درباره ما  |  ارتباط با ما  |  RSS  |  آرشیو  |  1403-02-07  |  2024-04-26  |  بروز شده در: 1403/02/07 - 03:06:0 FA | AR | PS | EN
سه کشور گروه هفت تحریم‌های جدید علیه ایران اعلام کردند             سفرهای متعدد هیئت‌های سیاسی به کابل نشان‌دهنده‌ پذیرفته شدن حکومت طالبان است            پیروزی پُر گول منچسترسیتی مقابل برایتون            در صورت مصادره دارایی‌ها؛ سطح روابط خود با واشنگتن را کاهش می دهیم            ادامه کمک های اتحادیه اروپا به مردم افغانستان            تبدیل شدن افغانستان به گورستان امیدهای دختران            مسدود شدن شاهراه هرات - بادغیس از اثر سیلاب ها            هشدار از احتمال بارندگی‌های شدید و سیلاب در ۳۴ ولایت کشور             توشیح بسته کمکی ۹۵ میلیارد دالری امریکا از سوی جو بایدن             یکی از بزرگ‌ترین اشتباهات بایدن عقب‌نشینی از افغانستان بود            عادی‌سازی روابط مشروط به تغییر رفتار حکومت طالبان است             حمایت حکومت طالبان از مبارزه حق طلبانه مردم فلسطین            قدرتهای بزرگ هسته‌ای بطور غیرمستقیم در اوکراین می‌جنگند             طالبان خواستار ارتقأ سطح دیپلوماتیک افغانستان در قزاقستان شدند            پاکستان : ایران و چین شرکای معتمد ما هستند            






تاریخ نشر: 1392/7/14 - 10:20:35
تعداد بازدید: 1589
با دوستان خود به اشتراک بگذارید

بازگشت دوباره به التحریر
بازگشت دوباره به التحریر

نویسنده: حامد رشیدی

معادلات سیاسی و امنیتی در قاهره همچنان بر هم ریخته است. به جرأت میتواند گفت که مصر از نوعی آنارشی رنج میبرد که حاصل دخالت مستقیم نظامیان در قدرت است. سقوط دولت مرسی به واسطه اقدامات ارتش از یک سو و برخی بیتدبیری‌های اخوان المسلمین در دوران حکومتداری از سوی دیگر و از همه مهم تر، دخالتهای ایالات متحده آمریکا ورژیم اشغالگر قدس و عربستان سعودی در معادلات داخلی مصر سبب شد تا قاهره چهره‌ای مخدوش پیدا کند. به راستی این چهره مخدوش چه زمانی ترمیم خواهد شد؟

زمانی که ملت مصر دیکتاتور قاهره را سرنگون کردند، مطالبات مشخصی از دولت جدید خود داشتند. در ابتدای سال 1390، قبل از سرکار آمدن دولت محمد مرسی، بیش از نیمی از کسانی که در نظر سنجی موسسه "پیو" در مصر مورد پرسش قرار گرفتند خواستار لغو قرار داد صلح کمپ دیوید با تل آویو بودند. در همین نظرسنجی آمده بود که اکثریت مصریها خواهان تبعیت قوانین کشورشان از آموزه‌های قرآن هستند. نکته جالب توجه اینکه اکثر شهروندان مصری در نظرسنجی‌های متعدد خواستار حضور احزاب مذهبی در راس معادلات سیاسی کشور خود بودند. با این وجود در همان دوران پرحرارت (ماههای اولیه سقوط مبارک) نیز اکثر شهروندان مصری با حضور گروههای افراطی و تکفیری در قدرت مخالف بودند. به عبارت بهتر، شهروندان مصری خواستار استقرار حکومتی مسلمان، متعادل و با فاصله از رژیم صهیونیستی و متعاقبا ایالات متحده امریکا بودند. در سال 2012 میلادی روزنامه الاهرام مصر اعلام کرد که مطابق یک نظرسنجی فراگیر، اکثر مردم مصر روابط خود و ایالات متحده آمریکا را بحرانی دانسته بودند. به عبارت بهتر، امریکا ستیزی ملت مصر در جریان تحولات سیاسی سه ساله اخیر این کشور کاملا محرز است. دلیل این مسئله نیز حمایتهای مستمر سران دو حزب دموکرات و جمهوریخواه از دیکتاتوری حسنی مبارک بوده است. این آمریکا ستیزی همچنان در میان ملت مصر وجود دارد و از بین نرفته است. اگرچه بخش زیادی از مردم مصر از حکومتداری و اداره قدرت توسط اخوان المسلمین و مرسی ناراضی بوده اند، اما تنفر از ایالات متحده امریکا و رژیم صهیونیستی همچنان در بین انقلابیون وجود دارد.

آنچه مسلم است اینکه بحران و آَشوب همچنان مصر را فرا گرفته است. اخوان المسلمین مصر به شدت از ارتش این کشور برای برکناری رئیس جمهور اسلام گرای مصر انتقاد کرد و شیوه حکومت ارتش مصر را با آدولف هیتلر مقایسه کرد. از اوایل ماه جنوری که محمد مرسی، رئیس جمهور سابق مصر در پی ماه‌ها اعتراض با کودتای ارتش از قدرت برکنار شد، دولت این کشور تلاش‌هایی را برای غیرقانونی اعلام کردن فعالیت‌های اخوان‌المسلمین آغاز کرد. تاکنون ده‌ها تن از مقامات ارشد اخوان‌المسلمین از جمله محمد بدیع، رهبر آن به اتهام تحریک مردم به اعمال خشونت بازداشت شده‌اند. در پی برکناری مرسی، صدها تن از هواداران او که اکثر آنها از اعضای اخوان‌المسلمین هستند، در جریان درگیری با نیروهای نظامی در این کشور کشته شدند. اخوان‌المسلمین در سال 1954 رسما توسط مقامات نظامی مصر منحل شده بود، اما این حزب بار دیگر در اوایل سال جاری به عنوان سازمانی غیردولتی به ثبت رسید. این گروه همچنین رسما حزب آزادی و عدالت را به عنوان شاخه سیاسی خود در سال 2011 میلادی و در پی انقلاب مردمی مصر در این کشور ایجاد کرد. محمد مرسی رهبر این حزب توانست در جریان انتخاباتی که در سال 2012 میلادی در این کشور برگزار شد، به عنوان اولین رئیس جمهور پس از سقوط حکومت حسنی مبارک به قدرت برسد.

ظاهرا هدف از این انتقادات جلب حمایت از اخوان المسلمین و تظاهرات برنامه ریزی شده آنها علیه ارتش و کودتای سوم جولای آنها است. حامیان ارتش مصر نیز در نظر دارند این هفته تظاهراتی را در مرکز قاهره به مناسبت آغاز جنگ مصر علیه اسرائیل در سال 1973 برگزار کنند که این امر احتمالات دوباره درگیری‌های خشونت آمیز را میان دو طرف افزایش خواهد داد.

بیانیه اخوان المسلمین در حالی منتشر شد که کاترین اشتون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در تلاش برای کاهش بحران سیاسی مصر در حال بازدید از قاهره است. وی اخیرا با جنرال عبدالفتاح السیسی فرمانده ارتش مصر ملاقات کرد.

دولت مصر اعلام کرد که برای مصادره دارایی‌های اخوان‌المسلمین اقدام خواهد کرد. در پی سرکوب‌های پس از خلع قدرت محمد مرسی، فعالیت شبکه اخوان‌المسلمین در مصر ممنوع شده است. دولت مصر می‌گوید این مصادره همچنین شامل خدمات اجتماعی گسترده‌ای از جمله بیمارستان‌ها، مکاتب و خیریه‌ها می‌شود که اخوان‌المسلمین ارائه می‌کند. دادگاه مصر اخیرا به منع فعالیت اخوان‌المسلمین حکم داده بود و اکنون این حکم پس از مهلت استیناف، تایید شده است.  بر هیچ کس پوشیده نیست که دولت باراک اوباما رئیس جمهور ایالات متحده امریکا تا آخرین روزهای سقوط مبارک از وی حمایت میکرد و حتی نسبت به سرکوب انقلابیون کمترین موضعی نمی گرفت. در هر صورت باید مراقب حرکات خزنده حسنی مبارک و همراهانش در فضای سیاسی داخلی مصر بود. این حرکات خزنده میتواند پیام یا نشانه‌ای دال بر رسوب دوباره دیکتاتوری غربی- صهیونیستی در مصر باشد. حسنی مبارک خود قبلا نماد این نوع دیکتاتوری در قاهره بوده است. هم اکنون ملت مصر در چنین برهه حساسی باید "دشمن شناسی" دقیق را در صدر اهداف خود تعریف کند. در این خصوص ایالات متحده امریکا و عربستان سعودی حکم اصلی ترین کانونهای القای توطئه و آشوب در مصر را دارند. افزایش سطح مراودات سیاسی، امنیتی، تجاری و حتی برگزاری مانورهای نظامی مشترک میان مصر و عربستان در دوران مرسی چه معنا و مفهومی داشته است؟ حافظه تاریخی مرسی تا اندازه‌ای ضعیف شده بود که حمایتهای وقیحانه ریاض از حسنی مبارک را در دوران دستگیری و زندانی شدن و شکنجه اعضای اخوان المسلمین در مصر را فراموش و تصویری آرمانگرایانه از ریاض ترسیم کرد. به جرات میتوان ادعا کرد که یکی از اصلی ترین عوامل تضعیف حکومت مرسی ترسیم تصاویر غیر واقعی و خیال پردازانه از کاخ سفید، عربستان و حتی جامعه مصر بوده است.از این رو ملت مصر در برهه حساس فعلی نیز باید مراقب سه دشمن ثابت خود یعنی امریکا، تل آویو و عربستان سعودی باشند.

لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/931






*
*

*



نیز بخوانید

آینده تاریک یا روشن؛ در انتظار اقتصاد افغانستان


آیا امریکا جنگ اوکراین را به طرف جنگ جهانی سوم هدایت می‌کند؟


آیا امریکا خواستار حذف قطر از میانجیگری است؟


پرونده احیای برجام روی میز بایدن


آیا حمله اسرائیل به ایران؛ پایان ماجراجویی است؟


ایران و اسرائیل را از جنگ بزرگ دور کنید


پرجمعیت‌ترین کشور دنیا در آستانه برگزاری طولانی‌ترین انتخابات


معیارهای دوگانه امریکا؛ از حمایت اوکراین تا سکوت در غزه


رسانه‌های اسرائیلی از خیانت اردن به جهان اسلام شگفت زده شدند


نیویارک تایمز:ایران بطور مستقیم با امریکا درگیر نمی شود


کمبود نیروی جنگی در ناتو برای مقابله با روسیه


آیا روابط ترکیه و رژیم اسراییل متوقف شد؟


تغییر جغرافیای جنگ در خاورمیانه؛ آیا نتانیاهو موفق شد؟


جنگ خونین و ویرانگر غزه وارد ششمین ماه شد


توافقنامه ترامپ امریکا را مجبور به خروج از افغانستان کرد


وضعیت غزه نشانگر بربریت ذاتی سرمایه‌داری جهانی است


آیا واقعاٌ ترامپ مصمم به خروج از ناتو است؟


روسیه در موضع برتر قرار دارد، پوتین به کم قانع نیست


آیا اروپا آمادگی ریاست جمهوری مجدد ترامپ را دارد؟


دیدار های بلینکن با سران کشورهای عرب زمینه ساز صلح در غزه می شود؟


کشور های غربی برای اعمال تحریم بر ایران اختلاف دارند


چین، بدون روسیه مذاکرات صلح اوکراین را تحریم می‌کنیم


آمادگی روسیه برای جنگ با ناتو


آیا امریکا توان منزوی کردن حکومت طالبان را ندارد؟


ضرورت بازتعریف روابط ایران و پاکستان در دولت جدید





پربازدیدها
پربحث ها


اخبار تازه را در موبایل خود ببینید.

ansarpress.com/m



نظرسنجی

به نظر شما با پذیرفتن خط دیورند و مرز فعلی بین افغانستان و پاکستان توسط افغانستان، صلح در افغانستان برقرار میشود؟

بله

خیر

معلومـ نیست

مشاهده نتایج


آخرین خبرها

پولیس ترکیه بیش از هزار پناهجوی اغلب افغان و پاکستانی را بازداشت کرد

سه کشور گروه هفت تحریم‌های جدید علیه ایران اعلام کردند

سفرهای متعدد هیئت‌های سیاسی به کابل نشان‌دهنده‌ پذیرفته شدن حکومت طالبان است

پیروزی پُر گول منچسترسیتی مقابل برایتون

در صورت مصادره دارایی‌ها؛ سطح روابط خود با واشنگتن را کاهش می دهیم

ادامه کمک های اتحادیه اروپا به مردم افغانستان

تبدیل شدن افغانستان به گورستان امیدهای دختران

مسدود شدن شاهراه هرات - بادغیس از اثر سیلاب ها

هشدار از احتمال بارندگی‌های شدید و سیلاب در ۳۴ ولایت کشور

توشیح بسته کمکی ۹۵ میلیارد دالری امریکا از سوی جو بایدن

یکی از بزرگ‌ترین اشتباهات بایدن عقب‌نشینی از افغانستان بود

عادی‌سازی روابط مشروط به تغییر رفتار حکومت طالبان است

حمایت حکومت طالبان از مبارزه حق طلبانه مردم فلسطین

قدرتهای بزرگ هسته‌ای بطور غیرمستقیم در اوکراین می‌جنگند

طالبان خواستار ارتقأ سطح دیپلوماتیک افغانستان در قزاقستان شدند

پاکستان : ایران و چین شرکای معتمد ما هستند

بانک جهانی برای آغاز پروژه «کاسا یکهزار» آمادگی می گیرد

لیورپول به اورتون باخت، یونایتد مقابل شفیلد پیروز شد

روابط حسنه خویش را با کشور‌های همسایه و منطقه محکم نموده‌ایم

شکست تیم ملی فوتسال افغانستان مقابل تاجکستان

روابط مثبت روسیه با حکومت طالبان ادامه خواهد داشت

یک هیئت بلندپایه تجاری ترکمنستان به کابل سفر کرده است

هدف دشمنان افغانستان؛ تضعیف و تجزیه کشور است

بیش از ۷ هزار پناهجوی افغان طی ۱۰ روز اخیر از پاکستان اخراج شدند

اعتراض به حکم ابتدایی در مورد میر رحمان رحمانی را رد شد


خبرهای پزشکی


خبرگزاري انصار ©  |  درباره ما  |  ارتباط با ما  |  نسخه موبایل  |  پیوندها  |  طراحى و پشتيبانى توسط: شركت شبكه نگاه
استفاده از مطالب اين سايت با ذكر منبع (لينك سايت) مجاز است.