درباره ما  |  ارتباط با ما  |  RSS  |  آرشیو  |  1403-02-05  |  2024-04-24  |  بروز شده در: 1403/02/05 - 14:39:4 FA | AR | PS | EN
شکست تیم ملی فوتسال افغانستان مقابل تاجکستان             روابط مثبت روسیه با حکومت طالبان ادامه خواهد داشت            یک هیئت بلندپایه تجاری ترکمنستان به کابل سفر کرده است             هدف دشمنان افغانستان؛ تضعیف و تجزیه کشور است             بیش از ۷ هزار پناهجوی افغان طی ۱۰ روز اخیر از پاکستان اخراج شدند            اعتراض به حکم ابتدایی در مورد میر رحمان رحمانی را رد شد            جنگ اوکراین برای ارتش امریکا حکم رگه طلا را دارد            نگرانی اسرائیل از احتمال باز داشت نتانیاهو            پایان سفر رئیس جمهور ایران به پاکستان             گفتگوی کابلوف و متقی درباره‌‌ی نشست آینده‌ی دوحه در مورد افغانستان            انفجار یک سرگلوله در کندهار جان سه کودک را گرفت             ادامه گشت زنی پهپادهای ناشناس در آسمان افغانستان            تثبیت صدر نشینی آرسنال با تحقیر چلسی            العین امارات با حذف الهلال به فاینل صعود کرد            بخیت خواستار رفع محدودیت‌های تحصیلی و کار زنان در افغانستان شد            






تاریخ نشر: 1395/11/13 - 09:17:3
تعداد بازدید: 1031
با دوستان خود به اشتراک بگذارید

دموکراسی در تبعید
دموکراسی در تبعید

دونالد ترامپ با شروع جنجالی کار خود در کاخ سفید به نگرانی‌های جدی درباره سرنوشت دموکراسی در آمریکا دامن زده است.

به گزارش خبرگزاری انصار به نقل از خبرگزاری تسنیم، حدود 10 روزی می‌شود که تاجر معروف آمریکایی رسما رئیس جمهور آمریکا شده است. دونالد ترامپ چند سال پیش یکی از کارهای مهمی که روزانه در فضای مجازی و رسانه‌ها انجام می‌داد این بود که هویت آمریکایی (باراک اوباما)، رئیس جمهور وقت را زیر سئوال می‌برد و می‌گفت که اوباما شناسنامه آمریکایی نداشته است.

توئیت ترامپ در 6 آگوست 2012

مرد 4.5 میلیارد دلاری این روزها با دستور ساخت دیوار در مرز با مکزیک و مهم‌تر از آن منع ورود پناهجویان و اتباع 7 کشور مسلمان به آمریکا، شروع جنجالی را برای خود در کاخ سفید رقم زده است. البته خود ترامپ هم به نوعی اجدادش مهاجر بوده‌اند و گفته می‌شود پدربزرگش (فردریک ترامپ) اصالتی آلمانی داشته است. آمریکا در اصل کشوری مهاجرپایه است که به جز بومیان که از ایفای نقش در عرصه سیاسی این کشور محروم هستند، سایر افراد یا خود یا اجدادشان مهاجر بوده‌اند که به آمریکا آمده‌اند.

اما رئیس جمهور آمریکا که حتی همسرش (ملانیا ترامپ) هم مهاجری از شهر (نوو مستو) از اسلوونی است، دستور داده است که ورود پناهجویان و اتباع 7 کشور مسلمان از جمله ایران به آمریکا برای مدت مشخصی ممنوع شود. وجه اشتراک این کشورها این است که همگی مسلمان هستند. این دستور که در شبکه ‌های اجتماعی با هشتگ (MuslimBan#) منتشر می‌شود با موج مخالفت‌های بسیاری مواجه شده است. منابع آمریکایی می‌گویند که استیو بانون، استراتژیست مطرح تیم ترامپ پشت ماجرای این دستور قرار دارد و متن دستور را استفان میلر، از مشاوران ترامپ در امور مهاجرت نگاشته است.

اما بنظر می‌رسد این گام اول تیم ترامپ است و به تعبیر روزنامه آمریکایی (لس‌آنجلس تایمز)، استفان میلر این دستور را یک (آغاز) می‌داند. این روزنامه با اشاره به اینکه تلاش دولت ترامپ این است که مهاجرانی که در (دیگ مذاب) جامعه آمریکا قابل جذب و استحاله هستند را فقط اجازه ورود به آمریکا دهد، می‌نویسد: (مشاوران ارشد کاخ سفید می‌گویند که آنها در آغاز کار هستند.)

منتقدان این طرح، اقدامات اخیر دولت جدید آمریکا را شبیه اقدامات رژیم‌های توتالیتر (اقتدارگرا) می‌دانند و نسبت به ادامه آن ابراز نگرانی می‌کنند.

ترامپ (سلی ییتس)، سرپرست وزارت دادگستری آمریکا را به دلیل نافرمانی در خصوص اجرا و حمایت از دستور منع ورود پناهجویان و مهاجران برکنار کرد.

مقامات نزدیک به ترامپ بارها در این زمینه و موارد دیگر به رسانه‌ها تاخته‌اند. زمانی که استیو بانون در واکنش به انتقادات رسانه‌ها به رسانه‌ها گفت که (دهان خود را ببندند و ساکت باشند)، کریستین امانپور، مجری و خبرنگار مطرح شبکه سی‌ان‌ان گفت که (رژیم‌های توتالیتر در گذشته نیز از استراتژی مشابهی استفاده می‌کردند.)

سی‌ان‌ان در تحلیلی این اقدامات ترامپ را در اصل (بیگانه هراسی) قلمداد می‌کند که به بهانه مبارزه با تروریسم اتخاذ شده‌اند. روزنامه انگلیسی (گاردین) یک گام فراتر گذاشته و در گزارشی نوشت که (دستور بیگانه‌هراسانه ترامپ در زمینه مهاجرت می‌تواند آمریکا را با بحران حقوق بشری مواجه کند.)

شاید مقایسه دستور ترامپ که هویت مذهبی و مسلمانان را هدف قرار می‌دهد با اقدامات نژادپرستانه تاریخی و نسل‌کشی‌های قرن بیستم کمی اغراق‌آمیز به نظر برسد، اما این اتفاق در حقیقت یک مهندسی اجتماعی برای هدف قرار دادن هویت‌های مذهبی است.

ترامپ از نظر مذهبی عضو فرقه پرسبیتری از مذهب پروتستان مسیحی است و اطراف او افرادی تندرو مانند بانون حضور دارند. تیم ترامپ در حقیقت مسیحیان سفیدپوست افراطی هستند که (دیگری) را برنمی‌تابند و معتقدند که فردی که با اصول و ارزش‌های آنها استحاله نشود، حق ورود به آمریکا را ندارد. شاید اقدام اخیر یک نوع آغاز جنگ با همین افراد (ناخواسته) است.

اگر این اقدامات را در قامت اقدامات دولت‌های توتالیتر نبینیم، حداقل دلیل نگرانی این می‌تواند باشد که این اقدامات روندی بر نهادینه کردن (مدلی جدید) برای (آینده) باشد. این موضوع با توجه به احتمال به قدرت رسیدن دولت‌های پوپولیست در برخی کشورهای اروپایی جدی‌تر قابل بررسی است.

آمریکایی‌ که داروی دموکراسی را برای کشورهای دیگر تجویز می‌کند و موسسات و نهادهای مختلفی را برای ترویج (دموکراسی آمریکایی) در نقاط مختلف جهان دارد، امروز خود بیمار و طبیب‌لازم شده است. در تازه‌ترین شاخص دموکراسی که واحد اطلاعاتی اکونومیست منتشر کرده، آمریکا به خاطر (از دست رفتن اعتماد عمومی به نهادهای سیاسی) در این کشور، عنوان (دموکراسی کامل) را از دست داده و در دسته (دموکراسی‌های معیوب) جا گرفته است. هر چند که این روند فعلا محصول عملکرد دولت ترامپ نیست، چونکه او چند روزی بیشتر در کاخ سفید نبوده است. اما اقدامات رئیس جمهور جدید آمریکا می‌تواند این روند را تشدید کند.

اتفاقات اخیر در آمریکا با موج اعتراضات جدی اقشار مختلف در آمریکا و حتی کشورهای دیگر از جمله در اروپا مواجه شده است. نظرسنجی‌ها درباره محبوبیت ترامپ آمار جالبی را به اون نشان نمی‌دهند. موسسه نظرسنجی (گالوپ) که از زمان (هری ترومن)، سی‌وسومین رئیس جمهور آمریکا، در این کشور درباره میزان رضایت افکار عمومی از عملکرد روسای جمهور آمریکا نظرسنجی کرده است، اخیرا درباره عملکرد ترامپ نیز نظرسنجی را انجام داده است که میزان رضایت از عملکرد ترامپ تا به حال، 42 درصد و میزان نارضایتی 51 درصد بوده است.

باید دید که در جدال دولت نه چندان محبوب آمریکا و مقاومت مردمی، کدام طرف سرانجام غالب خواهد شد و اینکه انحراف دموکراسی در این کشور بیش از پیش به کج‌راهه رفته و در تبعید خواهد بود یا نه.

انتهای پیام

 

لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/5230






*
*

*



نیز بخوانید

آینده تاریک یا روشن؛ در انتظار اقتصاد افغانستان


آیا امریکا جنگ اوکراین را به طرف جنگ جهانی سوم هدایت می‌کند؟


آیا امریکا خواستار حذف قطر از میانجیگری است؟


پرونده احیای برجام روی میز بایدن


آیا حمله اسرائیل به ایران؛ پایان ماجراجویی است؟


ایران و اسرائیل را از جنگ بزرگ دور کنید


پرجمعیت‌ترین کشور دنیا در آستانه برگزاری طولانی‌ترین انتخابات


معیارهای دوگانه امریکا؛ از حمایت اوکراین تا سکوت در غزه


رسانه‌های اسرائیلی از خیانت اردن به جهان اسلام شگفت زده شدند


نیویارک تایمز:ایران بطور مستقیم با امریکا درگیر نمی شود


کمبود نیروی جنگی در ناتو برای مقابله با روسیه


آیا روابط ترکیه و رژیم اسراییل متوقف شد؟


تغییر جغرافیای جنگ در خاورمیانه؛ آیا نتانیاهو موفق شد؟


جنگ خونین و ویرانگر غزه وارد ششمین ماه شد


توافقنامه ترامپ امریکا را مجبور به خروج از افغانستان کرد


وضعیت غزه نشانگر بربریت ذاتی سرمایه‌داری جهانی است


آیا واقعاٌ ترامپ مصمم به خروج از ناتو است؟


روسیه در موضع برتر قرار دارد، پوتین به کم قانع نیست


آیا اروپا آمادگی ریاست جمهوری مجدد ترامپ را دارد؟


دیدار های بلینکن با سران کشورهای عرب زمینه ساز صلح در غزه می شود؟


کشور های غربی برای اعمال تحریم بر ایران اختلاف دارند


چین، بدون روسیه مذاکرات صلح اوکراین را تحریم می‌کنیم


آمادگی روسیه برای جنگ با ناتو


آیا امریکا توان منزوی کردن حکومت طالبان را ندارد؟


ضرورت بازتعریف روابط ایران و پاکستان در دولت جدید





پربازدیدها
پربحث ها


اخبار تازه را در موبایل خود ببینید.

ansarpress.com/m



نظرسنجی

به نظر شما با پذیرفتن خط دیورند و مرز فعلی بین افغانستان و پاکستان توسط افغانستان، صلح در افغانستان برقرار میشود؟

بله

خیر

معلومـ نیست

مشاهده نتایج


آخرین خبرها

روابط حسنه خویش را با کشور‌های همسایه و منطقه محکم نموده‌ایم

شکست تیم ملی فوتسال افغانستان مقابل تاجکستان

روابط مثبت روسیه با حکومت طالبان ادامه خواهد داشت

یک هیئت بلندپایه تجاری ترکمنستان به کابل سفر کرده است

هدف دشمنان افغانستان؛ تضعیف و تجزیه کشور است

بیش از ۷ هزار پناهجوی افغان طی ۱۰ روز اخیر از پاکستان اخراج شدند

اعتراض به حکم ابتدایی در مورد میر رحمان رحمانی را رد شد

جنگ اوکراین برای ارتش امریکا حکم رگه طلا را دارد

نگرانی اسرائیل از احتمال باز داشت نتانیاهو

پایان سفر رئیس جمهور ایران به پاکستان

گفتگوی کابلوف و متقی درباره‌‌ی نشست آینده‌ی دوحه در مورد افغانستان

انفجار یک سرگلوله در کندهار جان سه کودک را گرفت

ادامه گشت زنی پهپادهای ناشناس در آسمان افغانستان

تثبیت صدر نشینی آرسنال با تحقیر چلسی

العین امارات با حذف الهلال به فاینل صعود کرد

بخیت خواستار رفع محدودیت‌های تحصیلی و کار زنان در افغانستان شد

بررسی موضوع گشایش بندر واخان از سوی چین

صدای زنان باید بخشی از هر گفتگو و تعامل سازنده با طالبان باشد

کارهای بزرگتر از داوود خان را انجام داده‌ایم

پرواز نخستین گروه از زایران ایرانی پس از ۹ سال برای ادای حج عمره به عربستان

کشته شدن ۱۱ جنگجوی مسلح توسط نیرو های پاکستانی

آینده تاریک یا روشن؛ در انتظار اقتصاد افغانستان

هشدار سازمان ملل از افزایش تعداد کودکان مبتلا به سوء تغذیه در افغانستان

آغاز مذاکرات درباره توافق همکاری امنیتی امریکا و اوکراین

نگرانی سازمان ملل از تاثیر جنگ بر سلامت روانی مردم غزه


خبرهای پزشکی


خبرگزاري انصار ©  |  درباره ما  |  ارتباط با ما  |  نسخه موبایل  |  پیوندها  |  طراحى و پشتيبانى توسط: شركت شبكه نگاه
استفاده از مطالب اين سايت با ذكر منبع (لينك سايت) مجاز است.