خارجه امریکا گفت که از سرگیری اعطای کمکهای امریکا به پاکستان بخشی از پروسه بلندمدت از سرگیری همکاری کمک امنیتی پس از چالشهای دو ساله اخیر میان دو کشور است.
لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/1014