درباره ما  |  ارتباط با ما  |  RSS  |  آرشیو  |  1403-02-07  |  2024-04-26  |  بروز شده در: 1403/02/07 - 13:12:0 FA | AR | PS | EN
آغاز نشست سه‌جانبه میان حکومت طالبان، ترکمنستان و قزاقستان             با شکست عراق، نیمی از راه جام جهانی را طی کردیم            افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان             دیدار ملا یعقوب با هینت مالیزیایی در کابل            آزادی ۶۳ زندانی افغان از زندان پاکستان            وضعیت غزه بدتر از دوران آپارتاید در افریقای جنوبی است            پولیس ترکیه بیش از هزار پناهجوی اغلب افغان و پاکستانی را بازداشت کرد            سه کشور گروه هفت تحریم‌های جدید علیه ایران اعلام کردند             سفرهای متعدد هیئت‌های سیاسی به کابل نشان‌دهنده‌ پذیرفته شدن حکومت طالبان است            پیروزی پُر گول منچسترسیتی مقابل برایتون            در صورت مصادره دارایی‌ها؛ سطح روابط خود با واشنگتن را کاهش می دهیم            ادامه کمک های اتحادیه اروپا به مردم افغانستان            تبدیل شدن افغانستان به گورستان امیدهای دختران            مسدود شدن شاهراه هرات - بادغیس از اثر سیلاب ها            هشدار از احتمال بارندگی‌های شدید و سیلاب در ۳۴ ولایت کشور            






تاریخ نشر: 1396/12/20 - 13:56:0
تعداد بازدید: 1520
با دوستان خود به اشتراک بگذارید

فروش جنگنده های پیشرفته انگلیسی به ریاض
سمفونی اتحاد در جنگ یمن
 سمفونی اتحاد در جنگ یمن

پس از دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا که در خرداد ماه 96 قرارداد فروش 110 میلیارد دلار سلاح به عربستان را امضا کرد و این اقدام را به دوشیدن عربستان تشبیه کرد اکنون لندن نیز با این قرارداد به دنبال آن است تا با استفاده از فروش سلاح های بیشتر به عربستان، اقتصاد پر چالش خود را درمان کند.  


 

محمد بن سلمان ولیعهد سعودی چهارشنبه گذشته در سفری سه روزه وارد انگلیس شد. مقامات کاخ واکینگهام برخلاف اعتراض های مردمی گسترده از وی استقبالی ویژه به عمل آوردند تا اهمیت حفظ و گسترش روابط با ریاض را برای لندن راهبردی نشان دهند. اما استقبال گرم از هیئت سعودی تنها ارمغان ولیعهد عربستان از این سفر نبود و وی یادداشت تفاهمی را برای خرید جنگنده‌های تایفون از انگلیس به ارزش ۱۰ میلیارد پوند (حدود ۱۴ میلیارد دلار) با دولت انگلیس به امضا رساند. براساس این یادداشت تفاهم، انگلیس متعهد شد ۴۸ فروند جنگنده تایفون چندمنظوره تولید شرکت «بی‌.‌آی‌.ای سیستم» را به عربستان تحویل دهد. دو طرف سال‌ها در حال مذاکره درباره این قرارداد بودند. اما امضا این قرارداد با چه اهدافی بوده و چه معنا و مفهومی می تواند داشته باشد سوالی است که در ادامه به آن پرداخته می شود.

 

بی توجهی ترزا می به انتقادهای داخلی

قرار بر این بود که سفر بن سلمان به انگلیس اواخر بهمن ماه صورت بگیرد اما به دلیل اعتراض های زیاد این سفر به به 16 اسفند موکول شد. پیش از این سفر، نهادهای حقوقی انگلیس، بن سلمان را به دلیل کشتار مردم یمن جنایتکار جنگی خواندند و خواستار محاکمه وی شدند. همچنین دیده بان حقوق بشر با اشاره به افزایش موارد نقض حقوق بشر در عربستان، از مقامات انگلیسی خواست تا فریب اصلاحات ظاهری ولیعهد سعودی را نخورند و او را در سفر به انگلیس تحت فشار بگذارند. روزنامه گاردین نیز چاپلوسی انگلیس از ولیعهد سعودی را شرم آور دانست و خواهان وادار کردن "بن سلمان دیکتاتور" به گفت‌وگو درخصوص تداوم سرکوب مخالفان در عربستان شد. اما با این حال ترزا می بدون توجه به این اعتراض ها قرارداد فروش 48 جنگنده تایفون به عربستان را امضا کرد. تایفون جنگنده‌ای بسیار سریع است که از توانایی بالایی برای جنگ هوایی نزدیک برخوردار است. امضای این قرارداد به معنای همپیمانی ترزا می با بن سلمان در کشتار مردم یمن است چرا که عربستان از سلاح های خریداری شده تنها برای کشتار مردم بیگناه یمن استفاده می کند. در شرایطی که کشورهایی مانند آلمان فروش سلاح به عربستان را به دلیل کشتار مردم یمن متوقف کرده اند، فروش سلاح از طرف انگلیس می تواند همدستی و همکاری لندن و ریاض در تجاوز به یمن را نمایانتر سازد. در همین ارتباط نهادهای حقوق بشری به شدت علیه این قرارداد موضع گرفتند. عفو بین‌الملل در واکنش به قرارداد تسلیحاتی اخیر عربستان و انگلیس اعلام کرد، فروش جنگنده‌های انگلیس به رژیمی که رهبری ائتلافی نظامی را برعهده ‌دارد که خانه‌ها، بیمارستان‌ها و مدارس را در یمن هدف قرار می‌دهد، به منزله ریختن دوباره بنزین به آتش بحران انسانی یمن و نمایش سمفونی اتحاد با ریاض در تداوم این جنگ است. ائتلاف منع فروش سلاح نیز این قرارداد را محکوم کرده و آن را به منزله بی‌توجهی دولت ترزا می ‌به درخواست‌ها و فراخوان‌ها برای تعلیق فروش اسلحه به عربستان تا زمان توقف جنگ در یمن دانست.

 

تلاش انگلیس برای کسب درآمدهای اقتصادی

رای مردم انگلیس به خروج این کشور از اتحادیه اروپا موسوم به برگزیت باعث شده است تا اقتصاد انگلیس تحت تاثیر قرار بگیرد. کارشناسان صندوق بین المللی پول اعلام کردند که خروج انگلیس از اتحادیه اروپا بر سطح اعتماد و سرمایه گذاری تاثیر طولانی مدتی خواهد گذاشت و موجب افزایش نوسانات در بازارهای مالی خواهد شد. نشریه اکونومیست نیز در این مورد تاکید کرده که مردم انگلیس با خروج این کشور از اتحادیه اروپا به مراتب فقیر‌تر می‌شوند. به همین جهت دولت ترزا می به دنبال منابع درآمدی دیگری است که از طریق آن بتواند بر چالش های اقتصادی غلبه کند. فروش سلاح به عربستان در چند سال گذشته همواره یکی از منابع درآمدی انگلیس بوده است. از آغاز جنگ یمن در سال ٢٠١٥، لندن از مجوزهای رسمی برای تأیید صادرات اسلحه به ریاض به ارزش 6 میلیارد و ٤٠٠‌ میلیون دلار استفاده کرده است. بااین‌حال، آن‌طور‌که «میدل‌ایست‌ای» گزارش داده است، دولت بریتانیا ٧٥ درصد مجوزهای مجزا برای صادرات بیشتر اسلحه به عربستان‌سعودی را مخفی نگه داشته است. دولت بریتانیا قانون مجوزهای مجزا را سال ٢٠١٥ تصویب کرد؛ قانونی که به دولت اجازه می‌دهد بدون نظارت عمومی یا پارلمانی به کشورها و مقصدهای مختلف، اسلحه صادر کند. ایندیپندنت اواخر ماه نوامبر سال گذشته گزارش داد که از زمان آغاز جنگ یمن، انگلیس صادرات سلاح خود به عربستان را 500 درصد افزایش داده است. در شرایط کنونی امضای قرارداد 14 میلیارد دلاری فروش سلاح به عربستان برای انگلیس می تواند یک امتیاز فوق العاده باشد. البته تمام جزئیات سفر بن سلمان به انگلیس منتشر نشده و احتمال دارد که بن سلمان موفق به انعقاد قراردادهای خرید سلاح های نامتعارف از انگلیس نیز شده باشد.

در کل سفر بن سلمان به انگلیس با وجود جنایت های جنگی در یمن و استقبال ویژه از وی و همچنین فروش 48 جنگنده تایفون به عربستان به درستی همکاری و هم پیمانی لندن و ریاض را در جنگ یمن نشان داد. حال می توان راز تهیه پیش نویس علیه یمن در شورای امنیت توسط انگلیس را بهتر درک کرد. در واقع پس از دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا که در خرداد ماه 96 قرارداد فروش 110 میلیارد دلار سلاح به عربستان را امضا کرد و این اقدام را به دوشیدن عربستان تشبیه کرد اکنون لندن نیز با این قرارداد به دنبال آن است تا با استفاده از فروش سلاح های بیشتر به عربستان، اقتصاد پر چالش خود را درمان کند.

 

لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/9584


تگ ها:






*
*

*



نیز بخوانید

آینده تاریک یا روشن؛ در انتظار اقتصاد افغانستان


آیا امریکا جنگ اوکراین را به طرف جنگ جهانی سوم هدایت می‌کند؟


آیا امریکا خواستار حذف قطر از میانجیگری است؟


پرونده احیای برجام روی میز بایدن


آیا حمله اسرائیل به ایران؛ پایان ماجراجویی است؟


ایران و اسرائیل را از جنگ بزرگ دور کنید


پرجمعیت‌ترین کشور دنیا در آستانه برگزاری طولانی‌ترین انتخابات


معیارهای دوگانه امریکا؛ از حمایت اوکراین تا سکوت در غزه


رسانه‌های اسرائیلی از خیانت اردن به جهان اسلام شگفت زده شدند


نیویارک تایمز:ایران بطور مستقیم با امریکا درگیر نمی شود


کمبود نیروی جنگی در ناتو برای مقابله با روسیه


آیا روابط ترکیه و رژیم اسراییل متوقف شد؟


تغییر جغرافیای جنگ در خاورمیانه؛ آیا نتانیاهو موفق شد؟


جنگ خونین و ویرانگر غزه وارد ششمین ماه شد


توافقنامه ترامپ امریکا را مجبور به خروج از افغانستان کرد


وضعیت غزه نشانگر بربریت ذاتی سرمایه‌داری جهانی است


آیا واقعاٌ ترامپ مصمم به خروج از ناتو است؟


روسیه در موضع برتر قرار دارد، پوتین به کم قانع نیست


آیا اروپا آمادگی ریاست جمهوری مجدد ترامپ را دارد؟


دیدار های بلینکن با سران کشورهای عرب زمینه ساز صلح در غزه می شود؟


کشور های غربی برای اعمال تحریم بر ایران اختلاف دارند


چین، بدون روسیه مذاکرات صلح اوکراین را تحریم می‌کنیم


آمادگی روسیه برای جنگ با ناتو


آیا امریکا توان منزوی کردن حکومت طالبان را ندارد؟


ضرورت بازتعریف روابط ایران و پاکستان در دولت جدید





پربازدیدها
پربحث ها


اخبار تازه را در موبایل خود ببینید.

ansarpress.com/m



نظرسنجی

به نظر شما با پذیرفتن خط دیورند و مرز فعلی بین افغانستان و پاکستان توسط افغانستان، صلح در افغانستان برقرار میشود؟

بله

خیر

معلومـ نیست

مشاهده نتایج


آخرین خبرها

مالیزیا در زمینه امنیت سایبری با افغانستان اعلام همکاری کرد

آغاز نشست سه‌جانبه میان حکومت طالبان، ترکمنستان و قزاقستان

با شکست عراق، نیمی از راه جام جهانی را طی کردیم

افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان

دیدار ملا یعقوب با هینت مالیزیایی در کابل

آزادی ۶۳ زندانی افغان از زندان پاکستان

وضعیت غزه بدتر از دوران آپارتاید در افریقای جنوبی است

پولیس ترکیه بیش از هزار پناهجوی اغلب افغان و پاکستانی را بازداشت کرد

سه کشور گروه هفت تحریم‌های جدید علیه ایران اعلام کردند

سفرهای متعدد هیئت‌های سیاسی به کابل نشان‌دهنده‌ پذیرفته شدن حکومت طالبان است

پیروزی پُر گول منچسترسیتی مقابل برایتون

در صورت مصادره دارایی‌ها؛ سطح روابط خود با واشنگتن را کاهش می دهیم

ادامه کمک های اتحادیه اروپا به مردم افغانستان

تبدیل شدن افغانستان به گورستان امیدهای دختران

مسدود شدن شاهراه هرات - بادغیس از اثر سیلاب ها

هشدار از احتمال بارندگی‌های شدید و سیلاب در ۳۴ ولایت کشور

توشیح بسته کمکی ۹۵ میلیارد دالری امریکا از سوی جو بایدن

یکی از بزرگ‌ترین اشتباهات بایدن عقب‌نشینی از افغانستان بود

عادی‌سازی روابط مشروط به تغییر رفتار حکومت طالبان است

حمایت حکومت طالبان از مبارزه حق طلبانه مردم فلسطین

قدرتهای بزرگ هسته‌ای بطور غیرمستقیم در اوکراین می‌جنگند

طالبان خواستار ارتقأ سطح دیپلوماتیک افغانستان در قزاقستان شدند

پاکستان : ایران و چین شرکای معتمد ما هستند

بانک جهانی برای آغاز پروژه «کاسا یکهزار» آمادگی می گیرد

لیورپول به اورتون باخت، یونایتد مقابل شفیلد پیروز شد


خبرهای پزشکی


خبرگزاري انصار ©  |  درباره ما  |  ارتباط با ما  |  نسخه موبایل  |  پیوندها  |  طراحى و پشتيبانى توسط: شركت شبكه نگاه
استفاده از مطالب اين سايت با ذكر منبع (لينك سايت) مجاز است.