درباره ما  |  ارتباط با ما  |  RSS  |  آرشیو  |  1403-02-07  |  2024-04-26  |  بروز شده در: 1403/02/07 - 13:12:0 FA | AR | PS | EN
آغاز نشست سه‌جانبه میان حکومت طالبان، ترکمنستان و قزاقستان             با شکست عراق، نیمی از راه جام جهانی را طی کردیم            افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان             دیدار ملا یعقوب با هینت مالیزیایی در کابل            آزادی ۶۳ زندانی افغان از زندان پاکستان            وضعیت غزه بدتر از دوران آپارتاید در افریقای جنوبی است            پولیس ترکیه بیش از هزار پناهجوی اغلب افغان و پاکستانی را بازداشت کرد            سه کشور گروه هفت تحریم‌های جدید علیه ایران اعلام کردند             سفرهای متعدد هیئت‌های سیاسی به کابل نشان‌دهنده‌ پذیرفته شدن حکومت طالبان است            پیروزی پُر گول منچسترسیتی مقابل برایتون            در صورت مصادره دارایی‌ها؛ سطح روابط خود با واشنگتن را کاهش می دهیم            ادامه کمک های اتحادیه اروپا به مردم افغانستان            تبدیل شدن افغانستان به گورستان امیدهای دختران            مسدود شدن شاهراه هرات - بادغیس از اثر سیلاب ها            هشدار از احتمال بارندگی‌های شدید و سیلاب در ۳۴ ولایت کشور            






تاریخ نشر: 1396/5/1 - 14:25:40
تعداد بازدید: 1501
با دوستان خود به اشتراک بگذارید

امریکا جنایات و تلفات نظامیان شان در افغانستان را پنهان میکنند
 امریکا جنایات و تلفات نظامیان شان در افغانستان را پنهان میکنند

از زمان حملۀ امریکا به افغانستان در سال 2001 تاکنون حدود 2400 امریکایی و هزاران غیر نظامی افغان کشته و هزاران خانواده بیسرپناه و مهاجر شدند.

به تاریخ 7 اکتوبر 2001، ارتش امریکا آغاز به حملات هوایی بر مناطق مختلف افغانستان نموده، اعلان کرد که با استفاده از تکنولوژی پیشرفته و (بمب‌های هوشمند) فقط اهداف نظامی هدفگیری شده به غیرنظامیان تلفاتی به بار نخواهد آمد. از سوی دیگر رسانه‌های غربی و نوکران تکنوکرات و جنگسالار امریکا، که بسته‌های دالر به سوی شان پرتاب می‌شد، باغ‌های سرخ و سبز به مردم نشان می‌داند که گویا با آمدن امریکا طالبان برای ابد سرنگون و افغانستان به کشور پیشرفته‌ای مبدل شده در آن عدالت و آزادی و حقوق زن و شکوفایی موج خواهد زد. تعدادی از (تحلیلگران) مزدبگیر امریکا به حدی پیش می‌رفتند که جاپان را مثال آورده، استدلال می‌نمودند که حضور نظامی امریکا در آن کشور بود که توانست به پیشرفت‌های شگرف برسد و افغانستان نیز چنین آینده‌ای خواهد داشت.
اما در پس اینهمه تبلیغات و عوام‌فریبی‌ها، دسته دسته شهروندان معصوم افغانستان در بمباردمان‌های امریکا و متحدانش قربانی می‌شدند که خبرش کم‌تر در رسانه‌ها بیرون شده و تا امروز کسی از میزان تلفات غیرنظامی و سیه‌روزی‌های آن هموطنان یادی نکرد.
یک نویسنده و فعال صلح‌طلب می‌گوید جنگ افغانستان هیچ ارتباطی با امنیت و کمک به مردم این کشور ندارد و تنها در راستای منافع ژئواستراتژیک و تجاری امریکا است.
ریان داوسون شنبه در مصاحبه با پرس‌تی‌وی گفت: (آنها (امریکایی‌ها) در حال شکست دادن طالبان نیستند. آنها هیچ چیزی به دست نیاورده‌اند. (اسامه) بن لادن چند سال است که مرده‌است. آنها واقعاً با تروریسم نمی‌جنگند.)
سخنان وی در حالی مطرح می‌شود که خشم افغان‌ها از حملۀ هوایی مرگبار اخیر امریکا به ولایت قندوز در شمال و استفاده مادر بم‌ها در ولایت ننگرهار افغانستان همچنان ادامه دارد. در این حملات به صد‌ها غیرنظامی ازجمله زنان و کودکان کشته شدند. امریکا مدعی است که نیروهایش این حملۀ هوایی را برای دفاع از خود در برابر گروه طالبان انجام دادند.
وی افزود جنگ افغانستان صرفاً نبردی برای (سودجویی) و تداوم (تجارت مواد مخدر) است چرا که سازمان اطلاعات مرکزی امریکا (سیا) از داد و ستد مواد مخدر برای کمک مالی پنهانی به گروه‌های تروریستی در سراسر جهان استفاده می‌کند.
این کارشناس سیاسی تأکید کرد: (آنها (امریکایی‌ها) به همین دلیل در ویتنام هم حضور داشتند. آنها برای مقابله با کمونیست‌ها به این کشور نرفته بودند.آنها برای تداوم قاچاق مواد مخدر آنجا بودند چرا که سیا با بودجۀ حاصل از این بازار سیاه به گروه‌های تروریستی کمک می‌کند.)
داوسون همچنین خاطرنشان کرد دلیل دیگر باقی ماندن امریکا در افغانستان این است که این درگیری مانع کشیدن خط لولۀ گاز به چین می‌شود.
وی افزود: (هیچ سرمایه‌گذاری حاضر نمی‌شود پول خود را در یک پروژۀ احداث خطوط گاز صرف کند که از یک منطقۀ جنگ‌زده می‌گذرد)...
پس از تجاوز نظامی امریکا به افغانستان در سال 2001، طالبان از قدرت برکنار شد ولی همچنان پس از گذشت 16 سال از آن واقعه و به‌رغم حضور نیروهای خارجی، هنوز هم مناطق مختلف افغانستان صحنۀ ناآرامی و درگیری است.
فاتو بنسودا، دادستان دیوان بین المللی جنایی چندی قبل اعلام کرد که (دلایلی منطقی) برای اعتقاد به این موضوع وجود دارد که شماری از سربازان آمریکایی در افغانستان مرتکب جنایات جنگی شده اند.
بر این اساس، احتمال میرود بزودی خانم بنسودا خواهان بازشدن پرونده تحقیق در زمینه جرایم جنگی نظامیان آمریکا در افغانستان شود اما از آنجا که ایالات متحده آمریکا عضو دیوان بین المللی جنایی نیست، این موضوع میتواند مانع از باز شدن پای متهمان احتمالی آمریکایی به دیوان شود.
بنابر گزارشها، در جریان درگیری‌های افغانستان علاوه بر ارتکاب جنایات علیه بشریت توسط نیروهای طالبان و شبکه حقانی، همچنین جرایم نیروهای دولتی افغانستان، اداره امنیت ملی و پولیس این کشور، مواردی از جنایات جنگی از جمله شکنجه و بدرفتاری نیز از سوی نیروهای نظامی و امنیتی آمریکایی مستقر در افغانستان دیده شده است.
اسناد و شواهد گردآوری شده، حاکی از جرایم جنگی نظامیان آمریکا بویژه طی سالهای 2003 و 2004 میلادی است و ارتکاب برخی از جرایم تا سال 2014 میلادی نیز همچنان ادامه داشته است.
محکمه بین‌المللی‌هاگ می‌گوید که بر اساس تحقیقات اولیۀ این نهاد، ایالات متحده امریکا با شکنجه کردن زندانیان در افغانستان جنایات جنگی را مرتکب شده ‌است. این نخستین بار است که دوسیه‌های عاملان جرایم جنگی در افغانستان، که شامل جنایات نیروهای امریکایی در این کشور نیز می‌شود، روی میز محکمۀ‌هاگ قرار می‌گیرد.
هرچند ایالات متحده امریکا عضو این محکمه نیست؛ اما اتباع آن کشور در صورت ارتکاب جرم در کشوری که عضو محکمه است، توسط این محکمۀ مورد پیگرد قرار گرفته می‌تواند و از آنجاییکه افغانستان عضویت محکمه بین‌المللی‌هاگ را دارد، جرایم جنگی نیروهای امریکایی در افغانستان شامل صلاحیت‌های این نهاد می‌باشد.
ایالات متحدۀ امریکا در حالی مرتکب جنایات جنگی در جنگ افغانستان شده که خود را حامی حقوق بشر در جهان می‌داند و کشور‌های دیگر را به دلیل نقض حقوق بشر مورد انتقاد قرار می‌دهد.
هرچند تا هنوز محکمه بین‌المللی جرایم در مورد جنایات جنگی که در طول سال‌های جنگ و بعد از آن در زمان حضور نیروهای خارجی در افغانستان صورت گرفته، آمار و معلومات مشخص را ارائه نکرده است، اما در گزارش اخیر این نهاد به چند نمونه محدود از جنایات جنگی نیروهای امریکایی در مورد زندانیان بی‌گناه اشاره شده است.
حقیقت آن است که دستگیری و شکنجۀ زندانیان بی‌گناه افغان یگانه جنایت نیروهای امریکایی نیست، بلکه این نیروها در جریان یک و نیم دهه گذشته هزارها افغان بی‌گناه بشمول سالخوردگان، کودکان و زنان را در جریان حملات هوایی، عملیات شبانه و غیره کشته و زخمی کرده و شماری زیاد افراد بی‌گناه را بازداشت و زندانی کرده‌اند که شماری از آنها تحت شکنجه‌ها جان‌های خود را از دست داده‌اند. همۀ این کشتارها آگاهانه انجام شده و جزء جنایات جنگی محسوب می‌شوند که به گونۀ مثال می‌توان به بمباردمان شفاخانۀ داکتران بدون مرز در کندز اشاره کرد که مسؤولین شفاخانه، کوردینات دقیق شفاخانه را به نیروهای امریکایی فرستاده بودند و در جریان بمبارد نیز در تماس با نیروهای ایتلاف به آنان گفته بودند که "درجریان تخریب یک شفاخانه هستید".
محکمه بین‌المللی جرایم در‌هاگ با کتمان این همه جنایات و برای اعادۀ حیثیت این نهاد با نشر این گزارش مختصر تلاش دارد تا از یک سو جنایات چندین‌ساله نیروهای خارجی در افغانستان را نادیده بگیرد و از سوی دیگر، نهاد خود را ناظر اوضاع جلوه دهند.

منبع: اسپوتنیک

 

لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/7660


تگ ها:






*
*

*



نیز بخوانید

مالیزیا در زمینه امنیت سایبری با افغانستان اعلام همکاری کرد


دیدار ملا یعقوب با هینت مالیزیایی در کابل


آزادی ۶۳ زندانی افغان از زندان پاکستان


سفرهای متعدد هیئت‌های سیاسی به کابل نشان‌دهنده‌ پذیرفته شدن حکومت طالبان است


تبدیل شدن افغانستان به گورستان امیدهای دختران


یکی از بزرگ‌ترین اشتباهات بایدن عقب‌نشینی از افغانستان بود


عادی‌سازی روابط مشروط به تغییر رفتار حکومت طالبان است


حمایت حکومت طالبان از مبارزه حق طلبانه مردم فلسطین


طالبان خواستار ارتقأ سطح دیپلوماتیک افغانستان در قزاقستان شدند


روابط حسنه خویش را با کشور‌های همسایه و منطقه محکم نموده‌ایم


روابط مثبت روسیه با حکومت طالبان ادامه خواهد داشت


هدف دشمنان افغانستان؛ تضعیف و تجزیه کشور است


اعتراض به حکم ابتدایی در مورد میر رحمان رحمانی را رد شد


گفتگوی کابلوف و متقی درباره‌‌ی نشست آینده‌ی دوحه در مورد افغانستان


انفجار یک سرگلوله در کندهار جان سه کودک را گرفت


ادامه گشت زنی پهپادهای ناشناس در آسمان افغانستان


صدای زنان باید بخشی از هر گفتگو و تعامل سازنده با طالبان باشد


کارهای بزرگتر از داوود خان را انجام داده‌ایم


بزرگان اهل تشیع خواهان آغاز پروژه‌‌های عمرانی در مناطق شان شدند


حامدکرزی بر ضرورت «تفاهم ملی» در افغانستان تاکید کرد


نگرانی مدافعان حقوق بشر از وخامت وضعیت مهاجران افغان در پاکستان


شورش در پاریس در پی کشته شدن سه تبعه افغان


حکومت طالبان برای ازبکستان سفیر جدید تعیین کرد


با همکاری واشنگتن، اوکراین به افغانستان دوم تبدیل نخواهد شد


پرواز پهپادهای ناشناس بر فراز آسمان افغانستان ادامه دارد





پربازدیدها
پربحث ها


اخبار تازه را در موبایل خود ببینید.

ansarpress.com/m



نظرسنجی

به نظر شما با پذیرفتن خط دیورند و مرز فعلی بین افغانستان و پاکستان توسط افغانستان، صلح در افغانستان برقرار میشود؟

بله

خیر

معلومـ نیست

مشاهده نتایج


آخرین خبرها

مالیزیا در زمینه امنیت سایبری با افغانستان اعلام همکاری کرد

آغاز نشست سه‌جانبه میان حکومت طالبان، ترکمنستان و قزاقستان

با شکست عراق، نیمی از راه جام جهانی را طی کردیم

افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان

دیدار ملا یعقوب با هینت مالیزیایی در کابل

آزادی ۶۳ زندانی افغان از زندان پاکستان

وضعیت غزه بدتر از دوران آپارتاید در افریقای جنوبی است

پولیس ترکیه بیش از هزار پناهجوی اغلب افغان و پاکستانی را بازداشت کرد

سه کشور گروه هفت تحریم‌های جدید علیه ایران اعلام کردند

سفرهای متعدد هیئت‌های سیاسی به کابل نشان‌دهنده‌ پذیرفته شدن حکومت طالبان است

پیروزی پُر گول منچسترسیتی مقابل برایتون

در صورت مصادره دارایی‌ها؛ سطح روابط خود با واشنگتن را کاهش می دهیم

ادامه کمک های اتحادیه اروپا به مردم افغانستان

تبدیل شدن افغانستان به گورستان امیدهای دختران

مسدود شدن شاهراه هرات - بادغیس از اثر سیلاب ها

هشدار از احتمال بارندگی‌های شدید و سیلاب در ۳۴ ولایت کشور

توشیح بسته کمکی ۹۵ میلیارد دالری امریکا از سوی جو بایدن

یکی از بزرگ‌ترین اشتباهات بایدن عقب‌نشینی از افغانستان بود

عادی‌سازی روابط مشروط به تغییر رفتار حکومت طالبان است

حمایت حکومت طالبان از مبارزه حق طلبانه مردم فلسطین

قدرتهای بزرگ هسته‌ای بطور غیرمستقیم در اوکراین می‌جنگند

طالبان خواستار ارتقأ سطح دیپلوماتیک افغانستان در قزاقستان شدند

پاکستان : ایران و چین شرکای معتمد ما هستند

بانک جهانی برای آغاز پروژه «کاسا یکهزار» آمادگی می گیرد

لیورپول به اورتون باخت، یونایتد مقابل شفیلد پیروز شد


خبرهای پزشکی


خبرگزاري انصار ©  |  درباره ما  |  ارتباط با ما  |  نسخه موبایل  |  پیوندها  |  طراحى و پشتيبانى توسط: شركت شبكه نگاه
استفاده از مطالب اين سايت با ذكر منبع (لينك سايت) مجاز است.