درباره ما  |  ارتباط با ما  |  RSS  |  آرشیو  |  1403-02-06  |  2024-04-25  |  بروز شده در: 1403/02/06 - 11:51:1 FA | AR | PS | EN
تبدیل شدن افغانستان به گورستان امیدهای دختران            مسدود شدن شاهراه هرات - بادغیس از اثر سیلاب ها            هشدار از احتمال بارندگی‌های شدید و سیلاب در ۳۴ ولایت کشور             توشیح بسته کمکی ۹۵ میلیارد دالری امریکا از سوی جو بایدن             یکی از بزرگ‌ترین اشتباهات بایدن عقب‌نشینی از افغانستان بود            عادی‌سازی روابط مشروط به تغییر رفتار حکومت طالبان است             حمایت حکومت طالبان از مبارزه حق طلبانه مردم فلسطین            قدرتهای بزرگ هسته‌ای بطور غیرمستقیم در اوکراین می‌جنگند             طالبان خواستار ارتقأ سطح دیپلوماتیک افغانستان در قزاقستان شدند            پاکستان : ایران و چین شرکای معتمد ما هستند            بانک جهانی برای آغاز پروژه «کاسا یکهزار» آمادگی می گیرد            لیورپول به اورتون باخت، یونایتد مقابل شفیلد پیروز شد            روابط حسنه خویش را با کشور‌های همسایه و منطقه محکم نموده‌ایم            شکست تیم ملی فوتسال افغانستان مقابل تاجکستان             روابط مثبت روسیه با حکومت طالبان ادامه خواهد داشت            






تاریخ نشر: 1392/12/10 - 09:03:5
تعداد بازدید: 1453
با دوستان خود به اشتراک بگذارید

پایین کشیدن پرچم «حیا» در فیس‌بوک
پایین کشیدن پرچم «حیا» در فیس‌بوک

جالب است که در یکی از این صحنه‌ها، یکی از مقامات یک حزب سیاسی افغانستان با نشر تصویری مشترک خود و خانمش برای صدها هزار بیننده، نسبت به وی ابراز عشق و محبت نموده است!

انصار: اگر اهل جست‌‌وجو در سایت‌های انترنتی و بویژه شبکه‌های اجتماعی باشید، بدون شک با تصاویر خانوادگی برخی افراد و کاربران انترنتی مواجه شده‌اید که به‌راحتی در دسترس میلیون‌ها کاربر انترنتی قرار گرفته است. در ماه‌های گذشته تعداد زیادی از کاربران شبکه انترنتی فیس‌بوک تصاویر مجالس خصوصی، محافل خانوادگی و جشن‌های خانوادگی خود را با ژست‌های گوناگون در این سایت به اشتراک گذاشته‌اند، این درحالی است که این تصاویر به‌راحتی قابل دریافت و انتشار از طریق انترنت است! جالب است که در یکی از این صحنه‌ها، یکی از مقامات یک حزب سیاسی افغانستان با نشر تصویری مشترک خود و خانمش برای صدها هزار بیننده، نسبت به وی ابراز عشق و محبت نموده است!

این روزها کاربران شبکه اجتماعی فیس‌بوک در لینک‌های مرتبط در صفحه شخصی خود با تصاویر عجیبی مواجه می‌شوند. تصاویر شخصی و خانوادگی افراد که به یک‌باره از درون آلبوم‏های سنتی و پوشه‌های کمپیوترهای خانگی واردعرصه بی‏حد و مرز شبکه‌های اجتماعی شده است اما این بار، این خود افراد هستند که تصاویر خصوصی خود را منتشر می‌کنند! علاوه بر این تصاویر، فلم‌هایی هم در صفحات شخصی برخی کاربران قرار گرفته که نه‌تنها با کارکرد اصلی یک شبکه اجتماعی سنخیتی ندارد بلکه به نظر می‌رسد برخی کاربران صفحه فیس‌بوک را با کمپیوتر شخصی اشتباه گرفته و همه تصاویر و فلم‌های شخصی خود را دراختیار میلیون‌ها کاربر انترنتی قرار داده‌اند. جالب اینجاست که برخی کاربران هم برای جلب توجه و وارد‌شدن کاربران دیگر به صفحه شخصی خود از کیفیت و کمیت عکس‌ اصلی و پروفایل صفحه فیس‌بوک استفاده می‌کنند و از این طریق تصاویر خصوصی خود را در فضای مجازی به اشتراک می‌گذارند. این درحالی است که روند اشتراک گذاشتن تصاویر شخصی و خانوادگی در شبکه اجتماعی فیس‌بوک، روندی رو به رشد داشته است و روز به روز شاهد تصاویر خصوصی بیشتری در این شبکه اجتماعی هستیم.

خودشیفته‌ها پرچم (حیا)را پایین کشیدند!

در اصل و ضرورت وجود شبکه‌های اجتماعی آن هم در عصر ارتباطات و اطلاعات هیچ تردیدی نیست اما زمانی که یک شبکه اجتماعی خود عامل از بین رفتن حیا و عفت عمومی در جامعه شود، اینجاست که باید با تامل بیشتری نسبت به برخی سایت‌ها و شبکه‌های اجتماعی نگاه کرد. نکته قابل توجه در این حرکت، خودشیفتگی برخی کاربران در قرار دادن تصاویر است. تبلیغات شخصی کاربران از طریق تصاویر، گاهی تا جایی پیش می‌رود که خودشیفتگی افراطی آنان را به نمایش می‌گذارد. برای مثال می‌توان به تغییر دادن تصاویر شخصی کاربران در فواصل زمانی کوتاه اشاره کرد. این دسته از کاربران خودشیفته برای جلب توجه دیگران هر از گاهی تمام تصاویر شخصی خود را تغییر می‌دهند و عکس‌هایی با ژست‌های متفاوت در سایت قرار می‌دهند.

گرگ‌ها در کمین کاربران خودشیفته

اما این تمام ماجرا نیست و خودشیفتگی برخی کاربران و رواج اشتراک‌گذاری تصاویر خصوصی و خانوادگی در برخی موارد مشکلاتی را هم برای تعدادی از کاربران به وجود آورده است. در یکی از همین موارد، چندی پیش انتشار تصاویر خصوصی یک زن در فیس‌بوک و به تبع آن انتشار گسترده این تصاویر در سایت‌ها و پورتال‌های انترنتی باعث شد تا این زن با مشکلات بزرگی در عرصه‌ای خانوادگی مواجه شود. البته این ماجرا شاید برای همه کاربرانی که به‌راحتی تصاویر خصوصی میهمانی‌ها، محافل، مراسم‌ و هر آنچه که مربوط به حریم شخصی یک خانواده است را به اشتراک میلیون‌ها نفر قرار می‌دهند هم اتفاق بیفتد.

مریض بیغیرتی در فیس‌بوک!

براستی چرا و به چه دلیل برخی کاربران انترنتی تصاویر و فلم‌های شخصی خود را در فیس‌بوک و در دسترس همگان قرار می‌دهند، آیا این افراد عفت عمومی را فراموش کرده‌اند یا دچار مرض بی‌غیرتی و خودشیفتگی بیش ازاندازه شده‌اند؟ آیا این اقدام تعارض‌عرفی و قانونی آشکاری میان فرهنگ جامعه مجازی و زندگی واقعی نیست؟! بعضی کاربران با این توجیه که مشاهده صفحه فیس‌بوک آنها برای بیگانه‌ها محدود شده و تنها اعضای لیست دوستان آنها می‌توانند تصاویر را ببینند، از توجه به این هشدار طفره می‌روند اما این در حالی است که هکرها توان هک‌کردن پسورد و نام کاربری و سرقت تصاویر را دارند.

سوء‌استفاده با خیال راحت

درهمین باره، محمد محبی، کارشناس اجتماعی با بیان اینکه یکی ازشگردهای سود‌جویان برای اخاذی، استفاده از همین تصاویر شخصی است، می‌گوید: قبل از فعالیت سایت‌هایی اجتماعی همچون فیس‌بوک، بیشتر اخاذی‌ها ازطریق تصاویرخصوصی و شخصی افراد در تلفون‌های موبایل و کمپیوتر‌های شخصی بود که سودجویان با دسترسی به این تصاویر از افراد و صاحبان موبایل حتی اخاذی می‌کردند یا تصاویر و فلم‌های شخصی را درسایت‌های انترنتی منتشر می‌کردند. به باورمحبی، در حال حاضرکارسود جویان فضای مجازی بسیار راحت شده است چرا که دیگر نیازی به برداشتن تصاویر از روی حافظه موبایل یا کمپیوتر‌های شخصی ندارند و برای این کار خودشان را به زحمت نمی‌اندازند بلکه به‌راحتی با جست‌وجو درسایت‌های اجتماعی بویژه فیس‌بوک، تصاویر پروفایل زنان و دختران جوان و عکس‌های خانوادگی را دریافت می‌کنند.

خودشیفته‌ها ابراز وجود می‌کنند!

اما احمد برجعلی، روانشناس درباره کاربرانی که تصاویرخصوصی خود را در شبکه‌های اجتماعی منتشر می‌کنند، می‌گوید: برخی کاربران با این کار می‌خواهند بین افراد دیگر و اعضای شبکه‌های اجتماعی نوعی ابراز وجود داشته باشند. برجعلی می‌افزاید: کاربران شبکه‌های اجتماعی مجازی، درعکس‌های خود بویژه عکس پروفایل‌ها با تامل آگاهانه تکه‌های خاصی از شخصیت خودشان را برجسته می‌کنند تا تصویری بر‌تر و جذاب‌تر ارائه بدهند و از این طریق ابراز وجود کنند. به باور این روانشناس، یکی ازدلایل گرایش افراد به شبکه اجتماعی مانند فیس‌بوک کیفیت بالای عکس‌های فیس‌بوک است که باعث می‌شود کاربر بویژه دختران جوان اشتیاق خاصی به اشتراک‌گذاری تصاویر خود داشته باشند. وی درادامه می‌افزاید: زمانی که فرصت‌های لازم برای ابراز وجود اقشار گوناگون در جامعه وجود نداشته باشد، شبکه اجتماعی به نام فیس‌بوک بهترین فرصت برای ابراز وجود برخی کاربران است. به باور این روانشناس، یکی دیگر از دلایل مبتلا‌شدن کاربران به اشتیاق کاذب برای اشتراک‌گذاری تصاویر خود در فضای مجازی، آگاه نبودن کاربران ازعواقب چنین اقداماتی است. نبود کنترل بر نحوه انتشارتصاویر شخصی درشبکه‌های اجتماعی و تابوشکنی چنین موضوعاتی، به‌تدریج بحران‌ و تنش‌های خانوادگی را درپی خواهد داشت. وی در پایان تاکید می‌کند که ارائه فرصت‌های لازم به اقشار گوناگون جامعه برای ابراز وجود می‌تواند تا حد زیادی آسیب‌های ناشی از فعالیت‌های مضر شبکه‌های اجتماعی را کاهش دهد.

لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/1502






*
*

*



نیز بخوانید

آینده تاریک یا روشن؛ در انتظار اقتصاد افغانستان


آیا امریکا جنگ اوکراین را به طرف جنگ جهانی سوم هدایت می‌کند؟


آیا امریکا خواستار حذف قطر از میانجیگری است؟


پرونده احیای برجام روی میز بایدن


آیا حمله اسرائیل به ایران؛ پایان ماجراجویی است؟


ایران و اسرائیل را از جنگ بزرگ دور کنید


پرجمعیت‌ترین کشور دنیا در آستانه برگزاری طولانی‌ترین انتخابات


معیارهای دوگانه امریکا؛ از حمایت اوکراین تا سکوت در غزه


رسانه‌های اسرائیلی از خیانت اردن به جهان اسلام شگفت زده شدند


نیویارک تایمز:ایران بطور مستقیم با امریکا درگیر نمی شود


کمبود نیروی جنگی در ناتو برای مقابله با روسیه


آیا روابط ترکیه و رژیم اسراییل متوقف شد؟


تغییر جغرافیای جنگ در خاورمیانه؛ آیا نتانیاهو موفق شد؟


جنگ خونین و ویرانگر غزه وارد ششمین ماه شد


توافقنامه ترامپ امریکا را مجبور به خروج از افغانستان کرد


وضعیت غزه نشانگر بربریت ذاتی سرمایه‌داری جهانی است


آیا واقعاٌ ترامپ مصمم به خروج از ناتو است؟


روسیه در موضع برتر قرار دارد، پوتین به کم قانع نیست


آیا اروپا آمادگی ریاست جمهوری مجدد ترامپ را دارد؟


دیدار های بلینکن با سران کشورهای عرب زمینه ساز صلح در غزه می شود؟


کشور های غربی برای اعمال تحریم بر ایران اختلاف دارند


چین، بدون روسیه مذاکرات صلح اوکراین را تحریم می‌کنیم


آمادگی روسیه برای جنگ با ناتو


آیا امریکا توان منزوی کردن حکومت طالبان را ندارد؟


ضرورت بازتعریف روابط ایران و پاکستان در دولت جدید





پربازدیدها
پربحث ها


اخبار تازه را در موبایل خود ببینید.

ansarpress.com/m



نظرسنجی

به نظر شما با پذیرفتن خط دیورند و مرز فعلی بین افغانستان و پاکستان توسط افغانستان، صلح در افغانستان برقرار میشود؟

بله

خیر

معلومـ نیست

مشاهده نتایج


آخرین خبرها

ادامه کمک های اتحادیه اروپا به مردم افغانستان

تبدیل شدن افغانستان به گورستان امیدهای دختران

مسدود شدن شاهراه هرات - بادغیس از اثر سیلاب ها

هشدار از احتمال بارندگی‌های شدید و سیلاب در ۳۴ ولایت کشور

توشیح بسته کمکی ۹۵ میلیارد دالری امریکا از سوی جو بایدن

یکی از بزرگ‌ترین اشتباهات بایدن عقب‌نشینی از افغانستان بود

عادی‌سازی روابط مشروط به تغییر رفتار حکومت طالبان است

حمایت حکومت طالبان از مبارزه حق طلبانه مردم فلسطین

قدرتهای بزرگ هسته‌ای بطور غیرمستقیم در اوکراین می‌جنگند

طالبان خواستار ارتقأ سطح دیپلوماتیک افغانستان در قزاقستان شدند

پاکستان : ایران و چین شرکای معتمد ما هستند

بانک جهانی برای آغاز پروژه «کاسا یکهزار» آمادگی می گیرد

لیورپول به اورتون باخت، یونایتد مقابل شفیلد پیروز شد

روابط حسنه خویش را با کشور‌های همسایه و منطقه محکم نموده‌ایم

شکست تیم ملی فوتسال افغانستان مقابل تاجکستان

روابط مثبت روسیه با حکومت طالبان ادامه خواهد داشت

یک هیئت بلندپایه تجاری ترکمنستان به کابل سفر کرده است

هدف دشمنان افغانستان؛ تضعیف و تجزیه کشور است

بیش از ۷ هزار پناهجوی افغان طی ۱۰ روز اخیر از پاکستان اخراج شدند

اعتراض به حکم ابتدایی در مورد میر رحمان رحمانی را رد شد

جنگ اوکراین برای ارتش امریکا حکم رگه طلا را دارد

نگرانی اسرائیل از احتمال باز داشت نتانیاهو

پایان سفر رئیس جمهور ایران به پاکستان

گفتگوی کابلوف و متقی درباره‌‌ی نشست آینده‌ی دوحه در مورد افغانستان

انفجار یک سرگلوله در کندهار جان سه کودک را گرفت


خبرهای پزشکی


خبرگزاري انصار ©  |  درباره ما  |  ارتباط با ما  |  نسخه موبایل  |  پیوندها  |  طراحى و پشتيبانى توسط: شركت شبكه نگاه
استفاده از مطالب اين سايت با ذكر منبع (لينك سايت) مجاز است.