درباره ما  |  ارتباط با ما  |  RSS  |  آرشیو  |  1403-02-04  |  2024-04-23  |  بروز شده در: 1403/02/04 - 13:21:2 FA | AR | PS | EN
بررسی موضوع گشایش بندر واخان از سوی چین             صدای زنان باید بخشی از هر گفتگو و تعامل سازنده با طالبان باشد            کارهای بزرگتر از داوود خان را انجام داده‌ایم            پرواز نخستین گروه از زایران ایرانی پس از ۹ سال برای ادای حج عمره به عربستان            کشته شدن ۱۱ جنگجوی مسلح توسط نیرو های پاکستانی             آینده تاریک یا روشن؛ در انتظار اقتصاد افغانستان            هشدار سازمان ملل از افزایش تعداد کودکان مبتلا به سوء تغذیه در افغانستان            آغاز مذاکرات درباره توافق همکاری امنیتی امریکا و اوکراین            نگرانی سازمان ملل از تاثیر جنگ بر سلامت روانی مردم غزه            وزیران خارجه اتحادیه اروپا با افزایش تحریم‌ها علیه ایران موافقت کردند             افغانستان در جام ملت‌های فوتسال آسیا تاریخ‌سازی کرد            بزرگان اهل تشیع خواهان آغاز پروژه‌‌های عمرانی در مناطق شان شدند             حامدکرزی بر ضرورت «تفاهم ملی» در افغانستان تاکید کرد             نگرانی مدافعان حقوق بشر از وخامت وضعیت مهاجران افغان در پاکستان            ابراز نگرانی سازمان توسعه‌ای ملل‌متحد نسبت به احتمال کم آبی در افغانستان            






تاریخ نشر: 1392/5/29 - 10:02:48
تعداد بازدید: 1537
با دوستان خود به اشتراک بگذارید

آیا از گداهای پاکستانی برای جاسوسی در افغانستان استفاده میشود؟
آیا از گداهای پاکستانی برای جاسوسی در افغانستان استفاده میشود؟

برخى مردم میگویند که موجودیت گداهاى خارجى بخصوص پاکستانى در کشور، در کنار بى نظمى و فساد اخلاقى، نگرانى‌ها از احتمال ناامنى و جاسوسى به استخبارات کشورهاى منطقه ر ا نیز به باور آورده است.

طى چندسال گذشته در بسیارى نقاط کشور، گداهاى خارجى بخصوص گداهاى پاکستانى بیشتر به نظر میرسند که تعدادى از آنها به سختى میتوانند بازبان‌هاى پشتو و درى صحبت کنند؛ بسیارى از آنها به لهجۀ اردو صحبت میکنند و شمارى از آنها سوء شکل نیز هستند.

شمارى از مردم میگویند که گداهای خارجى بخصوص پاکستانی؛ بشمول مرکز در ولایات، باگذشت هر روز افزایش مى یابند که باعث بى نظمى درشهرها و در بسیارى موارد، باعث آزار و اذیت مردم نیز میشوند.

به گفتۀ آنان، بیم آن میرود که این افراد برای استخبارات کشورهای خارجی، جاسوسى نمایند ودر ناامنى‌ها نیز دست داشته باشند.

باشندگان کشور میگویند که گداهاى خارجى، از سوى یک شبکه مشخص به این کار تعیین گردیده اند وهمه روزه ازسوى همین شبکه درنقاط مختلف موظف میشوند که این موضوع، براى امنیت نگران کننده است و باید مسوولین امنیتى جلو آن را بگیرند.

تعداد این گداها اخیراً در شهر کابل نیز رو به افزایش بوده، آنها به شمول زنان و اطفال که از دست، پاى و یا چشم معیوب هستند، در بازار و بین سرکها دیده میشوند که از مردم پول میخواهند.

محمد علی یکتن از دکانداران کوته سنگی  شهرکابل در این ارتباط میگوید: "ما از دست این گداها به ستوه آمده ایم، وقتی مشتریان ازما  سودا میخرند، گداهای پاکستانی ازآنها پول میخواهند و با اصرار زیاد از نزد آنان پول میگیرند."

وى  افزود که حتى در بسیارى مواقع، مشترى مجبور میشود سودا نخرد و از دکان خارج گردد.

محمدرفیع باشندۀ دیگر شهرکابل گفت: کى تضمین کرده میتواند که این گداها براى کشورهاى خارجى جاسوسى نمى کنند.

وى افزود که دولت، باید درچنین حالات حساس باشد و گداها را از شهر جمع نماید تا به امنیت کشور خطرى پیش نیاید.

محمد رفیع گفت که از دست این گداها نمیتوان با فامیل براى خریدارى به شهر رفت. شمار گداها به حدى زیاد شده که در هرچند مترى، در مقابل مردم قرار میگیرند و آنقدر اصرارمیکنند که مردم یا مجبور برایش پول بدهند و یا هم همراه شان مشت و یخن شوند.

برخى از رانندگان نیز شکایت دارند که گداهای پاکستانى، وقتی در بین سرکها مى نشینند، جریان ترافیک را مختل مى کنند.

عبدالقدیر یکتن ازتکسى رانان در ساحه چهارراهى عبدالحق گفت که اگر٥٠ درصد علت ازدحام ترافیکى، خرابى جاده‌ها و افزایش وسایط باشد، عامل ٥٠ درصد دیگر آن، گداهاى خارجى اند.

وى افزود: "در چندین نقطۀ شهر، افراد عجیب وغریب دربین سرک نشسته و گدایى میکنن و دریک محل، چندتن مى نشینند که حتى سرکها را نیز بند میکنند."

مارى اکرمى رییس مرکز انکشاف مهارت‌هاى زنان افغانستان نیزموجودیت گداها درشهر را نگران کننده خوانده، گفت که آنان درکنار مشکلات دیگر، باعث آزار واذیت مردم گردیده وافغانیت و انسانیت را زیرسوال میبرند.

وى علاوه کرد: "چندى قبل خانمى با طفلش درحالت زخمى در جاده مسعودالى چهارراهى عبدالحق، به اساس شکایات ما ازسوى قوماندانى از روى جاده برداشته شد؛ اما چندى نگذشته بود که درجادۀ دیگر باطفلش نشسته بود و به گدایى ادامه میداد."

گداهاى خارجى، تنها در مرکز باعث نگرانى نگردیده، بلکه در ولایات دیگر نیز افزایش یافته و باعث تشویش مردم گردیده است. تعدادى از آنان در ولایاتى که با پاکستان همسرحد است، نسبت به ولایات دیگر بیشتر به نظرمیرسد.

حاجى عبدالبارى باشنده ولایت کندهار گفت که گداهاى پاکستانى، درکندهار بیشتر شده و٨٠ درصد آنها را زنان تشکیل میدهند که در بعضى موارد، عامل فساد اخلاقى نیز میباشند.

وى از مسوولین خواست که هرچه عاجل در جمع آورى این افراد اقدام نماید؛ و از این موضوع نگرانى کرد که مبادا این گداها براى استخبارات کشورهاى منقطه فعالیت نمایند.

موصوف افزود: به دلیل اینکه کندهار با پاکستان همسرحد است، گداهاى پاکستانى بیشتر شده و با آسانى به این ولایت مى آیند.

جاوید فیصل سخنگوى والى کندهار، افزایش گداهاى خارجى بخصوص پاکستانى را  پذیرفت؛ اما گفت که کمیته اى متشکل از نمایندگان امنیت ملى، قوماندانى امنیه، سره میاشت و ریاست کار و اموراجتماعى، به منظورجمع آورى این افراد ایجاد شده است.

وى  افزود که کمیته موظف است فعالیت این افراد را مورد بررسى قرار بدهد تا معلوم گردد که چه تعداد این افراد، بخاطرفقر و بیچارگى دست به گدایى میزنند و چه تعداد آنها اهداف دیگرى دارند.

باشندگان ولایت کندز نیز از موجودیت گداهاى خارجى نگران بوده و به آنها به دید شک نگریسته میگویند که  بیم آن میرود که این افراد برای استخبارات کشورهای خارجی کار کنند.

یعقوب علی یکتن ازدکانداران شهرکندز گفت: "ما ازدست گداهای داخلی بیزاربودیم؛ اما حالا گداهای خارجی هم بیشترشده که دکانداران و مشتریان رابه تنگ آورده اند و اکثراً شهروندان  کندز، هراس دارند که این افراد، اطلاعات روزانه راجمع آوری و به پاکستان مخابره میکنند."

وى علاوه کرد که این افراد درکنارآنکه مردم رابه حدی مجبور میسازند تابه آنان کمک کنند، به گمان اغلب وابسته به شبکه استخبارات پاکستان است که معلومات محرمانه راجمع آوری و به مرکزشان انتقال میدهند.

نورآغا یکتن از دکانداران ولایت هلمند گفت که گداهاى پاکستانى در شهر، بى نظمى به وحود آورده و درکنارآن احتمال دارد که این افراد، در انفجارات و دیگر رویدادهاى امنیتى دست داشته باشند.

وى از دولت خواست تاجلو ورود این افراد را بگیرد.

اما یکتن از این گداها که درساحه گوته سنگى شهر کابل از مردم پول میخواست، گفت که از بلوچستان پاکستان، به خاطری که در آنجا کار نیست به افغانستان آمده است.

وى که پاهایش باریک و پایین و بالا بود و به زمین میخزید، علاوه نمود که از مجبوریت و ناچارى به افغانستان آمده تا یک مُشت پول به دست آورد و کدام هدف دیگرى ندارد.

شیرنواز که از پنجسال بدینسو، با خانم وسه طفلش از ایالت پنجاب پاکستان به شهرکندز آمده است،  گفت که در زیریک خیمه در ساحات دورتر از شهر درفضای باز زندگی  میکند.

وی که زبانهای پشتو و دری را درست نمیداند و تنها میتواند که مشکلش را حل نماید، افزود که  ازدست فقروغربت به افغانستان آمده و از اینکه پول افغانی نسبت به پول کلدارپاکستانی دوچنداست، میتواند نفقه روزگارش را تامین کند.

شیرنواز گفت که خودش روزمره دریک جاده و خانم همراه با یک پسرش، در جادۀ دیگر شهر خیرات جمع مى کنند و روزگار خود را سپرى مینمایند.

موصوف که روزانه درسه استقامت از۵۰۰ الی ۸۰۰ افغانی عاید دارد، گفت که در پاکستان به این پیمانه پول نمیتوانست جمع بکند.

به گفتۀ وى، پدران و نیاکان شان درسالهای قبل ازانقلاب نیز به افغانستان مى آمدند، ولی حالا آنان که درحدود ۱۰ خانواده هستند، در موسم زمستان به ولایت ننگرهار و یاهم کندهار میروند و در موسم بهار و تابستان در کندز مصروف گدایی هستند.

اما وزارت کار و امور اجتماعی، شهدا ومعلولین میگویدکه در برنامه جمع آوری گداها  در چندسال گذشته  صدها تن به شمول گداهاى خارجى را جمع نموده اند.

علی افتخاری سخنگوی این وزارت گفت: "بعدازجمع آوری گداهای پاکستانی، آنان ازافغانستان اخراج گردیدند و ازسفارت پاکستان تضمین گرفته شدکه دوباره به گدایی بر نگردند."

افتخاری افزود که پس از متوقف شدن روند جمع آوری گداها، موضوع برگشت دوباره  گداهای پاکستانی تعقیب نشده است.

حدود چهار سال قبل، طرزالعمل منع گدایی ترتیب شد؛ اما پس از مدتی این روند متوقف شد و شماری از گداهای پاکستانی نیز روز به روز در اکثریت ولایات افزایش یافت.

طبق این طرزالعمل، گداها پس از جمع آوری تفکیک میشدند که چه تعداد، از مجبوریت به این کار دست میزنند و چه تعداد، این کار را به حیث حرفه پیش گرفته اند. افرادیکه از مجبوریت دست به گدایی میزدند، برای شان زمینه کار مساعد میشد؛ اما این طرزالعمل به دلایل نامعلوم عملى نگردید.

موجودیت گداهاى خارجى، نهادهاى امنىتى را نیز نگران ساخته و آنان احتمال فعالیتهاى استخباراتى و جاسوسى این افراد را رد نمیکنند.

مجتبى پتنگ سرپرست وزارت داخله گفت: "گداهاى خارجى درکشورزیادشده، درکناراینکه مشکلات دیگر را به بار آورده است، نشود که به عنوان شبکه‌هاى جاسوسى عرض اندام نمایند که درآنصورت کشیدن آنها از کشور مشکل خواهدبود."

وى افزودکه با وزارت کار و اموراجتماعى و اداره سره میاشت در زمینه جمع آورى گداها صحبت خواهند کرد؛ تایک راه حل به این مشکل پیدا شود.

پتنگ ابراز امیدوارى نمود که روى میکانیزمى به توافق برسند تا بر اساس آن، گداهاى خارجى از کشور بیرون شده و دیگر براى شان ویزه داده نشود.

سرپرست وزارت امور داخله علاوه کرد که شمارى ازین گداها با ویزه داخل کشورشده اند و پلیس نمیتواند آنها را از کشور بیرون کند که دراین مورد، با وزارت خارجه نیز صحبت خواهدشد.

سخنگوى وزارت داخله نیز گفت که احتمال دارد بعضى از این گداها، فعالیتهاى استخباراتى وجاسوسى داشته باشند.

وى با ذکر اینکه روى این مسئله کار به شکل جدى جریان دارد، گفت که تاکنون ده‌ها تن آنها که اسناد قانونى نداشتند، از کشوراخراج شده اند.

اما مل پاسوال محمد ظاهر رییس تحقیقات جنایی قوماندانی امنیه کابل گفت: "ما درین مورد اسناد در دست نداریم و تا کنون کسانی را که ما گرفتیم، در میان شان همچو اشخاص نبوده که جاسوس بوده باشد؛ یا ما تثبیت نتوانستیم، شاید در میان شان باشد؛ اما تا حال ما کسی را به حیث جاسوس نگرفتیم."

از جانب دیگر، سخنگوى وزارت کار و امور اجتماعی میگوید که طرزالعمل جدیدی را ترتیب نموده که در آیندۀ نزدیک، توسط یک کمیسیون درمعرض اجرا قرارخواهد گرفت.

وى در مورد زمان مشخص اجرایی شدن این طرزالعمل معلومات نداد؛ اما گفت که بر مبنای این طرزالعمل، گداهای خارجی پس ازجمع آوری، از افغانستان اخراج خواهند شد و از سفارت کشور مربوطۀ آنان تضمین گرفته خواهد شد تا بار دیگر این عمل را تکرار نکنند.

گزارش از: شفقنا

لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/515






*
*

*



نیز بخوانید

بخیت خواستار رفع محدودیت‌های تحصیلی و کار زنان در افغانستان شد


هشدار سازمان ملل از افزایش تعداد کودکان مبتلا به سوء تغذیه در افغانستان


ابراز نگرانی سازمان توسعه‌ای ملل‌متحد نسبت به احتمال کم آبی در افغانستان


هشدار از احتمال برف و باران در 19 ولایت افغانستان


بازداشت ۴۵ پناهجوی افغان توسط نیروهای ترکی


چین برگشت‌کننده افغان از پاکستان کمک می کند


مدرکی از دخالت پناهجویان افغان در ناامنی‌های پاکستان نیست


ناتوانی اکثر شهروندان افغانستان به تامین غذا و مسکن


احتمال برف‌باری و بارندگی‌های شدید در ۲۹ ولایت کشور


ساخت 470 کیلومتر کانال آب توسط سازمان ملل متحد در افغانستان


با آغاز مرحله دوم اخراج پناهجویان از پاکستان ۲۷۷ افغان اخراج شد


پس از 12 سال؛ یک زن در ولایت غزنی از زندان خانگی آزاد شد


تاخیر در کار بازسازی جاده بادام باغ و شکایت باشندگان این منطقه


افزایش شمار تلفات سیلاب ها به ۶۶ تن در کشور


آمادگی ها برای مهاجرین اخراجی از پاکستان در گذر گاه تورخم


مسدود شدن دروازه تورخم به روی بیماران فاقد اسناد قانونی


انداختن زباله‌ها در دریای کابل ممنوع شد


باران و سیلاب، راه های ارتباطی مرکز با والسوالی های نورستان مسدود کرد


افزایش سطح تولید برق در بندهای داخلی کشور


بازگشایی شاهراه سمنگان - بلخ به روی ترافیک


مسدود شدن شاهراه بلخ - سمنگان


حوادث ترافیکی در روزهای عید ۵۰ کشته و ۱۸۵ تن زخمی برجای گذاشت


کشته و زخمی شدن 61 تن در اثر سیلاب های اخیر در افغانستان


سه روز آینده؛ افغانستان شاهد باران های شدید با جاری شدن سیلابها خواهد بود


حکومت طالبان زمین‌های غصب‌شده هندوها را به آنها بازمی گرداند





پربازدیدها
پربحث ها


اخبار تازه را در موبایل خود ببینید.

ansarpress.com/m



نظرسنجی

به نظر شما با پذیرفتن خط دیورند و مرز فعلی بین افغانستان و پاکستان توسط افغانستان، صلح در افغانستان برقرار میشود؟

بله

خیر

معلومـ نیست

مشاهده نتایج


آخرین خبرها

بخیت خواستار رفع محدودیت‌های تحصیلی و کار زنان در افغانستان شد

بررسی موضوع گشایش بندر واخان از سوی چین

صدای زنان باید بخشی از هر گفتگو و تعامل سازنده با طالبان باشد

کارهای بزرگتر از داوود خان را انجام داده‌ایم

پرواز نخستین گروه از زایران ایرانی پس از ۹ سال برای ادای حج عمره به عربستان

کشته شدن ۱۱ جنگجوی مسلح توسط نیرو های پاکستانی

آینده تاریک یا روشن؛ در انتظار اقتصاد افغانستان

هشدار سازمان ملل از افزایش تعداد کودکان مبتلا به سوء تغذیه در افغانستان

آغاز مذاکرات درباره توافق همکاری امنیتی امریکا و اوکراین

نگرانی سازمان ملل از تاثیر جنگ بر سلامت روانی مردم غزه

وزیران خارجه اتحادیه اروپا با افزایش تحریم‌ها علیه ایران موافقت کردند

افغانستان در جام ملت‌های فوتسال آسیا تاریخ‌سازی کرد

بزرگان اهل تشیع خواهان آغاز پروژه‌‌های عمرانی در مناطق شان شدند

حامدکرزی بر ضرورت «تفاهم ملی» در افغانستان تاکید کرد

نگرانی مدافعان حقوق بشر از وخامت وضعیت مهاجران افغان در پاکستان

ابراز نگرانی سازمان توسعه‌ای ملل‌متحد نسبت به احتمال کم آبی در افغانستان

ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور ایران وارد پاکستان شد

شورش در پاریس در پی کشته شدن سه تبعه افغان

حکومت طالبان برای ازبکستان سفیر جدید تعیین کرد

فرا رسیدن زمان پایان اشغالگری رژیم اسرائیل

تشکیل جلسه وزرای خارجه اتحادیه اروپا درباره تحریم ایران

آیا امریکا جنگ اوکراین را به طرف جنگ جهانی سوم هدایت می‌کند؟

تا اکنون هیچ قطار ترانزیتی از افغانستان وارد ایران نشده است

تکذیب مذاکره مستقیم ایران و امریکا

آیا امریکا خواستار حذف قطر از میانجیگری است؟


خبرهای پزشکی


خبرگزاري انصار ©  |  درباره ما  |  ارتباط با ما  |  نسخه موبایل  |  پیوندها  |  طراحى و پشتيبانى توسط: شركت شبكه نگاه
استفاده از مطالب اين سايت با ذكر منبع (لينك سايت) مجاز است.