درباره ما  |  ارتباط با ما  |  RSS  |  آرشیو  |  1403-01-10  |  2024-03-29  |  بروز شده در: 1403/01/10 - 03:22:5 FA | AR | PS | EN
ایران و روسیه از پیشرفت پروژه های مالی فی مابین ابراز رضایت کردند            ۷۰ درصد خانه‌های نوار غزه دیگر قابل سکونت نیست             داعش شکست خورده، برخی افراد داعش را تبلیغ می‌‌کنند            کاردار پاکستان سفر هیئت پاکستانی به کابل را موفق خواند            ضرر یک میلیارد دالری افغانستان بخاطر محدودیت‌ بر زنان شاغل            توقف واردات کالاهای بی کیفیت از تمامی مسیرهای کشور            شهدای نوار غزه به بیشتر 32500 تن رسید            مک کال خواستار آزادی یک تبعه امریکا از زندان حکومت طالبان شد             وزیر دفاع پاکستان افغانستان را منبع تروریزم علیه پاکستان خواند             جانباختن ۹۴۹ تن در حوادث ترافیکی طی شش ماه گذشته            معاون راه آهن روسیه؛ مهمان حکومت طالبان در کابل            احتمال بارندگی و سیلاب های آنی در ۳۳ ولایت کشور            تیم فوتسال کشور با شکست مقابل تایلند از رسیدن به فاینل باز ماند             پوتین ادعای جنگ روسیه با ناتو را مزخرف خواند            بیش از یک سوم جمعیت جهان با ناامنی غذایی مواجه هستند            






تاریخ نشر: 1392/7/8 - 09:12:35
تعداد بازدید: 1147
با دوستان خود به اشتراک بگذارید

موفقیت دیگری برای جبهۀ مقاومت
موفقیت دیگری برای جبهۀ مقاومت

نویسنده: سمیرا پیمانفر

سرانجام شورای امنیت توانست با اجماع اعضا در مورد مسئله سوریه یك قطعنامه صادر كند. قطعنامه‌‌ای كه بیش از همه مایه موفقیت سوریه و جبهه مقاومت و شكستی برای جریان‌های افراطی بود.

بر اساس تصمیم جلسه اضطراری شورای اجرایی سازمان منع سلاحهای شیمیایی که با اجماع اعضا به تصویب رسید، استفاده از سلاح‌های شیمیایی به شدت محکوم شده و الحاق سوریه به کنوانسیون منع سلاح‌های شیمیایی و اعلام آمادگی آن برای اجرای موقت کنوانسیون مدنظر شورا قرار گرفت. بر طبق این تصمیم، سلاح‌های شیمیایی در قلمرو سوریه باید تا نیمه اول سال 2014 منهدم شوند و در این خصوص سازمان محوریت و مرکزیت راستی آزمایی و انهدام سلاحهای شیمیایی سوریه را بر عهده خواهد داشت. همچنین ترتیبات مربوط به امحاء، مانند زمان بندی دقیق‌تر امحاء (شامل هرگونه تغییر در زمان اعلامی امحاء) و مکان امحاء و دیگر موضوعات فنی مربوطه باید در اجلاس شورای اجرایی که تا پیش از 15 نوامبر تشکیل خواهد شد، به تصویب برسد. طبق بخش دیگری از تصمیم، شورای اجرایی سازمان منع سلاح‌های شیمیایی مسئول احراز ادعاها یا گزارش‌ها در خصوص عدم پایبندی به اجرای این تصمیم است و از این رو، یک بار دیگر مباحث پس از اتخاذ تصمیم نیز در صلاحیت این شورا باقی مانده است. در بخشی دیگر از این تصمیم نیز از تمامی غیر اعضاء قویا خواسته شده تا در راستای تقویت امنیت ملی خود و صلح و امنیت جهانی فوری و بدون هیچ گونه پیش شرط به کنوانسیون بپیوندند.

لازم به توضیح است رژیم صهیونیستی در منطقه خاورمیانه عضو این کنوانسیون نیست از طرف دیگر، تصمیم شورا تصریح کرده است که این تصمیم با توجه به شرایط اضطراری و فوق العاده سوریه و سلاحهای شیمیایی در آن کشور اتخاذ شده است و هیچ گونه سابقه‌ای را برای آینده ایجاد نمی کند.

سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه نیز در مصاحبه‌ای با شبکه تلویزیونی کانال یک کشورش گفت: قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل به طور قطع استفاده از زور یا اجرای فصل هفتم منشور سازمان ملل در خصوص سوریه را رد می‌کند.

وی تاکید کرد: اگر اسناد و مدارک جامع و بدون ابهامی در رابطه با سرپیچی و عدم تبعیت سوریه از این قطعنامه بدست آید، هرگونه استفاده از زور براساس فصل هفتم منشور سازمان ملل نیازمند یک قطعنامه جدید خواهد بود.لاوروف همچنین افزود: تمامی کشورهای عضو سازمان ملل باید برای تضمین این مسئله که کشورشان برای تامین تسلیحات شیمیایی مخالفان سوری اقدام نمی‌کند. مسئله استفاده از زور در صورت سرپیچی سوریه از این قطعنامه مسئله مورد اختلاف میان امریکا و روسیه است.

وزیر امور خارجه روسیه کمی پس از تصویب قطعنامه شورای امنیت گفت: این قطعنامه مانع اقدامات تنبیهی اتوماتیک‌وار می‌شود. این قطعنامه توافقات حاصل شده میان امریکا و روسیه را در نشست ژنو تایید می‌کند که نقض الزامات آن و همچنین استفاده از سلاح‌های شیمیایی توسط هر کسی، موضوعی است که باید توسط شورای امنیت مورد بررسی قرار گیرد.

پکن نیز از تصویب قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل درباره سوریه استقبال کرد و تاکید کرد که این مسئله بازتاب اتحاد اعضای شورای امنیت است.

(وانگ یی) وزیر خارجه چین گفت: ما از تصویب قطعنامه 2118 به اتفاق آرا که بحران سوریه را در آستانه جنگ به مسیر صلح باز می‌گرداند دلگرم شدیم. این قطعنامه یک فرصت جدید برای حل موضوع سیاسی سوریه پیش پای ما می‌گذارد.

وی افزود: این برای اولین بار است که شورای امنیت سازمان ملل درباره مسئله سوریه یک قطعنامه صادر می‌کند و از این نظر بسیار با اهمیت است. وانگ یی همچنین گفت: درباره مسئله سوریه شورای امنیت باید در ذهن خود اهداف و اصول منشور ملل متحد را در نظر داشته باشد و براساس خواست مردم سوریه جهان و تاریخ عمل کند.

با این حال باید گفت كه سوریه در این موضوع با موفقیت عمل كرده است. چرا كه از یك سو غربی‌ها به هیچ كدام از اهدافشان در خصوص دمشق مثل استفاده از فصل هفتم منشور سازمان ملل دست نیافته اند و از سوی دیگر سوریه نیز چیز زیادی از دست نداده است. چرا كه استفاده از سلاح‌های شیمیایی به هیچ وجه در جنگ‌های داخلی كه جبهه بندی مشخصی بین ارتش و معارضان وجود ندارد قابل استفاده نمی‌باشد. جالب اینجاست كه رسانه‌های اسرائیلی نیز به این شكست قابل توجه غرب اشاره كرده اند.

روزنامه اسرائیل الیوم در مقاله‌ای تاکید کرد که در موضوع سوریه، یکباره از این قضیه کنار کشید و به جای آن شورای امنیت قرار گرفت که خود را طرفی میدانست که باید توافقنامه ژنو را اجرایی می‌کرد، اوباما البته تحریم‌های بین الملی را برای دمشق تعیین کرد که در صورت عدم تعهد به خلع سلاح شیمیایی آنها را اعمال خواهد کرد.

كاترین اشتون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز تاكید كرد كه این اتحادیه از هرگونه اقدام بین المللی جهت انهدام انبار شیمیایی سوریه حمایت خواهد كرد. اشتون در بیانیه‌ای اعلام كرد: قطعنامه دیروز سازمان ملل گامی به جلو به سمت پاسخ بین المللی یكپارچه برای مقابله با بحران سوریه است. وی افزود: این قطعنامه راه را به روی انهدام سلاح شیمیایی سوریه باز میكند و پاسخی به تهدید ناشی از سلاح‌های كشتار جمعی است.

اما در این میان همچنان دولت تركیه بر مواضع قبلی خود پایدار است و در حالی كه غرب وعلی الخصوص امریكا متوجه شده‌اند توانایی مقابله با جبهه مقاومت را ندارند همچنان بر طبل براندازی دولت اسد میكوبد. احمد داوود اوغلو،‌ وزیر خارجه ترکیه در سخنانی در نشست وزیران خارجه کشورهای عضو سازمان همکاری‌های اسلامی اعلام کرد: از بین بردن سلاح‌های شیمیایی سوریه به پایان رنج‌ها و کشتارها در سوریه نمی انجامد؛ چراکه مسئله سلاح‌های شیمیایی تنها یک بعد از ابعاد بحران سوریه است و شورای امنیت باید به مسئولیت‌های خود در قبال متوقف کردن کشتارها در سوریه عمل کند. وی افزود: از بین بردن سلاح‌های شیمیایی نظام سوریه اقدامی مثبت است، اما شورای امنیت باید موضعی مشخص نسبت به توافق حاصل شده اتخاذ کند.

وزیر خارجه ترکیه همچنین مدعی شد: استفاده نظام بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه از سلاح‌های شیمیایی در "غوطة" دمشق چیزی است که بازرسان سازمان ملل نیز به وقوع آن اعتراف کردند. این اقدام منافی ارزش‌های اسلامی و انسانی و مخالف با قوانین بین‌المللی است.

داوود اوغلو گفت: من از جامعه جهانی می‌خواهم که تلاش‌ خود را برای پایان دادن به اقدامات غیر انسانی علیه ملت سوریه به کار بندد.

اما در نهایت باید گفت تصویب قطعنامه اخیر در شورای امنیت آنهم بدون تاكید بر فصل هفتم منشور سازمان ملل حاكی از شكست و

عقب نشینی غربی‌ها در مقابله با جبهه مقاومت دارد.

آنها در حالی از مواضع قبلی خود كوتاه آمده‌اند كه مدعی بودند می‌توانند در زمانی كوتاه دولت بشار اسد را ساقط كنند اما سوریه با توجه به حمایت‌های مردمی در داخل و حمایت‌های گروه‌های مقاومت در بیرون سرپا و مستحكم است.

لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/866






*
*

*



نیز بخوانید

روسیه در موضع برتر قرار دارد، پوتین به کم قانع نیست


آیا اروپا آمادگی ریاست جمهوری مجدد ترامپ را دارد؟


دیدار های بلینکن با سران کشورهای عرب زمینه ساز صلح در غزه می شود؟


کشور های غربی برای اعمال تحریم بر ایران اختلاف دارند


چین، بدون روسیه مذاکرات صلح اوکراین را تحریم می‌کنیم


آمادگی روسیه برای جنگ با ناتو


آیا امریکا توان منزوی کردن حکومت طالبان را ندارد؟


ضرورت بازتعریف روابط ایران و پاکستان در دولت جدید


دیدگاه نامزدهای انتخابات روسیه درباره جنگ اوکراین


کمک های انسانی به غزه یا یک نمایش نظامی تمام‌عیار


اروپا در اندیشه خارج شدن از وابستگی بیش‌ازحد به امریکا


پافشاری روسیه بر تعامل با حکومت طالبان در افغانستان


سیاست دولت جدید پاکستان درقبال مهاجران تغییر خواهد کرد؟


تمرکز بر «راه لاجورد»؛ افغانستان معطل دیگران نمی‌ماند


چرا هند از اسرائیل حمایت می‌کند؟


کشته و زخمی شدن 772 درگزارش سالانه یک نهاد حقوق بشری


بازی پنهانی امریکا، روسیه و چین با حق وتو


بعد از گذشت دوسال ؛ آینده‌ی نامعلوم کی‌یف با ورود به سال سوم جنگ


احتمال تسلیمی اوکراین به روسیه و نابودی ائتلاف ناتو در صورت پیروزی ترامپ


ایران ابرقدرت منطقه‌ای در برابر نفوذ امریکا و اسرائیل شده است


آیا تغییر رژیم اوکراین در راه است؟


روزگار دشوار اروپا در محاصره ترامپ و پوتین


گزارش جدید یوناما از نوع زندگی زنان در افغانستان؛ در آستانه نشست دوحه


امریکا به دنبال تشکیل دولت مستقل فلسطینی؛ اتمام صبر بایدن در برابر نتانیاهو تمام


شورای امنیت سازمان ملل باید اصلاح شود





پربازدیدها
پربحث ها


اخبار تازه را در موبایل خود ببینید.

ansarpress.com/m



نظرسنجی

به نظر شما با پذیرفتن خط دیورند و مرز فعلی بین افغانستان و پاکستان توسط افغانستان، صلح در افغانستان برقرار میشود؟

بله

خیر

معلومـ نیست

مشاهده نتایج


آخرین خبرها

امضا قرارداد ساخت آخرین قسمت پروژه‌ی خط آهن خواف - هرات

ایران و روسیه از پیشرفت پروژه های مالی فی مابین ابراز رضایت کردند

۷۰ درصد خانه‌های نوار غزه دیگر قابل سکونت نیست

داعش شکست خورده، برخی افراد داعش را تبلیغ می‌‌کنند

کاردار پاکستان سفر هیئت پاکستانی به کابل را موفق خواند

ضرر یک میلیارد دالری افغانستان بخاطر محدودیت‌ بر زنان شاغل

توقف واردات کالاهای بی کیفیت از تمامی مسیرهای کشور

شهدای نوار غزه به بیشتر 32500 تن رسید

مک کال خواستار آزادی یک تبعه امریکا از زندان حکومت طالبان شد

وزیر دفاع پاکستان افغانستان را منبع تروریزم علیه پاکستان خواند

جانباختن ۹۴۹ تن در حوادث ترافیکی طی شش ماه گذشته

معاون راه آهن روسیه؛ مهمان حکومت طالبان در کابل

احتمال بارندگی و سیلاب های آنی در ۳۳ ولایت کشور

تیم فوتسال کشور با شکست مقابل تایلند از رسیدن به فاینل باز ماند

پوتین ادعای جنگ روسیه با ناتو را مزخرف خواند

بیش از یک سوم جمعیت جهان با ناامنی غذایی مواجه هستند

مسی در زندگی ورزشی اش دیگر رؤیایی ندارد

هیچ ارگانی جز وزارت اطلاعات و فرهنگ حق مداخله در تخلفات رسانه‌ای ندارد

استفاده تسلیحات ما توسط طالبان پیام ضعف را منعکس می‌کند

دیدار وزیر خارجه حکومت طالبان با هیئت پاکستانی در کابل

محکومیت کشته شدن شهروندان چینی در پاکستان از سوی حکومت طالبان

صف آرایی تیم فوتسال کشور مقابل تیم تایلند

کمک ۱۵ میلیون یورویی آلمان به افغانستان

هنوز هم نام بیشتر از ۲۰ مقام طالبان در فهرست سیاه قرار دارد

وعده همکاری چین با سکتور صحت افغانستان


خبرهای پزشکی


خبرگزاري انصار ©  |  درباره ما  |  ارتباط با ما  |  نسخه موبایل  |  پیوندها  |  طراحى و پشتيبانى توسط: شركت شبكه نگاه
استفاده از مطالب اين سايت با ذكر منبع (لينك سايت) مجاز است.