درباره ما  |  ارتباط با ما  |  RSS  |  آرشیو  |  1403-02-07  |  2024-04-26  |  بروز شده در: 1403/02/07 - 09:40:4 FA | AR | PS | EN
با شکست عراق، نیمی از راه جام جهانی را طی کردیم            افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان             دیدار ملا یعقوب با هینت مالیزیایی در کابل            آزادی ۶۳ زندانی افغان از زندان پاکستان            وضعیت غزه بدتر از دوران آپارتاید در افریقای جنوبی است            پولیس ترکیه بیش از هزار پناهجوی اغلب افغان و پاکستانی را بازداشت کرد            سه کشور گروه هفت تحریم‌های جدید علیه ایران اعلام کردند             سفرهای متعدد هیئت‌های سیاسی به کابل نشان‌دهنده‌ پذیرفته شدن حکومت طالبان است            پیروزی پُر گول منچسترسیتی مقابل برایتون            در صورت مصادره دارایی‌ها؛ سطح روابط خود با واشنگتن را کاهش می دهیم            ادامه کمک های اتحادیه اروپا به مردم افغانستان            تبدیل شدن افغانستان به گورستان امیدهای دختران            مسدود شدن شاهراه هرات - بادغیس از اثر سیلاب ها            هشدار از احتمال بارندگی‌های شدید و سیلاب در ۳۴ ولایت کشور             توشیح بسته کمکی ۹۵ میلیارد دالری امریکا از سوی جو بایدن            






تاریخ نشر: 1392/3/15 - 11:33:37
تعداد بازدید: 1417
با دوستان خود به اشتراک بگذارید

بررسی مناظره‌های انتخاباتی در 10 کشور دنیا/ از عراق و افغانستان تا امریکا و استرالیا + عکس
بررسی مناظره‌های انتخاباتی در 10 کشور دنیا/ از عراق و افغانستان تا امریکا و استرالیا + عکس

برگزاری مناظره‌های زنده تلویزیونی میان رقبای جدی انتخابات‌های ریاست‌جمهوری و پارلمانی در کشورهای مختلف با هدف جلب نظر مردم برای حضور پای صندوق‌های رای و انتخاب فرد مورد نظر همچنین به راه افتادن شور انتخاباتی در جوامع مختلف غربی، اروپایی و عربی جایگاه خود را یافته است و در سال‌های اخیر کشورهایی مانند افغانستان، ایران و مصر نیز با توجه به اهمیت این گفت‌وگوهای تلویزیونی اقدام به برگزاری مناظره کرده‌اند.

به گزارش انصار به نقل از نامه،  مناظره‌های زنده تلویزیونی در کشورهای مختلف میان رقبای جدی انتخابات برگزار می‌شود و با به چالش و به نقد کشیدن سیاست‌های نامزدها و همچنین پرسش و پاسخ همراه است.

این مناظره‌ها از آنجایی جایگاه خود را در میان مردم یافته‌اند که واجدین شرایط رای دهی میتوانند با مقایسه سیاست‌ها، نظرات و اهداف نامزدها و با توجه به شرایط کشور مطبوع خود اقدام به انتخاب نامزد مورد نظر کنند کماآنکه بسیاری از نظرسنجی‌ها پس از برگزاری مناظره‌های انتخاباتی از افزایش آراء فردی که در مناظره‌ها خوب ظاهر شده است، خبر میدهند.

به بهانه برگزاری مناظره اخیر زنده تلویزیونی در ایران میان هشت کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری 24 خرداد، نگاهی داریم به پدیده (مناظره انتخاباتی) در چند کشور جهان.

فرانسه:

(نیکلا سارکوزی) رئیس جمهور وقت فرانسه و نامزد انتخابات ریاست جمهوری 2012 این کشور به همراه (فرانسوا اولاند) جدی ترین رقیب خود، سه روز مانده به برگزاری انتخابات فرانسه در تنها مناظره رودرروی تلویزیونی در مقابل یکدیگر قرار گرفتند.

این مناظره از آن جهت از هیجان ویژه‌ای برخودار بود که سارکوزی تنها برای یک دوره رئیس‌جمهوری فرانسه بود و برای ماندن در کاخ الیزه برای یک دوره دیگر باید به مصاف رقیبی برود که در نظرسنجی‌ها از وی پیشی گرفته بود و بیم آن می‌‍رفت که سارکوزی عنوان نخستین رئیس‌جمهور تاریخ فرانسه که تنها برای یک دوره در این سمت حضور داشت را از آن خود کند.

این مناظره آکنده از مبادلات لفظی خشم آلود بود و هر یک دیگری را متهم به دروغگویی کرد. این مناظره به طور زنده از چند کانال پخش شد.

گفته شده است که که یک‌سوم جمعیت ۶۳ میلیونی فرانسه این مناظره را تماشا کرده‌اند. رویدادی که از سوی روزنامه‌ها با عناوینی مثل (آخرین دوئل) و (رویارویی پایانی) توصیف شد.

از سال ۱۹۷۴ در انتخابات ریاست جمهوری فرانسه هر بار فقط یک مناظره بین رقبا انجام میشود.




انگلیس:

فروردین/حمل سال 89، در حدود چهار سال گذشته مردم انگلیس برای نخستین بار در تاریخ این کشور نظاره گر مناظره تلویزیونی زنده میان نامزدهای کسب پست نخست‌وزیری بودند.

(گوردون براون) رهبر حزب کار، (دیوید کامرون) رهبر حزب محافظه کار و (نیک کلگ) رهبر حزب لیبرال انگلیس، ‌سه نامزد اصلی بدست گرفتن دولت آینده انگلیس، ‌سه هفته قبل از برگزاری انتخابات پارلمانی انگلیس در نخستین مناظره تلویزیونی در تاریخ این کشور به تشریح برنامه‌های خود برای نخست‌وزیری پرداختند.

بر این اساس مناظره مذکور با هدف تهییج رأی دهندگان انگلیسی به مشارکت در انتخابات پارلمانی آتی این کشور برگزار شد.

کارشناسان سیاسی و تحلیل گران رسانه‌ای انگلیس، ‌مناظره‌های زنده انتخاباتی را تحولی بسیار مهم و تعیین‌کننده در تاریخ انتخابات این کشور ارزیابی کردند و معتقد بودند با برگزاری مناظره‌های انتخاباتی فضای سرد انتخابات احتمالاً گرمتر خواهد شد و مردم بیشتر به مباحث انتخاباتی توجه خواهند کرد.




استرالیا:

پیش از برگزاری آخرین انتخابات سراسری در استرالیا، (تونی ابوت) با (جولیا گیلارد) نخست وزیر استرالیا، در نخستین و تنها مناظره انتخاباتی رو به روی یکدیگر قرار گرفتند. مناظره‌ای که موضوع مهاجرت در کانون آن قرار داشت.

این مناظره در ساعت پربیننده تلویزیونی به صورت زنده پخش شد و برای تعیین نتیجه انتخابات سراسری در استرالیا بسیار حائز اهمیت بود.



اسپانیا:

خوزه لوئیس رودریگوئز ساپاترو، نخست وزیر اسپانیا و ماریانو راخوی، رهبر حزب مخالف دولت در آستانه برگزاری انتخابات پارلمانی این کشور در مناظره‌ای تلویزیونی شرکت کرده و به شدت از یکدیگر انتقاد کردند.

این در حالی است که پس از برگزاری این مناظره، نظرسنجی‌ها حکایت از این داشت که ساپاتروی سوسیالیست با اختلاف بسیار زیادی از رقیب محافظه کار خود بهتر عمل کرده است.

نتایج دو نظرسنجی که بلافاصله پس از مناظره رودرروی تلویزیونی صورت گرفت و روی مسائلی مانند مهاجرت، تروریسم و اقتصاد تمرکز داشت، نشان داد که ساپاتروی سوسیالیست پیروزی بزرگی در برابر رقیب محافظه کار خود به دست آورده است.

11.7 میلیون نفر تماشاگر این مناظره بودند.

امریکا:

(میت رامنی) نامزد جمهوری‌خواهان و (باراک اوباما) رئیس جمهور دموکرات امریکا سال 2012 طی پنج هفته منتهی به انتخابات ریاست جمهوری سه مرتبه در مقابل دوربین‌های برنامه زنده تلویزیونی در مقابل هم نشستند و سیاست‌های یکدیگر در موضوعات مختلف را به باد انتقاد گرفتند. سه دانشگاه در سه ایالت امریکا شاهد تاخت و تاز نامزدهای ریاست جمهوری امریکا به یکدیگر بود.

اوباما و رامنی در جریان نخستین مناظره که اقتصاد مهم‌ترین عنوان آن بود به مسائل داخلی امریکا از جمله بهداشت و درمان، قوانین دولتی و نقش دولت امریکا پرداختند.

گفته می‌شود بیش از ده‌ها میلیون بیننده شاهد برگزاری این مناظره‌ها بودند.

در مناظره دوم، هشتاد نفر از رأی دهندگان حضور پیدا کرده بودند تا پرسش‌‌هایشان را از باراک اوباما و میت رامنی درباره برنامه‌هایشان بپرسند.

این مناظره با توجه به کیفیت نگاه حاضرین به گونه‌ای سازمان داده شده بود تا انگیزه مشارکت در انتخابات را تغییر دهد و بخش عمده‌ای از جامعه و افکار عمومی امریکا که انگیزه لازم برای شرکت در انتخابات را ندارند را با آلیاژ انتخابات ریاست جمهوری امریکا در نوامبر سال جاری میلادی پیوند دهد.




افغانستان:

تنها مناظره جدی تلویزیونی در افغانستان میان سه تن از کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری در افغانستان، از سوی تلویزیون و رادیوی ملی کشور برگزار شد.

حامد کرزی رئیس جمهور کنونی افغانستان، به همراه اشرف غنی احمدزی و رمضان بشردوست، در این مناظره از برنامه‌های خود در صورت انتخاب شدن و چالش‌های پیش رو سخن راندند و به پرسش‌های مجری برنامه پاسخ دادند.

برگزار کنندگان ان مناظره بر این باور بودند که چنین مناظره‌هایی یک بخش بسیار مهم دموکراسی است و امروز در افغانستان دموکراسی نوبنیادی در حال شکل گیری است.



مصر:

پیش از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری پس از 30 سال دیکتاتوری در این کشور، مناظره‌ای میان دو تن از نامزدهای سرشناس این انتخابات برگزار شد. نقش اسلام در آینده مصر، نوع رابطه مصر با رژیم اسرائیل و همچنین رابطه مصر با ایران، از جمله محورهای مهم این مناظره بود.

در این مناظرهکه اولین مناظره تلویزیونی در تاریخ مصر بود، (عمرو موسی) سیاستمدار کهنه کار مصری و دبیر سابق اتحادیه عرب و (عبدالمنعم ابوالفتوح)، از اسلام گرایان معتدل این کشور رو در روی یکدیگر قرار گرفتند.

میلیون‌های نفر از مردم مصر شاهد برگزاری این مناظره دو هفته پیش از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری بودند.



روسیه:

تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری روسیه در سال 2012  در حالی که برنامه ‌های گفت‌وگو و مناظره تلویزیونی همراه بود اما، (ولادیمر پوتین) نخست وزیر وقت روسیه غایب بزرگ این مناظره‌ها بود. وی اعلام کرد که به دلیل وظایفی که به عنوان نخست وزیر بر عهده دارد وقت حضور در این مناظره‌ها و برنامه‌های تبلیغاتی را ندارد. پوتین از سال‌های 2000 تا 2008 در دوره سمت ریاست جمهوری را در روسیه بر عهده داشت. مناظره‌های تلویزونی در روسیه به طور زنده و با پرسش و پاسخ مجری و حاظران با نامزدها در محل برگزاری مناظره برگزار می‌شود.





کنیا:

کنیا در ابتدای سال 2013 شاهد برگزاری انتخابات ریاست جمهوری بود. در این رقابت ‌ها 6 نامزد نهایی با یکدیگر به رقابت پرداختند. یکی از این برنامه‌های تبلیغاتی شرکت در مناظره زنده تلویزونی بود که به طور مشترک میان این 6 نامزد برگزار شد. این مناظره به طور ویژه بر موضوعات آموزشی و سلامت و همچنین فساد متمرکز شده بود. در این مناظره نامزدها به شدت به یکدیگر تاختند و سیاست‌های نامزدهای مقابل را به باد انتقاد گرفتند. در میان نامزدها نخست وزیر وقت کنیا و پسر نخستین رئیس‌جمهور کنیا نیز حضور داشتند.




عراق:

عراق در سال 2010 شاهد نخستین مناظره تلویزونی میان نامزدهای مختلف از گروه‌های سیاسی حاضر در انتخابات پارلمانی این کشور بود. در این مناظره که به طور زنده از تلویزیون شبکه خبری العربیه در دبی پخش شد، مشکلات کنونی و گذشته و همچنین آنچه در طول تاریخ سیاست عراق بر این کشور گذشت مورد مباحثه نامزدها قرار گرفت. این مناظره با نام (رقابت برای پارلمان) برگزار شد. این در حالی است که بسیاری از سیاستمداران ارشد در عراق از حضور در مناظره خودداری و ترجیح میدهند برنامه‌های مصاحبه داشته باشند.

 

لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/124






*
*

*



نیز بخوانید

دیدار ملا یعقوب با هینت مالیزیایی در کابل


آزادی ۶۳ زندانی افغان از زندان پاکستان


سفرهای متعدد هیئت‌های سیاسی به کابل نشان‌دهنده‌ پذیرفته شدن حکومت طالبان است


تبدیل شدن افغانستان به گورستان امیدهای دختران


یکی از بزرگ‌ترین اشتباهات بایدن عقب‌نشینی از افغانستان بود


عادی‌سازی روابط مشروط به تغییر رفتار حکومت طالبان است


حمایت حکومت طالبان از مبارزه حق طلبانه مردم فلسطین


طالبان خواستار ارتقأ سطح دیپلوماتیک افغانستان در قزاقستان شدند


روابط حسنه خویش را با کشور‌های همسایه و منطقه محکم نموده‌ایم


روابط مثبت روسیه با حکومت طالبان ادامه خواهد داشت


هدف دشمنان افغانستان؛ تضعیف و تجزیه کشور است


اعتراض به حکم ابتدایی در مورد میر رحمان رحمانی را رد شد


گفتگوی کابلوف و متقی درباره‌‌ی نشست آینده‌ی دوحه در مورد افغانستان


انفجار یک سرگلوله در کندهار جان سه کودک را گرفت


ادامه گشت زنی پهپادهای ناشناس در آسمان افغانستان


صدای زنان باید بخشی از هر گفتگو و تعامل سازنده با طالبان باشد


کارهای بزرگتر از داوود خان را انجام داده‌ایم


بزرگان اهل تشیع خواهان آغاز پروژه‌‌های عمرانی در مناطق شان شدند


حامدکرزی بر ضرورت «تفاهم ملی» در افغانستان تاکید کرد


نگرانی مدافعان حقوق بشر از وخامت وضعیت مهاجران افغان در پاکستان


شورش در پاریس در پی کشته شدن سه تبعه افغان


حکومت طالبان برای ازبکستان سفیر جدید تعیین کرد


با همکاری واشنگتن، اوکراین به افغانستان دوم تبدیل نخواهد شد


پرواز پهپادهای ناشناس بر فراز آسمان افغانستان ادامه دارد


آمادگی حکومت طالبان برای همکاری با «او.آی.سی» در قضیه فلسطین





پربازدیدها
پربحث ها


اخبار تازه را در موبایل خود ببینید.

ansarpress.com/m



نظرسنجی

به نظر شما با پذیرفتن خط دیورند و مرز فعلی بین افغانستان و پاکستان توسط افغانستان، صلح در افغانستان برقرار میشود؟

بله

خیر

معلومـ نیست

مشاهده نتایج


آخرین خبرها

آغاز نشست سه‌جانبه میان حکومت طالبان، ترکمنستان و قزاقستان

با شکست عراق، نیمی از راه جام جهانی را طی کردیم

افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان

دیدار ملا یعقوب با هینت مالیزیایی در کابل

آزادی ۶۳ زندانی افغان از زندان پاکستان

وضعیت غزه بدتر از دوران آپارتاید در افریقای جنوبی است

پولیس ترکیه بیش از هزار پناهجوی اغلب افغان و پاکستانی را بازداشت کرد

سه کشور گروه هفت تحریم‌های جدید علیه ایران اعلام کردند

سفرهای متعدد هیئت‌های سیاسی به کابل نشان‌دهنده‌ پذیرفته شدن حکومت طالبان است

پیروزی پُر گول منچسترسیتی مقابل برایتون

در صورت مصادره دارایی‌ها؛ سطح روابط خود با واشنگتن را کاهش می دهیم

ادامه کمک های اتحادیه اروپا به مردم افغانستان

تبدیل شدن افغانستان به گورستان امیدهای دختران

مسدود شدن شاهراه هرات - بادغیس از اثر سیلاب ها

هشدار از احتمال بارندگی‌های شدید و سیلاب در ۳۴ ولایت کشور

توشیح بسته کمکی ۹۵ میلیارد دالری امریکا از سوی جو بایدن

یکی از بزرگ‌ترین اشتباهات بایدن عقب‌نشینی از افغانستان بود

عادی‌سازی روابط مشروط به تغییر رفتار حکومت طالبان است

حمایت حکومت طالبان از مبارزه حق طلبانه مردم فلسطین

قدرتهای بزرگ هسته‌ای بطور غیرمستقیم در اوکراین می‌جنگند

طالبان خواستار ارتقأ سطح دیپلوماتیک افغانستان در قزاقستان شدند

پاکستان : ایران و چین شرکای معتمد ما هستند

بانک جهانی برای آغاز پروژه «کاسا یکهزار» آمادگی می گیرد

لیورپول به اورتون باخت، یونایتد مقابل شفیلد پیروز شد

روابط حسنه خویش را با کشور‌های همسایه و منطقه محکم نموده‌ایم


خبرهای پزشکی


خبرگزاري انصار ©  |  درباره ما  |  ارتباط با ما  |  نسخه موبایل  |  پیوندها  |  طراحى و پشتيبانى توسط: شركت شبكه نگاه
استفاده از مطالب اين سايت با ذكر منبع (لينك سايت) مجاز است.