دانشجویان مهاجر افغانستانی مقیم ایران امسال در رقابت کنکور کارشناسی ارشد/ماستری خوش درخشیدند.
در میان قبول شدگان کنکور کارشناسی ارشد امسال ایران سه نفر از مهاجرین رتبه یک را در رشته های مختلف کسب کردند. همچنین چندین رتبه یک رقمی و نزدیک به صد تن دیگر رتبه های دو رقمی را از آن خود کردند.
سرکارخانم زینب حسینی رتبه یک رشته زمین شناسی از دانشگاه خوارزمی تهران
مرتضی شفاهی رتبه یک کنکور کارشناسی ارشد در رشته روابط بین الملل از دانشگاه حکیم سبزواری
عزیزالله موحدی رتبه یک کنکور کارشناسی ارشد در رشته تاریخ از دانشگاه فردوسی مشهد
علی نبی زاده رتبه 4 مهندسی مواد و متالوژی از دانشگاه پیام نور مشهد
رضا حسینی رتبه 4 برنامه ریزی منطقه ای و آمایش سرزمین دانشگاه پیام نور مشهد
سیدعلی اکبر سجادی رتبه 7 در رشته برنامهریزی منطقه ای و آمایش سرزمین و رتبه 39 در رشته جغرافیا و برنامه ریزی شهری از دانشگاه پیام نور مشهد
رضا حسینی رتبه 4 رشته معدن گرایش اکتشاف
میثم نوری رتبه 6 زمین شناسی
خانم زینب حسینی، رتبه یک رشته زمین شناسی از دانشگاه خوارزمی تهران در گفتگوی با خبرگزاری شفقنا اظهار داشت : خیلی خوشحال هستم که توانسته ام نام کشورم را در میادین علمی بر سر زبانها بیاورم و نشان دهم که افغانستان هم می تواند در زمینه علم و دانش حرفهایی برای گفتن داشته باشد.
وی افزود : من از هفت ماه قبل از کنکور بصورت برنامه ریزی شده مطالعاتم را آغاز کردم، راستش وقتی وزارت علوم ایران قول داد که رتبه های دو رقمی را بورسیه می کند، انگیزه من برای کسب رتبه در کنکور بیشتر شد و تمام سعی خودم را کردم تا نتیجه مطلوب را بگیرم که خوشبختانه رتبه یک را کسب کردم.
خانم حسینی تصریح کرد : برای آزمون کارشناسی ارشد هیچ کلاس خاصی نرفتم و خودم روزانه ساعاتی را برای مطالعه وقت می گذاشتم، البته این وقت گذاشتنها بین 4 تا 10 ساعت مفید در نوسان بود.
رتبه یک رشته زمین شناسی اظهار داشت : بسیاری از دانشجویان مهاجر افغانستانی هستند که تمایل دارند در مقاطع بالاتر تحصیل کنند اما بدلیل نداشتن شرایط مالی مناسب از ادامه تحصیل باز می مانند.
این دانشجوی نخبه بیان داشت : دانشجوی افغانستانی در ایران نه یک دانشجوی ایرانی است و نه یک دانشجوی خارجی، در واقع چیزی بین این دو است. نه امکانات دانشجوی ایرانی را دارد و نه سهولتهای یک دانشجوی خارجی! با اینحال در سالهای اخیر شرایط بهتری برای ادامه تحصیل وجود دارد، اعلام حمایت وزارت علوم ایران از رتبه های دورقمی انگیزه خوبی برای بسیاری از دانشجویان مهاجر داده است.
وی گفت : دانشجویان ما در دانشگاههای ایران تلاش زیادی می کنند و شرایط سختی را می گذرانند تا بتوانند در مقاطع بالای دانشگاهی تحصیل کنند، اما واقعا آینده روشنی برای کار و فعالیت در افغانستان وجود ندارد. تضمینی براش اشتغال در افغانستان نیست و با اینکه استعدادهای زیادی در میان دانشجویان مهاجر وجود دارد اما اکثرا بلا استفاده می مانند.
خانم حسینی خاطرنشان کرد : من از همین حالا نگران بعد از فارغ التحصیلی خودم هستم و نمی دانم چه چیزی در انتظارم است، دوست دارم بعد از اتمام تحصیلاتم به افغانستان بروم و کار کنم، اما همه می دانند که در افغانستان بیکاری هست و امنیت نیست.
وی گفت : متاسفانه در ایران هم برای هیچکدام از دانشجویان و فارغ التحصیلان افغانستانی زمینه اشتغال فراهم نیست.
انتهای پیام
لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/10021
تگ ها: